Dodaj do ulubionych

plaga much

30.11.14, 14:49
Witajcie.jestem w SHarmie. To moj pierwszy pobyt w Egipcie o tej porze roku.much jest mnostwo.nie mozna spojojnie sie opalac.koszmar.wiecziorem plaga komarow.
Obserwuj wątek
    • dariusznow Re: plaga much 30.11.14, 16:33
      no to już znasz dwie plagi egipskie :)
      • volvo74 Re: plaga much 01.12.14, 16:57
        żydzi na Egipt mówią ,, kraina much'' co się dziwić przy takiej ilości śmieci na ulicach
        • prefisso Re: plaga much 01.12.14, 18:12
          Muchy lubia Egipt. Polacy lubia Egipt. Autorka postu powinna wyjac muchy z oczu.
          Przeszkadzaja jej w pisaniu.
          • radioaktywny Re: plaga much 01.12.14, 18:57
            Najgorsze, że muchy zostały zawleczone do Egiptu przez turystów, w bagażu.
    • dariusznow Re: plaga much 04.12.14, 16:23
      Trochę mi niezręcznie o tym pisać, ale jest pewna substancja. którą muchy sobie upodobały...

Nawet wczoraj wierszyk ułożyliśmy o tym, ale już zapomniałem :(

Mnie osobiście w egiptowie muchy sie nie imają zbytnio...
    • aniutaprim Re: plaga much 04.12.14, 19:48
      A w jakim hotelu jesteś? Byłam w rożnych porach roku i w rożnych hotelach, ale muchy nie widziałam... Owszem jaszczurki wchodzące do pokoju czy inne owady, ale much nigdy nie widziałam. Dobre hotele robią opryski na komary i na muchy, No ale może rzeczywiście jakaś plaga.
      • zedyta1 Re: plaga much 06.12.14, 13:14
        Jestem w Rehana Sharm .ja tez bylam wielokrotnie w Egipcie, w tym hotelu jestem trzeci raz.nigdy nie bylo tu tylu much.na komary robia oprysk co wieczor.natomiast much jest okropnie duzo.na basenie i nad morzem jest ich zatrzesienie.
        • aniutaprim Re: plaga much 06.12.14, 14:33
          Witaj, ja wybieram się do Rehany w końcu stycznia, tylko zdaje się Jesteś w innym bo ja wybieram się do Rehany Royal, czyli jest to ten hotel z kotorego korzystasz z plaży. Napisz mi jak możesz, jak wyglada woda w basenie, w basenach w Royalu, czy jest ciepła woda. Pytam, bo podobno z basenów koło plaży mogą korzystać goście Rehany Sharm. będę wdzięczna za info. Napisz czy podoba Ci się w tym resorcie.
          • dziewczyna.briana Re: plaga much 07.12.14, 10:32
            Czy czytal ktos chociaz pare reviews o tym hotelu? Jesli nie, to cytuje ponizej. Wszystko z trip advisor. Mozna wrzucic na google translator jesli ktos ma klopoty z angielskim.

Full of Russian and infested with cockroaches. The food is bland. The hotel is a long distant away from the beach. They mainly cater for the Russians. The hotel is owned by a Russian. We arrived to Rehana Sharm Resort on the 15th Nov 2014. We got to the hotel approx. 6.30pm. We had dinner and went straight to bed... More

Was this review helpful? Yes 1

Maha A

1 review

6 helpful votes

?Worst service ever?

Reviewed 11 September 2014

The rooms are terrible and the bathroom smell is awfull ..the air conditioner is not working and when we asked to change the room or for someone to fix these issues the reception clerk was very rude and we have to argue inorder to change the room Awful expierence ...dont try it

Was this review helpful? Yes 6

Miss8882014

Manchester, United Kingdom

2 reviews

16 helpful votes

?'NOT SAFE FOR HUMANS'...EXCREMENT IN THE POOLS...DO NOT GO TO THIS DIRTY, UNSAFE HOTEL!?

Reviewed 4 September 2014

Me and my fiancé stayed at this hotel for 1 week and it was the worst holiday we have ever been on, in both of our travelling lives. We stayed here from the 24th-31st of August 2014. There was human excrement (poo) in one of the main pools, next to the Dolphin bar on Wednesday 3rd August and we notified... More

See all photos

Was this review helpful? Yes 13

ashuka

Luton, United Kingdom

2 reviews

6 helpful votes

?Worst for service?

Reviewed 21 August 2014

Worst ever resort i have ever had holiday. First night of arrival asked for bottle of water but didnt arrive til next evening despite several reminder. Had mosquitos in the room, asked for mosquito spray was told coming straightway but didnt get it. Asked for a spoon 3 times and each time reply was "ok sir" but never got it

Was this review helpful? Yes 5

• ftomas Re: plaga much 07.12.14, 11:22
              @ dziewczyno.B w kwestii Twoich zacytowanych opinii o hotelu , podejrzewam że pisały je osoby podobnie nastawione do pobytu w tym pięknym aczkolwiek specyficznym kraju jak Ty, co można spodziewać się po opinii osoby podsumowującej swój pobyt słowami zacytuję ,,NIGDY nie wroce do Egiptu bo ,, ...sorry ale Twoje wymienione powody są bardzo ....kapryśne .
              • 71daro Re: plaga much 16.12.14, 21:43
                A ja zapytam bywalców egiptowa inaczej , bo opinie o pladze much wyczytałem odnośnie pobytów jesiennych (listopad i grudzień) , czy podobne ilości bywają i latam (czerwiec dokładniej) bo wiadomo , że osy czy muchy u nas w grudniu nie spotkamy... większości ptaków zresztą też...
                • des_4 Re: plaga much 17.12.14, 08:11
                  najprawdopodobniejszą przyczyną jest wywalenie w okolicy sporej ilości odpadów organicznych, albo masowy wrzut szamba do morza

w takim kraju to bardzo prawdopodobne, zwłaszcza tarez kiedy nie chce się tubylcom egzekwować przepisów środowiskowych, a hotelarzom płacić za wywóz odpadów i ścieków...
                  • des_4 Re: plaga much 17.12.14, 08:12
                    egyptianstreets.com/2013/01/17/egypt-living-under-a-grey-sky/
                  • dariusznow Re: plaga much 17.12.14, 09:23
                    des piszesz jakbyś nie był nigdy w Egipcie...

Szambo jest zbyt cenne aby je zrzucać do morza, mam nadzieję, że wiesz do czego jest używane....

Co do śmieci to akurat hotelarze są jednymi z nielicznych ktorzy mają zorganizowany wywóz śmieci - każdy średnio spostrzegawczy turysta może to zaobserwować.
                    Drugi temat to co się z tymi śmieciami dzieje później
                    Ale to już taki urok tego kraju i dziwią się, że nagle wielkie halo z tego powodu

Jeszcze daleka droga przed nimi ale kierunek słuszny :)

www.fmix.pl/zdjecie/464487/wschod-110
                    fotka z 2009 roku :O
                    • des_4 Re: plaga much 17.12.14, 10:53
                      mają zorganizowany, póki akceptują stawki za ten wywóz, kiedy stawki zaczynają rosnąć, ostatnie co robią hotelarze, to przejmowanie się tym gdzie ten gdzie ten syf trafia

jako "średnio spostrzegawczy" sam widziałem w okolicach Marsa hotelowe furgonetki wyrzucające to i owo na pustynię, widać taniej wychodzi dać w łapę komu trzeba

muchy same z siebie nie latają chmarami po pustyni, gromadzą się tam gdzie jest co jeść, a co to jest, chyba nie trzeba się domyslać
                • dariusznow Re: plaga much 17.12.14, 09:07
                  przede wszystkim co to znaczy plaga?

prawdopodobnie dla autorki wątku kilka lub kilkanaście much zwabionych olejkiem do opalania lub jedzeniem w plażowym barku to już plaga

jestem w Egipcie przeważnie zimą i jesienią i muchy są czasami natarczywe, ale czy to powód do utyskiwań?

W Grecji, Turcji, Czarnogórze, Kanarach też są i cale szczęście, bo ich brak może oznaczać toksyczne środowisko...
                  • des_4 Re: plaga much 17.12.14, 10:54
                    czyli wylewka szamba oznacz zdrowe środowisko :)))
                    • dariusznow Re: plaga much 17.12.14, 11:42
                      des_4 napisał:

> czyli wylewka szamba oznacz zdrowe środowisko :)))

tego nie napisałem, na podstawie czego taki wniosek?

niedobór słodkiej wody wymusza racjonalną gospodarkę czasami niezgodną z naszymi standardami...

nie wierzę, że o tym nie wiesz :)
                      • des_4 Re: plaga much 17.12.14, 13:19
                        a kiedy much pojawiają się chmary, widać, że nie stosują nawet swoich "standardów" :)))
                        • dariusznow Re: plaga much 17.12.14, 14:11
                          oni będą wiedzieć najlepiej
                          www.google.pl/search?q=w%C5%82atcy+m%C3%B3ch&noj=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qICRVIu3KoW1Uc66g-gI&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1440&bih=743
                  • zedyta1 Re: plaga much 23.12.14, 20:49
                    Bywam w Egipcie dwa razy w roku po dwa tygodnie. W Rehana Sharm Resort byłam trzeci raz( drugi raz w tym roku). Jeszcze nigdy nie widziałam tylu much.Na terenie ośrodka było ich mnóstwo. Obsiadały człowiekowi nogi , plecy. Po kilkanaście much na człowieku. goscie hotelowi leżakowali z klapkiem w ręku. Kupiłam tam off na komary i przez okolo pół godziny dało się wylezeć i znowu trzeba było się pryskać. Koszmar. Pytałam turystów z innych hoteli - nie mieli takiego koszmaru, Cały pobyt był przez to do bani. jedynie wieczorem dało się spokojnie odpocząć. Myslę,że to przez to,że na trawie rozrzucali jakiś nawóz organiczny. Zresztą na plaży w Rehanie Royal też było dużo much.
                    • ceide_fields Re: plaga much 26.12.14, 20:25
                      Efekt zawirowań politycznych. Przestali dbać o wywoz śmieci. Coraz częściej ścieki wlewaja do morza.
          • zedyta1 Re: plaga much 23.12.14, 20:51
            Witaj, woda w basenach ogrzewanych jest bardzo ciepła, ale animacje stanowczo za głośne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka