darjol 02.05.14, 11:28 Witam Nie moge sie zdecydowac ktory hotel wybrac,bardzo prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkk Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 16:16 Byłam w Brayce i polecam ten hotel - w skrócie ładna rafa, długa plaża, świetne jedzenie, ogromnym plusem jest to, że hotele sa siostrzane (Royal Brayka Beach i Brayka Bay rsort) więc korzysta się z infatsruktóry ibu hoteli, przechodzi się mostkiem lub wodą jesli jest odpływ - to jest fajne :) W Hiltonie nie byłam ale wiem ze jest w pobliżu Abu dabbab, domu żółwi i sądze ze jest to duży atut. Poza tym hilto to hilto ;) na pewno jest fajny. chyba wybrałabym Brayke... pamiętam jak przechadzalismy sie wieczorami po tym ogromnym ukowieconym terenie, pachniało z kazdej strony, fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
darjol Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 17:07 A jak to jest z barami i restauracjami? Bedac w Brayce Bay mozna korzystac w Brayce Royal Odpowiedz Link Zgłoś
xaltuton Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 17:18 >A jak to jest z barami i restauracjami? >Bedac w Brayce Bay mozna korzystac w Brayce Royal Korzystasz z atrakcji obydwu hoteli, tak samo jest z przekaskami i drinkami na plazy/przy basenach. Nie mozesz tylko jesc w glownej restauracji hotelu w ktorym nie mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nikoleta3 Re: Brayka czy Hilton 03.05.14, 18:16 Witam.Byliśmy w zeszłym roku w Brayce Royal,a znajomi w starszym kompleksie...Część młodsza-faktycznie wszystko nowsze,choć druga część świeciła pustkami, jest 5 gwiazdek i mogliśmy korzystać z barów z Brayce Bay.Znajomi,którzy odwiedzali nas z części Bay byli lekko źli....Zapłacili ok.1000zł więcej (w przeliczeniu na 4 osoby)- narzekali na pokój, a kiedy przychodzili na naszą część-nie mogli korzystać z barów tylko z kompleksów basenowych.Osobom, które lubią spacery na pewno całość się spodoba.Fantastycznie jest się wybrać po zachodzie słońca raz na jeden, raz na drugi koniec zatoki,aby móc zobaczyć pięknie oświetlony raz jedną,a drugim razem drugą część brayki.Swoje zastrzeżenia do hotelu oczywiście miałam,ale nie zaburzyły one cudownych wakacji.Trzeba się cieszyć na miejscu z każdej pięknej chwili:)Jeśli chodzi o przeźroczystość wody to nie mogę porównać z hiltonem czy innym hotelem w Marsa.Zauważyłam,że były dni-a może pory dnia,kiedy było kiepsko,ale i tak to co widziałam, przerosło moje oczekiwania.Bywały nurkowania,kiedy przejrzystość wody była rewelacyjna.Zresztą,do dziś zachwycam się zdjęciami i filmami z podwodnego świata spod brayki:) pozdrawiam i życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Brayka czy Hilton 04.05.14, 15:18 No tak! O tej porze nie pływałam:):) Odpowiedz Link Zgłoś
xaltuton Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 17:14 Brayka jest bardziej kameralna i lezy nad sama zatoka. Plaza zdecydowanie wieksza i robiaca wieksze wrazenie w Abu. Zatoka Brayki jest mniejsza, fale przy silniejszym wietrze tez beda tam mniejsze. Niedaleko Brayki jest druga zatoka osiagalna z buta w ciagu w 15 minut. Rafy w Abu i Brayce porownywalne, mozna snurkowac godzinami, ale nie ma zolwi w B. (sa w tej zatoce obok) Wiecej ruchu w Abu, bo sa tam organizowane wycieczki z innych hoteli, wiec bedzie tloczniej. Co do samych hoteli nie porownam, bo nie bylem w Hiltonie, slyszalem jednak na miejscu pochlebne opinie. Tak samo zreszta jak o Braykach. Rok temu stalem przed tym samym wyborem, wybralem Brayke. Nie zalowalem i bylem zadowolony. Gdybym wybral Swiss Inna albo Hiltona tez prawdopodobnie bym nie zalowal :) Odpowiedz Link Zgłoś
antka81 Re: Brayka czy Hilton 05.07.14, 21:05 Moje pytanie czy sklepy są poza hotelem brayka w pobliżu lub jakis targ?. Odpowiedz Link Zgłoś
frejusia10 Re: Brayka czy Hilton 06.07.14, 09:06 Regency plaza jest super fajne baseniki dla dzieci plaza ladna ,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zagubione_ogniwo_ewolucji Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 17:21 Oba hotele są świetne, ale... Hilton nie leży bezpośrednio nad morzem. Dlatego z tych dwóch - Brayka (dowolna, stara lub nowa, bez różnicy). Brayka ma własną zatokę z cudowną rafą, Hilton - korzysta z Abu Dabbab, która jest najbardziej obleganym miejscem ze względu na wycieczki fakultatywne z całego regionu Marsa Alam. Wybierz sam :) Odpowiedz Link Zgłoś
darjol Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 17:31 Dzieki wszystkim za info,chyba wybierzemy Brayke teraz pytanie ktora? Odpowiedz Link Zgłoś
xaltuton Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 17:51 Royal jest duzo nowszy, pokoje wiec powinny byc wiec "swiezsze". Ale tak naprawde ja bym wybral po prostu tansza :) Odpowiedz Link Zgłoś
darjol Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 18:03 A jak z widocznoscia w wodzie,bo slyszalem ze duze zapiaszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
xaltuton Re: Brayka czy Hilton 02.05.14, 19:15 Zalezy np. od przyplywu czy wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Brayka czy Hilton 03.05.14, 08:38 która wybrać? byłam w nowszej - Royal, byłam bardoz zadowolona, łazienka tylko jak na EGipt mała ale bardzo wygodna, nie narzekałam! a i nowa Brayka jest nieporównywalnei tańsza :) stara za to jest piękniejsza, zielona itd... al ei tak morzesz tam chodzic do wpoli, jesc w barze, korzystac z leżaków bliżej starej itd. Lubiłam tamta plaże, mnóstwo mniejszych i większych palm, nie było żadnych problemów z leżakami (maj). Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Brayka czy Hilton 03.05.14, 08:41 jakoś szybko pisała, przepraszam za byki! :D aha, jedynie co w Brayce (maj 2013) była obrzydliwa wódka, jak dla mnie mocne alkohole nie do wypicia :) a byłam już kilka razy w Egipcie i wiem, że nie zawsze tak jest w hotelach. ALe to taki mały niuansik, może się zmieniło, może nie pijesz mocnych alkoholi. Piwko (Stella, Sakara) i wina jak wszędzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Brayka czy Hilton 03.05.14, 09:30 Ja polecam kompleks Iberoteli Lamaya ,Solaya oraz bardzo bobry Sol Y Mar Solaya -świetnie położone blisko lotniska ,piękna rafa koralowa ,fajny aquapark ,świetne jedzenie . Codziennie rano delfiny w zatoce więc można z nimi popływać . Duży atrybut brak ruskich w hotelach . Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Brayka czy Hilton 03.05.14, 09:32 No właśnie alkohole normalne po raz drugi podczas naszych kilkunastu pobytów w Egipcie . Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Brayka czy Hilton 03.05.14, 13:31 Byłam w Iberotel Lamaya i zdecydowanie dla mnie lepszy jest Hilton. Rafa fajna, ale od plaży nieciekawa, po wejściu z pomostu od razu głębina na kilkanaście metrów albo i lepiej. Przy delikatnym nawet zapiaszczeniu mało co widać, w dodatku po południu już ze słońcem, więc ciemno. Przez dwa tygodnie pławiłam się dzielnie i niestety delfinów nie widziałam. Za to w hiltonie masz na 100% żółwie, a czasami i muminek się zjawia:) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Brayka czy Hilton 03.05.14, 14:10 Zależy kiedy byłaś bo w lecie jest słońce prawie do 20 co delfinów były prawie codziennie pomiędzy 5:30 -6:00 rano .Hilton fajny ale nie dla rodzin z dziećmi zero atrakcji dla maluchów tak samo jak w Long Beachu w Hurghadzie ,kupa miejsca i nawet jednej zjezdzalni dla dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
antka81 Re: Brayka czy Hilton 06.07.14, 20:28 Czy hotel brayka posiada w swojej bliskosci jakies sklepiki by moc cos kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela351 Re: Brayka czy Hilton w porze zimowej 06.07.14, 22:40 Termin odległy ale juz teraz się zastanawiam który z tych hoteli lepszy na zimowy wyjazd ??Brałam pod uwage jeszcze Lamaye ale tam chyba wieje zimą ? Odpowiedz Link Zgłoś
xaltuton Re: Brayka czy Hilton 07.07.14, 18:45 > Czy hotel brayka posiada w swojej bliskosci jakies sklepiki by moc cos kupic. Sa tylko na terenie hotelu w 1 miejscu (zerknij na moja strona), najblizszy np. spozywczy dosc duzy kawal drogi (AFAIR z godzine z buta) Odpowiedz Link Zgłoś
antka81 Re: Brayka czy Hilton 07.07.14, 19:26 Dziekuje za pomoc.jedziemy 26 lipca do brayki royal mam nadzieje ze bedzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyz55 Re: Brayka czy Hilton 08.07.14, 19:03 Sporo o Brayce można poczytać tu www.trip4cheap.pl/forum/relacje-egipt/ja-lubie-marsa-alam-po-majowce-2014 Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Brayka czy Hilton 17.11.14, 06:45 Wczoraj wróciłam z Hiltona, we wrześniu byłam w Brayce. Mam informacje najświeższe z możliwych:) Jeśli interesują szczegóły, proszę pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
antka81 Re: Brayka czy Hilton 17.11.14, 06:55 witam jakie jest wejście do morza ? Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Brayka czy Hilton 18.11.14, 13:06 I tu i tu łagodne z plaży, ale nie z każdego miejsca. W Royal Brayce bliżej do wejścia, w Hiltonie trzeba iść kilkaset metrów w stronę Malikii. Stara Brayka jest tuż przy plaży i tam na całej szerokości można wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś