Dodaj do ulubionych

JAsmina,Alladyn a Ali Baba

17.09.12, 18:43
Witam
BYlem w tym roku w Ali Babie w Hurghadzie..Zonka wymyslila ze pojedziemy jeszcze raz w pazdierniku .Problem w tym ze zwyczajnie nas to szarpnie ostro bo nas na to po prostu nie zabardzo stac.Ale ...coz.
Zobaczylem ze hotele Jasmina (po remoncie) i Alladyn sa tansze o prawie 400 zeta od osoby.I mam pytanie byl ktos w tych hotelach.Szczegolnie chodzi mi o Jasmine.Jaki jest standart pokoi i czy da sie tam rano posiedziec spokojnie i wygodnie na kawce tak jak w Ali Babie?
Obserwuj wątek
    • kkmol Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 17.09.12, 20:58
      Byłam w Jasminie i Alladynie. Pokój w Jasminie (w bungalowie) był mniejszy niż w Alladynie i dostawka ledwo się mieściła. Ale za to mają fajny taras i naprawdę przyjemnie się siedzi i rano i wieczorem. W Jasminie są też nowsze pokoje w tym budynku przy basenie co dzieli hotele Alladyn i Jasmine. Ale te pokoje w biurze są za dopłatą. Nasze biuro ich nie miało w ofercie ale neckerman miał. Jak chciałam na recepcji załatwić zmianę to mi się nie udało - może za mało przekonująca byłam ;-) Życzę udanego przedłużenia lata
      • cairo7 Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 17.09.12, 21:22
        Niestety lub stety-ten budynek już nalezy do Aladdina.Nowe reguły gry.Budynek stary glowny Aladdina(pietrowy) nalezy juz do Alibaby,teraz jeszcze jest wszystko płynne i do "przeskoczenia"dla stalych klientow,ale dla nowych-po nowemu.W Jasminie jest fajny stary budynek pietrowy z duzymi balkonami.O to bym walczył.Ogólnie wszedzie fajnie a zaoszczędzone po 400zl na głowe-jest na co wydać,więc w takiej sytuacji lepiej Jasminne niz deszcze u nas:)
        • xelene Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 17.09.12, 22:36
          a jak z wyzywieniem w obydwu hotelach.I jak wyglada mozliwosc wypicia kawy i jakiegos soku wieczorem.O wszystko trzeba prosic obsluge czy tak jak w ali babie stoja automaty i mozna sie napic czy zrobic kawe?
          Jak z czystoscia i schuldonscia pokoi?
          To dla mnie i zony wazne .Spedzilem jedna noc w pokoju w alladynie w tamym roku zaraz po przylocie i to bylo nie najfajniejsze ,pokoj bez okna ,prysznic zardzewialy i pelno olbrzymich mrowke maszerujacych przez pokoj.W alladynie praktycznie nie ma werandy .Jak z plaza w jasminie?
          • kkmol Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 18.09.12, 09:34
            No to nieźle się pozmieniało ale pewnie hotel nadal ma fajną atmosferę - z chęcią bym tam wróciła. Jeżeli chodzi o plażę to dla mnie najlepsza była w Jasminie :-) Jadłam w Alladynie i Jasminie i lepsze wyżywienie dla mnie w Jasminie. Na duży plus dla Jasmine jest to, że mają duży taras na zewnątrz i przyjemnie jest tam zjeść śniadanie czy kolację.
            • cairo7 Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 18.09.12, 10:17
              Atmosfera-bajkowa a i reszta tak jak piszesz:).Doszły raz na tydz Igrzyska Olimpijskie,które sie kończą super dyskoteką na plazy dla turystów z 3 hoteli,pokazy ogni itd.Bary wystawione przez 3 hotele-do 11 all in.Disco na boisku do siatki Aladdina.
              • xelene Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 18.09.12, 19:50
                Dziekuje.Moge korzystac z barow w ali babie i alladynie?Jedzenie w ali babie kiepskie bylo wiec ..pewnie bede sie stolowal w jasminie.
                • kkmol Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 18.09.12, 23:56
                  Z barów (przy plaży i basenach) bez problemu ale z restauracji w pozostałych hotelach to żeby skorzystać trzeba wsiąść karteczkę rano na recepcji. O ile to się nie zmieniło :-)
                  • xelene Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 19.09.12, 07:23
                    ostatnia sprawa ,macie jakies zdjecia pokoi w jasminie ? nie moge nigdzie znalezc :(
                    • babusha Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 19.09.12, 08:32
                      Hej właśnie wrociłam z Jasmine. Hotel bardzo fajny moim zdaniem najfajnieszy z tego kompleksu. Najwiekszy minus to jedzenie. W dalszym ciągu można pobierać karteczki w recepcji, żeby zjeść w innych hotelach. Plaża przy Jasmine (w sumie 3 plaże) najładniejsza. Podaj adres mailowy to podeśle fotki bungalow.
                      • xelene Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 19.09.12, 09:45
                        eleander@interia.pl
    • xelene Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 20.09.12, 08:37
      a standart pokoi jest lepszy w alladynie tak?mimo remontu?
      • am42 Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 24.09.12, 18:51
        w którym z tych hoteli jest najbardzej zjadliwe jedzenie
        • cairo7 Re: JAsmina,Alladyn a Ali Baba 24.09.12, 21:23
          W kazdym jest obrzydliwe,zupy są zimne a browarek ciepły.Koszmar.I ta twarda wolowina,surowe ryby(niestety nie sushi).Dosyc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka