Dodaj do ulubionych

Jerozolima-jechac?

IP: *.crowley.pl 25.04.06, 00:01
Tak bardzo cieszylismy sie z wyjazdu w maju do Sharm bo mielismy nadzieje ze zwiedzimy Jerozolime tymczsem zamknieta granica i niewiadomo czy beda organizowane wycieczki w tym kierunku po dzisiejszych wydarzeniach. Sam wyjazd do Egiptu wzbudza nasz niepokoj i sami nie wiemy co robic bo nadszedl czas calkowitej wplaty za wczasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jechać!! byliśmy!! Re: Jerozolima-jechac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:13
      Byłem z żoną w sierpniu 05 w Egipcie i Izraelu .
      Było to około 10 dni po wybuchu w Sharm el Seikh i okazało sie ze Egipt to
      najbezpieczniejsze miejsce na świecie.Oto kilka fotek z tej wyprawy.

foto.onet.pl/albumy/album.html?id=45632&q=Izrael%20i%20Egipt&k=2

Pozdrawiam Roman
      • patrykkk Re: Jerozolima-jechac? 25.04.06, 10:18
        Człowieku, co ty za przeproszeniem pie*****.
        Nie widzisz tego, co się stało. Jaki najbezpieczniejszy?
        Islamiści chcą WYPŁOSZYĆ zachodnich turystów z Egiptu.
        A do Jerozolimy nie sposób pojechać, bo teraz na pewno przez co najmniej
        miesiąc/dwa granica będzie ZAMKNIĘTA.
        • romano001 Re: Jerozolima-jechac? 25.04.06, 10:48
          PANIKARZU!!!!!!

Byłem w Sharm ok 10 po wybuchu ,gdzie zgineło 65 osób.
          Granica do Izraela była cały czas otwarta i nikt z turystów nie reagował tak
          jak ty PANIKAAAAAAA!!

Egipcjanie pilnują bardzo dokładnie dróg ,hoteli itp niestety kilku sukinsynom
          udało się przedostać.Należy unikac dużych skupisk ludzkich,zwłaszcza wieczorem.
          • annie2003 Re: Jerozolima-jechac? 25.04.06, 16:18
            nie wiem, jak jest teraz, ale potwierdzam - w zeszłym roku po zamachach w Sharm
            granica była otwarta i nie było żadnych problemów z wjechaniem do Izraela..
            byłam tam w pierwszej połoie sierpnia, gdzie dodatkowo nałożyły się na to
            kwestie związane z wysiedlaniem ze Strefy Gazy.. może i te ataki były
            skierowane na zachodnich turystów, ale poczytajcie statystyki z obu wydarzeń..
            najbardziej poszkodowanym narodem zawsze był Egipt.. gdybym była złośliwa, to
            bym rzekła iż nawet by mnie ucieszyła informacja o zamkniętej granicy, gdyż
            wtedy MUSIAŁABYM płynąć promem do Jordanii, a nie przepychać się przez Izrael..
            ale nie jestem złośliwa, prawda? :)
          • Gość: decha Re: Jerozolima-jechac? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.04.06, 23:08
            Troche mnie pocieszyliscie bo lecimy do Sharma 9.05 i mnielismy w planach
            Jerozolime.Zona panikuje i sie boi samego Shara a co dopiero jakis
            wycieczek.....Moze Wasze opinie ja przekonaja.Pozdrowionko.....
            • annie2003 Re: Jerozolima-jechac? 25.04.06, 23:18
              skoro żona ma aż takie obwy to może lepiej zmienić destynację, by i ona mogła
              się nacieszyć urlopem.. skoro jej nie przekonasz, to nie warto jechać "na
              siłę".. ona będzie cały czas zdenerwowana i urlop zmarnowany..
            • Gość: zeeb Re: Jerozolima-jechac? IP: *.chello.pl 29.04.06, 17:22
              nie ma co panikowac Jerozolima jest zawsze otwarta i bezpieczna stolica Izraela
              jesli chcesz jechać dalej na tereny Palestyńskie to juz problem
              • Gość: Grzesiek Re: Jerozolima-jechac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 23:56
                Tylko nie bierzesz pod uwagę, ze trudno minąć strefę palestyńską jadąc do
                Jerozolimy! Co do bezpieczeństwa w Jerozolimie też można mieć zresztą
                wątpliwości - tzn ja moze nie mam, ale ataki samobójcze się przecież w Izraelu
                też zdarzają, i to częściej niż w Egipcie, prawda? Dlatego nie można lekceważyć
                czyichś niepokojów - tym bardziej, że zamknięcie granicy JEST MOŻLIWE!!! Ania
                ma rację - stres na urlopie to najgorsze co może być!
                Pozdrawiam -
                Grzesiek
                • annie2003 Re: Jerozolima-jechac? 30.04.06, 10:38
                  ja powiem jedno - bardzo się cieszę, że w Izraelu byłam w zeszłym roku. w tym
                  roku długo bym się zastanawiała.. i Grzegorz ma rację, w Izraelu jest
                  niebezpieczniej niż w Egipcie.. muszę przyznać, że dziwnie mi sie zrobiło będąc
                  już w Sharm, oglądając BBC, gdzie podali informację o wybuchu bomby na drodze w
                  Eliacie.. miejscu, przez które przejeżdżałam tydzień wcześniej.. biorąc pod
                  uwagę wciąż żywy konflikt palestyński oraz fakt, iż Izrael ma na pieńku z
                  częścią sąsiadów, lepiej z żoną wspólnie przemyślcie ten wyjazd, bo sam strach
                  o bezpieczeństwo nie pozwoli Wam się cieszyć pięknem tego kraju.
      • 45s11 Re: Jerozolima-jechac? 30.04.06, 16:22
        Potwierdzam post, że Izrael i Media Markt nie dla ....! Trzeba jechać
        koniecznie, jeśli nadarzy się tylko okazja. Na zdjęciach z Izraela jest ten sam
        przewodnik / w skórzanym kapeluszu / z którym i my byliśmy.To chodząca
        encyklopedia Egiptu i Bliskiego Wschodu , oraz archeolog.Już w Izraelu przejął
        nas polski żyd Włodzimierz, urodzony i wychowany we Wrocławiu.Obaj nie mają
        sobie równych w swoim fachu.
        • gosiek_72 Re: Jerozolima-jechac? 04.05.06, 09:38
          czy ktoś wie na pewno czy granica jest teraz otwarta i czy wycieczki są
          organizowane?dzięki za odp.
        • Gość: Alinka Re: Jerozolima-jechac? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.06, 10:17
          Skorzany kapelusz nosi przewodnik Mirek (super , super!!) bylismy z nim w
          Izraelu 23.04.06. było fantastycznie- byliśmy takze w Betlejem (czyli po
          drugiej stronie muru). Wszędze spokojnie. Po wybuchu w Dahab (bylismy w Egipcie
          do 03.05) jest spokojnie, granica z Izraelem otwarta. Polecam Jerozolime. Ala
          • Gość: bell@ Re: Jerozolima-jechac? IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 09.05.06, 16:49
            Przewodnik w skórzanym kapeluszu na zdjęciach z Izraela ma na imię RADEK. RADEK DAWID KROBSKI, a
            nie jakiś Mirek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka