Dodaj do ulubionych

Selectours - Uwaga!!!!

09.08.04, 15:39
Wlasnie wrocilam z Sharmu wykupilam wakacje w Warszawie w siedzibie
Selectors hotel Sarm Holiday .Pani sprzedajaca zarzekla sie ze jeszcze nigdy
bez zgody turysty nie zmieniono nikomu hotelu po tygodniu dostalam
potwierdzenie ze w hotelu sa miejsca i ze to bedzie napewno ten hotel ,
wycztalam wszystkie opinie na forum zanotowalam jaki pokoj brac jakiego nie i
co sie okazuje po przylocie do Sharm nad ranem zaczynaja sie przepychnki w
autobusach nie ma tego hotelu na zadnej liscie z autobusy nr 3 przezyucaja
nas do autobusu nr 1 a potem rezydent niejaki Ramzi informuje nas ze mamy
zmieniony hotel na Coral Beach Montazha oczywiscie nie ma mowy o zanym
protescie jest 3 nad ranem rezydent zapewnia ze to pierwszy raz ale pytam
dlaczego nam jest nas grupa ok 10 osob oczywiscie zmieniony hotel ma byc ok a
co sie okazuje na wstepie chca od nas pieniadze za wniesienie walizki, hotel
nie przygotowany na przyjcie turystow brak dostawek w pokojach w niektorych
nie dziala klima walczymy w recepcji prawie do rana , jescze dodam istotny
szczegol hotel prez nas wykupiony byl prawie w centrum miasta Nama Bay 10 min
spacerkiem sprawdzalismy a hotel do ktorego nas zawiedziono 20 km d miasta
pod samym lotniskiem oczywiscie byl bus hotelowy przed kolacja za darmo ale
wtedy trzeba bylo zrezygnowac z kolacji a po kolacji 1 euro w jednoa strone
pozostawaly taxi ktora kosztowala 40 - 50 funtow w jedna strone . Niestety ze
stony rezydenta zadnej pomocy z tak beznadziejnym rezydentem jeszcze sie nie
spotkalam poprostu nic nie chcial zalatwic tlumaczac sie ze to nie jego wina
a hotel mial byc niby lepszy czego nie zauwazylismy bo bylismy w Sarm Holiday
i tamten podobal nam sie bardziej nie wspomne juz o bliskosci miasta Takze
nie wiezcie Seleturs ze nie zmieniaj hoteli bo zmieniaja i to na gorsze....
dopiero co wrocilam takze jak ktos potrzebuje wiecej informacji o Sharm to
prosze pytac......
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafi Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: 62.135.124.* 09.08.04, 18:11
      a jak długo byłaś , tydzień czy 2 tygodnie? opisałaś ten hotel ?
      • Gość: gosia1 Dlaczego zmieniaja hotele... IP: 62.139.13.* 09.08.04, 18:21
        Poprostu biura podrozy podkradaja sobie rezerwacje. Jezeli jakies biuro zrobilo
        rezerwacje w danym hotelu np. za 4 dolary za dzien, przyjdzie taki jeden z
        innego biura ktoremu tez zalezy na tym hotelu, da 5 dolcow to automatycznie
        dostaje te rezerwacje.
        Tak jest np z biurem Oasis i Sun&fun (wczesniej to bylo jedno biuro Oasis,
        tylko wlasciciele sie rozeszli.)Facet z Sun&fun ma lepsze uklady w Egipcie i
        podkrada pokoje biurze Oasis.
        Moral z tego taki - jezeli chcecie byc pewni ze nie zmienia wam hotelu po
        przylocie wybierzcie sie do Egiptu nie z tymi tanimi firmami, a z tymi
        drozszymi, bo te drozsze stac na licytacje pokoi.
        • justynas2 Re: Dlaczego zmieniaja hotele... 10.08.04, 08:45
          Mila Pani a co mnie to obchodzi ze biura podkradaja sobie rezerwacje w jakim
          biurze Pani pracuje ja mialam potwierdzenie gwarancje i co ... poprostu
          selecturs jest nie solidne pozatym jezeli kupilam hotel w centrum to czyms sie
          kierowalam to albo powinni mi zamienic tez na hotel w centrum albo
          przynajmniej zapytac a nie wywoza czlowieka 20 km od miasta i ani jednego slowa
          przepraszam nie tak mialy wygladac moje wakacje a kto zwroci mi pieniadze
          przejezdzone na taxi....
          • Gość: Miśka Re: Dlaczego zmieniaja hotele... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:12
            Na Pani miejscu złożyłabym reklamację,policzyłabym dokładnie wszystkie koszty
            dojazdu do centrum ,a także uciążliwości z tym związane i zażądałabym ich
            pokrycie przez biuro.Przecież miała Pani jakiś określony budżet i plany
            wycieczek fakultatywnych ,a po "zjedzeniu"pewnej jego części na taxi(bo nie
            miała się Pani chęci gnieździć w busie),z którejś wycieczki trzeba było
            zrezygnować, więc urlop nie był w pełni udany ,bo nie zobaczyła Pani tego co
            zamierzała.
            • justynas2 Re: Dlaczego zmieniaja hotele... 10.08.04, 13:34
              Gość portalu: Miśka napisał(a):

> Na Pani miejscu złożyłabym reklamację,policzyłabym dokładnie wszystkie koszty
              > dojazdu do centrum ,a także uciążliwości z tym związane i zażądałabym ich
              > pokrycie przez biuro.Przecież miała Pani jakiś określony budżet i plany
              > wycieczek fakultatywnych ,a po "zjedzeniu"pewnej jego części na taxi(bo nie
              > miała się Pani chęci gnieździć w busie),z którejś wycieczki trzeba było
              > zrezygnować, więc urlop nie był w pełni udany ,bo nie zobaczyła Pani tego co
              > zamierzała.
              niestety z tego co sie orietuje to szkoda zdrowia na relamacje nasz wspanialy
              rezydent Ramzi przez dwa tygodnie nie zdazyl nam potwierdzic tej zmiany bo
              zawsze mial czas a w punkcie 6 ogolnych warunkow umowy jest zastrzezenie ze w
              sezonie moze nastapic zmiana pozatym z doswiadczenia moich znajomych wiem ze
              nic sie nie wskura zreszta juz dzwonilam do biura to oni mi wpieraja ze
              powinnam sie cieszyc bo hotel w ktorym wyladowalam jest droszy niewazne ze ja
              chcilam w miescie a mieszkala 20 km za miastem ale jest droszy poprostu
              selectours nalezy omijac szerokim lukiem
              • Gość: Kr Re: Dlaczego zmieniaja hotele... IP: *.eranet.pl 10.08.04, 15:39
                Niestety, to nie ma znaczenia czy jest to Selectours czy inne biuro. Zmiana
                hoteli zdarza się wszystkim biurom. I nie zawsze jest to winą samych biur a
                prędzej lokalnych agentów czy też samych hotelarzy. Jeżeli do hotelu zjedzie
                grupa turystów np z Rosji i zaoferuje po kilkadziesiąt USD za dobę od osoby to
                własciciel takiego hotelu nawet się nie zastanowi tylko wynajmie pokoje
                przeznaczone dla grupy zorganizowanej od której otrzymuje np 5 USD/os/dobę.
                Proszę pamiętać, że to kraj arabski, z zupełnie inną kulturą, poszanowaniem
                prawa etc... Zgadzam się, że klienta to w sumie nie powinno obchodzić, jednak
                właśnie dlatego w umowie i regulaminie znajduje się zastrzeżenie, że może
                nastąpić zmiana hotelu o ile nie jest to hotel niższej kategorii. Każdy więc
                powinien się liczyć z taką możliwością, zwłaszcza niestety w Egipcie. I to
                niezaleznie od biura, choć prawdą jest (tak jak tu ktoś wspomniał) że im niższa
                cena wycieczki, tym większe prawdopodobieństwo że się nie trafi tam gdzie się
                chce.
          • Gość: yety Re: Dlaczego zmieniaja hotele... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:47
            ?
      • justynas2 Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 08:47
        Gość portalu: Rafi napisał(a):

> a jak długo byłaś , tydzień czy 2 tygodnie? opisałaś ten hotel ?
        bylam 2 tygodnie hotelu nie opisalam jest juz kilka opisow i sa wiarygodne
        jesli jakies pytabia to napisze
      • Gość: Beata Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:32
        Mi tez nie spodobalo sie to biuro, niedawno wrocilam z Sharmu wlasnie z tego
        biura, i wszystko bylobu o.k gdyby nie to ze rezydntke zobaczylismy dopiero
        nastepnego dnia od przylotu (na lotnisku czekal na nas Arab ktory ledwo molil
        po Polsku), a przed wylotem wogole jej nie widzielismy!!nie polecam!
    • Gość: robson Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.04, 18:47
      Chciałem zapytać w jakim hotelu miałaś wylądować tzn. który hotel miałaś
      wykupiony?
      • justm Re: Selectours - Uwaga!!!! 09.08.04, 18:49
        czytaj uważniej. napisane w pierwszym zdaniu. sharm holiday.
        • alex77 Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 09:05
          Też wyjeżdżam z Selectoursem 19.08 do Sharm Holiday i trochę zaczęłam się
          obawiać zmian, które u ciebie miały miejsce. Czy możesz napisać coś więcej o
          tych dwóch hotelach, wydawało mi się, że Coral Beach Montazah jest lepszym
          hotelem - zresztą jest droższy !!! Jak sprawdzał się rezydent na miejscu, czy
          rzeczywiście miał tak drogie wycieczki fakultatywne i gdzie je wykupywałaś. Za
          wszystkie informacje z góry dziękuję.
          • justynas2 Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 13:41
            Ja osobiscie wolala bym byc w Sarm Holiday bliskosc miasta centrum to jedno
            pozatym bardziej podobal mi sie w Sarm basen sa zreszta dwa i roslinnosc jest
            ladniejsza sa mniejsze pokoje ogladalismy w tej czesci w ktorej na forum hotele
            nie polecaja pokoj byl niezaduzy ale ladnie schlidnie uzadzony mieszkali tam
            polacy byli bardzo zadowoleni. W Coral pokoj duzy tez ladny pezposrednie
            zejscie do morza bardzo ladna rafa ale 20 km do miasta i za bus hotelowy 1 euro
            w jedna strone lub taxi 35- 40 funtow w jedna strone niestety nie jezdza tam
            zadne busy bo hotel jest oddalony ze 4 km od glownej drogi . wycieczki
            kupowalismy w biurze Luna rosa dopisalam tam tez swoja opinie . Coral polecam
            ludziom ktorzy nie lubia aktwynie spedzac wieczorow albo maja male dzieci i
            musza wczesnie chodzic spac
            pozdrawiam
            • alex77 Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 14:53
              Dziekuje ci bardzo za info, mam nadzieję że nie zmienią mi hotelu, bo mam takie
              same preferencje jak ty. Napisz mi prosze jeszcze czy na wycieczkach z Luna
              Rossa miałaś polskich przewodników (chodzi mi głównie o Kair) i jaka jest ich
              organizacja oraz stan autkarów. Pozdrawiam !!!
              • Gość: Miśka Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:32
                Przewodnikiem naszej wycieczki był Mohamed,który świetnie radził sobie z
                polskim,jeśli chodzi zaś o stan autokarów to nie miałam im nic do
                zarzucenia .Wnętrze czyste,klima działa,oponki bez zarzutu.Organizacja i
                program tak jak w innych biurach za to cena tylko 45$.Pozdrawiam
              • justynas2 Re: Selectours - Uwaga!!!! 11.08.04, 08:02
                Ja osobiscie w kaize nie bylambo bylam w zeszym roku to juz moj kolejny wyjazd
                do Egiptu wtedy bylam w Hurgadzie ale ludzie ktorzy byli byli zadowaleni bylam
                na Ras Mohomed bardzo fajna wycieczka ladny statek na Gorze Mojrzesza nocne
                wchodzenie wycieczka wyczynowa dosc meczaca , ale nikt niebyl by w stanie mnie
                od tego odwiesc gory maja cudowne , i na lodce ze szklanym dnem wiekszych
                wpadek nie bylo kierowca mowil ze popsula sie klima jak jechalismy na Mojrzesza
                ale po awanturce ja wlaczyl mysle ze wycieczki kupione u rezydentow maja
                podobne wpadki a tu cena naprawde jest konkurencyjna
            • alex77 Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 14:58
              Czy w Sharm Holiday jest jakaś roślinność ? Na zdjęciach widać tylko budynki i
              basen. Nic poza tym.
    • Gość: Anka Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:59
      Cześć Justyna! To dlatego nie mogłam Cię namierzyc w w hotelu!!! Bardzo Ci
      współczuję. Po mimo, że ja leciałam dzien później niż Ty, zakwaterowali 4 osoby
      (czyli wszystkich) w Sharm Holiday. Wakacje i wspomnienia cudowne. Hotel,
      obsługa, pokoje, animacje - rewelacja. Bardzo miła i pomocna rezydentka Aneta
      Osmani.Gorące pozdro!!! Odezwij się. Anka
      • justynas2 Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 13:30
        No wlasnie a nam wpierano kity ze nie ma miejsc ze ze to pierwszy raz firmie
        zdazylo wiem ze hotel ok bo bylismy sam hotel u nas tez byl ok ale 20 km za
        miastem bylo go dobrze widac z lotniska . Wakacje tez uwazam za ok bo
        potrafilismy sobie zorganizowac czas tzn. prawie codziennie taxi bywalismy albo
        w Nama bay albo w Sharmie ale to juz pewne utrudnienie i koszty a wkoncu
        pojechalismy tam takze troche sie pobawic..Rezydent Ramzi beznadziejny
        naszczescie to nie nasz pierwszy wyjazd i nie pierwszy do Egiptu takz ze sobie
        poradzilismy na wycieczki jezdzilismy z Luna Rosa . W Sarm Holiday bylismy
        obejrzec i bardzo nam sie podobalo mimo ze nasz byl droszy mieliscie ladniejszy
        basen roslinnosc zato mniejsze pokoje ale nam akurat na tym nie zalezalo no i 5
        minut sdo centrum a u nas wieczorem mozna bylo pospacerowac nad brezgiem morza
        Coral Bech jest dobry dla rodzin z dziecmi co to wieczoem spac i nic wiecej
        albo dla tych ktorzy chca calymi dniami nurkowac ma bezposrednie zejscie do
        morza i piekna rafe a my chcielismy troche polatac pobawic sie ale i tak jestem
        zadowolona teraz znow trzeba caly rok czekac na urlop szkoda ze nie udalo nam
        sie spotkac ja tez wygladalm na nastepny dzien czy nie
        przyjedziesz ...pozdrawiam
    • Gość: GS Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: 213.25.43.* 10.08.04, 11:00
      O problemach z Selectoursem pisałem w marcu po powrocie z hotelu Piramisa. Były
      konkrety a nie hasła w stylu oszuści i złodzieje. Szkoda że nie wszyscy
      wyciągają wnioski z rzeczowych informacji.
      • justynas2 Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 13:44
        niestety nie znalazlam tej opini
        • Gość: GS Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: 213.25.43.* 10.08.04, 14:32
          Sorry.
          Zastosowałem skrót myślowy. Byliśmy w marcu a informacje bardziej rozbudowane
          były w czerwcu i lipcu. Można szukać wg autora czyli GS
    • Gość: rozczarowany Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 11:19
      MOI DRODZY NIESTETY SELEKTURS TO STRASZNY PRZEKRĘT.TAKIE FIRMY DZIAŁAJĄ NIE
      PROFESJONALNIE , POPROSTU ABY ZALICZYĆ SEZON .CO BĘDZIE DALEJ ZOBACZYMY CO TAM
      REKLAMACJE,NIEZADOWOLENI,OPIS W KATALOGU NIEPRZYSTAJĄCY DO RZECZYWISTOŚCI,JEŚLI
      NIE BĘDZIE NOWYCH "JELENI" BO WIEŚCI SIĘ ROZCHODZĄ ZMIENIĄ NAZWĘ I ZNÓW SIĘ
      BĘDZIE KRĘCIĆ.WYBIERAJMY WIĘC WAKACJE Z GŁOWĄ A OSZUSTÓW NAPIĘTNUJMY MIEDZY
      INNYMI W INTERNECIE .POZDRAWIAM WSZYSTKICH I PRZESTRZEGAM PRZED HOTELEM
      PYRAMISA NIBY 5* IREZYDENTEM .
      • derduch Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 14:47
        Caps lock wyłącz najpierw tłumoku, następnie naucz się pisać bezbłędnie, a
        dopiero później weź się za piętnowanie.
        W przeciwnym razie nikt normalny Twoich wypocin nie weźmie na poważnie...
        • Gość: Miśka Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 16:27
          Ten komentarz był nie na miejscu Panie ideale!!!
      • madzia112 Re: Selectours - Uwaga!!!! 10.08.04, 23:36
        Gość portalu: rozczarowany napisał(a):

> MOI DRODZY NIESTETY SELEKTURS TO STRASZNY PRZEKRĘT.TAKIE FIRMY DZIAŁAJĄ NIE
        > PROFESJONALNIE , POPROSTU ABY ZALICZYĆ SEZON .CO BĘDZIE DALEJ ZOBACZYMY CO
        TAM
        > REKLAMACJE,NIEZADOWOLENI,OPIS W KATALOGU NIEPRZYSTAJĄCY DO
        RZECZYWISTOŚCI,JEŚLI
        >
        > NIE BĘDZIE NOWYCH "JELENI" BO WIEŚCI SIĘ ROZCHODZĄ ZMIENIĄ NAZWĘ I ZNÓW SIĘ
        > BĘDZIE KRĘCIĆ.WYBIERAJMY WIĘC WAKACJE Z GŁOWĄ A OSZUSTÓW NAPIĘTNUJMY MIEDZY
        > INNYMI W INTERNECIE .POZDRAWIAM WSZYSTKICH I PRZESTRZEGAM PRZED HOTELEM
        > PYRAMISA NIBY 5* IREZYDENTEM .
        Zanim będziesz piętnował, podaj konkrety - ty przestrzegasz przed hotelem, ja
        się z tym nie zgadzam. Tylko,że mój opis hotelu ( bardzo szczegółowy ) możesz w
        każdej chwili przeczytać. Wrzuć na luz, wyłącz Caps Lock i wtedy można rzeczowo
        podyskutować.
        • Gość: ROZCZAROWANY Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:37
          CO WAM TAK PRZESZKADZA TEN "Caps Lok" TEMAT ZASTĘPCZY NA TEN TEMAT SĄ TROCHĘ
          INNE STRONY.O PIRAMISIE I SELEKTURZE MOŻEMY POGADAĆ ALE Z OSOBAMI KTÓRE TAM
          BYŁY A NIE Z PRACOWNIKAMI TEJ FIRMY KOLORYZOWAĆ TO WY POTRAFICIE ALE TYLKO TO.
          NA SZCZĘŚCIE LUDZIE PISZĄ I CZYTAJĄ .POSTARAM SIĘ PRACOWAĆ NAD SPOSOBEM
          PISANIA .POZDRAWIAM PA.
          • madzia112 Re: Selectours - Uwaga!!!! 12.08.04, 13:51
            I tu się bardzo mylisz - z biurem podróży mam tyle wspólnego co każdy inny
            turysta, poprostu korzystam z ich usług. Czy jeśli wszystko było w porządku,
            hotel mi odpowiadał i wróciłam zachwycona, znaczy, że coś ze mną jest nie tak ?
            Mam na siłę szukać dziury w całym i wtedy będę dla ciebie godnym partnerem do
            dyskusji ? Skoro tak mnie zbyłeś to znaczy, że nie masz żadnych konkretów i
            tylko lubisz narzekać. A co do Caps Locka, to dobrze wiesz, że taki tekst
            trudno się czyta i jest to wbrew netykiecie.
            • derduch Re: Selectours - Uwaga!!!! 12.08.04, 14:51
              Daj spokój, nie ma co gadać z dzieciakiem. Ciekawe czy to jeszcze podstawówka
              czy juz może gimnazjum?
              • Gość: fdafafdfsd Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:14
                Ludzie wyluzujcie! Dajcie na wstrzymanie. Jadąc na wakacje trzeba myśleć o
                wypoczynku, ładnej pogodzie, ciepłym morzu. Mieszkasz w mieście i do miasta
                jedziesz to lepiej siedzieć w domu. Zmienili Tobie na lepszy hotel 3* na 4* i
                jeszcze Ci źle. Powinnaś się cieszyć, że dostałaś o wiele lepszy hotel.
            • Gość: rozczarowany Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:10
              DROGA Madziu jeśli chodzi o konkrety to polecam Ci hotel PALM BEACH w Hurgadzie
              gdzie byłem dwa lata temu .Poszukaj tej oferty, biuro które wysyła tam turystów
              jest super i nie koloryzuje w katalogu .Takie wakacje wspomina się długo a o
              wakacjach z SELECTOURS chce się zapomnieć jak najszybciej ,tylko tendencyjne
              teksty nie pozwalają. PA
              • Gość: Iza Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:44
                no ! no ! no!!!!!
              • Gość: Iza Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:46
                No! no!no!!!!!
              • madzia112 Re: Selectours - Uwaga!!!! 13.08.04, 14:57
                Hej, Rozczarowany ! Dzięki za dobre rady, ale ja już byłam w tym roku w Egipcie
                i raz jeszcze powtórzę - biuro Selectours spisało się dobrze i hotel Pyramisa
                bardzo mi się podobał. I niczego tu nie koloryzuję, a Ty dalej nic nie mówisz
                co konkretnie było złe.
                Pozdrawiam,
                Madzia
                • Gość: rozczarowany Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:15
                  Madziu czy zajmowanie leżaków przy basenie o 5 rano w 5 gwiazdkowym hotelu to
                  luksus ,czy czekanie 30 minut na łyżeczkę do kawy to luksus ,czy obskurny pokój
                  z betonową niecką bez wody pod oknem to luksus,czy to ,że przez pierwszą noc
                  nie ma dostawki dla dziecka to luksus .Chciałem normalności i przynajmniej
                  trochę z opisu z katalogu Selectoursa.Zobacz opis w katalogu co
                  obiecują:pierwsze zdanie :"luksusowy 5 gwiazdkowy hotel....... Ja tak bardzo
                  tego luksusu nie szukam na wakacjach ,ale to nie było nawet
                  średniactwo ,zastanawiam się co można spotkać w trzy gwiazdkowym hotelu
                  Selectoursa .Chciałem spokojnych wakacji tymbardziej że jeżdzimy z małym
                  dzieckiem ,ale niestety trafiłem na oszustów.Czy wdalszym ciągu twierdzisz,że
                  powinienem chwalić Selectours tak jak Ty ? Na koniec , w naszej grupie na
                  pierwszym spotkaniu z rezydentem 90%ludzi było niezadowolonych z pokoju
                  nieszczęśnik nawet nie posprzedawał wycieczek fakultatywnych.Pa wystarczy?
                  • madzia112 Re: Selectours - Uwaga!!!! 14.08.04, 18:39
                    Mieszkałam w budynku głównym i tam pokoje były bez zarzutu. Jeśli chodzi o
                    ranne zajmowanie leżaków przy basenie, to nadziwić się nie mogłam, że ludzi na
                    urlopie stać na takie poświęcenie. Za mała ilość leżaków to w dużych hotelach
                    rzecz często spotykana, choc nie twierdzę, że tak być powinno. Patrzyłam na to
                    wszystko trochę z boku, ponieważ czas spędzałam na plaży i nurkowaniu, a tam
                    leżaków było do wyboru przez cały dzień. Problem łyżeczek do herbaty jest mi
                    znany ( te pół godziny to już jednak przesada... ) ale to bynajmniej nie psuło
                    moich wakacji. Wiesz chyba, że w krajach arabskich 5* to nie to samo co w
                    Europie i trzeba brać na to poprawkę aby nie być zaskoczonym. I jeszcze jedna
                    rzecz - cena też coś mówi - za pobyt w takim Ritzu na przykład, musiałbyś
                    zapłacić dwa razy tyle i tam pewnie miałbys pełny luksus. Od kosztu pobytu
                    odejmij koszty przelotu - zostanie tyle, że może wystarczyłoby na wczasy nad
                    Bałtykiem w pensjonacie. Wiele zależy od nastawienia i oczekiwań. Przed
                    wyjazdem naczytałam się tyle złowieszczych, pesymistycznych postów, że aż bałam
                    się co będzie. Było super... Nie bronię Selectoursa, bo nie mam w tym żadnego
                    interesu, ale nie będę na siłę wymyślać złych rzeczy. A każdy ma przecież
                    możliwość wyboru na przyszłość - może jakieś zagraniczne biuro spełni Twoje
                    oczekiwania.
                    Pzdr.
                    Madzia
                    • Gość: kama Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 15.10.04, 12:06
                      Brawo madzia! popieram Cię ze wszystkich sił i podpisuję się obiema rękami..
                      zal tylko niezmierny że takich turystów jak Ty jest pewnie z 20% cała reczta to
                      właśnie ci "rozczaroani" którzy niestety zamiast cieszyć się z egzotyki psują
                      pobyt innym ,swoim bezustannym MARUDZENIEM!
                      powtórze po raz 589- ludzie chcecie mieć porządek i poukładane- jedźcie do
                      Niemiec- zostawcie Egipt Turcję Grecję Tajlandię Tunezję prawdziwym turystom!!!
                  • mwm Re: Selectours - Uwaga!!!! 16.08.04, 14:56
                    Szczyt wszystkiego! Wielmozny pan czekal az 30 minut na lyzeczke do kawy!!! A
                    moze by tak dupsko ruszyc, wyjac sobie lyzeczke z szafki i troche odciazyc
                    kelnera, ktory lata jak motorek? Wielu wczasowiczow tak robi. No, ale to sa
                    normalni ludzie, a nie roszczeniowi Polacy, ktorym wszystko sie nalezy, bo
                    zaplacili... Czy napisales przynajmniej do biura skarge, czy tez cala zolc
                    wylewasz tylko na forum, bo braklo Ci odwagi, zeby awanturowac sie na miejscu?
                    Tak to wlasnie wyglada. Polacy strzepia sobie jezyki po katach, ale na
                    spotkaniu z rezydentem nawet buzi nie otworza, nie pisza zazalen... Za to po
                    powrocie - wielkie chojraki - wszystkich wyzywaja od oszustow. Ulzylo Ci?
                    Selectours jest do d...? To juz wiecej z nimi nie pojedziesz. Ale nie strasz
                    innych, bo sa i tacy, jak ja, czy Magda, ktorzy sa zadowoleni z uslug tego
                    biura. Wprawdzie na lyzeczke tez nigdy nie moglam sie doczekac, ale nie robie z
                    tego tragedii!!! Na szczescie milych rzeczy bylo 1000 razy wiecej niz tych
                    zlych. Moze na wakacjach trzeba czasem troche odpuscic?
    • Gość: mmd Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: 217.8.186.* 13.08.04, 15:34
      biuro selectours jak większość polskich biur podróży jest oszustem . w ich
      ofercie jest wiele "niedomówień" , "przekłamań" itp... czy będzie dobrze czy
      źle na wczasach zależy tylko od szczęścia i wyboru hotelu . biuro Wam W TYM NIE
      POMOŻE
      • Gość: Danio Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:32
        Ładne kwiatki.
        • Gość: men Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 22:25
          Chyba przekwitają .....
    • Gość: Krzysiu SHARM HOLIDAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 02:03
      czesc-wybieram sie wraz z dziewczyna na poczatku wrzesnia z alfa wlasnie do
      sharm holidays, bylbym bardzo wdzieczny o jakies informacje o tym hotelu, moj
      mail to Nicolas8@poczta.onet.pl
      dziekuje bardzo i pozdrawiam
    • Gość: Krzysiu DO JUSTYNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 02:15
      jezeli masz jakies info o sharm holiday napisz na forum lub przeslij na maila
      Nicolas8@poczta.onet.pl
      • Gość: Krzysiu Re: DO JUSTYNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 11:15
        up dla Justyny
    • Gość: Stiwi Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 02:11
      Radzę przejrzeć dokładnie forum. Selectours nie odnotował tutaj większych
      wpadek. Mniejsze wpadki jak ta opisana się zdarzają polskim biurom, taka
      rzeczywistość niestety i urok ofert last minute...

Może faktycznie nie zdarzają im się takie wpadki często, osobiście byłem
      świadkiem, że jeśli Selectours nie był w stanie załatwić danego hotelu, to
      dzwonił przed wylotem proponując szereg innych, a nie informując na miejscu.

Ktoś napisał, że to złodzieje i oszuści. Możliwe, ja jednak byłem z nimi już 3
      razy i wszystko się zgadzało z ofertą, zawalili tylko raz ostatni nocleg w
      hotelu został skrócony, co mogło być powodem szczty gospodarczego w Wawie i
      nastąpiła wtedy również zmiana linii lotniczych na LOT. Poza tym jeśli się nie
      zgadzało, wiem że ból polskiego "biednego" turysty może ukoić rekompensata po
      złożeniu reklamacji. Ja takową złożyłem (za ten skrócony nocleg), rekompensatę
      otrzymałem, więc nikt mnie nie oszukał ani nie okradł.

Pan rozczarowany pisze, że 5* hotel nie spełnił jego oczekiwań. To naprawdę nic
      dziwnego w Egipcie, kiedy jedzie się nie do firmowych hoteli, tylko wybiera się
      jakieś Pyramisy czy inne temu podobne pseudo 5*. Czy biuro Cię oszukało? Nie,
      bo taka jest lokalna kategoria. Teraz proponuję rozczarowanemu koledzę wybrać
      się do Le Meridien czy obojętnie jakiego Hilton 5* w Egipcie i opisać
      porównania. Znajomy z którym byłem w Grand Azur 5*, wrócił z Hilton Dreams i
      ocenił Grand Azur na 2* podług tego co oferował Hilton.
      • Gość: Danio Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 12:31
        Wiesz Stiw,Selectours chyba ogląda wszystkie hotele i sam przydziela im
        gwiazdki ,oprucz kategori lokalnej.Odszukałem opis na stronie
        rzeczywiście :"luksusowy pięciogwiazdkowy obiekt" ,cenę dają też
        pięciogwiazdkową,więc dlaczego mamy mieć na miejscu 3 albo 2 gwiazdki .To
        naprawdę nie jest fer.Wszyscy wiedzą że europejskie pięć gwiazdek to nie
        egipskie .Sprawdż niemieckie ,francuskie firmy szanują turystów i w swoich
        oertach ten hotel kategoryzują na 4 *
        • Gość: Stiwi Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:08
          Ale jaka 5* cena? Uważasz, że za 2800 pln na 2 tygodnie (tyle była Pyramisa 5*
          z Selectours) w formule All Inklusiv, możesz się spodziewać choćby europejskich
          4*?

Zapomnij. Polecam wakacje nad polskim morze, hotel Bryza w Juracie. 700pln za
          pokój/dzień, śniadania w cenie, pogoda gwarantowana....
          • Gość: Antek Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 13:23
            Brrrrry,aż ciarki przechodzą .
    • Gość: Glusia Re: Selectours - a ja tam nie narzekam IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.08.04, 20:48
      1) Coral Beach Montazah to calkiem dobry hotel o kategorii 4* i na tyle bez
      mala zasluguje (btw jest to hotel sieci, tyle ze arabskiej (ROTANA), ale widzac
      reklame ich innych hoteli, np tych w Dubaju, to az slinka leci...
      2) pech przytrafia sie kazdemu i z jakimkolwiek biurem; jesli sie nie chce
      problemow, proponuje wybrac np oferte TUI (znaaacznie drozsza), a juz napewno
      nie zadne last minute
      3) Le Meridien, o ktorym byla tez mowa wcale nie musi byc wiele lepszy, bo
      Polscy turysci z roznych biur najczescie dostaja najtansze pokoje
      (tzw. "gardeny" - zreszta co sie dziwic - za takie grosze?), a do lepszych
      mozna sobie co najwyzej doplacic. Wiem, co pisze, bylam w Meridienie w
      Hurghadzie w ubieglym roku, ze sp. BigBlue, i wcale nie narzekalam...
      4) jak jakis malkontent chce narzekac, to powod do narzekania zawsze sie
      znajdzie... a to samolot sie spoznil, a to do plazy dalej o 5 metrow niz
      podawali w katalogu (bo sie komus wzorzec metra z Sevres gdzies zapodzial), a
      to w samolocie sie przeziebil, bo okna byly otwarte (sic!!!), a to zimnej wody
      nie bylo w dzien, no i piasek gruboziarnisty...
      5) ERGO: jak sie wybiera jakis hotel to proponuje:
      a) poszukac wiadomosci o hotelu z WIELU zrodel, katalogow ROZNYCH firm, czasem
      www hotelu,
      b) poczytac opinie
      c) BARDZO WAZNE: sprawdzic WIEK hotelu - jesli powyzej 5-7 lat, to KAZDY, nawet
      pieciogwiazdkowy, to bardziej lub mniej ruina, choc owszem, hotele sieciowe
      maja szanse byc nieco lepszymi
      d) wziac poprawke na kazda informacje... i...
      e) spakowac dobry humor do walizki
      To samo odnosi sie do biur podrozy... :-)
      • Gość: Danio Re: Selectours - a ja tam nie narzekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:45
        Jurata ,też jest ładna .....,z tym 2800 to przesadzasz ,sprawdż ofertę
        Selectoursa,gdyby sezon w Polsce trwał tyle co w Egipcie napewno było by
        taniej.
        • Gość: Marta Re: Selectours - a ja tam nie narzekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:55
          Jestem po koszmarnych wakacjach ,które sprawił mi selectours .Zero dbałości o
          swoich podróżnych.Dla mnie są spaleni .
          • Gość: krzysiu Re: Selectours - a ja tam nie narzekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:56
            jakies szczegoly??
            • Gość: Marta Re: Selectours - a ja tam nie narzekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:00
              Kupiłam hotel Pyramisa, miał to być 5* luksusowy obiekt , na miejscu okazało
              się,że standart tego COŚ to jakieś 3*.Rezydent głupio się uśmiecha i
              tłumaczy "no tak Państwo trafili"i żadnej pomocy.Czy to totolotek czy kpina z
              turystów.Niestety opis w katalogu Selectoursa nawet nie przypomina tego co
              zastaje się na miejscu .To był nasz kolejny wyjazd nad ciepłe morza ,zawsze
              byliśmy miło zaskoczeni , a tu taka wpada!!!!!!niestety poraz pierwszy
              wybraliśmy Selectours
              • madzia112 Re: Selectours - a ja tam nie narzekam 19.08.04, 19:39
                Jeśli chodzi o Pyramisę, to standard pokoi w dużej mierze zależy od
                lokalizacji - mieszkałam w budynku głównym i tam warunki były super, podobno w
                willach jest gorzej. Cała reszta to już kwestia oczekiwań i wnikliwego
                dopatrywania się minusów.
          • Gość: Aga Re: Selectours - a ja tam nie narzekam IP: *.chello.pl 19.08.04, 15:54
            Też wróciłam z Sharm i jestem bardzo zadowolona. Nie pisz od razu, że są
            spaleni. Podaj szczególy?
    • Gość: slaveM Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: 193.111.166.* 19.08.04, 17:58
      Ludzie przebywający na miejscu w Hurghadzie (nie rezydenci) twierdzą, że
      zamiana hoteli to zwykła i powszechna praktyka hotelarzy. Tyle tylko, że
      podobno dbają oni, żeby nowy hotel przynajmniej nominalnie był lepszy (np.
      więcej gwiazdek, wyższa cena) od pierwotnego.
      W moim przypadku wyszło to dokładnie na odwrót. Selectours i ich rezydenci to
      małe pionki nie mające nic do gadania w Hurghadzie i nic nie mogą gwarantować.
      Ich klienci są skazani na przypadek i łaskę lokalnych hotelarzy. Pewnie w
      większości przypadków udaje się otrzymać to za co się płaci, ale należy mieć na
      uwadze także przypadki gdy klient jest oszukiwany. Zobaczymy jak rozpatrzą moją
      reklamację. Po szczegóły odsyłam do moich wpisów z dziś i wczoraj - szukajcie
      po autorze.
      • Gość: Paweł Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:06
        Słaba pozycja Selectoursa w Egipcie spowodowana jest dużymi zaległościami
        płatniczymi,nie płacicie to tak macie ,....rezydent który nic nie może
        załatwić ,najgorsze pokoje,zmiana hoteli ..... .Za niewywiązywanie się z
        terminowych płatności, płacimy my turyści .Może znów upadłość ?
        • Gość: atena Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 21:47
          Masz rację .
    • Gość: md Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: 217.8.186.* 24.08.04, 13:50
      byłem z nimi w Szarmie w hotelu Iberotel Club Fanara . Hotel wybrałem ten
      ponieważ ma piękną rafę i tu nie pomyliłem się . Myślę ,że jest to rafa
      najpiękniejsza w tym rejonie . Hotel też jest godny polecenia . Było super i
      chętnie kiedyś tam wrócę .Tylko nie z Selectoursem ... dlaczego ? bo oszukują w
      swojej ofercie . oto co mnie spotkało ( są to mniej lub bardziej drobne sprawy
      ale warte przytoczenia )
      1. wylot miał być z Wrocławia prosto do Egiptu ( taką informację otrzymałem
      telefonicznie w biurze Selctours ) , my jednak lecieliśmy przez Katowice co
      przedłużyło czas przelotu o 3 godziny + 1 godzina spóżnienia już we
      Wrocławiu .z powrotem tak samo , najpierw międzylądowanie w Katowicach
      2. lecieliśmy w cztery osoby i mieliśmy obiecane dwie dwójki obok siebie . na
      miejscu okazało się ,że mamy zarezerwowane w odległości 50 m od siebie .
      3. gdy pytałem przedstawiciela Selectours o odległość pokoi od morza
      otrzymałem odpowiedź ,że 200 metrów . było około 400 metrów .
      4. za wizy płaciliśmy 18 dol. zamiast normalnej ceny 15 usd.
      to wszystko uważam za drobiazgi , które są mniej lub bardziej uciążliwe ale
      spotykane w każdym polskim biurze .Są jednak rzeczy , które dyskwalifikują to
      biuro
      a)na stronie internetowej biura pokazywany jest przykładowy pokój w hotelu
      pokój ( bardzo ładny i przestronny ), tylko ten pokój jest w innej "strefie"
      cenowej niedostępnej dla klientów Selectours .Selecturs ma pokoje zupełnie inne
      małe i brzydkie , takie jedynki przerobione na dwójki .mimo tego biuro z
      czystym sumieniem "sprzedaje" tą ofertę pokazując pokoje lepsze .
      b)biuro sprzedaje ofertę na wyjazd 14 dniowy , gdzie w normalnym biurze 14 dni
      powinno oznaczać 14 obiadów , 14 kolacji i 14 śniadań oraz 14 pełnych dni
      pobytu . oczywiście sprzedaje wiedząc ,że będzie krócej . w moim przpadku
      obcięto nam wypoczynek o 3/4 doby .
      Oczywiście często zdarzają się jakieś wpadki lub niedociągnięcia i szanujące
      się biuro powinno na to reagować w właściwy sposób tzn. oddawać część
      piniędzy .
      Napisałem reklamacje wnosząc tylko o zwrot pieniędzy za niewykorzystaną cześć
      pobytu . Selectours odrzucił tą reklamcje tłumacząc się lotami . Sprawa
      kwalifikuję się do oddania do sądu i zastanawiam się czy tego nie zrobić .
      Myślę ,że po przeczytaniu tego wywodu część osób zrezygnuje z usług Selectoursa
      co będzie dla mnie dużą satysfakcją .
      Reasumując: Biuro Selectours nie spełniło moich oczekiwań , okazało się
      naciągaczem i oszustem .
      ps1.aby zakończyć te wywody są i dobre strony tego biura , nie zmieniono nam
      hotelu , no i mogli nam obciąć większą ilość wypoczynku np. po 10 dniach zabrać
      do kraju tłumacząc się lotami .

• Gość: turysta Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:23
        Daję im czerwoną kartkę za serwis .
      • Gość: taramara Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:07
        Całkowicie zgadzam się z md, ja też byłam w tym hotelu(Iberotel Club Fanara) z
        Selectoursem. Do samego hotelu nie mam zastrzeżeń, natomiast Selectours
        zawiódł, m.in. dając nam niekompetentnego przewodnika po Kairze(ledwo mówił po
        polsku i nie miał zbyt wiele do powiedzenia o swoim kraju) i co bardzo mnie
        bolało: skracając nasz tygodniowy pobyt o ponad pół dnia- to naprawdę nie fiar!
        Zapłaciliśmy sporo kasy,a tu taka przykra niespodzianka. Zaznaczam,że turyści
        np. z Eximu czy Alfy Star przyjechali z nami, a wracali ponad pół dnia później.
        Jeśli się jedzie na tak krótko, to naprawdę ważne!
        • Gość: Fred Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 23:38
          Uwaga jeszcze rza uwaga, jest przed kim .
          • Gość: Tom Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:19
            uwaga !!!!!!!!!!!
        • Gość: obserwator Re: Selectours - Uwaga!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 23:24
          co tam w tym temacie?
          • mm333 Re: Selectours - Uwaga!!!! 13.10.04, 18:27
            My z Sharm wróciliśmy tydzień temu. Byliśmy tam z Selectours'em. Hotel na
            mieliśmy taki jaki rezerwowaliśmy, ale przy nas ludzie nie mogli znaleźć się na
            liście "swojego" hotelu. Co do naszego rezydenta to ciężko coś powiedzieć, bo
            był w wiecznym niedoczasie i ciągle mu się spieszyło, widywaliśmy go raczej
            rzadko i krótko. Natomiast największą (w naszym przypadku) wpadkę Selectours
            zaliczyło przy wycieczkach fakultatywnych. Mimo, że rezydent zastrzegał by
            nigdy nie decydować się na wycieczki z "miasta" , nie wypaliły właśnie wyjazdy
            z Selectours'u . Nie dość tego, zostaliśmy o tym poinformowani na parę godzin
            przed wyjazdem. Rezydent oddał nam pieniądze i więcej go nie widzieliśmy.
            Natomiast te na które zdecydowaliśmy się jechać z "miasta" odbyły się i
            jesteśmy z nich jak najbardziej zadowoleni.
            • Gość: zaba Re: Selectours - ja jestem zadowolona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 19:20
              A ja tam na Select Tours nie narzekam. Zdecydowałam się na to biuro, ponieważ
              dwoje moich znajomych jeździło z nimi do Egiptu w ciągu dwóch ostatnich lat i
              wszyscy byli zadowoleni.
              Wybrałam wycieczkę objazdową z rejsem po Nilu. Były wpadki, ale były też i
              momenty, kiedy biuro zachowało się naprawdę na poziomie.
              Zaczęło się od małej wpadki. W Warszawie mówiono nam, że program będzie
              wyglądał tak: jeden dzień w Hurghadzie, potem wyjazd na rejs i do Kairu, a na
              końcu jeszcze kilka dni w Hurghadzie. Okazało się, że będzie odwrotnie tzn.
              najpierw kilka dni w Hurghadzie, potem rejs i Kair, a na końcu jeden dzień znów
              w Hurghadzie. Ta zmiana nie miała dla nas większego znaczenia.
              Trafiliśmy do hotelu Panorama w El Gounie. Programy rejsowe charakteryzują się
              tym, że wybiera się tylko opcję ile gwiazdek, natomiast do jakiego się trafi
              hotelu, okazuje się na miejscu. Panorama jest nowym hotelem i bardzo mi się tam
              podobało. Pisałam już z reszta na forum.
              Potem rejs. Jedyną w zasadzie wpadką, było to, że na rejsie nie mieliśmy
              własnego rezydenta. Byliśmy połączeni z grupą z Eximu i opiekowali się nami ich
              rezydenci. Niestety byliśmy nieco gorzej traktowani. Rezydent bardziej dbał
              o "swoich" turystów. Nie było jednak tak źle. Z plusów pobytu na statku -
              dostaliśmy więcej posiłków niż wynikało z programu biura Select Tours. Np. w
              dniu wyjazdu nocnym pociągiem z Luksoru do Kairu mieliśmy dostać śniadanie, a
              potem już tylko suchy prowiant do pociągu. Tymczasem dostaliśmy normalny obiad
              i kolację przed wyjazdem. Miłe zaskoczenie.
              Po powrocie na jedną noc do Hurghady, a w zasadzie znów do El Gouny,
              zakwaterowano nas w hotelu Arena. Panorama lepsza, ale ten też nie był zły.
              Zajął się nami rezydent Ashraf. I tu duży ukłon w jego kierunku. Dzięki niemu
              nie ślęczelismy pół nocy na lotnisku. Samolot do Warszawy miał wylecieć o 4:45,
              więc z hotelu mieli nas zabrać o 1:20. Okazało się, że będzie opóźnienie (ale
              to chyba oddzielny temat na forum...), więc Ashraf osobiście do wszystkich
              zadzwonił, że przyjadą po nas dopiero o 3:50, a nie o 1:20. Byliśmy jednym z
              niewielu hoteli, które zostały zawiadomione o zmianie godziny lotu. Większość
              ludzi siedziała na lotnisku od 2 z minutami, a samolot suma sumarum wyleciał o
              8:00!
              Mimo wszystko jestem zadowolona i z wycieczki, i z usług biura. Wiem, że inne
              biura też nie zawsze się wywiązują dobrze ze swoich ofert. Już dużo tu było
              pisane o rejsach z Oasisem. Na jednym z takich źle zorganizowanych była moja
              siostra, tak że też się sporo nasłuchałam.
              Ja miałam bardzo udane wakacje w Egipcie. Jednak pracowników Select Tours
              proszę o wyciągnięcie wniosków, bo napewno to wszysko czytają.
              • Gość: max Re: Selectours - ja jestem zadowolona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:56
                Można być zadowolonym z FWP,Pozdrawiam
                • Gość: Iwona Re: Selectours - ja jestem zadowolona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:52
                  wczoraj wróciłam z Sharm - Iberotel Club Fanara + wycieczka 2 dniowa do Kairu z
                  Selectoursa.Wszystko super!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka