Dodaj do ulubionych

Strzeżcie się "Exim Tours"

IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 21:27
Ostrzegam przed rezerwacją wypoczynku w Exim Tours. Podpisałem z nimi umowę
na pobyt w Egipcie na hotel 5 gwiazdkowy a na miejscu dowiedziałem się że tam
wcale nie ma dla mnie i rodziny rezerwacji i zakwaterowali mnie w hotelu 4
gwiazdkowym, 15 kilometrów od centrum miasta . Wybierałem hotel właśnie ze
względu na położenie w centrum miasta i bliskość do wszystkich jego
wieczornych rozrywek . Niestety 15 kilometrów od centrum to na spacer w obie
strony za daleko. Można oczywiście dojechać ale za kasę i to nie małą. Na
złożoną przeze mnie reklamację odpowiedzieli po miesiącu że nic na to nie
poradzą , a hotel do tórego mnie wpakowali był ok. To rozbój w biały dzień .
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ EXIM TOURS.
Obserwuj wątek
    • Gość: OOO Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: 212.122.233.* 11.04.05, 21:45
      NAPISZ COS WIECEJ
      • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 21:52
        co tu pisać ...zrobili mnie bezczelnie w balona...to jest tak jak bym zamówił
        mercedesa a dostał malucha z elektrycznymi szybami, bo w tym 4 gwiazdkowym
        hotelu było all inclusive - a dla mnie akurat nie to było najważniejsze tylko
        położenie hotelu który wybierałem

• Gość: Gosia_I Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:52
      Napisz, gdzie miałeś mieszkać, a gdzie Cię zakwaterowali. Ja też mam
      zarezerwowany urlop z Eximem...
      • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 21:58
        Nie chcę pisać o szczegółach bo z tą bandą nigdy nic nie wiadomo. Ale to ci
        powinno wystarczyć, że zamówiłem pół roku wcześniej luksusowy 5 gwiazdkowy
        hotel w samym centrum miejscowości do której jechałem a dostałem 4 gwiazdkowy
        hotel oddalony od centrum 15 km za to 1 km od tego hotelu było lotnisko gdzie
        co rano jakiś wariat robił sobie popisy nad hotelami popisy małym odrzutowym
        samolocikiem który dawał taki huk, że nie zorientowani w temacie turyści
        myśleli, że to jakiś zamach bombowy. - to nie żart, tak było co rano.
        • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:03
          Najgorsze że mają klienta gdzieś i nawet reklamacji w tak ewidentnej sprawie
          nie chcą uznać. Miałem ubiegłego lata podobny przypadek z ITAKĄ, która w Turcji
          zakwaterowała nas tylko na 1 noc w innym hotelu a dostaliśmy za to dla 3 osób
          najdroższą wycieczkę i zwrot ok. 700 zł rekompensaty. To jest biuro poważnie
          traktujące klienta - wpadki zdarzają się wszystkim ale rzetelność widzi się
          przy rozwiązywaniu takich problemów, a Exim ma chamskich rezydentówktórzy
          olewają klientów w miejscu pobytu a o zadośćuczynieniu w Polsce , jak widać ,
          też nie może być mowy . DLATEGO STRZEŻCIE SIĘ EXIM TOURS.
        • marijohanna Re: Strzeżcie się "Exim Tours" 11.04.05, 22:05
          Gość portalu: Aton napisał(a):

> Nie chcę pisać o szczegółach bo z tą bandą nigdy nic nie wiadomo.

??????????????????????????? czego sie konkretnie boisz????
        • Gość: Gosia_I Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:08
          Najpierw ostrzegasz, a jednocześnie boisz się pisać o szczegółach. Jeżeli racja
          jest po Twojej tsronie - to przecież nie masz powodów do obaw? No chyba, że
          prawda wyglada nieco inaczej
          • Gość: eb Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:27
            sorki ale czegos tu nie rozumiem???? Co takiego by musialo sie stac aby nie moc
            podac konkretow np. nazw hoteli??? - Z cala pewnoscia nie chodzi tu o samo
            przekwaterowanie z dodaniem all. do 4*, czyzbys sie bal konfrontacji tych
            hoteli na forum, a moze chodzi o cos calkiem innego???
            Mam wrazenie, ze cos tu nie tak... Byles Ty w ogole w tym Egipcie?
            Moze sie myle, jezeli tak to z gory przepraszam.
            Jedno jest pewne w/g moich info. hotel musza Ci wymienic na hotel o tym samym
            standarcie. A jeszcze jedno ktory to hotel 5* lezy w samym centrum Hurghady???
            Pozdrawiam!!!
            • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:30
              Może mnie podpuszczasz pracowniku Eximu ...ale dobrze...nie o Hurgadę tu chodzi
              • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:35
                W Hurgadzie byłem z Alfa Star w ubiegłym roku i było ok. choć i otym biurze
                różnie się słyszy. Ja natomiast nie mogłem nic złego powiedzieć.
              • Gość: eb Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:48
                Ty serio masz problem skoro wszedzie widzisz Exim... Nigdy tam nie pracowalam i
                raczej na to sie nie zanosi. A na wakacje do Egiptu latam z Selectoursem -
                nawiasem goraco polecam sa niezawodni i mam nadzieje ze tak bedzie nadal ( w
                maju ponownie z nimi lece)
                A co do Twojego postu to byc moze nieopatrznie przypomnial mi on malzenstwo
                prawnikow ktore bylo z nami w Tunezji. Lecielismy z Oasisem. Po tym co
                uslyszalam tam wiem, ze na tym swiecie wszystko jest mozliwe. Po przylocie
                wszystko im nie odpowiadalo, doszlo do straszenia sprawami sadowymi i pisaniem
                do prasy. Oasis zamienil im hotel na lepszy i drozszy bez doplaty z ich strony.
                Przed wyjazdem do tamtego hotelu jak nie bylo przedstawiciela biura z nami
                powiedzieli, ze to jest ich sposob na wakacje...
                z regoly biura podrozy im zwracaja koszty ale zmiana hotelu tez dobra....
                Pozdrawiam!!!
          • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:28
            Nie zadawałbym sobie trudu żeby pisać o wyimaginowanych historiach bo nie
            jestem mitomanem, chcę tylko przestrzec przed późniejszymi problemami, które
            mogą spotkać każdego turystę. Ja nie po to z dużą wnikliwością pół roku
            wcześniej wybieram i rezerwuję hotel żebym w autkarze z lotniska dowiadywał się
            że dostaję inny i to jeszcze gorszej kategorii.To chyba najważniejsze szcegóły,
            nieprawdaż?
            • Gość: Gosia_I Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:39
              Jeżeli chcesz rzeczywiście ostrzec turystów i Twoje zamiary są uczciwe - to
              uważam, że nie powinienes bać się podawania szczegółow, o które Cię pytamy. No
              chyba, że naprawdę masz się czego bać ;) Może dlatego napisałeś dziś tyle
              postów na temat Eximu w różnych wątkach - pod różnymi nickami (Mck, TUT, paa,
              Podróznik i jeszcze parę innych)
              • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:45
                Zgadza się bo jeżeli biuro jest nieuczciwe to dlaczego ja ma być delikatny w
                opisie prawdziwych przecież przypadków?? Wkurza mnie to tak, że będę tę opinię
                wyrażał aż do skutku. Takie biura nie mają racji bytu na naszym rynku. Chyba,
                że turyści chcą być oszukiwani.Ja nie chcę.
            • Gość: tomek Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 22:41
              wiele osob jedzie z eximem. wiec jak zaczynasz pisac to pisz. a ludzie z tej
              firmy raczej cie nie zjedzą. wirusa ci nie wsadzą do kompa. a takie gadki to
              mozna napisac o wszystkich, ze ktos kogos zrobil w konia. z tobą bylo
              kilkaset/kilkadziesiąt innych osob. wiele z nich ma kompy i potwierdzą to co
              piszesz albo i nie jak kiwasz. sam kupilem exim - od 27.04 i mam stracha. jade
              z 5 letnią córką. i jak mi pozmieniaja to bedzie kicha. specjalnie wybralem
              taki co ma 100m do morza i ladną plaże.
              a przeczytaj inne posty - raczej nikt sie nie boi.
              • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:48
                No to już się bój. Bo ja też ze względu na córke wybrałem konkretny hotel, i
                jak powtarzam -pół roku wcześniej, i dostałem coś zupełnie innego.Do tego walka
                o zwrot kasy, która też do przyjemności nie należy.
            • Gość: ???????????? Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.lodz.mm.pl 11.04.05, 22:42
              A dla mnie dziwne jest że kogoś stac na 5* a nie stać na taksówke coś mi tu nie
              gra....
              • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:51
                A czy ja napisałem, że nie stać? napisałem tylko że dojazd był za kasę ...a to
                chyba różnica...zresztą nikogo na siłę nie będę zmuszał do rezygnacji z z Eximu
                jedź i się sam nadziej na minę to też będziesz się mógł wściekać na ten cały
                burdel na naszym rynku turystycznym tylko na takim forum, bo biuro nie da ci
                żadnych szans. Zrobisz jak zechcesz.
            • Gość: iza Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:53
              jeśli nie Hurghada to w takim bądź razie musi to byc Sharm, centrum to Naama
              Bay, a tam Exim nie ma za duzo do wyboru w hotelach 5*: Sonesta Beach, Hilton
              Dreams.
              nie wiem dlaczego nie chcesz podać nazw hoteli, decydując się na opis zdarzenia
              na forum tym samym decydujesz się na odbiór twojej wypowiedzi.
              mnie osobiscie zaciekawiło to w jakim miales byc hotelu a gdzie wyladowałes aby
              móc faktycznie ocenic twoje straty.
              jasne podstawa to to zeby biuro nie robilo przekwaterowania ale oni niestety
              zastrzegaja sobie to w umowie ale musza przekwaterowac do hotelu tej samej
              kategorii lub lepszego.
              nastepnym razem trzeba wybrac biuro ktore daje gwarancje hotelu jak np.
              selectours, u nich jak zarezerwujesz z odpowiednim wyprzedzeniem wakacje
              gwrantuja ci wybrany hotel jesli nie to zwroca kasae, co im sie chyba nie bedzie
              opłacało;)
              pozdrawiam
              • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:58
                Przed wyjazdem każde Ci daje gwarancję bo byś go nie wybrała ...dopiero na
                miejscu dowiadujesz się w recepcji wybranego przez siebie hotelu, ze o tobie
                nic nie wiedzą i zaczyna się prowizorka i szukanie wszystkiego co w danej
                chwili jest wolne...a wiesz co na szybko możesz załatwić...jakieś odpady ,
                których nikt nie chciał.
    • Gość: QMQ Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: 212.122.233.* 11.04.05, 22:44
      z 5 * hoteli exim w centrum ma tylko Hilton a to ciekawe. Bo ja jestem teraz w
      sharm i nie jestem pracownikiem eximu ( co zapewne zaraz skwitujecie) mi tez
      zmienili hotel ale na lepszy - po pierwsze a po drugie poinformowali w Polsce o
      wszystkich zmianach. Wiec prosze nie sciemniaj bo tego nie cierpie
      • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:53
        a jakie oznaki ściemniania w mojej relacji dostr\zegłeś. Czemu to dowodzi, że
        exim ma Sharm tylko Hilton Dreams 5 gwiazdkowy???
      • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:54
        A .....ciekawe na jaki Ci zmienili?
    • Gość: QMO Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: 212.122.233.* 11.04.05, 22:52
      Nie chcesz pisac szczegolow o hotelu? czego sie boisz?a wiec jak byles w sharm
      i zmienili ci hotel ktory z rezydentow cie informowal?
      • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 22:56
        A jakie to ma znaczenie?????????????//
    • Gość: iza Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:56
      Aton nie nalezy sie denerwowac tylko solidnie przedstawic fakty aby ludzie mogli
      sobie je skonfrontowac
    • Gość: SMUTAS Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: 212.122.233.* 11.04.05, 22:58
      ZAPOMNIALES NAPISAC ZE BYLA TO ZMIANA HOTELOWA I DALI CI OPCJE ALL INCLUSIVE
      ORAZ BEZPLATNE BUSY DO CENTRUM ORAZ WYCIECZKE GRATIS - CZEMU TEGO NIE PISZESZ?
      • Gość: tomek Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 23:03
        po prostu nasz drogi kolega nic konkretnego nie napisze. bo sie boi zemsty
        faraona. wiec dajmy mu spokoj i sie nie goraczkujmy. nich pisze pod tymi 5
        nickami sam do siebie
        • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:05
          OK kapituluję........musicie jednak sami nadziać się na Exim ( chyba że tam
          pracujecie robiąc klientów w konia ). Życze udanych wakacji z Eximem ( oby nie
          pod palmą -dosłownie)
          • Gość: Madzia Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 15:09
            Byłam z Eximem 2x , pobyt w Hilton Plaza-bez zastrzeżeń i rejs po Nilu- r e w
            e l a c j a!!. Razydenci normalni,przewodnik archeolog b.kompetentny. może
            miałes pecha. Za dwa tyg.lecę z TUI i ma nadzieję,ze nie będzie gorzej :-)
      • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:03
        Hoteli z all inclusive i bezpłatnymi busami i z 4 i z 3 i iz 2 gwiadkami jest
        co niemiara w ofertach wielu biur podróży a jednak ich nie wybrałem więc chyba
        nie to przy wyborze jest najważniejsze. Zresztą nie chciałbyś żeby biuro
        zadecydowało za ciebie czy ważniejszy jest trzeci talerz jedzonka podczas dnia
        czy położenie hotelu w centrum? A co do tych wycieczek ......to nie róbmy sobie
        jaj...z wyspą Tiran. Jesteście nierzetelni i macie klienta w nosie.Gińcie z
        polskiego rynku usług turystycznych.
        • Gość: SMUTAS Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: 212.122.233.* 11.04.05, 23:08
          NO COZ WSZYSTKO TO WSKAZUJE O PANA POZIOMIE KULTURALNYM PANIE ATONIE
          • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:11
            Na chamstwo ze strony waszego Biura powinno odpowiadać się nie tylko chamstwem
            ale i prokuratorem panie smutasie.
            • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:13
              I tak też się stanie.Aż się nie mogę doczekać jaką wam pokazówkę przed mediami
              zrobię za waszą arogancję w stosunku do klienta.
              • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:14
                Jeszcze parę takich zagrywek jakie stosujecie ...i nie ma was.AMEN
                • abirka Re: Strzeżcie się "Exim Tours" 11.04.05, 23:20
                  Ponieważ wpisujesz wszędzie te swoje okrzyki powiem Tobie, że byłam 3 razy z
                  Eximem i ani razu nie miałam zmienionego hotelu. Nie jestem ich pracownikiem (o
                  czym niektórzy dobrze wiedzą), nie jestem też ich fanką ( w tym roku jadę z
                  innym biurem bo ze względu na ciekawszy dla mnie hotel) bo znam kilka duzych
                  przekrętów jakie to biuro, a raczej jego rezydenci, potrafili zrobić i robią. I
                  takimi wrzaskami bez podania szczegółowych faktów i konkretów stajesz się
                  niewiarygodny i sugerujesz, że to biuro ma rację a nie TY. Zachowujesz się jak
                  pracownik konkurencji i nie wiem, czy nie przysparzasz Eximowi kolejnych
                  klientów tym sposobem. Przemyśl więc swoje wypowiedzi i albo podaj szczegółowe
                  konkrety albo zamilcz. Pieniactwo które prezentujesz jest tutaj niemile
                  widziane.
          • Gość: Muniek Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:18
            Aton ma racie tosamo mnie spotkało
        • Gość: j Strzeżcie Atona! IP: *.aster.pl 11.04.05, 23:16
          No cóż Panie ATONIE, albo podajesz konkrety albo należy uznać że łżesz! Problem
          tylko dlaczego? Dla fantazji czy jesteś z konkurencji EXIMu?
          • Gość: Aton Re: Strzeżcie Atona! IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:19
            Podałem ich już tyle ,że nawet pracownicy Eximu włączyli się do dyskusji, oby
            mieli tyle do powiedzenia w sądzie gdzie się z pewnością spotkamy....koniec
            bandyckich praktyk w stosunku do klientów.
            • Gość: Gosia_I Re: Strzeżcie Atona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:27
              Nie podałeś ŻADNYCH konkretnych szczegółów poza tym, że zmienili Ci hotel z 5*
              w centrum na 4* daleko od centrum i z all inclusive. To nie są konkrety. Jak
              chcesz wygrać sprawę to niestety bedziesz musiał podać dokładne szczegóły. A
              jesli, jak piszesz, "boisz się" to o czym w ogóle mowa?
              • Gość: eb Re: Strzeżcie Atona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:33
                jezeli dobrze sie wczytalam w te posty to niestety pan ATON bedzie mial bardzo
                trudna sprawe do wygrania... ale moze sie myle??? Sporo tego dostal jako
                rekompensate... a jezeli chodzi o reklamacje to podpisali Ci ja w Egipcie
                rezydenci?
                • Gość: Aton Re: Strzeżcie Atona! IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:41
                  Z dużą niechęcią ale oczywiście że tak
              • Gość: Aton Re: Strzeżcie Atona! IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:40
                Nie mam się czego bać bo to nie ja oszukałem ale mnie oszukano...więc ...ale to
                nie są szczegóły które chciałbym tu publikować ...oglądajcie w niedługim czasie
                programy publicystyczne to poznacie szczegóły tej sprawy.I tyle.
                • abirka Re: Strzeżcie Atona! 11.04.05, 23:47
                  Aton, kiedy Ty byłeś ostatni raz na badaniach u lekarza? Jesli nie wiesz do
                  kogo iść, to podpowiadam: w Twoim przypadku bez wątpienia najlepiej do dobrego
                  psychiatry. A jak cierpisz na manie niedowartościowania, siania fermentu,
                  opowiadania głupot i szukania dziury w całym to zgłoś sie do pana/ojca Rydzyka.
                  On lubi takich jak Ty więc u niego sie swietnie wyzyjesz i dowartościujesz.
                  Przy okazji roztrząsania sprawy w mediach może Cię zatrudni i odrobisz wakacje
                  w Egipcie.
                • kreola Re: Strzeżcie Atona! 12.04.05, 00:15
                  Lo jesssuuuu!!!! Olaboga!!!! program publicystyczny poniewaz Pana Atona
                  przeniesli z jednego Hiltona do drugiego!
                  Stacje telewizyje posraja sie z radosci, kiedy zaproponujesz im taki szatanski
                  temat! Pewnie Ci sie zdaje, ze niekt wczesniej na to nie wpadl?!
                  Chlopie, juz tu ktos Ci proponowal leczenie ! Skorzystaj z tej rady!
                  I pamietaj, ze jak Ci trzy osoby powiedza, ze jestes koniem to pora kupic
                  siodlo! A nastepnym razem wyjezdzaj samodzielnie! Bez biura podrozy!
                  Nie bedziesz mial na kogo narzekac i ludziom darujesz swiety spokoj!
            • Gość: mirra9 Re: Strzeżcie Atona! IP: *.jsn.osi.pl 17.04.05, 11:23
              Bandyckich praktyk? Tak określasz zamianę hotelu? Skąd u Ciebie tyle
              negatywnych emocji?
          • Gość: ????????? Re: Strzeżcie Atona! IP: *.lodz.mm.pl 11.04.05, 23:21
            Popieram j......................
    • kreola Re: Strzeżcie się "Exim Tours" 11.04.05, 23:18
      Nie chce bronic Eximu, bo pewni masz duzo racji, ale ja bylam z nimi kilka razy
      w roznych miejscach i zawsze bylo ok.
      Tylko raz zmienili mi hotel, ale bylam z tej zmiany zadowolona. Kupilam
      Tropicana Grand Oasis a wyladowalam w Hilton Sharks Bay.
      Nie pisz, ze powinni zginac z rynku, bo nie kazdy na nich narzeka.
      Znam wiele osob zadowolonych i ciekawa jestem czy Tobie w pracy nigdy w zyciu
      nie zdarzyly sie wpadki?
      Bo mnie tak!
      • Gość: Aton Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 23:25
        A co byś zrobiła w takiej jak opisuję sytuacji ???Cieszyłabyś się , że twój
        skrupulatny wybór hotelu z powodu niekompetencji biura możesz sobie wsadzić w
        buty. Gdybym wiedział, że dostanę inny hotel to bym nie pojechał, zresztą na
        miejscu cały czas łudzono mnie że już jutro na pewno dostanę hotel o
        równorzędnym standardzie, a jak się skończyło? Więc niech pracownik Eximu o
        pseudonimie smutas nie ściemnia tu , bo to granda co oni wyprawiają. Nie piszę
        też że w każdym przypadku, ale klasę biura widać po rozwiązywaniu takich
        problemów, a Exim jest poza jakąkolwiek klasą jeśli o to chodzi. Sam pan SMUTAS
        jest tego przykładem.
        • Gość: eva2412 Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.nat.renicom.pl 12.04.05, 16:17
          Nie generalizujmy. Nie jestem pracownikiem Eximu, ale byłam z nimi kilkakrotnie
          i nie narzekam. Więc nie wszyscy są niezadowoleni. Nie uważam też, że można ich
          pracowników nazywać bandytami, a potencjalnych klientów straszyć. Fakt, że
          zmiany hotelu nie powinny mieć miejsca, bo to my wybieramy hotel i za konkretny
          płacimy. Ale ta "afera" to paradoksalnie reklama Eximu.
        • Gość: david82 Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:18
          Panie Aton, chcialem pana poinformowac, ze jedynym pracownikiem Eximu, ktory
          zabiera tutaj glos, jestem ja. Poniewaz pracuje w jednym z oddzialow mojej
          firmy, nie znam twojej sprawy, wiec moglbys jednak podac jakies konkretniejsze
          szczegoly.

Pozdrawiam.
    • Gość: Muniek Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:10
      Aton ma racie to samo mnie spotkało z EXSIM TUR totalnie nas olali
      • Gość: eb Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:22
        chce zauwazyc ze ATON nie zostal tak calkiem olany ;) Przeciez mogli go
        zakwaterowac w tym hotelu zaraz obok czesci remontowanej (z postow wynika ze
        dlatego wlasnie zostal przeniesiony) i te wakacje dopiero bylyby szeroko
        komentowane na forum...
        Ja osobiscie jak mnie chcieli w Seagull zakwaterowac od strony budowy od razu
        wymienialam pokoj;) Byc moze w tym w omawianym przypadku nie bylo w hotelu
        pokoju, ktory zostalby przyjety przez pana ATONA bez zadymy??? Pozdrowienia!!!
      • Gość: Gosia_I Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:43
        Muniek, najpierw naucz się czytać i dopiero potem zabieraj głos. Przecież Aton
        pisze o zupełnie innym biurze niż Ty; Aton pisze o biurze EXIM TOURS a Ty o
        jakimś, dla mnie przynajmniej zupełnie nieznanym EXSIM TUR ;)
        • Gość: Minius NO TO CHYBA SPRAWA ZAMKNIĘTA?! IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 12.04.05, 23:19
          Muszę przyznać, że dość dziwna persona z założyciela tego wątku. Jeśli chciał
          ostrzec, to moim zdaniem nie powinien ukrywać tak istotnych szczegółów jak
          nazwy hoteli. Sam poderwał własną wiarygodność w oczach forumowiczów. Nie mnie
          oceniać czy rekompensata jaką otrzymał od Eximu była wystarczająca, bo znamy
          wyłącznie szczegóły jednej relacji (pana z Eximu), niestety sam forumowicz
          zdecydował się w pewnych kwestiach milczeć, nawet po reakcji przedstawiciela
          Eximu.

Z psychologicznego punktu widzenia Aton, takim postępowaniem sam zdecydował się
          oddać pole walkowerem temu BP.

W takiej sytuacji wydaje mi się, że nie ma o co kruszyć kopii i dalej wałkować
          tej sprawy.
          W tym przypadku 1:0 dla Eximu.
          • Gość: Gosia_I Re: NO TO CHYBA SPRAWA ZAMKNIĘTA?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:28
            Masz rację, pora z tym skończyć. A jak pojawią sie jakies nowe posty tego
            kogoś, po prostu omijać i ignorować, aż mu się znudzi.
    • Gość: Kasia Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: 213.212.195.* 14.04.05, 21:43
      a tak przy okazji.. zadnego innego hotelu nie proponowali (w zwiazku z
      niechecia do dojezdzania) ?
      Pozdro
      Kasia
      • Gość: do atona Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:58
        jestem z tobą !! exim to gnoje, mnie tez zrobili w konia"złodzieje"
        • Gość: Piotrek Re:Do Atona i popierających!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.04.05, 00:08
          Ludzie macie coś z głowami!!!!!!!
          Teraz bedziecie narzekać na wszystkie biura!!! Jak zwykle co roku!!! To jest
          chore!! Ludzie i tak będą latać do Egiptu i możecie sobie pisać co chcecie i
          tak to nic nie da!!! Brak słów:(
    • Gość: dilbeek Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 09:12
      Witam.
      Często czytam na forum o zamianach hoteli przez biura podróży. Nie wiem czy
      wszyscy wiedzą na czym to polega. Duże biura podrózy takie jak TUI czy
      Neckermann rezerwują pokoje na sezon niekiedy nawet w 90 % w danym hotelu. Małe
      biura nigdy nie bedzie stać na takie ryzyko i oferują miejsca wtedy gdy duże
      biura nie sprzedadzą swoich. Oczywiście są hotele, które znajdują się tylko w
      ofercie małych biur i są one najczęściej niższego standardu. Oglądałem ofertę
      Alfa Star. Mają wszystkie hotele, tylko okazuje się, ze nie wszędzie można
      zarezerwować pokój. Poza tym nie od razu udzielają informacji o dostępności
      miejsc. W TUI wchodzą do systemu rezerwacyjnego i widzą czy sa miejsca czy nie.
      W małym biurze często kontaktują sie bezpośrednoi z hotelem, stąd potem na
      miejscu niespodzianki. Radzę więc niekiedy może zapłacić nieco więcej aby być
      pewnym, że ten wymarzony urlop będzie właśnie tam, gdzie sobie zaplanowaliśmy.
      A tak naprawdę, to i tak każdy zrobi po swojemu.
      Pozdrawiam. Miłych wakacji, mimo wszystko.
      • Gość: dilbeek Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 09:33
        dodam, ze korzystalem z wycieczek fakultatywnych, organizowanych przez exim w
        hurghadzie (bylem z TUI Niemcy)i nie moge powiedziec zlego slowa. przewodnicy
        profesjonalni, wszystko odbywalo sie na czas i cena byla o wiele nizsza niz ta
        oferowana przez rezydenta TUI. to byl moj jedyny kontakt z tym biurem i
        pozostawil b. mile wrazenie.
        • Gość: Grzesiek Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:47
          Jedna uwaga - Exim nie jest małym biurem podróży, podobnie jak siostrzane biuro
          Selectours mają spółki we wszystkich (może prawie) krajach Europy Środkowej i
          Wschodniej - ponoć są to biura egipskie, które kiedyś były jednym (tyle z
          plotek).
          Wyjeżdżałem już do Egiptu czterokrotnie, z czego raz z Selectoursem, trzy razy
          z Eximem (mają bardzo podobna ofertę, tylko czasem różne terminy rezerwacji) i
          NIGDY nie spotkałem się ani z chamstwem, ani z propozycja zamian; może miałem
          szczęście, ale natrafiałem na sympatycznych i kompetentnych rezydentów i
          przewodników - z niektórymi utrzymuję znajomość nadal. W moim przypadku była to
          raz Hurghada i trzy razy ElGouna, ale personel jest ten sam.
          Owszem byłem świadkiem kilku sytuacji, gdzie rezydent się dwoił i troił, bo
          biuro coś zachachmęciło, nie do końca podoba mi się też nabór na wycieczki -
          ZANIM ludzie zorientują się w cenach na mieście. Przypadki pojedyncze wpadek
          biur na pewno się zdarzają! Ale wtedy się głośno krzyczy o szczegółach, a nie
          je ukrywa - tym bardziej że skoro sytuacja była, to NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI
          coby ją zmienić - zwłaszcza jak się ma podpisaną reklamację! Brak szczegółów
          dla mnie podważa wiarygodność!!
          To tyle. Pozdrawiam
          • Gość: Ziggurat ABSOLUTNIE ZGADZAM SIE Z ANTONEM! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.05, 21:48
            Wlasnie taki jest EXIM; robia co chca, sa niekompetentni, olewaja ludzi, NIGDY
            nie uznaja reklamacji. Jesli ktos kupuje wycieczke pol roku wczesniej (a nie
            jakies "last minute") i placi za to pieniadze to oczekuje, ze potraktuja go
            powaznie. I zadne tlumaczenia nie sa tu potrzebne: ze Exim ma jeden hotel w
            centrum, ze kogos stac czy nie stac na taksowke....Tu chodzi o FAKT! O
            potraktowanie czlowieka jak glupka - jeden wiecej, jeden mniej, zeby kasa sie
            zgadzala. jest takie powiedzenie w turystyce: "Nie sprzedajesz ludziom
            wycieczki - sprzedajesz im marzenia". Exim spektakularnie te zasade lamie!
            Zreszta nie jako jedyne biuro, ale inne - znam kilka przykladow - potrafia
            przynajmniej "ladnie" przeprosic. Exim nie przeprasza - Exim ma to w d.....
            Pozdrawiam i nie zycze wakacji z tym biurem.
            • Gość: j KONKRETY KOLEGO, PODAJ KONKRETY ! IP: *.aster.pl 15.04.05, 22:46
              Bardzo ostre słowa ale tylko ogólniki. Proszę konkretne zarzuty inaczej można
              będzie podejrzewać o spólkę z Atonem.
            • Gość: eva2412 Re: ABSOLUTNIE ZGADZAM SIE Z ANTONEM! IP: *.nat.renicom.pl 15.04.05, 22:57
              Powtarzam się, ale jeszsze raz napiszę - nie genaralizujmy!. Są wśród nas i
              zadowoleni z ich usług. Jeśli masz o nich negatywną opinię - to ją uzasadnij.
              Pisanie samych ogólników nikogo nie przekona, a podważa wiarygodność autora.
              Zresztą każde biuro ma wpadki, tylko oby ich było jak najmniej.
            • Gość: eb Re: ABSOLUTNIE ZGADZAM SIE Z ANTONEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:14
              trzeba bylo wybrac Selectoursa. Ja podpisalam z nimi umowe na Hilton Long Beach
              w lutym na koniec maja i mam zagwarantowane w umowie, ze cyt.(... rezerwujac
              impreze na 2 miesiace przed planowanym wyjazdem, BP Selectours gwarantuje
              zakwaterowanie w wybranym przez Panstwa hotelu lub zwrot oplaty za pobyt w
              hotelu (po powrocie) w przypadku jakiejkolwiek zmiany...) Tak wiec jestem
              spokojna i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Pozdrawiam!!!
    • Gość: s55 Re: Strzeżcie się "Exim Tours" IP: *.olsztyn.mm.pl 16.04.05, 19:54
      Może i ja wrzucę swój mały kamyczek do ogródka zwanego Exim Tours.
      Na reklamację dotyczącą wycieczki Egipt + Jordania (moim zdaniem słuszną-
      podpisaną zresztą przez rezydenta w Sharm) Pani Monika Pingot-kier. działu
      reklamacji Exim Tours odpisała,cyt.: ".............Reasumując, Exim Tours
      zrealizował wycieczki w całości, pokonując wszystkie nieoczekiwane trudności,
      opisane przez klientów w w/w piśmie. Uważam reklamację za bezzasadną.
      Konkludując nie widzimy podstaw do odszkodowania oraz uważamy postępowanie
      wyjaśniające w sprawie za zakończone." Koniec cytatu.
      Żadnego przepraszam, a wycieczka kosztowała niemało. Myślę, że komentarz zbędny.
      Życzę udanych wakacji niekoniecznie z tym biurem, na rynku usług turystycznych
      jest spory wybór.
      • Gość: Minius Wiecie, to staje się żałosne, nie śmieszne IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 16.04.05, 20:44
        Już kolejna (Po Atonie, jego 12 różnych nickach i Zigguracie) post piszący jaki
        Exim jest zły, ale nic poza tym.
        Ja tutaj nie mogę się wypowiadać czy jest zły czy dobry, ale OSOBY narzekajace
        na JAKIEKOLWIEK BP i nie podajace choćby najmniejszego powodu dlaczego
        narzekają są poprostu albo niepoważni, albo pienaczami.

Jeśli nie chcecie być porównywani do bandy naszych posłów, to na tekst BP xxx
        jest złe PISZE SIĘ OD RAZU czemu tak uważasz i co to BP xxx zawaliło.

A NIE JEST ZŁE "BO TAK I JUŻ"!
        Facet pisze, że "złożył jego zdaniem słuszną reklamację, która została
        odrzucona".
        A o czym do jasnej ciasnej była ta reklamacja? Że za gorąco, że papier
        toaletowy się skończył, że Was zostawili na środku pustyni, że autokar się
        zepsuł, czy, że "BO TAK I JUŻ"????

Wydoroślejcie do cholery i nauczcie się pisać.
        • Gość: s55 Re: Wiecie, to staje się żałosne, nie śmieszne IP: *.olsztyn.mm.pl 17.04.05, 09:52
          Szanowny Panie (-i) Minius zapewniam, że jestem dorosły, a w poście nie
          chodziło mi o konkretną reklamację, bo to jest moja sprawa, a jedynie o sposób
          załatwienia. Ale mój list był dla ludzi umiejących odczytać jego sens, a jak
          widać nie wszystkim to dane.
          • Gość: Minius Nie traktuj forumowiczów jak bandę przygłupów IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 17.04.05, 11:18
            > Szanowny Panie (-i) Minius zapewniam, że jestem dorosły, a w poście nie
            > chodziło mi o konkretną reklamację, bo to jest moja sprawa, a jedynie o
            sposób
            > załatwienia.

Jeśli jest to Twoja osobista sprawa, to czemu postanowiłeś się tą OSOBISTĄ
            sprawą podzielić?
            Kolejne pytanie, jak rozumny człowiek ma stwierdzić czy biuro nie mialo racji
            odrzucając Twoją OSOBISTĄ reklamację, jeśli sam ukryłeś przyczyny tej
            reklamacji? Przecież nie każda reklamacja musi być słuszna, a jeśli ktokolwiek
            ma we włąsnym zakresie osądzić, czy to Ty miałeś rację czy BP, to bez
            szczegółów jest to niemożliwe.

> Ale mój list był dla ludzi umiejących odczytać jego sens, a jak
            > widać nie wszystkim to dane.

Sens jest bardzo prosty do odczytania, jesteś z czegoś niezadowolony, wysyłasz
            reklamację, a reklamacja została odrzucona bo BP odpowiedziało, ze mimo
            trudności wywiązało się z umowy.
            W takiej sytuacji rozumny człowiek zada pytanie - kto ma rację?
            Tyle, że trudno znaleźć odpowiedź, jeśli nawet nie wiadomo o co chodzi.
            Ty zaraz odpowiesz, że o reklamację, i tak w kółko Macieju.

Tak się składa, ze pracując w branży komputerowej również mam do czynienia z
            reklamacjami. Często zdarza się, ze dostajemy nie działające komputery, bo
            użytkownik coś namieszał z instalacją. Czy w takim wypadku również powinniśmy
            uznać taką reklamację?

Każda przyczyna reklamacji może być specyficzna, więc i podejście do niej musi
            być indywidualne. Ty zaś z góry przyjąłeś, że to Ty masz rację, traktując
            forumowiczów jak bandę przygłupów, którzy nie mają prawa sami zadecydować, czy
            ją rzeczywiście masz, bo ukryłeś przed nimi przyczynę.
          • Gość: eva2412 Re: Wiecie, to staje się żałosne, nie śmieszne IP: *.nat.renicom.pl 17.04.05, 13:11
            Gość portalu: s55 napisał(a):

> Szanowny Panie (-i) Minius zapewniam, że jestem dorosły, a w poście nie
            > chodziło mi o konkretną reklamację, bo to jest moja sprawa, a jedynie o
            sposób
            > załatwienia. Ale mój list był dla ludzi umiejących odczytać jego sens, a jak
            > widać nie wszystkim to dane.

Jestem też dorosła i przykro mi, że nie umiem odczytać sensu tego postu. Nie
            rozumiem co jest niewłściwego w pisemnym sposobie załatwienia reklamacji, jeśli
            nie wiem czego ona dotyczyła.

• Gość: eb Re: Wiecie, to staje się żałosne, nie śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 14:32
            drogi panie S55 oraz Atonie jezeli maja panowie problem z odrzucona reklamacja
            przez biuro to podpowiadam: w naszym kraju istnieje cos takiego jak rzecznik
            konsumentow oraz sad konsumencki. Majac na pismie odrzucona reklamacje warto
            poinformowac sie o slusznosci tego odrzucenia. Jezeli panowie rzeczywiscie maja
            racje to prawdopodobnie sprawa potoczy sie bardzo szybko. Natomiast warto sobie
            przedzwonic do sadu konsumenckiego i przedstawic sprawe (ja zawsze w przypadku
            watpliwosci co do zalatwienia jakiej kolwiek reklamacji tak robie...) tam panom
            udziela pelnej informacji i beda panowie wiedzieli czy tem jad byl konieczny,
            czy tez wypada przeprosic biuro podrozy oraz formuowiczow... Pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka