Gość: piotrek IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 21.01.05, 12:05 mam pytanie czy brać same dolary , czy zaopatrzyć się w egipską walutę bo jeżeli tak to gdzie dostanę egipskie pieniądze. wyjeżdżam 30.04 do Sultan Beach może ktoś jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: jak zaopatrzyć się w walutę 21.01.05, 12:20 Egipskie funty są niewymienialne i możesz je nabyć wyłącznie na terenie egiptu. Wymiany dokonasz w licznych kantorach i bankach, często opłaca się też korzystanie z bankomatów. Również każdy hotel (w Sultan Beach w lobby po prawej stronie przy wejściu) jest punkt (kantorek), gdzie wymienią Ci dolary,euro i wiele innych walut. My w Sultanie często wymienialiśmy też bezpośrednio u recepcjonistów (tylko nie na oczach tego pana z kantorku!),wtedy mieliśmy korzystniejszy kurs. pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: jak zaopatrzyć się w walutę IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 21.01.05, 12:46 dzięki za odpowiedż może napiszesz czy dobrze wybrałem hotel i kilka dobrych rad będę wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: jak zaopatrzyć się w walutę 21.01.05, 13:13 Uważam, że to bardzo dobry wybór, ja spędziłam w Sultanie bardzo miłe 2 tygodnie. Zaraz poszukam linków, gdzie pisałam o tym oraz fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: jak zaopatrzyć się w walutę 21.01.05, 13:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8164864 tu na razie masz o samym hotelu, zdjęć poszukam w wolnej chwili. pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 SULTAN - foty 21.01.05, 13:33 to nasza galeryjka : www.republika.pl/banzai2004/sultan_beach/index.html Odpowiedz Link Zgłoś