jdutkowski 05.06.04, 23:19 Bardzo bym prosił o informacje o pływaniu z delfinami.Kto i za ile organizuje takie wycieczki.Będę w sierpniu i w Hurgadzie i w Sherm a moje panie są strasznie napalone na delfinki.Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: DELFINY 05.06.04, 23:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=12903726&a=12903726&wv.x=1 poczytaj sobie tutaj, opisałam między innymi moją wizytę w Delfinarium w Sharm. W Hurgadzie nie ma delfinarium, jak będziesz miał szczęście, to np na wycieczce na Giftun masz szansę zobaczyć wolne delfinki ze statku. Mieliśmy takie szczęście rok temu :) Aktualnie wstęp na pokaz w Dolphinelli w Sharm kosztuje 20 USD. Pokaz trwa niecałą godzine. Pływanie z delfinami (30 min) od 1 czerwca 89 USD (my załapaliśmy się w maju na 60 ;) W razie pytań służę pomocą, byliśmy w delfinarium 3 razy :) pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: DELFINY IP: 212.122.247.* 06.06.04, 00:04 Delfinarium - tak jak Corrina stwierdzila - jest jedynie w Sharmie. Spektakl, kosztuje 20$, natomiast plywanie z delfinami pol godziny (NIE 40minut) 90$. I tak trudno zalapac sie. Z tegoz powodu wlasciciele ( notabene Polacy ) rozwazaja jeszcze jedna podwyzszke -------> 120$. Co do Kairu to rzczywiscie od dwoch tygodnii jest zakaz foto ..itd. Co dziwniejsze, teraz aby turysta mogl wyjechac do Kairu z Sharmu potrzebna jest ( policji turystycznej ) kserokopia paszportu. Niezla jazda byla wczoraj w nocy z tymi numerami, kserokopiami itd... prkatycznie to bylo z dnia na dzien bez zadnego vacatio legi Dodam jeszcze jedna ciekawostke. W zeszym tygodniu wracjac z wyspy Tiran przy Sharmie natknelismy na 300-400 delfinow (trzysta-czterysta)... to bylo NIESAMOWITE. Najstarsi marynarze nie widzieli czegos takiego nigdy. Byla ogromna radocha, cud i cudownie. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: DELFINY 06.06.04, 00:14 Małe sprostowanie - Włąścicielami są Egipcjanie, Polacy są współpomysłodawcami i założycielami. Pływanie trwa 30 min, przecież napisałam. Cena 89, a nie 90 ;) Z tym paszportem do Kairu wcale nie jest dziwne, tak jest od zawsze,odkąd na Synaju ruszyła turystyka. Dla mnie dziwne jest to, że chcieli tylko xero, bo powinniście mieć cały paszport z ważną wizą, którą zapewne sprawdzali Wam ze 3 razy conajmniej. Obowiązek posiadania na wycieczce paszportu nie dotyczy tylko Kairu, ale praktycznie każdego miejsca, nawet na Synaju od środkowego po cały północny (np Św Katarzyna, G.Mojżesza, Ras Mohammed autobusem) pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
jdutkowski Re: DELFINY 06.06.04, 10:17 Dzięki za informację.Kasiu Twój opis jest cudowny napisz co zrobić ,żeby się na pływanie załapać ,czy załatwiałaś to pzez jakieś biuro miejscowe czy bezpośrednio w delfinarium.Czy można to w jakiś sposób wcześniej zarezerwować? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś