pio_tom 25.02.07, 09:35 Wybieram się pod koniec maja. Proszę o wskazówki jestem w tym temacie zielony.Mam All inc. W co sie nie wkręcić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cameltravel Re: Dreama Beach Vacation 25.02.07, 17:27 zdjęć poszukaj na foto forum Egipt już sa ja i kilka osób lecimy do niego 8 maja :) hotel ok ma tylko jeden minus - 100 schodków żeby zejść do morza :) reszta jak na 4* spoko mój mąz tam był w styczniu jak wróce to opisze Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: Dreama Beach Vacation 25.02.07, 20:34 ja rowniez czekam na relacje z uwzglednieniem m.in. rozmieszczenia fajnych pokoi jesli da rade :-) my lecimy 31.07 linka do fajnych fotek wrzuce jutro z firmowego kompa pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: Dreama Beach Vacation 26.02.07, 11:12 zgodnie z obietnica wrzucam linki ze zdjeciami hotelu i jego rafy: www.holidaycheck.de/detail-Urlaubsbilder_Hotel+Beach+Resort+Dreams+Vacation+Resort-id_1155802844-ch_ub- ebene_hid.html www.wolfganghelwig.de/Galerie/DreamsRiff/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
nancy9 Re: Dreama Beach Vacation 27.02.07, 14:07 Tam wszyscy maja All. O co ci własciwie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bingo262 Re: Dreama Beach Vacation 27.02.07, 22:34 Poczytaj opinie: www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=192 Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: Dreama Beach Vacation 28.02.07, 11:56 dzieki za linka szczegolnie przydatna informacja o numerach budynkow, zeby jak najlepiej sie zakwaterowac :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
karrlos Re: Dreama Beach Vacation 28.02.07, 12:52 Włącz szukajkę, kiedyś kompleksowo opisałem ten hotel. Przy basenie są głośne animacje w dzień i w nocy. Pokój tylko na piętrze. Knajpy - Mexykańska i Love Boat(owoce morza) płatne extra. Nie trzeba chodzić po schodach !!! - mniej męczące jest przejście "na około" łagodnie pochyloną dróżką - na drugą plażę z krótszym pomostem (mniej uziążliwego wchodzenia do wody po pomoście) Ogólnie hotel jest SUPER !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia715 Re: Dreama Beach Vacation 28.02.07, 13:13 Witam Na początek wklejam zdjęcia z pokoju NR 5322 . fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,57844683,58071478,0,2.html?v=2 Oczywiście pokój został nam zmieniony po spotkaniu z rezydentką . Odpowiedz Link Zgłoś
nina104 Re: Dreama Beach Vacation 04.03.07, 12:16 Wróciłam z tego hotelu 24.02.2007.Hotel tworzy ogromny kompleks z Dream Beach, chociaż oprócz tego, że bliżej do morza nie zauważyłam innych różnic.Pokoje chyba takie same. Nam trafił się dość zużyty, głównie łazienka, skąd wydobywały się nieprzyjemne zapachy.Jak na 4 gwiazdki a wg egipcjan 5 dałabym pokojom 3+. Może mieliśmy pecha. Jak ktoś wcześniej wspomniał najlepiej mieć pokój na piętrze. Sejfy w pokoju. Niestety z Alfa Star nie ma w pokoju mini barku bezpłatnego o którym ktoś wcześniej pisał, Tui z tego co wiem ma.Obsługa miła, zabawna.Jedzonko monotonne każdego dnia, ale duży wybór.Oferują płatną Mexicanę, nie korzystaliśmy.Cały kompleks to jak miasteczko, z części Vacation ok. 800 m do plaży-jeździ busik, ale po śniadaniu spacer wskazany.Dobrze zapakować wszystko w plecak idąc na plażę. Nie ma potrzeby wracania na posiłki, na plaży i w pobliżu 3 bary z jedzonkiem. Zielono, mnóstwo kwiatów, rafa-taka sobie (w Palmyra Resort była o niebo ładniejsza). Ok. 10.30-11 zaczyna się problem z leżakami na plaży.Hotel obłożony w 100%. Gdybym jechała kolejny raz szukałabym czegoś innego. Jeśli macie pytania-odpowiem! Życzę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
1eya Re: Dreama Beach Vacation 05.03.07, 11:54 Nina napisz prosze czy pokoje w DV sa w miare przestronne. Pytam poniewaz wykupilismy opcje dwojka z dostawka i mam nadzieje, ze pomimo tej dostawki bedzie sie jeszcze jak poruszac po pokoju. ;) Zastanawia mnie tez czy to bedzie duze podwojne loze + tapczan czy to raczej na chybyl trafil? moze ktos ma w tej kwesti jakies doswiadczenie. Bede wdzieczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
nina104 Re: Dreama Beach Vacation 05.03.07, 13:37 My byliśmy w trójkę z 17 letnią córką. Pan w recepcji spytał się jaki chcemy pokój-jakie mamy wymagania, czy to ma być standart, czy lux-zdziwiłam się czy to żart, czy czeka na bakszysz!My chcieliśmy na I piętrze, z łożem i trzecim łóżkiem. Okazało się ,że dostaliśmy bardzo... duży pokój z 3 oddzielnymi łóżkami. Był narożny, stąd jego duża powierzchnia (nr 5702). Ale byłam już nastawiona ,że jak dostaniemy polowe łóżko dla 17-latki, gdzie płaciliśmy normalną cenę, nie zostawię tego w ten sposób. A wiem, że tak bywa. Stąd nie wkurzałam się na stan tego pokoju, tylko cięszyłam się ,że mamy wygodne, duże łóżka w dużym pokoju. Trudno powiedzieć jak trafi, a normalne pokoje są małe, z dostawką może być ciasno! Odpowiedz Link Zgłoś
1eya Re: Dreama Beach Vacation 05.03.07, 14:43 NIna dziekuje bardzo za odpowiedz. Mieliscie zatem swietny traf (chyba ze to norma w tym hotelu, ale skoro piszesz ze normalne pokoje sa male...) pozostaje nam zatem miec nadzieje na podobne szczescie :). lo matko no to dalej mam zagwozdke :) Odpowiedz Link Zgłoś
telatela Re: Dreama Beach Vacation 07.03.07, 13:08 My chcemy sie tam wybrac w czerwcu w podroz posubna na dwa tygodnie. Martwia mnie pokoje, wiele osob pisze ze sa nieciekawe. Prosze cie napisz tak dokladnie jak to jest, chodzi mi raczej o stan techniczny niz o wielkosc i czy sa baklony. Bede bardzo wdzieczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy9 Re: Dreama Beach Vacation 08.03.07, 15:29 Spokojnie polecam hotel - Dreams Vacation , bo po co płacic 500 PLN za Beach jak to to samo, a na plaże co chwile kursuje busik, pokoje sa jak najbardzie OK, prysznic w łażience jest na stałe przykrecony, nie ma regulacji wysokości, ale jak nie chcesz moczyc włosów to daja czepki, jest suszarka,mydło, szmpon, balsam, bidet, i muszla, w pokoju bardzo fajne szafy suwane, jest mały sejf na kod elektroniczny, bardzo fajny kasa i dokumenty wchodzą spokojnie, oprocz tego lodówka, łozka bardzo wygodne, sa tez małżeńskie, pewnie trzeba poprośic wczesniej w biurze, albo tam na recepcji, a oprócz tego łapówa 10 USD załatwi wam wszystko, oprócz tego 2 fotele, ja mieszkałam na parterze i tak szczerze mówiąc to nie wiem kto tam by sie chciał połaszczyć na twój kostium , czy recznik - chyba ta osobo co to pisała, bo to taka mentalność Polaków. Jak na recepcji powiecie ze to podróz poślubna to na pewno beda was inaczej traktować, widziałam bukiet kwiatów przytwierdzony do dzrzwi itd, na pewno wymaga to dodatkowej kasy. Jezeli chcecie miec bardzo czysto w pokoju to lepiej dac bakszysz - wystarczy 2 funty, ale tez nie codziennie zeby sie nie przyzwyczaili. Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia.......!!! W razie pytań polecam się. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy9 Re: Dreama Beach Vacation 08.03.07, 15:19 Poprawka - mexicana nie jest wcale płatna. Raz na tydzień pobytu możesz zjeś tam meksykanskie żarcie a la carte ZA DARMO,zreszta tak samo jest w grill barze w knajpie włoskiej i w eleganckiej restauracji w lobby hotelu dreams beach ( aktualne tez dla Dreams Vacation ) Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Dreama Beach Vacation 07.03.07, 13:50 A dlaczego na pietrze lepiej?? Pozdrawiam, I. Odpowiedz Link Zgłoś
nina104 Re: Dreama Beach Vacation 07.03.07, 15:44 Pokoje na parterze są pewnie takie same, ale tarasy wychodzą na chodniki, którymi chodzą goście, nie ma żadnej barierki, więc problem z wysuszeniem ubrań, strojów , butów itp. Na każdym balkonie jest stolik+krzesełka. Wielkość , jak się trafi, my mieliśmy duży, bo rogowy, a tak może 2-2,5 na 1- 1,5. Pokoje(a dokładniej nasz) są zużyte, stare meble, łóżka z e stelażem z drewna, o który skaleczyłam nogę, gołe drzewo. Łazienka - stan sprzed 20 lat(w naszych warunkach)z zużytymi płytkami, z nieprzyjemnym zapachem szczególnie rano. Oprócz pokoi, które wg mnie są na 3 gwiazdki reszta jest ok. Duży teren, zagospodarowany, dużo basenów. Odpowiedz Link Zgłoś