Dodaj do ulubionych

ile za rozmowy telefoniczne

IP: 62.29.136.* 10.01.06, 14:39
ile bedzie kosztowała minuta rozmowy z siecie Era z egiptu do Polski na
komórke, i na stacjonarny? Czy lepiej aby dzwonił ten w Egipciedo Polski czy
odwrotnie?
Obserwuj wątek
    • obser Re: ile za rozmowy telefoniczne 10.01.06, 15:06
      Jak chcesz mieć kontakt z Polską,to lepiej przekalkujuj kupno egipskiego
      prepaida np.Mobinil za 37 LE.Minuta rozmowy do Polski 3,5 LE,a na miejscu sobie
      załatwisz wszystko za 0,5 LE za minutę,przynajmniej nie będziesz bawił w SMS.A
      jak ktoś będzie Cię mocno potrzebował,to niech mu podają Twój nr i możesz gadać
      do woli-on płaci.
      Pozdr
    • Gość: Karolka Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:08
      www.era.pl/index.php?id=r_cen&zone=10§ion=korp

po prostu obczytaj cennik
    • christel Re: ile za rozmowy telefoniczne 10.01.06, 15:09
      jesli jestes w Egipcie to najlepiej nie odbierać rozmów przychodzący, cena
      zależy od operatora ale straszne ździerstwo. Czytałam, ze w Erze 1 min rozmowy
      z Egiptem kosztuje nawet 25 zł- chyba chodziło o przychodzące.
    • ocean.absurdu Re: ile za rozmowy telefoniczne 10.01.06, 15:33
      Najbardziej kalkuluje sie faktycznie kupic na miejscu sim-karte w Mobinilu lub
      Vodafonie, koszty polaczenia z Vodafonu do Polski to 4le (okolo 2,5zl/min).
      Pozdrawiam!
    • Gość: soniaka Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.orange.pl 11.01.06, 02:40
      Witam serdecznie. Z Egiptu wróciłam w Sylwestra i już dostałam rachunek z Ery
      więc mogę na bieżąco podać ceny: minuta rozmowy do Polski kosztowała mnie 10
      złotych z groszami (już z vatem) np. 9min.08s. kosztowało równe 103.76 brutto.
      SMS 1.05/128 netto/brutto. Kart do automatów nie polecam, za 15-18 LE pogadasz
      1 góra 1,5 chyba że po 21.00 (wtedy podobno 3min., ale nie chciało mi się po
      nocy szukać budki telefonicznej). Przewodnik rzeczywiście proponował kartę
      Mobinil do komórki, ale zastanów się czy aż tyle będziesz dzwonić ? Wtedy może
      i warto. Aha z hoteli ceny są porównywalne jak z budki telefonicznej, ale
      komfort wyższy bo dzwonisz z pokoju a płacisz przy wymeldowaniu. Ale się
      rozgadałam mam nadzieję że pomogłam!!!
      • obser Re: ile za rozmowy telefoniczne 11.01.06, 07:24
        Soniaka
        Czy się opłaca,to weż kalkulatorek do ręki i sobie oblicz:
        37 LE zakup karty startowej (credit 2 LE)
        114 LE zakup karty doładowywującej o nominale 100 LE
        151 LE : 5,7= 26,49 USD
        26,49 USD x 3,4 zł = 90,07 zł
        102 LE : 3,5 LE =29 minut
        Tak więc za 1 Twoją 9 minutową rozmowę mamy przeszło 30 minut gadania.Do tego
        uzgodnienia np.czegoś z rezydentem,lub załatwienie lokalnych fakultetów mamy za
        grosze.A z Egiptu wróciłem dzień przed Tobą,tak że dane świeże.kalkulacja idzie
        w łeb jak masz komórę służbową i we firmie się nie kapną.Jest jeszcze inny
        pomysł,który używam od roku.Rozmowy przychodzące do mnie są w polsce wykonywane
        z telefonu internetowego TalkPro.Koszt 1 minuty z taktowaniem 6 sec wynosi 0,18
        USD czyli 61 groszy.Jest jeszcze 1 bardzo ważny plus dla ludzi,którzy mają na
        codzień kontakt z kontrahentami w tym,że jeżeli ktoś b,usilnie twierdzi że w
        b,pilnej sprawie musi się ze mną skontaktować,to podają mu mój nr. +2..... i
        nagle ta sprawa staje się mniej pilna i zadzwoni po powrocie.
        Ale się rozpisałem.ufff
        • Gość: ella19 Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.interpc.pl 11.01.06, 08:55
          A ja mam takie pytanie (moze i glupie,ale naprawde nie jestem juz tego
          pewna).Jak ktos dzwoni do mnie z Egiptu,z tamejszego numeru to ja nic nie
          place??
          • Gość: ob Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:28
            nie
          • Gość: ob Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:30
            nie,ale uściślijmy jesteś w Polsce,nie w Egipcie z polską komórą
          • Gość: Iwona Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.pekao.com.pl 11.01.06, 09:34
            Jak jesteś w Egipcie z Poslką komórką to płacisz za WSZYSTKIE przychodzące
        • Gość: soniaka Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.orange.pl 11.01.06, 22:53
          obser
          Rzeczywiście nieźle kalkulujesz, ale tak szczerze, to płacąc za 16 dni w
          Egipcie + fakultety blisko 13 tys. złotych (dwie osoby), raczej nie brałam ze
          sobą kalkulatorka, bo w tym momencie to byłam na zasłużonych wakacjach i jak
          miałam ochotę dzwonić to dzwoniłam (także do rezydentki) nie myśląc o tym ile
          mnie to kosztuje (mam na szczęście ten komfort, że mnie na to stać). Pisząc o
          cenach rozmów chciałam po prostu pomóc, opcji "jak i za ile dzwonić) jest
          wiele, mi chodziło o odpowiedź na pytanie o ceny Ery, a wybór należy wyłącznie
          do dzwoniących....
          • Gość: obser Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:59
            Sorry,nie chciałem urazić
    • corsarzb Re: ile za rozmowy telefoniczne 12.01.06, 08:03
      Nie mam pojęcia ile do Ery, ale ja w Plusie miałem stawkę 9,80 zł za minutę
      (korzystałem z operatora vodafonEG),sms kosztował mnie 1,24zł. Drugi operator
      (MobiNil) jest droższy- 1 min. rozmowy do Polski kosztuje 10,98zł. Jak będziesz
      na miejscu to włącz sobie w ustawieniach swojego operatora zakładkę "Stawki
      roamingowe". Tam wszystko będziesz miał/a napisane co i za ile.
      • moriach Re: ile za rozmowy telefoniczne 12.01.06, 15:17
        To w SimPlus'ie minuta rozmowy do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych
        brutto z Eiptu do Polski kosztuje 7,63 (obie taryfy - Team7 i Easy).Za każde
        rozpoczęte 30 sekund połączenia ramach roamingu naliczana jest połowa stawki za
        1 minutę. Odebranie 30 sekundowego połączenia z Polski 6,56 brutto, wysłanie
        SMS 1, 45 brutto + opłata za "polskiego" SMS'a wg. cennika wybranej taryfy ,
        odbieranie SMS - za darmo.
        • Gość: nina10 Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:28
          Gdzie można kupić sim-kartę z Vodafonu lub mibil....?Czyli jeśli dobrze
          rozumię ,to muszę kupić pakiet startowy i doładowujący, czy tak?
          • Gość: obser Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:52
            Kupisz tam,np w punkcie obok Sea Gull i możesz poprosić żeby zaraz Ci
            doładowali.Płaciłem 3 tyg temu 37 LE.Dziwnie,że za karty doładowujące chcą
            więcej niż nominał,bo podobno ich marża-za 100 LE płaciłem 114.dziś nalazłem
            stronę możesz kupić starówkę w Polsce,ale chcą 115 zł.
            www.sim-service.pl/
            • Gość: ireen Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.chello.pl 15.01.06, 17:59
              A co z simlockami polskimi? nie przeszkadzaja?
              pozdrawiam
              • iwona967 Re: ile za rozmowy telefoniczne 16.01.06, 09:18
                Jak masz simlocka to nie możesz uzywać karty innego niz Twój opeartor- dotyczy
                to innych z Polski i wszystkich zagranicznych
                • Gość: ireen Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 16.01.06, 21:52
                  Wlasnie tego sie obawialam:)
                  Dzieki
    • Gość: jac Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:12
      5 funtów egipskich w ciągu dnia i 4 wieczorem niezależnie od tego czy
      stacjonarny czy komórka. Ceny dotyczą czerwonych punktów telefonicznych
      Vodafone (wielkości agencji finansowych w Polsce 20-30 m2). Siedzi gość któremu
      sie płaci za czas. Można ustalić że po pewnym czasie rozłączy rozmowę i git.
      Takie punkty sa w Sharm przy drugim albo trzecimk wejściu na OLD Sharm (bazar)
      a także w Naama. Sa widoczne i dobrze oznakowane.
      • Gość: nina10 Re: ile za rozmowy telefoniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:51
        Co jest z tymi simlockami?Czy mogę kupić kartę vodafone i załadować do
        telefonu, który jest w Polsce na kartę Tak Tak, czy do takiego który mam na
        abonament(z Ery). Czy wówczas dostaję nowy numer? Jak to jest, proszę o
        wyjaśnienie komuś, kto nie za bardzo kuma te sprawy!A koniecznie będę musiała
        mieć kontakt telefoniczny!
        Pozdrawiam
        • iwona967 Co to jest simlock 18.01.06, 09:21
          "Co to jest simlock?

Simlock jest to blokada zakładana na aparat telefoniczny przez operatora
          telefonii komórkowej aby telefon działał wyłącznie w jego sieci. Jeśli masz
          simlocka np. Ery to aparat będzie działał wyłącznie z kartami SIM Ery.

Po co mam usunąć simlocka?

Mając telefon bez simlocka możesz korzystać z usług dowolnego operatora,
          ponieważ każda karta SIM będzie działać na Twoim telefonie. Jest to bardzo
          przydatne podczas dłuższych wyjazdów zagranicznych. Bardziej opłacalne jest
          skorzystanie z dowolnej usługi prepaid niż korzystanie z roamingu. Mając
          telefon z blokadą simlock nie jest to takie proste.

Generalnie- jeśli +masz telefon z simlockiem to możesz korzystać WYŁĄCZNIE z
          kart Twojej sieci.
          Pozdrawiam
          • Gość: nina10 Re: Co to jest simlock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:57
            Dziękuję za wyczerpujcą i normalnym językiem napisaną informację.
            Pozdrawiam!
            • iit2 Re: Co to jest simlock 10.06.06, 14:19
              a czy ktoś miał Orange ? Jakie ceny rozmów i sms w Egipcie z Polską ? A jeżeli
              dzwonię w Egipcie na komórkę np. do Delfinarium to jaki koszt jest takiej
              rozmowy?
              • Gość: bolek Re: Co to jest simlock IP: *.aster.pl 11.06.06, 10:04
                Czy tylko obok Sea Gull mozna kupic karte do prepaida?Z gory dzieki.
                • Gość: sq9 Re: Co to jest simlock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:27
                  rozgladnij sie na miejscu,male "salony" lokalnych dystrybutorow moze nie sa az
                  tak bardzo widoczne ale jak sie rozgladniesz to napewno znajdziesz bez problemu.
                  ja uzywalem mobinil,4 funciaki za minute dzwonilem tylko na polskie komorki w
                  Polsce,po pol roku od wyjazdu i wyczerpania srodkow na koncie karta byla dalej
                  aktywna na rozmowy przychodzace(sprawdzone w Egipcie,plynac po nilu,jezdzac po
                  egipcie i na fakultetach mialem zazwyczaj lepszy zasieg mobinilu niz vodafone.
                  (zboczenie hobbystyczne dot.telefonii komorkowej :) dlatego sprawdzalem)
                  • Gość: sq9 Re: Co to jest simlock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:32
                    tak naprawde wchodzi w gre tylko pasmo 900 mhz wiec mozesz wytargac ze szuflady
                    jakis niekoniecznie nowy model a moze bardziej pancerny i mniej Ci bedzie go
                    szkoda gdyby upadl na ziemie i troche sie pocharatal.ja mialem palmtopa do
                    pisania wspomnien i nokie 5110 do uzytku(wypasiony :) model i prawie
                    niezniszczalny do dostania w komisach max do 100 pln :) )
                    • Gość: bolek Re: Co to jest simlock IP: *.aster.pl 14.06.06, 18:53
                      dzieki
                      • Gość: sp2 Re: Co to jest simlock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 19:54
                        A ja kartę MobiNila dostałem od agenta przed wyjazdem.Miała na koncie bodajże
                        48 LE z zastrzeżeniem,że po powrocie zwrócę i ew. wyrównam credit i będzie dla
                        następnego.Moim zdaniem piękna jego inwencja i dbałość o klienta.Zachowałem się
                        elegancko i dopilnowałem,aby zostało ok. 70 funciaków bardzo dziękując.Na
                        wysokości zadania stanęła rezydentka,która po mojej prośbie i daniu jej kasy
                        zdalnie zasilała mi konto.W sumie super sprawa,bo rozmowy wychodzące w cenie do
                        przyjęcia (3,5 LE/min),a rodzina i firma używała internetowego TalkPro (ok.0,62
                        zł/min)
                        • Gość: ola Re: Co to jest simlock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 20:45
                          prosze napisz cos wiecej na temat tego TalkPro poniewaz czesto telefonuje do
                          Egiptu i wydaje majatek.z gory dziekuje i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka