szymkieaton 19.03.07, 08:17 czy to prawda że miejscowe biura podróży zrezygnowały z konwoji wycieczek do Kairu i podwyższyły ceny ? Czy bezpieczny jest wyjazd bez konwoju ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: czy to prawda? 19.03.07, 09:44 Pytanie skąd? Jesli pytasz o Sharm to stamtąd wycieczki do Kairu nigdy nie jeździły w konwojach. O Hurgadę najlepiej wypytać tych co ostatnio wrócili. Odpowiedz Link Zgłoś
szymkieaton do miriam 73 19.03.07, 11:40 chodzi o Hurghadę a te informacje mam od Soni bo pisałem do niej emaila i to ona tak odpisała ale nie wiem czy inne biura też tak zrobiły może coś wiesz na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: do miriam 73 19.03.07, 15:25 ja bylam ostatni w kairze z lokalnym biurem podrozy, bez konwoju. czy bezpoiecznie?dotarlismy cali i zdrowi, aczkolwiek troszke sie balam.zawsze jakis lek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: do miriam 73 19.03.07, 17:53 Sonia sprzedaje wycieczki lokalnego biura podróży a te nie mają kasy żeby opłacać konwoje. już od jakiegoś czasu lokalne biura nie jeżdżą do Kairu ale ostatnio wielu pośrednikom dostało sie za sprzedaż takowych wycieczke - niektórym grożą nawet kary pieniężne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: do miriam 73 19.03.07, 19:02 Czego można się obawiać w wycieczce bez konwoju?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lexyniunia Re: do miriam 73 20.03.07, 15:50 udało mi się dotrzeć z Hurghady do Kairu, następnie do Aleksandrii, M.Matruh i do Oazy Siwa bez żadnego konwoju, autokarami, pociągiem - bez strachu polecam podróże na własną rękę, niesamowite przeżycia Odpowiedz Link Zgłoś
szymkieaton Re: czy to prawda? 19.03.07, 20:47 to wychodzi na to że robią wycieczki ale nie zapewniają bezpieczeństwa i jeszcze podwyższyli ceny no pięknie to chyba nie zdecyduję się na Kair a może jestem przewrażliwiony Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: czy to prawda? 20.03.07, 12:02 jakie moga byc zagrozenia podczas wycieczki bez konwoju (np. Sharm-Kair)? Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla_eyes Re: czy to prawda? 20.03.07, 15:07 Wycieczki z Sharm do Kairu nigdy nie byly konwojowane. Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: czy to prawda? 26.03.07, 14:15 to moze ogolnie, czym sa zagrozone wycieczki bez konwoju w egipcie?? Odpowiedz Link Zgłoś