Dodaj do ulubionych

Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa

28.09.06, 18:29
Czy ktoś się wybiera w tym terminie do Amphoras Holiday Sharm (dawne Holiday
Inn Amphoras)??? Jadę z narzeczonym na dwa tygodnie, ktos jeszcze ????
Obserwuj wątek
    • kajkaaa Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 28.09.06, 19:40
      Hej :) Ja jade z moim chłopakiem :) Lecimy z Katowic. Z jakiego biura lecicie?
      pozdr!
      • ket-smart Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 28.09.06, 22:18
        Lecimy z Sun&Fun, w jakim wieku jesteście ????
        Pozdrawiam :)
        • osito111 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 29.09.06, 11:18
          My tez sie wybieramy z dziewczyna (27 i 24) do Amphoras w tym terminie. Tzn.
          jeszcze nie kupilismy wycieczki ale pewnie bedzie to wlasnie tam, z Sun&Fun i
          lecimy z Wawy.
          Pozdrawiam,
          • kajkaaa Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 29.09.06, 18:40
            Hej :)
            My też z Sun&Fun :) Wiek :25 i 27. Chcemy ponurkowac, zwiedzic Kair i
            wypocząć :) Podobno hotel super. Nie bierzemy all. A wy?
            Pozdrowienia :)
            • ket-smart Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 29.09.06, 19:25
              My też nie bierzemy all. Jedziemy już trzeci raz do egiptu i już wiemy, że all
              się nie opłaca. My generalnie jedziemy leniuchować i nurkować. Jedyna wycieczka
              jaką na razie planujemy to delfinarium :)))
              Aha, zapomniałam o wieku, 28 i 30 :) Pozdrawiam i musimy się jakoś umówić.
              • kajkaaa Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 30.09.06, 09:11
                :))) My jedziemy do Egiptu pierwszy raz ! Tez nie bierzemy all. Na którą
                bedziecie w hotelu? Bo my wylatujemy dopiero o 22 z kawałkiem wiec będziemy w
                srodku nocy (nad ranem?) Czy byliscie juz wczesniej w Sharm? Pozdrawiam!
                • ket-smart Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 30.09.06, 11:38
                  W sharm jeszcze nie byliśmy, my mamy samolot koło 12 w południe więc w hotelu
                  będziemy koło 17 (24 października). Więc będziemy mogli się jakoś spotkać
                  dopiero na następny dzień jeśli wy macie samolot w nocy. Nie bardzo wiem tylko
                  jak się odnaleźć w tak dużym hotelu :))) Ale napewno będzie spotkanie z
                  rezydentką więc może wtedy :) Pozdrawiam
            • aia66 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 03.10.06, 11:47
              Hotel super,super rafy-zazdroszczę!!!!jest naprawdę piękie
    • marco717 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 01.10.06, 23:13
      Ale macie za....biście! My wróciliśmy z tego hotelu 13 września było super!
      Koniecznie wykupcie sobie wyprawę qadami na pustynię (20 $) wieczorkiem ! No i
      podziwiajcie rafę przy hotelu i rybki. Udanego wyjazdu!Pozdrawiam.
      • marta2302 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 03.10.06, 11:28
        Jejku jak ja wam zazdroszcze!!!! Niedawno też wróciłam z tego hotelu -
        spędziłam w nim cudowne 2 tyg. Tez nie miałam HB, ale troche załowaliśmy, że
        nie wzieliśmy all. Fajna rafka, super atmosfera, fajni przyjaźni ludzie.
        Rajjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miłego wypoczynku i polecam wycieczke
        fakultat. z Sun&Fun abugalum - śmieszny przewodnik Billi, nurkowanie z biurem
        które znajduje sie na przeciwko hotelu - super polak z wami nurkuje (paweł).
        POza tym warto odwiedzic Kair za względu na piramidy no a góra mojżesza dla
        naprawde wytrwałych... piękny wschód słońca a wspinachka i schody.... uff
        bardzo bardzo ciężko.... Ale polecam
        No ale sie rozpisałam :))). Jak macie jakies pytanka to napiszcie - postaram
        sie odpowiedziec :)). Jeszcze raz udanego urlopiku!!!
        • osito111 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 03.10.06, 14:29
          Hmmm. Mam w takim razie watpliwosci, bo myslalem o All. W EGipcie jeszcze nie
          bylem i zastanawiam sie, czy na tydzien przejem a glownie przepije wiecej nic
          350 PLN doplaty za All czy nie, tym bardziej spedzajac 2-3 dni na nurach -
          jakie sa ceny w tym hotelu???
          Pozdrawiam,
          • marco717 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 03.10.06, 15:35
            Siemanko. Jeśli chodzi o dynks to piwo kosztuje 28 ichniejszych funciaków czyli
            jakieś 15-16 PLN :-( Innych cen alkocholi nie znam bo zaopatrzyłem się
            dostatnio na bezcłówce w W-Wie (literek Finlandii 29PLN, Martini 27PLN :-) ) i
            nie korzystałem z ichiejszego asortymentu. Raczej drogawo. Moja rada jest
            następująca: Jeżeli siedzisz w hotelu przez cały pobyt bierz all bo zwróci ci
            się na samym browarze, a jeśli tak jak piszesz 2-3 dni będziesz poza hotelem to
            nie warto brać all bo żarcia jest full i nawet niezłe ( polecam niebieską rybę
            z grilla :-) ) Tylko w tej opcji zaopatrz się w % na lotnisku !!! Na szamę nie
            chodż w ostatniej chwili bo będziesz mógł najeść się co najwyżej sałaty. W
            dobrym tonie jest też opierniczyć szefa kuchni na początek (wyróżnia się wśród
            kelnerów) Ja tak zrobiłem gdy przyszliśmy na śniadanie o 9.50 i przy nas
            wynoszono jedzonko do kuchni tak że mogliśmy tylko objeść się smakiem a
            śniadanko powinno być do 10.30. Może nie robił bym afery w końcu to Egipt ale
            byłem na strasznym kacu i marzyła mi się jajeczniczka na masełku, a wcześniej
            nie mogłem się zwlec z wyrka. W każdym razie od czasu jak z nim porozmawiałem
            nieco poważniej to do końca pobytu był bardzo miły i nawet chciałem na koniec
            zabrać go do W-wy (bo chciałbym mieć go w piwnicy)ale niestety nie miał wizy.
            Poza tym hotel czadzik :-) Miłego pobytu! Pozdrawiam.
            • kajkaaa Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 03.10.06, 20:31
              :))) a co z ręcznikami?? braliście ich dużo z polski? czy tam dają? i czy jest
              sejf w pokoju?
              oh, nie mogę sie doczekać... już tylko tydzień :)
              pozdarawiam wszystkich!!
              • marco717 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 03.10.06, 20:51
                Tak wzieliśmy 15 i cztery koce oraz dmuchaną orkę :-))) ! Coś ty! Ręczniczki
                oraz pościel zmieniane codziennie, pokoiki sprzątane elegancko a jak zostawisz
                co jakiś czas na łóżku 1$ albo 5 funciaków to po powrocie z basenu zaskoczy cię
                ręcznikowy potwór ( kobra, bazyliszek albo podobizna Giertycha ) Sejf jest w
                każdym pokoju bezpłatny, a także telewizor, lodówka % :) i indywidualna
                klimka :-) Dostajesz kartę hotelową i bierzesz ją na basen albo plażę i
                wymieniasz na ręczniki. Walcz o śniadanie !!! :-) Pozdrowionka.
                • kajkaaa Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 04.10.06, 09:46
                  bosssssko, bo w takim razie bede mogła wiecej zapakowac do walizki jesli
                  recznikow brac nie trzeba :))) wiesz na Rodos w tamtym roku pilnowali bysmy nie
                  wynosili ich z hotelu stad moje obawy :D będę walczyc o śniadanie - my też do
                  rannych ptaszków nie należymy :D jak juz tak chętnie odpowiadasz na moje
                  pytania drogi Marco to napisz proszę gdzie można udać sie na zakupy wodno-
                  przekąskowe i z kim jezdziliscie na wycieczki? Z rezydentem czy z lokalnym
                  biurem? Czy wielbłady plują?
                  pozdrawiam i odliczam ! ( 7 days to go!)
                  • marco717 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 04.10.06, 10:54
                    Nurkowanie: śmiało na terenie hotelu (przy "plaży") Włoski macho nauczy was
                    nurkować. My nie korzystaliśmy ale znajomi owszem i byli bardzo zadowoleni.
                    Koniecznie wykupcie sobie nagrywanie waszego nurkowania na DVD bo świat
                    podwodny jest przepiękny a pamiątka będzie na pewno lepsza od papirusa z
                    bananowca. No i znajomi po powrocie pękną z zazdrości :-)
                    Wycieczki tylko z lokalnych biur w Sharmie. O wiele taniej i bardziej
                    poczujecie tamtejszy klimat. Jadąc np. taksówką 5 osobową w 6 osób (z tego 3 z
                    przodu) na miejsce wycieczki z nabuchanym kierowcą śpiewającym przez całą
                    drogę: Yalla,Yalla! (szybciej,szybcciej). Albo pustynne safari qadami gdzie
                    wszyscy jechali w karawanie 20km/h, a my z miejscowymi szaleliśmy ile fabryka
                    dała nie mówiąc już u gościnie w pseudo wiosce beduińskiej gdzie wszyscy
                    dostali herbatka i wypierdatka a z nami pseudo beduini siedzieli, gadali i
                    śpiewali ponad godzinę :-) Także wycieczkę do Kairu znajomi kupowali "na
                    mieście" i byli zadowoleni (o ile można być zadowolonym ze spacerów po
                    śmierdzącym i syfiastym mieście w 50 stopniowym upale). Co do wielbłądów to są
                    tak zanudzone że nie chce im się nawet pluć, za to jak dasz im śledzia w oleju
                    to chodzą na dwóch tylnych nogach :-)
                    Osamy nie widziałem podobno ukrywa się w górach, ale kolega podczas snurkowania
                    widział rekina a ja nawet zfilmowałem płetwę za snurkującą przy hotelu moją
                    Panią. Ale bez obaw tam wszyscy i wszystko nastawione jest na zysk: Osamowcy bo
                    kasa, rybki na rafie bo turyści dokarmiają, wielbłądy bo nuda itd. itd.
                    Szykują wam się piękne wakacje. My też byliśmy już w wielu miejscach w Europie
                    ale tam zdecydowanie najbardziej nam się podobało. Spróbujemy tam kiedyś
                    wrócić. Życzę miłego pobytu. Pozdrowionka.
    • marialech3 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 04.10.06, 13:18
      Dzisiaj wrociliśmy,było bosko!!!!,jak faraon się zlituje,to napisze wiecęj,ale
      już tęsknie do tego miejsca i ludzi zawsze pogodnych,życzliwych.Mari
      • kajkaaa nie moge sie doczekać !!!! 05.10.06, 19:35
        dzięki Marco za super odpowiedz ;)Sprzęt do snurkowanie kupiscie na miejscu?
        Jaki to koszt? Faraon sie na was mscił? (boje sie tego). Gdzie kupowaliscie
        wode do picia? Czy jest jakis sklep niedaleko?
        Pozdrawiam!!! :))
        • marco717 Re: nie moge sie doczekać !!!! 06.10.06, 15:21
          Cześć! Nie dziękuj tylko pytaj! To też był nasz pierwszy wyjazd do Egiptu i
          przed wylotem pytałem się tu wszyskich na forum o wszystko co się dało, a i tak
          wziąłem 6 par skarpetek nie wiadomo po co (póżniej przydały się na bakszysz dla
          szefa kuchni :-) )
          Sprzęt do nurkowania kupiliśmy w Warszawie w Decatlonie. W zestawach
          (płetwy,rurka i maska) firmy TRIBORD. Cena za komplet 79PLN. Polecam, jak na
          amatorskie snurkowanie to bardzo się sprawdziły. Możecie też kupić sobie buty
          do pływania po 30-40PLN żeby nie pokaleczyć sobie stóp jak będziecie pływać bez
          płetw ale nie koniecznie bo zaraz przy pomoście jest 30 metrów głębokości :-(
          (robi wrażenie jak spojrzysz w dół) Są jednak bardzo wygodne więc polecam tylko
          lepiej żeby były nieco przyciasne niż za luźne bo potem w wodzie będą spadały
          jak wietnamskie sandały :-) Nie wiem tylko czy w Katowicach jest Decatlon?
          Jeśli nie kupicie sprzętu przed wyjazdem to nic nie szkodzi bo w Sharmie jest
          tego od groma, a i ceny czasem nawet mniejsze niż u nas (oczywiście po 40
          minutowym targowaniu)
          Co do faraona to na miejscu kupcie sobie Atinal czy jakoś tak. Jak pogrzebiesz
          na forum to znajdziesz poprawną nazwę ale chyba tak to się nazywa. Wszyscy tu
          na forum bardzo go zachwalają, ale ja wiem swoje: kupiłem sobie na bezcłówce 3
          litry Finlandii i waliłem w czapkę całego tego faraona,sfinksa i innych
          Totenhamonów czy jak im tam? Zaufaj mi i zastosujcie się do mojej recepty:
          1. Katowice lotnisko sklep bezcłowy : 2 do 3 literków dobrej wódeczki (na 2
          osoby)
          2. Wcześniej na zakąskę w spożywczaku pod domem : Ok.kilograma kabanosków
          peperoni
          3. Macro albo inne TESCO : Fajeczki ze 2 kartoniki (o ile palicie)jeśli nie to
          radzę zacząć bo faraon murowany :-)
          4. Do wyboru: 2 walizki po 20kg.bagażu lub 1 walizka + 20 litrowa beczka piwa
          zakupiona w browarze (nie zapomnieć o kraniku!!!)Zamiast targać walizę toczysz
          śmiało przed sobą :-)
          Co do wody do picia to na terenie hotelu jest spożywczak i tam kupujesz albo w
          Nama Bay tam ceny o połowę niższe (w sklepach z kasą fiskalną) zaglądasz do
          sklepu i kukasz czy jest kasa, jak jest wchodzisz jak nie ma wychodzisz -
          proste nawet jak dla mnie.
          Z turystycznych atrakcji wieczorowych:
          1. Wychodzisz z hotelu łapiesz złotówę i każesz się wieźć do Nama Bay (nie
          więcej niż 20 funciaków) - Polecam
          2. Wychodzisz z hotelu łapiesz złotówę i każesz się wieźć do Fantazji (nie
          więcej niż 10 funciaków) - Polecam
          3. Wychodzisz z hotelu łapiesz złotówę i każesz się wieźć do Old Marketu (nie
          więcej niż 20 funciaków) - Nie polecam - chyba że lubicie zapachy z pod pachy.
          Te atrakcje plus snurkowanie, jakaś wycieczka,qady i leniuchowanie przy basenie
          (tylko poszukajcie tego fajnego z kafelkami jest nieco z boku) powinny wypełnić
          wam miło czas nie nadszarpawszy zbytnio waszego budżetu. No chyba że macie
          złote karty to olejcie moje propozycje i róbta co chceta.
          Jeszcze raz życzę wspaniałych wakacji i przywieźcie kawałek niebieskiej ryby z
          grilla! Pozdrowionka.
          • kajkaaa Re: nie moge sie doczekać !!!! 06.10.06, 18:14
            Marco, uśmiałam sie jak norka :))))) Najbardziej zszokował mnie fakt
            oddziaływania palenia na zapobieganie zemsty. Nie będę mogła pokazać Twojego
            posta mojejmu chłopakowi bo wykorzysta to przeciwko mnie (błagam go by rzuił).
            ja jestem social smoker ;)Sprzet kupilismy na allegro (dla niego) a ja chyba
            zakupie w Egipcie chyba ze cos jeszcze znajde w Krakowie (jestesmy z Krakowa:)
            Walutę jaką brać??? Dolce czy euro?
            I czy mozna placic karta w marketach? Wprawdzie nie złota ale nie cierpie miec
            przy sobie gotówki.
            Myslę, że to będą cudowne 2 tygodnie, daleko od pracy :))
            Pozdrawiam ciepło!!
            • kajkaaa i jeszcze kilka pytan / 3 days to go !!!! 07.10.06, 13:49
              Duzo sie naczytalam na forum na temat breakfast boxow - chca dawac, nie chca,
              robia problemy, nie robia. Jak jest w Amphoras? Przed wycieczka do kairu ide do
              recepcji i prosze o przygotowanie sniadanka na droge? A! i czy mozna wnosic bez
              problemu wode do hotelu ? Ps. mamy juz aparat do zdjec pod woda ;)balsamy do i
              po opalaniu, maski, rurki :))
              pozdrawiam ze slonecznego krakowa zablokowana protestami warszawe :)))))
              • annie2003 Re: i jeszcze kilka pytan / 3 days to go !!!! 07.10.06, 16:16
                jeśli pójdziesz dzień przed wycieczką do recepcji i zamówisz "suchy prowiant",
                to nie bedą robić żadnych problemów. z rezydentkami jest różnie, różne rzeczy
                już słyszłama, ale ja kłopotu nie miałam żadnego. napoje też spokojnie
                wniesiesz, ale lepiej by były w jakiś reklamókach lub w plecaku, po co kłuć w
                oczy.. zazdroszczę wyjazdu! :)
                • tequila22 hej!!!ja też 10/10 do sharm 07.10.06, 20:54
                  ale fajny wątek i ile można się dowiedzieć.pozdrawiamy serdecznie.wylot 10.10.
                  z wrocławia o 18.15.życzymy wspaniałych wrażeń i niezapomnianych urlopów.ola
                  • jula74 Re: hej!!!ja też 10/10 do sharm 08.10.06, 00:23
                    My tez 10/10, w 6 osob - zabawowych. Nie krepujcie sie dolaczyc do Nas:)
                    Do zobaczyska!! Haslo: gdzie raki zimuja:)
              • marco717 Re: i jeszcze kilka pytan / 3 days to go !!!! 08.10.06, 20:48
                Suchy prowiant i mokre picie. Różnie to bywa. My byliśmy z Triady i znajomi
                którzy wyjeżdzali do Kairu zgłosili to w recepcji dzień wcześniej i mieli
                wszystko przygotowane na wyjazd, ale inni byli z Sun&Fun i słyszłem że mieli z
                tym problemy.Co do napojów wnoszonych do hotelu to spoko nie ma z tym
                problemu :-) co innego w hotelach obok - wszystko w depozyt :-(
                Ps. Macie już aparat do zdjęć pod wodą? - A co z tym do tych robionych nad
                wodą? i tym do robienia zdjęć na pograniczu wody i powierzchni? - nie
                zapomnijcie o nich!!!
                Balsamy do i po opalaniu? - A balsamy w trakcie opalania? - Oj gapcie :)
                Maski i rurki? - Pamiętajcie tylko żeby nie używać więcej niż 3 rurki na raz bo
                więcej nie mieści się w japie i można zachłysnąć się wodą! - wiem to z autopsji.
                Co do masek to polecam spawalnicze! - Chronią przed zgubnym promieniowaniem UV !
                Skórzanych fartuchów nie kupujcie są gratis przy leżakach!
                Kupcie dmuchaną orkę!!! - będziecie oryginalni i wzbudzicie tym samym
                powszechny podziw i szacunek miejscowej ludności oraz braci turystycznej!
                Pamiętajcie żeby być na lotnisku 12 godzin przed odlotem,a nie tak jak sugerują
                biura podróży 2 !!! - Umożliwi to wam zdobycie najlepszych miejsc obok
                pierwszego pilota spychając tym samym drugiego i nawigatora na dalszy plan!!!
                A widok z kabiny jest boski !!! Biały nos samolotu tanich linii lotniczych
                wyłania się z pod spodu niczym nos rekina ludojada co potęguje wrażenia i
                podnosi adrenalinę tak niezbędną gdyby na miejscu okazało się nudno.
                Wysiadajcie tak szybko jak tylko się da ( oczywiście po wylądowaniu ) Zeby
                zająć jak najlepsze miejsca obok kierowcy autobusu dowożącego was do tej oazy
                komfortu, sexu, rybołustwa i przepychu jakim jest hotel Amphora's Holiday
                (dawny INN). Wymiana kanalizacji i pobliska zlewnia ścieków niechaj nie
                wyprowadzą was z równowagi, olejcie to i gdy już otrząśniecie się rano z pod
                sterty karaluchów, a rdzawą wodą z kranu umyjecie już swoje oblepione serem
                zęby dylujcie na basen! Gdy już miejscowi arabowie wraz ze swoimi haremami
                wypluskają się w ubraniach w wodach tegoż basenu będziecie mogli popływać na
                dmuchanej orce bo do wody radzę nie wchodzić chyba że nie obca wam bąblica. A
                jeszcze wcześniej śniadanko! Tylko rzeczywiście wcześniej - tak o 7.30 bo o
                9.00 nic już nie ma. No i uśmiechnięta twarz szefa kuchni (wujek arabskiego
                imteligenta czy jak mu tam?). Dobra dosyć już tych złośliwości. Napisałem tak
                bo tam byłem i wam zazdroszczę (oczywiście tak pozytywnie) Tak na serio: Kupcie
                jeszcze tylko prusakolep i muchozol i możecie jechać!!! Pozdrowienia dla
                Krakowa z przyjaznej Warszawy :-)
            • marco717 Re: nie moge sie doczekać !!!! 08.10.06, 19:56
              Witam ponownie! Sorki że nie odpowiadałem ale byliśy na grzybach, a wyprawa na
              grzyby z moim teściem to szkoła przetrwania w lesie. Byliśmy w puszczy
              kampinowskiej i gdybym nie złapał borsuka to pewnie padł bym z głodu :-) Jak
              nazbieraliśmy już w\g mojego teścia wystarczająco to musiałem pędzić z maczetą
              przez knieje do najbliższej drogi w poszukiwaniu TIR-a co by przetransportować
              je do domu. Było tego tyle, że moja druga połówka robi je do dzisiaj. A ja
              głupi myślałem że to wyprawa do Egiptu może być niebezpieczna. Jakieś żmije
              zygzakowate, ryj w pajęczynach, kleszcze ludojady, pełen potępienia wyraz
              twarzy mojego teścia przypominający wyraz twarzy terrorysty tuż przed
              odpaleniem ładunków, gajowy Marucha strzegący rezerwatu przyrody niczym
              ekstremista meczetu, wszędzie sidła jak miny na Synaju. Podróz samolotem
              niebezpieczna? Ciasno w samolocie? Samoloty stare gruchoty i bez cateringu? -
              Nie jechaliście z moim teściem jego Daewoo Nexią leśną drogą bez amortyzatorów
              90 km/h próbując zjeść przygotowaną wcześniej kanapkę albo napić się kawy z
              termosu. Ktoś powie: mogłeś kretynie skonsumować prowiant w lesie przed jazdą! -
              Natychmiast odpowiadam - to niewykonalne - gdy tylko wyjąłem kanapkę, po
              leśnej gęstwinie rozległ się ryk jakby ukąszonego przez kobrę wielbłąda: NA
              ŻRYĆ SIĘ TU PRZYJECHAŁEŚ CZY NA GRZYBY!!? Tak więc pozostało mi polowanie z
              nożem Rambo jaki dostałem od mojego teścia do obcinania korzonków. Tak na
              marginesie posiadał on tzw. piłę po obu stronach także leśne stworzenia
              potwornie cierpiały ale musiałem jakoś przetrwać te 8 godzin grzybobrania. A
              ktoś tu na forum pisze: 4 godziny lotu bez posiłków na pokładzie, kiepski start
              i lądowanie, turbulencje, 3 godziny opóźnienia itp. Ludzie! Co wy wiecie o
              dyskomforcie i rozpaczliwej próbie przetrwania!?
              No dosyć już tych porównań i narzekań. Pytasz jaką brać walutę? Odpowiadam:
              Wziąłem euro bo pruję szkopów i nie chciało mi się wymieniać ale przerzucę się
              chyba na amerykańców bo lepiej mieć ze sobą dolary. Niby bez różnicy na miejscu
              ale ceny są takie że łatwiej przeliczać na dolary np. coca cola w sklepie w
              Nama 6 funtów, 1$ albo 1 euro rachunek jest prosty. Może gdy kupujesz jedną
              colę to nie ma takiej różnicy ale już przy zakupie wielbłąda i owszem. Radzę
              brać dolarki. Pytasz czy można płacić kartą w marketach bo nie lubisz nosić
              przy sobie gotówki. Moja odpowiedź: Lepiej polub nosić przy sobie gotówkę bo
              padniecie z odwodnienia. Jak u ruskich na bazarze: Only cash za etoj
              kałasznikow.
              Myślisz, że to będą cudowne 2 tygodnie, daleko od pracy? - Powiem więcej - To
              będą cudowne 2 tygodnie, daleko od pracy! No może nie powiedziałem więcej ale
              za to szczerze bo jestem szczerym marco717 :-)
              Pozdrawiasz ciepło? - Nie wiesz co mówisz jeśli już to upalnie! (w nocy o 22-
              iej było +37 stopni :-) a w dzień nie pytaj :-) ) Nie patrz w pogodzie na Kair
              tam jest chłodniej bo piramidy dają cień :-) Sharm jest 500 km na południe i
              jest nieco cieplej także nie bierzcie golfów, wogóle nic nie bierzcie no
              oczywiście oprócz % - ów. Pozdrawiam.
              • kajkaaa Re: nie moge sie doczekać !!!!/ 2 days to go!!! 08.10.06, 20:23
                :)))))))))
                Talent krasomówczy bozia dała koledze :))))) a jaka pyszna będzie zupka
                grzybowa ;)
                Co do temperatury to chyba teraz bedzie niższa ? jest juz przecież pazdziernik?
                % zakupione, karton też ;)walizka rozbebeszona na środku pokoju...
                ale nigdzie nie moge dostac kremów z wysokim filtrem !!! panienki w sklepie
                popatrzyły na mnie jak na wariatke i opatrzyły komentarzem - "no chyba juz za
                poźno na takie rzeczy lala, nie? " ;)

Napisz jeszcze prosze z jakiego biura byliscie w Kairze i jak było no i how
                much?
                Pozdrawiam !!!!!!!!

• marco717 Re: nie moge sie doczekać !!!!/ 2 days to go!!! 08.10.06, 21:12
                  Co do temperatury to pewnie będzi niższa? jakieś 35-36 stopni w nocy jest już
                  przecież padziernik!
                  Kremy z wysokim filtrem? - W mersiu C klasa są filtry na dosyć wysokim
                  poziomie! Wiem bo mam :-)))
                  Panie w sklepie powiedziały Ci, "że już chyba za późno na takie rzeczy
                  lala.nie?" - a ile do cholery one miały lat?! To nie zależy od wieku! Sam już
                  do najmłodszych nie należę a mam się całkiem nieżle. Poza tym fetysze w stylu
                  tłuste kremy do opalania to super sprawa!!! Gratuluję wyobrażni i pomysłowości!
                  Jestem dumny, że są na forum takie młode i odważne pary jak Wy niebojące się
                  nazywać rzeczy po imieniu!!!
                  Co do biura to Ci nie poradzę bo na tej wyciieczce w Kairze byli znajomi i
                  wykupowaliśmy ją o 2 w nocy gdzieś na mieście, nazwy biura nie pamiętam ale jak
                  dobrze poszukasz na forum to wiem że jest takie biuro w Nama Bay które wszyscy
                  zachwalają niestety nazwy nie pamiętam. Co do "how much" to nie płaćcie więcej
                  niż po 40$ dolców od osoby, a słyszałem że z tamtego biura to nawet 35$. To
                  pisałem ja: marco717!
    • midasek1 Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 08.10.06, 09:54
      Witam. Też bardzo uwaznie śledzę ten watek .Wybieram się tam 24.10 wylot z
      Katowic.W zeszłym roku byłem w Hurghadzie, ciekaw jestem porównań.Już niedługo
      się przekonam.Pozdrowionka
      • ket-smart Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 09.10.06, 13:08
        No to doczekaliśmy się :)))))))) Jutro wyjazd !!!! Wszyscy spakowani ???? Jak
        my się tam wszyscy odnajdziemy ??? Macie jakiś pomysł ???

Pozdrawiam
        Ket ;)
        • kajkaaa Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 09.10.06, 13:40
          1 day to go:)) hasło, ktore ktos podał wczesniej to "gdzie raki zimują" :P
          Do zobaczenia w Sharm!
          • kajkaaa Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 09.10.06, 18:05
            Czy wam tez zmienili termin wylotu???? U nas zmienili przewoznika z Fischera
            (który chyba jednak ma grubszy problem) na AMC i w związku z tym lecimy 11.10 o
            9:30 a wracamy 25.10 rano.
            • ket-smart Re: Amphoras Holiday Sharm-10/10-W-wa 09.10.06, 20:15
              Nam z w-wy też zmienili godzinę z 12 na 20.30, lecimy centralwings. Mam tylko
              nadzieję, że to już będzie ostatnia zmiana....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka