Gość: Snake
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
25.05.06, 11:35
Witam wszystkich, którzy tak jak ja jadą do Taby. Ja będę tamże 20 czerwca w hotelu El Wekala. W wątku na forum - El Wekala Resort - Teba - Egipt? poruszano temat fakultetów z Taby ale z racji tej, że przecież ludziska jadą
także do innych hoteli w Tabie postanowiłem go rozpocząć tutaj. Szperając trochę na forum gazety oraz wakacji znalazłem kilka informacji na temat wycieczek - szczególnie interesuje mnie Jerpozolima ale niestety nie ma relacji ludzi, którzy korzystali z nich. Oto kilka opcji jakie znalazłem o Jerozolimie wraz cenami:
1. Jadę z Alfą tak więc na ich stronie z fakultetami jest info:
jednodniowa autobsowa koszt 130 dolarów - nie ma tam danych o opłatach granicznych Izraelskich.
2.Druga to wycieczka 1-dniowa z biurem ze strony izrael.republika.pl/index.html koszt 80 dolarów + koszt dojazdu z Taby do granicy -piszą o 80 dolarach za dziesięć osób czyli ogółem 96 dolców (z dojazdem tam i z powrotem)
3.biuro Abba z Sharm www.taniewycieczkisharm.com/Zwiedzanie.htm
gdzie piszą, że za tą przyjemność biorą 110 dol.
Słuszałem oczywiście o innych biurach z Sharm np.Orbit ale nie mają stron.
Ciekaw jestem czy ktoś korzystał z usług w/w lub może mial inny wariant może
jakieś biuro w Tabie? Były też informacje, że z tymi SMS-mi to różnie bywa na miejscu tak więc pfroszę o komentarze.
A i na koniec , powtarzam za forumowiczami ,lecąc tylko na Synaj i nie ruszaszjąc się z niego czyli np. bez Kairu, to żadnej wizy nie trzeba, w deklaracji piszemy SINAI ONLY dotyczy to również przejścia granicznego w Tabie z Izraelem.