Dodaj do ulubionych

Wiza Egipska 25 USD!!!!

19.09.05, 15:10
właśnie dowiedziałam się że od dziś wzrósł jej koszt do 25 USD!!

Ktoś coś więcej o tym wie??
Pozdrawiam ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: baja Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: 80.51.243.* 19.09.05, 15:26
      nie mozliwe,jutro wyjeżdżam i cały czas wiem o 15$
      • pariss1 Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 19.09.05, 15:36
        no sama jestem ciekawa, piszcie ludziska
        • cameltravel Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 19.09.05, 15:38
          klientka napisała sms-a że płaciła dziś o 14; 15 USD.
          ale dostałam maila z Sun Fun o zmianie od dziś

Ewa
          • ruda_val Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 19.09.05, 15:52
            Witam,
            Dzwoniłam do Ambasady Egiptu i potwierdzono, że cena za wizę wzrosła do 25 USD.
            • Gość: Stiwi Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.09.05, 16:53
              Podobno od jutra zaczyna obowiązywać podwyżka. Akurat jutro wylatuje, wprawdzie
              zamierzam skorzystać z Sinai Only, ale postaram się dowiedzieć.
              • Gość: Iwona Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: 81.10.26.* 19.09.05, 17:19
                Wyglada na to, ze to prawda- Alfa star tez pisze na swojej stronie "wiza
                egipska $25". Pozdrowienia z Hurghady, moja wiza kosztowala jeszcze 15.
                • vaupee Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 19.09.05, 17:22
                  K**wa
              • Gość: 123 Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 17:29
                mam pytanie jak zamierzasz ubiegać się o taką wizę?czy tylko wypełnisz
                deklarację po przyjeździe i wpiszesz sinai only i bez kupowania znaczków udasz
                się do odprawy?daj znać jak ci poszło, 22 lecimy do sharm.
                • Gość: Stiwi Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.09.05, 17:43
                  Dokładnie tak, wpiszę na odwrocie w deklaracji Sinai Only i idę do odprawy, bez
                  żadnego stania w kolejkach po wizę.
                • miriam_73 Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 19.09.05, 17:44
                  Dokładnie tak to wygląda - wypelniasz formularz a na odwrocie wpisujesz "Sinai
                  only". Jak sie nie uda, po prostu bedziesz się musiał cofnąc po znaczki, i
                  tyle.
                  • vaupee Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 19.09.05, 19:28
                    Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z patentem Sinai Only?
                    • Gość: Stiwi Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.09.05, 20:29
                      Jak jedziesz do Sharmu/Taby/Dahab/Nuweiby i zamierzasz tam zostać cały pobyt,
                      czyli nie zmierzasz jechać do Luksoru/Kairu ani nigdzie poza obszar Synaju, to
                      wpisujesz na deklaracji z tyłu Sinai Only i dostajesz darmową wizę, ważną 15dni.
                      • Gość: byłemniedawno Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: *.chello.pl 19.09.05, 21:34
                        I tu się stiwi (optymistycznie) mylisz. Odsyłają...

A tak w ogóle - 25 dolarów (podwyżka no prawie, prawie 100%)
                        to ewidentny skandal. Może czas targować się z celnikami?:)
                        • Gość: Stiwi Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.09.05, 22:01
                          Znaczy tak Ci się wydaje, że odsyłają, czy też Ciebie odesłali akurat? Bo
                          piszesz to tak jakby nie na swoim przykładzie konkretnie :)
                          • Gość: byłemniedawno Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: *.chello.pl 20.09.05, 08:42
                            Mnie odesłali. Celnik: "No, no, you must pay."
                            A kiedy wybąkałem, że ja naprawdę Synai only, powedział, że... pula się
                            skończyła coś podobnego.
                            Może stworzą nową, nie wiem.
    • Gość: REZYDENTKA Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: 62.68.252.* 19.09.05, 19:36
      A to wszystko znów wina rezydentów.
      • Gość: do Rezydentki Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:18
        Zdecydowanie powinnaś zmienić pracę (jeżeli wogóle jesteś rezydentką) bo jak
        sie ugryziesz w język to ten jad Cię zabije.
        • Gość: REZYDENTKA Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: 62.68.252.* 19.09.05, 21:28
          A ja mysle ze jak połowę z tych co tu wypisują te głupoty na forum by się
          ugryzło w język to zabrakło by miejsc na cmentarzu.A jad przeze mnie nie
          przemawia, tylko mam dosyć czytania na nasz temat samych negatywów, z żadnych
          pozytywów.Każdemu się wydaje że jesteśmy tu na wakacjach i kradniemy wam kasę -
          co jest totalną bzdurą.Czy jak kupisz dajmy na to w TESCO cukier za 2 zł a w
          LEADER PRICE ZA 3 ZŁto znaczy ze jeden z nich to złodziej? POZDRAWIAM
          • abirka Do Rezydentki 19.09.05, 21:43
            Nie, nie złodziej. Ale nikt z Leader Price nie mówi, że np. cukier w Tesco jest
            tańszy bo jest mniej słodszy albo zatruty. Zamiast więc pisać głupoty i oburzać
            się na krytykę rezydentów poświęć ten czas na wypracownaie wspólnie z
            koleżankami i kolegami po fachu przyzwoitych standardów pracy, popracujcie nad
            normami etycznymi zamiast kłamstw o niedziałaniu ubezpieczenia na wycieczkach
            kupionych nie u wasi nieformalnym działaniu miejscowych biur, jakością
            oferowanych usług i wycieczek, itp. Po wcieleniu w zycie europejskich
            standardów pracy rezydentów natychmiast zobaczysz na tym i innych forach
            pochwały na cześć rezydentów. Gwarantuję Ci, że Polacy potrafią to docenić. Ale
            nie są idiotami, którzy pozwola wodzić się za nos i traktować jak przygłupie
            zło konieczne.
            • neferett Re: Do Rezydentki 20.09.05, 01:01
              Droga Rezydentko , chyba cie troche ponioslo. Cukier moze sprzedawac i
              hipermarket i sklepik na rogu i przekupa na targu , wizy ma prawo sprzedawac
              tylko rzad danego kraju, tak wiec pobieranie dodatkowych 3 $ jest co najmniej
              oszustwem.
      • Gość: gosc Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: 5.5R* / 193.194.132.* 20.09.05, 13:09
        "A to wszystko znów wina rezydentów."

Dokladnie to przez nich, chorobe faraona to oni tez nam zapodaja, coby niby
        taki smieszny zarcik :)
        • Gość: ek Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: 212.33.78.* 20.09.05, 13:24
          trzeba było jechać z Neckermanna oni mają wizę wliczoną w cenę imprezy.
        • mariarella Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 20.09.05, 13:26
          to nie ten wątek - ale oczywiscie ze to wszytsko wina rezydentów!!!!! jak komu
          za zimno albo za cieplo, albo jak kto za mało alkoholu zabierze ze sobą (i sie
          nie dopije), albo za dużo (i się przepije), i wogóle wszystkie inne "plagi"
          Egiptu (ale i Turcji, Grecji itd itd) - to wina rezydentów!!!.....
          Polacy to najwieksi i najbardziej znani malkontenci świata - i wszedzie o nas
          to mówią.
          Bawcie sie dobrze i nie narzekajcie choć od czasu do czasu - np. na wakacjach.
          POZDR.
    • Gość: BelYaal Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: 5.5R* / 193.194.132.* 20.09.05, 13:42
      Wiec sprawdzilem, na stronie alfa star, faktycznie podniesli do 25... ale ja
      jade z Itaki i mam tam znajoma, ktora zrobila wielkie oczy, ja nadal place 15
      jesli nie wypali sinaj only
      • corrada Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 20.09.05, 18:13
        to jeszcze nic, zobaczcie jak wzrosły ceny wiz wydawanych w Konsulacie Egipskim
        www.egipt.org.pl/aktualnosci,10,1.html
    • Gość: Stiwi Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! IP: 213.131.93.* 02.10.05, 17:39
      Nie mam zbyt wiele czasu, wiec nie przegladalem postow, w kazdym razie
      przylecialem na lotnisko w Sharmie w nocy 21.09 o ok 03:00, wiza kosztowala
      normalnie 15 USD, nie mialem zadnych problemow z wejsciem przez "Sinai Only" -
      na deklaracji z tylu nalezy sie jeszcze podpisac pod tym Sinai Only i to
      wszystko, dostalem darmowa wize wazna 15dni.

Jestem w Dahab, ostatnie dni w zasadzie, wczesniej nurkowalem i nie mialem
      zbytnio czasu przesiadywac przed kompem :) W Dahab jest zupelnie inaczej niz w
      Sharm, zupelnie inaczej wygladaja nurkowania, nie ma tego "spedu" turystow,
      jest cicho, spokojnie, przyjemnie, do tego wieje fantastyczny wiaterek. Wiecej
      po powrocie za kilka dni.

Pozdrawiam z Dahab
      Stiwi.
      • obser Re: Wiza Egipska 25 USD!!!! 02.10.05, 19:44
        www.egipt.org.pl/aktualnosci,11,1.html
        • Gość: lolka Re: Wiza Egipska...dziwna sytuacja IP: 217.153.164.* 02.10.05, 21:03
          Dzisiaj - 2 października 2005, Zduńska Wola - przeglądałam oferty RÓŻNYCH
          wycieczek do Egiptu. WSZĘDZIE cenę wizy podają na 15 $. Dziwna sytuacja........
          • Gość: o rany! Re: Wiza Egipska...dziwna sytuacja IP: *.abhsia.telus.net 03.10.05, 04:40
            ciagle oraz nieustannie jeden drugiego straszy
            ...wiza kosztuje 15.00 USD i wreszcie skonczyc z tymi bzdurami!

w kolko macieju....ale wsiocha!
            • Gość: Agata Re: Wiza Egipska...dziwna sytuacja IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 05.10.05, 11:35
              Ile w końcu kosztuje wiza?
              15$ czy 25$ ?
              • Gość: Mark Re: Wiza Egipska...dziwna sytuacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:43
                Tyle ile kosztowała od dawien dawna- 15 $ !!! Tylko tyle, wyłacznie tyle, nikt
                nie zmienił ceny, jest taka jak była, nie zmieniła się, nie było podwyzki,
                wiza kosztuje 15$, nie podawali gdzieś ,że kosztuje więcejitp. Mozliwości
                odpowiedzi zapewne nie wyczerpałem,możliwych źródeł ,które podaja mąciciele
                również, ale jest niezmienna na jakiekolwiek odpowiedzi, źródła, informacje
                itp . WIZA KOSZTUJE 15 DOLARÓW !!!!!!!!!!! Ale pytanie się "ponowi" ,tego
                jestem pewien

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka