Gość: iwomaz IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 07.06.04, 14:44 czy ktos byl na objazdowce z sigma travel? jakie warunki w hotelach oferuja? statek proponuja 4* gdy inne biura 5*? bardzo prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: sigma travel w egipcie 07.06.04, 15:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=10568625 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Re: Właśnie wróciłem IP: *.proxy.lucent.com 08.06.04, 14:11 Hotel Kair OASIS - bardzo dobry 4* Hotel Assuan BASMA - bardzo dobry 4* Statek - nędza 3* HORUS i kanciarze - nie dajcie sie naciągać na wino za pseudo 18 LE, bo skasuja was na 80 LE Hotel Luksor GADDIS - całkiem przyzwoity 3* Hotel Hurgada SAND BEACH - 3* najgorszy na całej wycieczce, choć z zewnątrz prezentuje sie znosnie. W Hurgadzie nie korzystac z wycieczek fakultatywnych oplacanych przez pilota - sa dwu lub trzykrotnie drozsze niz w lokalnych biurach podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Re: hotele w egipcie IP: *.proxy.lucent.com 08.06.04, 14:14 Basma Hotel - www.basmahotel.com/ Gaddis Hotel – Luxor gaddies.lxr.com.eg/ Oasis Hotel - Giza www.oasis.com.eg jak podasz swojego maila to ;odesle ci moja relacje z tej wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar SIGMA oszukuje na standardzie statku IP: *.proxy.lucent.com 08.06.04, 14:41 Rzeczywiście, dopiero teraz zauważyłem, że Sigma w umowie ma wpisany rejs po Nilu statkiem czterogwiazdkowym. Nas zaokrętowali na starą, śmiedzącą trzygwiazdową krypę Horus i to bez słowa wytłumaczenia ze strony pilota czy też biura. Poza tym, Sigma dwukrotnie zmieniała termin wylotu i w sumie zamiast płynąć jeden dzień statkiem to dymaliśmy z Kom Ombo do Abu Simbel i wracalismy do Esny. Po Egipcie podróżuje się autokarem kontrahenta, firmy Temo Tours. Dolary najlepiej wymieniać u Ismeta - opiekuna wycieczki, który bedzie z wami cały czas. Autokar był uszkodzony - elektryka - np. trzygodzinny odcinek z Abu Simbel do Assuanu przejechaliśmy w 50 stopniowej temperaturze przez pustynię, bo padł układ zasilania i nie działała klima i drzwi. Taka jazda to było bardzo duże ryzyko, poniważ większośc wycieczki to ludzie starsi, niektórzy pod zawałach - nie musze tłumaczyć czym dla nich były te 3 godziny w saunie. Była to wycieczka fakultatywna za 65 USD, ale nikt się nie zająknął a propos zwrotu części kosztu. Odpowiedz Link Zgłoś