Dodaj do ulubionych

egipski facet

IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 22:33
Spędziłam w Egipcie cudowne wakacje, które zaowocowały miłością
(odwzajemnioną) do Egipcjanina (pracownika biura podróży. Czy macie
doswiadczeniaw takich związkach, jak jest z odmienną kulturą, gdzie kryją się
niebezpieczeństwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Poradnik domowy Re: egipski facet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:45
      O rany, znowu!!!!????
      • Gość: rezydent Re: egipski facet IP: 62.135.62.* 05.07.04, 23:21
        czesc ewa .wczoraj widzialem twojego egipcjaniana z kolejna turystka.dla mnie i
        dla egipcjan tu jest raj ,tyle towaru codziennie przyjezdza ,jest w czym
        wybierac.zyc nie umierac:)
    • Gość: Darek Re: egipski facet IP: *.chello.pl 05.07.04, 23:41
      RANY, KOBIETO !!!!!!!!!!!!!
      Naczytałaś się tej "literatury" kobiecej . A już myślałem, że takie historie
      wymyślają tylko brazylijscy scenarzyści. Czy to aby właściwe forum??
    • Gość: cs Re: egipski facet IP: *.k210.webspeed.dk 06.07.04, 00:47
      Niebezpieczenstwo kryje sie w tym, ze ten pracownik biura podrozy trzepie
      srednio 2-3 panienki w tygodniu, oczywiscie z przerwa na odwiedziny u swojej
      zony i dzieci.
      • pc_maniac Kobiety jeżdżą tam na tzw. seksturystykę... 06.07.04, 02:33
        ... a Ty w poszukiwaniu miłości swego życia.
        Dla mnie bomba, to tak jakbym poszedł do salonu masażu w Tajlandii i napisał na
        forum, że się zakochałem :o) :o)
    • Gość: Ewik Re: egipski facet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:22
      Miłe są takie znajomości,też poznałam egipskiego rezydenta, utrzymujemy naszą
      znajomość od 2 lat. Nawet był w tym roku u mnie w Polsce, ale to nie znaczy że
      nie pamiętam z jakiego on kraju pochodzi...Pozdrawiam
      • Gość: julia Re: egipski facet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:38
        ehhh, czytać się nie chce, to forum schodzi na psy... facet Egipcjanin!?
        Dziewuchy ze wsi, porażka.....
        • Gość: Ewik Re: egipski facet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:59
          julia, uważasz że polski dresiarz jest lepszy???
          • Gość: cs Re: egipski facet IP: *.hlv.tdk.net 06.07.04, 13:09
            Gość portalu: Ewik napisała:
            > julia, uważasz że polski dresiarz jest lepszy???

nie widzialem w poscie Julii nic na temat polskich dresiarzy
            skad to pytanie ?
            • Gość: Iw Re: egipski facet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:18
              no cóż każdy facet jest fajny,zależy kto co lubi...Przyjaźń z arabem jest
              możliwa...z dresiarzem nie wiem.
    • Gość: Joanna Re: egipski facet IP: 217.8.186.* 06.07.04, 13:30
      Witaj, mam podobne doświadczenia i chętnie się z Tobą nimi podzielę ... Od
      ponad 2 lat jestem w związku z Egipcjaninem, z którym wkrótce biorę ślub, który
      pracuje jako rezydent ... Chętnie opowiem, doradzę ale wolałabym nie na forum.
      Pozdrawiam, Joanna
      • egipcjanka15 Do Joanny 06.07.04, 13:48
        Mam pytanie: poznaliscie sie jak przyjechalas na tygodniowe wakacje, potem
        korespondencja, ponowne spotkanie? Czy bylas tu dluzszy czas, sprawdziliscie
        sie w "codziennosci"? to duza roznica. Absolutnie nie twierdze, ze zwiazek z
        Egipcjaninem ne moze byc udany, ale uwazam ze wakacyjne przygody (niezaleznie
        od nacji) nie trwaja dlugo.
        • Gość: Joanna Re: Do Joanny IP: 217.8.186.* 06.07.04, 15:22
          Dokładnie według przedstawionego przez Ciebie scenariusza: poznaliśmy się
          faktycznie podczas moich wakacji, next korespondencja, telefony, On przyjechał
          tutaj na 3 miesiące ... next ja byłam u niego, poznałam jego rodzinę. Wiem, że
          są to bardzo trudne związki, ale nie można przecież z góry skazywać je na
          niepowodzenie z powodu różnic kulturowych. Moja wakacyjne przygoda trwa ponad
          2 lata, w tzw. międzyczasie starałam się pogłębić wiedzę o kraju mojego
          narzeczonego a przede wszystkim dowiedzieć się czegoś więcej (nie ukrywam, że
          naczytałam się na forum założonym przez kobiety oszukane przez Egipcjan o
          różnych tego typu związkach) o nim samym (niestety ale wiem, że nie zawsze są
          uczciwi i lepiej dowiedzieć się wszystkiego przed ślubem). Oczywiście, że się
          boję, ale spróbuję. Dowiedziałam się co zrobić aby gdyby nam nie wyszło wrócić
          do Polski bez żadnych problemów. Jestem świadoma ewentualnych konsekwencji
          mojego wyboru i wiem że wiele kobiet wychodząc za mąż naprawdę nie zdaje sobie
          z ich sprawy, a powinny, bo nie zawsze to co nam się wydaje że jest piękne
          takie faktycznie jest. Pozdrawiam,
      • pc_maniac Re: egipski facet 06.07.04, 13:58
        Skorzystaj z propozycji Joanny.
        Egipt ma bardzo zróżnicowaną populację pod względem kultury osobistej,
        wykształcenia, czy choćby majętności mężczyzny. Czemu piszę o majętności? Bo
        jest to główny wykłądnik związku małżeńskiego w tym kraju. Jeśli mężczyznę nie
        stać na ślub to NIE ŻENI SIĘ.
        Jednak wielu Egipcjan wymyśliło sobie, że jeśli Europejki jeżdżą do Egiptu na
        wypoczynek, to znaczy, że w ich standardach są cholernie bogate i próbują się
        wżenić w to "bogactwo". Potem przychodzi obustronne rozczarowanie.

Nie mówię, że nie ma szans na udany związek. Ale biorąc pod uwagę ich
        kochliwość i uwielbienie pieniądza to masz szansę jak 1 : 1 00 000.
        • Gość: Ewik do pc_maniac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:25
          pc_maniac, czy Ty zawsze taki pesymistyczny.....daj się dziewczynie nacieszyć
          tą miłością...:)
          • egipcjanka15 Re: do pc_maniac 06.07.04, 15:32
            Ja bym powiedziala, ze pc_maniac madrze mowi. I to nie pesymizm, ale realizm i
            znajomosc zycia. I raz jeszcze podkreslam: uwazam, ze jest mozliwy udany
            zwiazek, ale wakacyjna milosc niezwykle rzadko sie w taki przeradza.
        • Gość: Coralowiec Re: egipski facet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 20:02
          pc_maniacu a nie sądzisz, że Egipcjanie odbierają te hmm ... "podarunki"
          Europejek jako swoisty bakszysz!??
    • aicha_fr Re: egipski facet 06.07.04, 14:34
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13283630
    • Gość: Iw Re: egipski facet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 17:22
      tylko potem żeby nie musiał do akcji wktaraczać detektyw Rudkowski ;))
      • Gość: Joanna Re: egipski facet IP: 217.8.186.* 06.07.04, 17:30
        I dlatego należy się zapoznać z ichniejszym prawem ... i poczynić wszelkie
        kroki, żeby nie skończyć tak jak dziewczyna, którą próbował pomóc detektyw ...
        • Gość: Ke Re: egipski facet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 19:56
          Jak to jest z odmienną kulturą?? To Ty zapoznałaś się z kulturą czy z egipskim
          przystajniaczkiem??? ;-)
          • Gość: Rere Re: egipski facet IP: 213.212.203.* 06.07.04, 23:10
            Mieszkam w Egipcie od osmiu lat. Znam dziesiatki przykladow tego typu historii.
            Ona zakochana w sniadym czlowieku, milosc, wizyty, zafascynowanie. Wiekszosc
            tych zwiazkow ma fatalne skutki nawet jesli ludzie, ktorzy w nich trwaja o tym
            nie mowia. Znam ich. Znam tez takich, ktorym sie udalo, ale dziewczyny nie byly
            turystkami tylko znawczyniami tematu, studentkami arabistyki na przyklad. Wiem,
            ze to okropne, ale milosc do Egipcjanina z hormonowych wakacji dobrze nie
            wrozy. Malo tego kwiatu w Polsce?
            • Gość: Ewik do Rere IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 10:10
              zgadzam się z Tobą w 100%. Wakacje sie kiedys kończą....a codzienne życie toczy
              sie w Polsce.
            • Gość: JULIA Re: egipski facet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 10:12
              Zgadzam się z tym co mówisz w 200 %
    • Gość: Marta Re: egipski facet IP: 62.135.35.* 07.07.04, 11:19
      Wakacyjne milosci raczej w 99% pozostaja tylko wakacyjnym flirtem bez wzgledu
      czy to jest w Polsce, w Hiszpanii czy w Egipcie i bardzo rzadko przetrwa on
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka