apulinka 19.01.14, 10:40 czy ktos wybiera sie mzoe w tym terminie? jaki hotel polecacie w lutym z super rafa, gdzie widocznosc pod woda bedzie dobra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matzk Re: Marsa Alam od 8ego lutego 31.01.14, 11:55 przepraszam, ze troche niezgodnie z tematem, ale rowniez rzwazam wyjazd w luty do Marsa Alam, i zastanawiam sie czy bedzie tam cieplej niz w Sharm oraz czy woda w basenie bedzie nadawala sie do tego zeby w niej plywac ? Bylem pare lat temu w Sharm wlasnie w lutym i temperatura powietrza była w okol. 25 st, ale woda w basenach byla lodowata. z gory dziekuje za odpowiedz no i rowniez prosilbym o polecenie fajnego hotelu w Marsa Alam. wstepnie rozwazam Oriental Bay Marsa Alam, jakies inne propozycje ? Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: Marsa Alam od 8ego lutego 31.01.14, 12:14 Cieplej nie będzie, bo niby dlaczego? Marsa to otwarte wybrzeże, więc na pewno będzie mocniej wiało. Woda w basenach zimna, no chyba że basen jest podgrzewany, albo ma cześć podgrzewaną. Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Marsa Alam od 8ego lutego 31.01.14, 19:40 a bylas rowniez w lutym ? w jakim hotelu ? jest 300km na poludnie od Hurghady wiec pomyslalem, ze moze byc tam troche cieplej ceide.fields napisała: > Cieplej nie będzie, bo niby dlaczego? Marsa to otwarte wybrzeże, więc na pewno > będzie mocniej wiało. Woda w basenach zimna, no chyba że basen jest podgrzewany > , albo ma cześć podgrzewaną. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Marsa Alam od 8ego lutego 01.02.14, 22:19 Warszawa jest 300 km na południe od Gdańska czy w Warszawie jest cieplej? Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Marsa Alam od 8ego lutego 02.02.14, 11:05 owszem jest cieplej (poza sezonem zimowym, bo wtedy jest chlodniej) pochodze z trojmiasta, a obecnie mieszkam w Wawie wiec mam porowananie. Poza tym nie porownuj Afryki do Europy. wtopek napisał: > Warszawa jest 300 km na południe od Gdańska > > czy w Warszawie jest cieplej? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Marsa Alam od 8ego lutego 02.02.14, 17:50 dobrze porównuje, czy to Marsa, czy Szarm leżą w tej samej strefie klimatycznej Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Marsa Alam od 8ego lutego 31.01.14, 22:27 W basenach różnicy specjalnie nie będzie, musisz szukać hotelu z podgrzewanym basenem (zwykle jest przynajmniej jeden). Natomiast w temperaturze morza jest prawdopodobne, że będzie różnica nawet 3 czy 4 stopni, zależy od roku i tego, jak morze było nagrzane latem i jesienią oraz prądów. Odpowiedz Link Zgłoś
jokero72 Re: Marsa Alam od 8ego lutego 01.02.14, 02:23 Byliśmy w styczniu od 11 i woda w morzu czy basenie przy hotelu cieplutka. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-jou Re: Marsa Alam od 8ego lutego 31.01.14, 20:28 Witam , ja byłam w zeszłym roku (24.01-07.02) w Triton Sea Beach Resort - rafa super , hotel cichy - mało gości, jedzenie ok. Na holu darmowe Wi-fi - bardzo wolno ale działa. Pogoda była super ok. 26-28 stopni. Woda w morzu na tyle ciepła ,że codziennie snorkowałyśmy z córką po 30-40 min. bez zamarzania.Wiaterek był czasami ale nie zimny. Wieczory były dla nas ciepłe - polarek wystarczał. W hotelu mały aquapark . Jak dla mnie hotel ok. to był mój 9 albo 10 pobyt w Egipcie. Wcześniej byłam zawsze w Hurghadzie. Polecam bardzo wycieczkę na egipskie Malediwy - Hamata. Jedzie się ok. 150 km poniżej Marsa el Alam na archipelag małych bardzo malowniczych wysepek z bialutkim piaskiem . Dla nas było super. Ale my nie należymy do marudzących. Jeździmy po to żeby odpocząć i zobaczyć a nie leczyć kompleksy i strzelać fochy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Marsa Alam od 8ego lutego 01.02.14, 12:42 super, takie odpowiedzi maiłem nadzieje przeczytac , dziekuje bardzo ;) ja tez nie naleze do szukajacych dziury w całym, w razie jakby ktos miałby jeszcze jakies przydatne informacje odnosnie marsa alam ciekawych raf, wycieczek statkiem itp. to poprosze o informacje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Marsa Alam od 8ego lutego 01.02.14, 22:24 zimą temp. wody to 22-23 C na kąpiel i pływanie w sao raz, do snorkowania/nurkowania konieczna pianka, po 20 minutach robi się zimno woda w basenach zimna, w zasadzie tylko do intensywnego pływania, niektóre hotele mają wydzieloną część basenu z podgrzewaną wodą jak dla mnie najsensowniejsze miesiące w tamtym rejonie to kwiecień/maj na plaży silny chłodny wiatr, bez parawanu wokoło parasola, ciężko wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś