Gość: Gabik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 20:49 hej..podpowiedzcie mi..czy jest jakas bramka smsowa gdzie mozna wysylac smsy za granice? A moze znacie jakas egipska stronke z bramkami sms??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tina Re: smsy do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 14:27 sms do egiptu kosztuje tyle co na terenie polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuulka Re: smsy do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 14:46 pierwsze slysze chyba ze w idei albo erze w plusie sms za granice kosztuje 50 gr netto czyli 61 brutto. Nie probowalam ale moze mozna wysylac za darmo przez ICQ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: smsy do Egiptu IP: *.tvoksywie.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 18:32 w idei sms wysylany za granice kosztuje tyle samo co wyslany do abonenta z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: smsy do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:35 Cześć do Egiptu można wysyłac sms z każdego komunikatora obojetnie czy z gg czy też Tlen i są one oczywiście za darmo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuulka Re: smsy do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:38 mi sie nigdy z gadu gadu nie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabik34 Re: smsy do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 19:15 No wlasnie..mi tez sie nie udalo z zadnego komunikatora. Ani gg, ani tlena, ani ICQ. Jak Ty to robisz Włodku ze u Ciebie to dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minius Włodek wysyła, nie interesujac się czy dochodzą IP: 81.219.125.* 31.10.04, 20:10 i to cała tajemnica :o) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Włodek wysyła, nie interesujac się czy dochod 31.10.04, 21:25 Włodek prawdopodobnie myśli, że można, bo faktycznie w liście krajów Egipt widnieje, ale usługa wysyłania do większości z teoretycznie możliwych krajów jest "chwilowo" niedostępna. Jakieś 80% smsów dochodzi z ICQ, ale osobiście nigdy mi się nie udało, więc w końcu odinstalowałam. Była kiedyś dość przydatna stronka : www.1stwap.com z tygodniowym limitem chyba 15 smsów, ale teraz jest już płatna. Ta na bank działała bez zarzutów. Z Plusa sms podobnie jak w idei kosztuje tyle samo co do Polski. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: Włodek wysyła, nie interesujac się czy dochod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:26 Cześć sms-y dochodziły , a wiem to stąd że byłem ich odbiorcą w Hurghadzie od 09 do 23 pażdziernika 2004 r. i nie było problemu , kazdy sms miał swój numer kolejny, tak że wiedziałem czy jakiś nie doszedł, a wysyłane były zarówno z gg jak i Tlenu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_pitala dochodzą , dochodzą 02.11.04, 16:37 witaczka! byłem w HRG 7-21.10.2004 i dochodziły smsy z gg nienerwowo. pytanie powinno być nie "ile kosztuja smsy do Egiptu?" ale "ile kosztuja smsy do abonenta Ery/Plusa/Idei?" wtedy odp - "patrz cennik Ery/Plusa/Idei" Wazny jest nr odbiorcy a nie gdzie on sie znajduje. Co innego gdy ktos sle smsa z Egiptu (komorka w Erze/Plusie/Idei) do Polski - ja placilem cos okolo 4zł/sms (telefon na karte w Plusie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_blue Re: dochodzą , dochodzą IP: 217.153.80.* 02.11.04, 16:44 Jak bylam w Egipcie, to 2 zeta i na egipski numer i na polski. A teraz 20 groszy na egipski (tak jak na polski-Idea Pop). Zawsze dochodza. Co do gg to nie wiem, ale z bramki Idei tez zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: dochodzą , dochodzą 02.11.04, 16:57 pytanie powinno być nie "ile kosztuja smsy do Egiptu?" ale "ile kosztuja smsy do abonenta Ery/Plusa/Idei?" Uczysz innych stawiać pytania, a sam nie rozumiesz chyba tego postawionego wcześniej. Przecież ktoś może chceć wysyłać smsy do abonenta sieci egipskiej. Wtedy wołasnie ważna jest cena smsa do Egiptu a nie do abonenta sieci Era, Idea, Plus. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: smsy do Egiptu 03.11.04, 14:50 Nie wiem, jak działa to w przypadku Egiptu, ale próbowałam wysłać na polski numer i nigdy nie doszło. Może z Egiptem jest więcej szczęścia :) send-free-sms.netfirms.com/ pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: smsy do Egiptu IP: 193.111.166.* 03.11.04, 15:12 W Plusie i w Idei wyslanie sms-a do Egiptu lub innego kraju (abonenta) kosztuje tyle samo co do abonenta krajowego (wiem to z autopsji). Na gg byla kiedys taka mozliwosc, ale chyba tok temu (moze dluzej) zlikwidowali i mozna tylko do abonentow krajowych. Mozna sprobowac na www.sms.ac kiedys byl miesiac sms-ow gratis, a teraz jest chyba 15 sms (lub 10- sorry nie pamietam). Kiedys znalazlam egipska bramke sms-owa i byl w niej tylko jeden problem BYLA PO ARABSKU wiec nawet jej nie zapamietywalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma znaczenia Re: smsy do Egiptu IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 03.11.04, 15:19 Ludzie zacznijcie wreszcie troche myslec!!!!!!! Jezeli Wasz znajomy jedzie do Egiptu Chin Honolulu czy na Marsa i ma telefon w ktorejkolwiek polskiej sieci komorkowej to placicie tyle samo jakby siedzial na dupie w Polsce i tak samo wysylacie mu smsy z gadu gadu lub strony danego operatora. Jezeli wysylacie do kogos kto nie ma telefonu w zadnej polskiej sieci to placicie jak za sms zagraniczny nawet jesli ta osoba przyjechala do Polski i siedzi kolo Was. Droga Iwonko wejdz wiec sobie na strone plusa kliknij w cennik i sprawdz ile kosztuje sms zagraniczny i porownaj z cena smsa krajowego. CENA JEST WYZSZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: smsy do Egiptu IP: 193.111.166.* 03.11.04, 15:47 Nie wiem jak jest w cenniku (moze mam specjalna taryfe?) ale za wszystkie sms-y place tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: smsy do Egiptu IP: 193.111.166.* 03.11.04, 15:50 Juz wiem dlaczego place tak samo- mam jeszcze stara taryfe Plus-a i tam nie bylo rozgraniczen na sms-y krajowe i zagraniczne. Za zamieszanie przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabik34 Re: smsy do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:31 Dziekuje za wszystkie wpisy na tym poscie. Chcialam jednak jeszcze raz zapytac...bo chyba nie wszyscy mnie zrozumieli: nie pytam o ceny smsow na egipska komorke, ale o bramke smsowa (oczywiscie najlepiej jakby byla darmowa) dzieki..i czekam na kolejne info. Odemnie z ICQ tez nie dochodzi:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_blue Re: smsy do Egiptu IP: 217.153.80.* 04.11.04, 21:58 No przeciez pisalam! Z www.idea.pl dochodza bez problemow na egipski numer z Vodafone. Nie wiem jak jest z ta bramka na stronie glownej, ale po zarejestrowaniu sie otrzymujesz swoja bramke i z niej mozesz wyslac 30 esow na miesiac, niewazne na jaki numer. Pamietaj, zeby w okienku numer odbiorcy (czy jakos tak) zaczac od +20 i dalej juz tylko numer tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś