douglasdr 23.02.07, 07:16 Camel travel wiem ze masz wiedze na temat Egiptu.Czy mozna wykonoac testy na HIV w Sharm i Hurgadzie?Gdze?czy sa takie placowki?Ile sie czeka na wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cameltravel Re: Do cameltravel 23.02.07, 12:11 Witam mozna w np szpitalu red sea www.redseahospital.com/ lub w szpitalu w El Gounie nie mam pojęcia ile czeka sie na wyniki na zwykłe krwi czy moczu kilka minut - do godziny więc myślę - że do kilku dni .... ale nie wiem nawet ile w Polsce sie czeka ... ale jest to odpłatne żadna ubezpieczenie tego nie obejmuje koszt -nie mam pojęcia a jeszcze w Al Haya na pewno zrobią - w hotelu Ali Baba po lewej stronie od głównego wejścia. wiem, ze po fali zakażeń HIV w Wawie Egipcjanie nałogowo robili te testy ;) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kura26 Re: Do cameltravel 24.02.07, 13:13 Zgadzam się z wcześniejszym stwierdzeniem,że masz dużą wiedzę o Egipcie.Oglądałam twoje zdjęcia można na nich zauważyć,że bywasz w dobrych hotelach.Ja ostatnie lata jeżdżę do Grand Makadi.Chciałam bym byś mi doradziła jakiś inny hotel o podobnym standardzie w Hurgadzie lub Sharmie.Dzieci z mężem chcą do Makadi bo im się tam podoba ale ja bym chciała coś innego.Boję się zaryzykować i jechać w ciemno pomimo czasami pochlebnych opinii na forum.Makadi Palace i Grand Makadi to hotele do których moje dzieci jadą bez marudzenia .Sieć Red Sea Hotels otworzyła chyba w tym roku hotele na Sharm.Czy ci ci coś wiadomo.Proszę o radę.Będę wdzięczna za każdą informację.Pozdrawiam. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Do cameltravel 24.02.07, 15:11 Hej spokojnie wiedzą mnie tu niektórzy biją na głowe a ja bywam w różnych hotelach także tych 3* (kiedyś nawet fortuna 3* chciałam zobaczyć jak to będzie). ale myślę że poleciłabym ci hotele: SIVA Grand Resort Dana Beach Sun Rise Select Garden to w Hurghadzie a w Sharm: Hauza Beach Royal Moderna Club Farana Tropicana Grand Oasis Nubian Village Ghazala Beach lub Gardens - ale niektórzy mają uraz za wybuchy bomb to są fajne hotele nawet baardzo- w Hauzie masz nawet krokodyle, flamingi i inne zwierzaczki oraz zjeżdżalnie dla dzieciaków !! No i fajnie jest położony więc i wy cokolwiek z wyjazdu będziecie mieli. Royal Moderna ... no cóż nic dodac nic ując i tak pewnie sprawdzisz te hotele :) ale wkleję ci linki do ich oficjalnych stron:) dana beach www.pickalbatros.com/html/dana.html royalmoderna www.pickalbatros.com/html/royal.html grand www.redseahotels.com/index.php?id=95 SIVA www.redseahotels.com/index.php?id=91 Ghazala beach www.redseahotels.com/index.php?id=251 sun rise select www.sunrisehotels-egypt.com/docs/resorts_garden_h.htm hauza www.hauzaresort.com/ reszty nie znam :0 ale sie poprawie :0 jak masz wiecej pytan - pisz na gg Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kura26 Re: Do cameltravel 24.02.07, 18:21 Bardzo ci dziękuję za odpowiedż.Jeżdżę do Egiptu od paru lat i do tych tańszych i do tych droższych.Po paru nieudanych eksperymentach reszta rodziny trzyma się tradycyjnie Makadi. Nie wiem czy uda mi się ich przekonać.Czy coś wiesz o nowym Grand Hotelu na Sharm.Na stronie Red Sea Hotels już jest.Jeżeli oddano go w tym roku to i cena pewnie będzie promocyjna. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś