Dodaj do ulubionych

REZYDENTKA

IP: 62.68.252.* 16.09.05, 19:16
Sluchajcie jesli oszczedzacie na wycieczkach u rezydentow - to proponuje juz
w Polsce zglosic do biura podrozy zeby wam odliczyli 10 lub 20 $ za opieke
rezydencka ( Bo po co nam rezydenci - zlodzieje?) Tez zaoszczedzicie. ;-)
Pozdrawiam - REZYDENTKA
Obserwuj wątek
    • Gość: Mark Re: REZYDENTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:22
      Co ma jedno do drugiego? Bo nie rozumiem. Po co przepłacac za coś co moge kupić
      taniej?

<zeby wam odliczyli 10 lub 20 $ za opieke
      > rezydencka
      Widząc Twoje podejście faktycznie powinienem o to poprosic, bo za wysłuchanie
      bzdur typu -ubezpieczenie nie obowiazuje- faktycznie 10 lub 20 dolców to
      przepłacone i to sporo
      • Gość: REZYDENTKA Re: REZYDENTKA IP: 62.68.252.* 16.09.05, 19:39
        Przeczytaj dokladnie to zrozumiesz co mialam na mysli. A bzdur o ubezpieczeniu
        nie pisalam, nie mowilam i nie zamierzam mówić. W końcu pracuje z ludzmi
        rozumnymi a nie z ( i tu przepraszam za wyrażenie)z idiotami.
        Jeszcze raz pozdrawiam
        • Gość: REZYDENTKA Re: REZYDENTKA IP: 62.68.252.* 16.09.05, 19:51
          No coz jakos nikt nie chce odpowiedziec. Ciekawe dlaczego. Wiem wiem
          jestem : zlodziejka, oszustka, naciągaczka, malo inteligentna ( a tak w ogóle
          to dlaczego ja jeszcze obsługuje turystów ) nie pomagam klientom. Po pierwszym
          spotkaniu nie ma ze mną kontaktu, nie odpowiadam na telefony o 3 rano w sprawie
          papieru toaletowego. I tak w ogóle to dlaczego ja nie jestem maszyną tylko
          człowiekiem.No cóz nikt nie chce ze mna rozmawiac to znikam i pozdrawiam
          • Gość: Mark Re: REZYDENTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:48
            Może po prostu źle trafiłas .Jak nazwa wskazuje jest to forum Egipt, więc
            typowych "cielatek" które będą chodzić jak im zagrasz, tutaj nie ma ? ;) pzdr
    • Gość: mietek Re: REZYDENTKA IP: 195.245.217.* 17.09.05, 17:31
      Jestem starszą osobą [m].Wybieramy się z żoną po raz pierwszy do Egiptu.Chcemy
      żeby właśnie rezydent pomagał nam podczas pobytu własną opinią .Wybór dobrego
      pokoju ,wycieczek,porad zdrowotnych.Lecimy na 7+7 chętnie z Sun Fun.Poradż ,czy
      rezydent[tka] może być pomocny.Jestem po zawale serca i zab.kardiolog. W
      ub.roku byliśmy na 7+7 w Turcji ,opinie o rezydentkach na forum były okropne,a
      w czasie naszego pobytu te same oszkalowane " imiona " były wprost
      czarujące .Radziły ,pytały o zdrowie,"zaciągały" na dyskoteki ,wymuszając na
      dj.muzyczkę specjlnie dla nas.Skromni emeryci,bez wymagań ponad stan .Czy w
      Egipcie możemy też na to liczyć? Pozdrowienia dla takich rezydentów.
      • Gość: mietek Re: REZYDENTKA IP: 195.245.217.* 17.09.05, 17:44
        Jeszcze jedna prośba ,jakie ciuszki zabrać jesienią na rejs i pob.w
        Hurghadzie.Czy nie ma kłopotów w czasie ramadanu?
        • Gość: Mark Re: REZYDENTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:35
          Są i w Egipcie rezydenci z prawdziwego zdarzenia. Będzie ok. Ciuszki letnie:
          koszulki ,spodenki ewent przewiewne długie-zalezy co lubisz, ja nie chodze w
          krótkich np bo nie lubie i źle sie czuję. Wbrew pozorom nie jest mi wcale
          bardziej gorąco ;) Koszula z długim rękawem na chłodniejsze wieczory. To Ci
          wystarczy . Będzie dobrze :) W trakcie rejsu raczej zadnych utrudnień jeśli
          chodzi o ramadan. Inne godz otwierania muzeów, rozkłady jazdy autobusów, inne
          opóźnienia spowodowane swiętem, raczej nie dostaniesz jeść w knajpce dla
          tubylców, ale i tutaj są wyjątki ;). Ale Ciebie to nie dotyczy, biura wiedzą o
          świecie, tak więc zorganizuja Ci wszystko z poprawka na ramadan. Miłego pobytu.
          Pzdr
    • miriam_73 Re: REZYDENTKA 17.09.05, 19:53
      Szanowna Pani Rezydento,

jeśli sama patrzysz na swoją pracę poprzez pryzmat wycieczek (które - co jest
      FAKTEM) sprzedajecie z bardzo wysoką marżą, nie oferując faktycznie nic extra,
      to z serca ci radzę - zastanów się nad zmianą pracy. Fajnie byłoby, żebyści
      sobie generalnie przypanieli, że jesteście nie tylkood opchnięcia naiwnemu
      klientowi pierwszy raz w Egpicie wycieczki. Macie też parę innych obowiązkó, o
      których niejeden z was zapomina.
      • pc_maniac Do rezydentki i Mietka 17.09.05, 20:35
        Droga Rezydentko, skąd u Ciebie wzięła się te kwota 10-20$, czy napisałaś ją bo
        tyle rezydent otrzymuje za opiekę nad każdym turystą? I jeśli turysta
        zrezygnuje z Waszej opieki to tyle mniej otrzymasz?

Jesli tak, to tym bardziej sie dziwię, że wielu z Was tak nędznie podchodzi do
        turystów. Traktując ich jak zło konieczne.
        Podałas przykład z papierem toaletowym, ja zaś podam Ci przykład olania całej
        rodziny, która miała wykupiony rejs po Nilu, tyle że ... została nie zabrana na
        rejs. Problem w tym, ze rezydenci odpowiedzieli tej rodzinie, że są już po
        dyżurze i by im głowy nie zawracać. Dopiero interwencja via dyrekcja biura w
        Polsce rozwiązała sprawę.

Do Mietka
        > Wybór dobrego pokoju ,wycieczek,porad zdrowotnych

Coż, jeśli liczysz, ze rezydent pomoże ci w doborze pokoju... to już masz
        przechlapany urlop, ponieważ tym nie zajmuą się nawet ci porządni rezydenci.
        Rezydent dowozi Cię do drzwi hotelu i ... zmywa się z resztą turystów, rozwożąc
        kolejnych po następnych hotelach.
        Wycieczek i owszem, tym szczególnie uwielbiają się zajmować rezydenci, bo jak
        sami nie ukrywają mają od tego prowizję.
        Jedyne czego Ci nie powiedzą, to fakt, że wycieczki te mają minimum 80% (ale
        niektóre naet o 120%) drożej niż jakiekolwiek biura w Hurghadzie i to bez
        względu czy lokalne biura oferują ten sam standard lub polskojęzycznego
        przewodnika.
    • jam_pi Re: REZYDENTKA 17.09.05, 21:09
      Dla mnie to ta cała rezydentka, to dzasty nudzący sie i klepiacy w klawiature w
      Egipcie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka