Dodaj do ulubionych

Sindbad Aqua Park

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:02
26.02 wybieram sie do hotelu Sindbad Aqua Park .Bardzo proszę o opinie na
temat tego hotelu. Czy jest coś co warto zwiedzić w pobliżu? Ponieważ będę z
małym dzieckiem nie planuję dalszych wypadów. Z góry bardzo dziękuję i czekam
na info.
Obserwuj wątek
    • christel Re: Sindbad Aqua Park 11.02.05, 16:21
      w poblizu jest tylko plaża z dostępem do morza inne hotele i sklepy
    • Gość: zdegustowana Re: Sindbad Aqua Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:52
      a moze tak zobaczyc na forum hotele??????????
      • Gość: hmm Re: Sindbad Aqua Park IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 11.02.05, 18:01
        a może by tak mnie uszczypliwośći??
      • beataol Re: Sindbad Aqua Park 11.02.05, 22:42
        Droga Zdegustowana pierwszą rzeczą jaką zrobiłam to odwiedziłam forum holele.
        Oczekuję dokładniejszych inf. niż takich jak "jedzenie dobre, basen
        fajny ,obsługa ok" Jeśli nie potrafisz wypowiedzieć się na temat tego holelu to
        nie zabieraj głosu.
    • Gość: maja Re: Sindbad Aqua Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:48
      ja bylam w tym hotelu we wrzesniu .mam pare fotek.Moge Ci je przeslac.Hotel
      jest warty polecenia
      • beataol Re: Sindbad Aqua Park 11.02.05, 22:34
        Bardzo proszę o fotki mój e-mail beatkakrzys1@o2.pl .To co znalazłam w necie
        niewiele mówi o tym holelu. Tylko ten kto był w tym hotelu może coś na ten
        temat powiedzieć. Maju czekam na zdjęcia i ew. jakieś cenne uwagi. Dzięki Beata
      • Gość: kapitan Re: Sindbad Aqua Park IP: *.olsztyn.mm.pl 13.02.05, 12:08
        Hotel wg mojej oceny nie odpowiada standartom 5*,tak jak jest sprzedawany np.w Alfa Starze.Może po kolei-pokoje ,obsługa hotelowa tzn. sprzatanie na przyzwoitym poziomie(oczywiście należy zostawić 2 funty bakszyszu, bo inaczej sprzatną po 2 dniach- sprawdzone empirycznie).Jedzenie bardzo przywoite- jeżeli masz all.inc. atakuj restaurację po lewej stronie,pycha
        Minusy- brak plaży,musisz do niej dojść przez rozkopaną ulicę ok.200 m.Bardzo nieciekawe otoczenie- budowa rogrzebana od kilku lat-masz więc dużą szansę ,że przy braku możliwości zamiany pokoju,załapiesz się na taki,że nie będzie Ci się chciało podchodzić do okna.W zimie nie działa system indywidualnej klimatyzacji-więc jak jesteć zmarzluchem będziesz trochę cierpieć.No i ten zapach,po tygodniu doszliśmy do wniosku,że podlewają trawniki wodą odzyskana z oczyszczalni ścieków.Ohyda.W sumie myślę że 4*to jest to co powinno widnieć przy nazwie tego hotelu.Jak masz jakieś pytania,chętnie odpowiem.Pozdrawiam.
        • Gość: maja Re: Sindbad Aqua Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:12
          ja nie mialam all ale potwierdzam ze restauracja po lewej stronie jest jak
          najbardziej ok.jedzonko jest wysmienite:)
          • Gość: kapitan Re: Sindbad Aqua Park IP: *.olsztyn.mm.pl 13.02.05, 12:21
            ale powiedz mi miła maju, czy nie czułas fetoru i czy nie było ci trochę zimno jeżeli oczywiście byłaś tam zimą?.Choć,żeby nie uchodzić za totalnego malkontenta było bardzo fajnie.
            • Gość: maja Re: Sindbad Aqua Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:44
              ja w tym hotelu bylam we wrzesniu zeszlego roku.My na zimno w pokoju nie
              narzekalysmy ale na zimno w holu hotelu.Tam klimatyzacja wlaczona byla na maksa
              Wchodzac do hotelu z dworu przezywalo sie szok klimatyczny..Fetoru nie czulam
              Moze latem podlewali zielen inna woda? Co do gwiazdek to alfa daje temu
              hotelowi 5-....Ten hotel mial kiedys 5* ale ponoc mu jedna gwiazdke zabrali za
              otoczenie i to ze w hotelu trwa nadal budowa
        • beataol Re: Sindbad Aqua Park 13.02.05, 16:09
          Trochę zniechęciłeś mnie tymi zapachami. Jadę z Ecco Holiday wg nich ma on 4*
          niestety a może i dobrze nie w wersji all. Podobno łazienki są nieciekawe .
          Czy to prawda? Zadowolony byłeś z pobytu w tym hotelu? Mam nadzieję ,że będzie
          ciepło i nie zmarznę. Rok temu byłam w Sharmie w Dreams Beach 5* było bardzo
          ciepło , nie dało się w nocy spać bez klimy. Dzieki za inf. Pozdrawiam
          • Gość: uzytkownik Re: Sindbad Aqua Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 18:34
            z tego co wiem nie tylko w tym hotelu podlewaja trawniki woda ze sciekow..
            niestety.. woda do hoteli sprowadzana jest z luksoru cysternami. w okolicach
            hurghady nie ma naturalnych zrodel wody. to wlasnie zmusza do oszczedzania
            wody. przeciez nie beda sprowadzac czystej wody tylko dlatego zeby podlac
            ogrod. niestety wiekszosc turystow nie zdaje sobie z tego sprawy i w zwiazku z
            tym iz uwazaja ze zaplacili slono za pobyt to ich oszczedzanie wody nie
            obowiazuje. przykre..
            • Gość: kapitan Re: Sindbad Aqua Park IP: *.olsztyn.mm.pl 13.02.05, 19:20
              Reasumując,wszystko da się przeżyć.Może ja mam zbyt wysublimowany zmysł powonienia.Maja pisze,że we wrześniu nie śmierdziało.Co do łazienek-to wydaje mi się,że są takie jak trzeba.Ogólnie- należy brać poprawkę na to ,że jednak jest to arabski kraj,z arabskim podejściem do budowania,sprzatania i wszystko tutaj będzie inne niż w hotelach zachodniej europy. Jechać trzeba ,korzystać z wody(z ograniczeniami)aby starczyło cystern z Luksoru i nie musieli budować hut na ich produkcję bo to dopiero będzie nieekologiczne.
              • splart Re: Sindbad Aqua Park 13.02.05, 20:32
                Ale czy ktoś z Was był tam teraz? Tzn. grudzien 2004-luty 2005?
                Beatol jedzie teraz - ja mysle o marcu -> opis basenów sugeruje że to raj dla
                małych dzieci (3-5 latek) - czy tak rzeczywiście jest? Plaza jest wazna ale dla
                maluchow chyba lepszy jednak jest basen - nie osadzi sie na nich sól po kilku
                godzinach moczenia ;-))
      • Gość: MMM Re: Sindbad Aqua Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:47
        poproszę o fotki hotelu i coś więcej o nim
        mail monique22@o2.pl
        Z góry dziekuje
    • Gość: aw Re: Sindbad Aqua Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:39
      byłam w październiku 2004 z Alfa Star. Tylko 1 dzień przed objazdówką. Opisałam
      pobyt w forum hotele, ale może jeszcze parę szczegółów dodam. Obsługa na
      recepcji fatalna - kręci się tam momentami kilkanaście osób ale wszyscy robią
      wrazenie bardzo zajętych i nikt nie ma czasu dla turystów mających pytania...
      Był to mój pierwszy dzień w Egipcie i musiałam się zorientować w kilku
      sprawach, a nie było kogo zapytać. Pokój mieliśmy na parterze, ładny i wygodny,
      blisko basenu i z widokiem na zieleń. Był nawet mały tarasik. Łazienka bez
      zastrzeżeń, wrażenie psuło tylko niestaranne wykończenie, nierówno położona
      glazura i byle jak zamontowane sprzęty. Ale to drobiazg. W pokoju mini bar.
      Drogi jak zwykle, ale lodówka do wykorzystania. Basen przy hotelu przeciętny,
      przy basenie fajny bar. Dużo lepsze i ciekawsze baseny przy plaży. Tam można
      spędzić sporo czasu także z małym dzieckiem. Co do podlewania trawników to
      smrodek dało się wyczuć ale nie był uciążliwy. Jak będziesz miała dalsze
      pytania pisz śmiało.
      • splart Re: Sindbad Aqua Park 14.02.05, 12:13
        dlaczego basen jest kiepski? Na folderach jest informacja, ze jest to kompleks
        basenów + zjeżdżalnie - czy tak nie jest?
        • beataol Re: Sindbad Aqua Park 14.02.05, 13:26
          Ponoć tak jest tylko ,że baseny ze zjeżdżalniami są przy plaży- trzeba dojść.
          Na zdjęciach basen hotelowy nie wygląda żle. To co już zauważyłam to zdjęcia
          pokoju zamieszczone w ofertach biur odbiegają od tych w jakich umieszczają
          polskich turystów. (zrobili zdjęcie ładnego apartamentu,w pięknych czerwieniach-
          tylko kto tam mieszka?)
          • Gość: kapitan Re: Sindbad Aqua Park IP: *.olsztyn.mm.pl 14.02.05, 18:51
            Byłem w styczniu.Kapalismy się w morzu i w basenach przy plaży.(na terenie hotelu Sindbad Resort Beach)Aby tam się znaleść należy przejść około 200 metrów przez rozkopana dosyć ruchliwą ulicę i hol w/w hotelu Natomiast przy macierzystym hotelu był duży,ładny basen ale woda w nim była bardzo zimna -ok.14 stopni i nikt z niego nie korzystał.Zjeżdzalnie są przy plaży- dokładnie trzy.
            • beataol Re: Sindbad Aqua Park 14.02.05, 19:11
              Woda w morzu i basenach przy plaży była ciepła?
              Czy wejście na baseny ze zjeżdżalniami dla gości z innych hoteli jest płatne?
        • Gość: aw Re: Sindbad Aqua Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 08:14
          Nie napisałam że basen przy hotelu jest kiepski tylko przeciętny. W
          październiku można było się w nim kąpać bez problemu, ale lepiej było
          zdecydować się na kilkuminutowy spacer i dojść do kompleksu basenów ze
          zjeżdżalniami przy plaży :)
          • splart Re: Sindbad Aqua Park 15.02.05, 11:56
            A masz moze jakies zdjecia tych basenow/zjezdzalni przy plazy?
            Nadaja sie dla maluchów?
            • Gość: aw Re: Sindbad Aqua Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 13:34
              niestety nie mam zdjęć. Nie przyglądałam się wyposażeniu pod kątem przydatności
              dla maluchów, ale moim zdaniem zjeżdżalnia z której korzystałam nie nadaje się
              dla zupełnie małych dzieci. Jest to klasyczna prosta zjeżdżalnia, taka jak
              kiedyś spotykało się przy piaskownicach na placach zabaw. Jest dośc stroma i
              nieźle się na niej rozpędza. Ja bawiłam się świetnie, ale dla malucha to może
              być za dużo wrażeń. Obok była druga zjeżdżalnia mniej stroma, z zakrętami i
              dłuższa, ale w czasie mojego pobytu była nieczynna. Natomiast widziałam sporo
              dzieci bawiących się z rodzicami w brodziku w którym woda sięga dorosłym mniej
              więcej do pasa.
    • splart Re: Sindbad Aqua Park 19.02.05, 17:16
      Jedno małe pytanie czym się różni Sindbad Aquapark od Sindbad Mashrabiya?
      Czy to ten sam kompleks ale z ta roznica ze Mashrabiya jest przy plaży?
      Czy jest miedzy nimi jakas roznica jakosciowa?
    • Gość: ČEŠI Re: Sindbad Aqua Park IP: *.kkcable.cz 19.02.05, 18:36
      THE WORST TRAVEL AGENCY IS´EXIM TOUR´DONT CHOOSE THEM!!!!!
      • Gość: Monika B Re: Sindbad Aqua Park IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 22.02.05, 21:17
        ALEŻ SIĘ POPISAŁEŚ CZŁOWIEKU
        a tak zrozumiesz?
        sei il piu stupido ragazzo del mondo!!!!
        • splart Re: Sindbad Aqua Park 23.02.05, 19:07
          a jak to właściwie jest z mashrabaya a sindbad club (a moze clubhotel - nie
          wiem jak to właściwie jest ;-)). Mam mozliwosc wyboru pomiedzy tymi dwoma
          hotelami - wszedzie jest napisane, ze to jeden kompleks, ale czy jest znaczaca
          roznica pomiedzy nimi? Pokoje, wyzywienie, baseny itd. Jade z dziecmi wiec
          musze troche uważać ;-) Jest sens brac club? Jest jednak troche droższy...
          • pipipipi do góry 23.02.05, 22:43
            jak demokracja to demokracja :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka