Gość: hmm IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:28 Czy lekarstwa moga byc w bagazu podrecznym? Czy trzeba w podstawowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SYSIA Re: Apteczka IP: *.lodz.mm.pl 24.08.05, 23:15 Moga być w podręcznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 06:33 Obojętnie- tylko często w apteczkach są nożyczki, agrafki itp, więc lepiej w głównym, bo może się okazać ,że nie masz już tych rzeczy ;) zostaną w śmietniku na lotnisku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Apteczka 25.08.05, 09:50 Wszystko co cenne mam zawsze w podręcznym - trzymam się tej zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:11 Pytała o apteczkę................ Termometr? Fakt może być drogi i cenny ;) Żadnych ostrych ,metalowych , potencjalnie niebezp. rzeczy w podręcznym ,bo pożegnasz się z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:18 a ja się nazywa takie lekarstwo co się je birze,żeby nie mieć faraona?takie jakieś żólte tabletki albo może jakieś inne znacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:27 Nifuroksazyd, ale nie bierz tego, w Egipcie kupisz Antinal ,niby to samo ale skutkuje, a nasze nie. Wogóle chyba poza bandażami, wodą utlenioną ,termometrem,plastrami, resztę lepiej kupić tam ,większość sporo tańsza niż u nas i nie trzeba taszczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: Apteczka 25.08.05, 11:30 Antinal , tak jak pisal Tytus, tylko , ze ten lek sie bierze jak juz sie zemste ma.Natomiast zapobiegawczo polecam Trilac ( u nas w aptekach , bez recepty), na wzmocnienie flory bakteryjnej, u nas zawsze skutkuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Do Tytusa 25.08.05, 13:44 Mówiąc 'cenne' miałam na myśli to wszystko co ważne, niekoniecznie drogocenne w sensie finansowym. A w podręcznym nic ci nie zaginie lub nie zostanie zniszczone ( co już mi się przytrafiło niestety ). I nie pisz takich bzdur, że Nifuroksazyd nie działa - to jak przebiega zemsta i jak szybko przechodzą dolegliwości jest kwestią bardzo indywidualną. A zresztą , na forum już kilometry postów na ten temat napisano - wystarczy użyć wyszukiwarki - nic nie kosztuje i nie jest niebezpieczna w użyciu ;) Odpowiedz Link Zgłoś