IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:28
Czy lekarstwa moga byc w bagazu podrecznym? Czy trzeba w podstawowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: SYSIA Re: Apteczka IP: *.lodz.mm.pl 24.08.05, 23:15
      Moga być w podręcznym.
      • Gość: Tytus Re: Apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 06:33
        Obojętnie- tylko często w apteczkach są nożyczki, agrafki itp, więc lepiej w
        głównym, bo może się okazać ,że nie masz już tych rzeczy ;) zostaną w śmietniku
        na lotnisku ;)
        • madzia112 Re: Apteczka 25.08.05, 09:50
          Wszystko co cenne mam zawsze w podręcznym - trzymam się tej zasady.
          • Gość: Tytus Re: Apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:11
            Pytała o apteczkę................ Termometr? Fakt może być drogi i cenny ;)
            Żadnych ostrych ,metalowych , potencjalnie niebezp. rzeczy w podręcznym ,bo
            pożegnasz się z nimi.
            • Gość: asia Re: Apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:18
              a ja się nazywa takie lekarstwo co się je birze,żeby nie mieć faraona?takie
              jakieś żólte tabletki
              albo może jakieś inne znacie
              • Gość: Tytus Re: Apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:27
                Nifuroksazyd, ale nie bierz tego, w Egipcie kupisz Antinal ,niby to samo ale
                skutkuje, a nasze nie. Wogóle chyba poza bandażami, wodą
                utlenioną ,termometrem,plastrami, resztę lepiej kupić tam ,większość sporo
                tańsza niż u nas i nie trzeba taszczyć ;)
                • neferett Re: Apteczka 25.08.05, 11:30
                  Antinal , tak jak pisal Tytus, tylko , ze ten lek sie bierze jak juz sie zemste
                  ma.Natomiast zapobiegawczo polecam Trilac ( u nas w aptekach , bez recepty), na
                  wzmocnienie flory bakteryjnej, u nas zawsze skutkuje :)
                  • madzia112 Do Tytusa 25.08.05, 13:44
                    Mówiąc 'cenne' miałam na myśli to wszystko co ważne, niekoniecznie drogocenne w
                    sensie finansowym. A w podręcznym nic ci nie zaginie lub nie zostanie
                    zniszczone ( co już mi się przytrafiło niestety ). I nie pisz takich bzdur, że
                    Nifuroksazyd nie działa - to jak przebiega zemsta i jak szybko przechodzą
                    dolegliwości jest kwestią bardzo indywidualną. A zresztą , na forum już
                    kilometry postów na ten temat napisano - wystarczy użyć wyszukiwarki - nic nie
                    kosztuje i nie jest niebezpieczna w użyciu ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka