kasiolegiptomanka 16.03.14, 20:56 Uwaga na chłopca sprzedającego papirusy na ulicy. Sprytnie podchodzi do turystów i próbuje okradac torebki. Mnie to spotkalo, ale na szczęście się zorientowalam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gladi3 Re: Hurghada ostrzegam 16.03.14, 22:06 eeeee,zadna nowina wszedzie chca okrasc turystow w europie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
gustawada Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 12:12 nie nowina ale takie uwagi mogą dla kogoś okazać się cenne, bardzo dziękuję. My niedługo się wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 12:41 bardzo cenna uwaga ale na jakiej ulicy grasuje ten dzieciak...?bo w calym Egipcie wiem ze polowa populacji okrada turystow na rozne sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiolegiptomanka Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 13:15 Mnie probowal sprytnie zalatwic trzumajac reke pod papirusami i ta rączka otwierał zamek w torebce. Bylo to w okolicach sunrise Holidays. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 13:25 Ten sposób kradzieży już dawna panuje ;) Chyba już 2 lata temu mnie ostrzegano , że zapanowała nowa metoda okradania turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 15:31 Wspominałem o tej metodzie już kilka razy na forum Miałem tę wątpliwą przyjemność użerania się z tego typu złodziejaszkami W wielu miejscach ten proceder funkcjonuje Mozna smiało powiedzieć, że kiedyś te dzieci sprzedawały papirusy, a teraz jest to pretekst do szperania w kieszeniach i torebkach Bardzo to przykre i źle wróży na przyszłość, bo co ta dzieciarnia będzie robiła jak podrośnie.... trzeba uważać na ulicy a dziciarnie gonić na cztery wiatry, i głośniej tym lepiej - słowo "imszi" zazwyczaj działa, "la szokran" nie koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela100 Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 16:49 imszi chyba za ostro ............... Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 17:41 wcale nie, tylko to działa i to bardzo głośno i stanowczo Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka33 Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 16:49 Ja 2 lata z rzędu spotkałam się z kradzieżą ręczników plażowych kradzionych przez rodziny arabskie wypoczywające na terenie ośrodków, były to bardzo nieprzyjemne sytuacje rzutujące na całokształt odpoczynku . Odpowiedz Link Zgłoś
dominik358 Re: Hurghada ostrzegam 17.03.14, 23:23 Ruska chołota też kradnie ręczniki . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Hurghada ostrzegam 18.03.14, 13:06 La szokran - to znaczy odejdź! A imszi????? Chciałabym wiedzieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
xaltuton Re: Hurghada ostrzegam 18.03.14, 13:30 A przypadkiem la szokran nie znaczy - nie, dziekuje, a emszi - idz sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Hurghada ostrzegam 18.03.14, 15:01 Nie polecam również zakupów w centrum Sakkali na ulicy Oszukuja na rożne sposoby wręcz "na wydrę" Mnie szwabili na truskawkach, zamieniali kase itp, w końcu jak wziąłem 2 paczki - zgodnie z ustalona cena to bardzo szybko oddali kasę Anannasa przy mnie Rusek kupował i po 3 min wrócił że mu za mało kasy wydali w sumie niewielka kasa ale nerwy niepotrzebne :( Jeżeli widzicie w ciemnym kącie 2-3 ludków z niewielką ilościa towaru i atrakcyjną ceną to lepiej nie podchodzić... Odpowiedz Link Zgłoś