mafi75 10.04.07, 09:43 wróciłam w środę, jeśli ktoś potrzebuje informacji chętnie służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kryga11 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 10:42 A jak tam z jedzeniem?? Podobno niezbyt ciekawie... Czy rzeczywiście trzeba tak wczesnie rano zajmowac lezaki na plaży? Czy woda w basenach zimna? Jakim samolotem lecieliście? Jakie ogolne wrazenie z hotelu? Przepraszam za ilośc pytan, ale lecimy dziś w nocy i nie mamy zbyt wielu informacji.....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mafi75 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 12:29 przyznam że nie mam porównania do innych hoteli 5-cio gwiazdkowych, ale byliśmy w Turcji w 3 gwiazdkowym i po prostu nie ma porównania. Wprawdzie nie jestem specjalnie wybredna ale mnie ilośc, jakość, smak i czystość po prostu zachwyciła!! Byliśmy 2 tygodnie i nie trafiłam na to samo jedzenie, wybór jest przeogromny. Śniadania są w dwóch restauracjach, wybór super, różne dania na ciepło, sałatki, płatki, mnóstwo pieczywa i słodkich bułek, kącik dietetyczny i kucharz który smaży na bieżąco co się chce z jajek (ja się zajadałam omletem z warzywami), i drugi który smaży nalesniki i pączki. Lunch w 2 restauracjach i 2 barach (przy plaży i przy basenie). Zawsze 2-3 zupy i około 10 dań plus sałatki, owoce, desery, świerzo pieczona pizza i kebeby pyszne. Dania codziennie zmieniane. Największy wybór na kolacjach, 2 restauracje ogólno dostepne oraz 4 tematyczne na zapisy z wyborem z karty (rybna,chińska,włoska i orientalna). Jedyny minus to że w restauracji głównej Marakesz górna sala jest w remoncie i czasami trzeba było czekac chwilkę aż kelnerzy uprzątną stolik i nakryją. Leżaki niestety trzeba zajmować rano, więc jak tylko wstawaliśmy ok. 8 rano kładliśmy ręczniki i jakieś drobiazgi typu ksiązka czy wiaderko żeby było wyraźnie widać że leżak zajety i wtedy dopiero spokojnie na śniadanie. Nie zdażyło nam się żeby nam ktoś ukradł ręcznik. Woda w basenie ok. 21 stopni. Ja pływałam bardzo dużo, bo tylko pierwsze zanurzenie jest nieprzyjemne, potem pływa się rewelacyjnie. Dzieciaki też szalały w wodzie, choć niektórzy dorośli narzekali. Jeśli ktoś kąpał sie w Baltyku to tam też będzie ok. W morzu woda dużo cieplejsza ale warunki do pływania kiepskie,raczej do oglądania rafy! Lecieliśmy z biura Selectour liniami egipskimi, trochę byłam niezadowolona że arabskie linie ale okazało się że niesłusznie. Obsługa była rewelacyjna (a latam dużo) i podawali gorący posiłek w czasie lotu, a inne linie ponoć nie. A ogólne wrażenia: jak w bajce!!!! Hotel jest jak z bajki!!! Baseny (a jest ich 5) przepiękne i każdy inny. Mnóstwo zieleni i pieknych kwaitów, obsługa miła i poza bagażowymi nikt się nie upomniał o bakszysz, pokoje lata swiatności mają wprawdzie za sobą, ale za to codziennie są tak sprzątane że nie uświadczysz piasku czy włoska. Nawet łóżka odsuwają codziennie i zwijają dywan. Są też sauny : 2 w klubie czynne do 20 i 2 łażnie parowe i jedna duża przy basenie - wszystko bezpłatnie. Jacuzi jest kiepskie. Animatorzy się starają co godzinę przy jednym z basenów coś się dzieje: gimnastyka, joga, aerobik w wodzie, siatkówka, taniec itp. Wywieszki na bieżąco o programie animacyjnym. Wieczorny program niezbyt ciekawy, jest fakir itp ale raczej śmieszne niż ciekawe. Będziecie zadowoleni, nie bieżcie zbyt dużo ciepłych rzeczy. Jak by co chętnie coś jeszcze podpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
atomek555 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 11:13 Ja lece za 2 tyg do LTI, jak wyglada sprawa pokoi z widokiemn na morze? Z jakiego biura bylas? Czy wyjazd do Kairu byl? Jesli tak to z biura czy u miejscowych? Odpowiedz Link Zgłoś
mafi75 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 12:35 widoku tak czysto na morze nie ma żaden pokój bo wszystkie domy stoją bokiem do morza. My pierwszy pokój dostaliśmy w pierwszym domku od morza i faktycznie jak spojrzało się w bok to kawałek morza było widać ale ogólnie duża ilośc palm i tak zasłania większość. Ale widok na wprost mieliśmy na budowę hotelu obok, więc prosiliśmy o zmienę pokoju. Nastepny był z widokiem na basen i nie ma czego żałować bo baseny są bajecznie oświetlone i widok ogólnie jest ciekawszy niż na morze. Tam już o 18 jest ciemno więc morza nie widać. Zresztą lepiej być w centrum kurortu bo wszędzie jest bliżej. Ogólnie każdy dom ma jakieś plusy i minusy, ewidentnie najgorzej jest dostać tak jak my widok na budowę. Buliśmy z selectouru, dostaliśmy od nich ofertę wycieczek, niestety nie pamiętam ceny za Kair, my nie korzystliśmy bo mamy małe dziecko. Mam przy sobie ulotkę z miejscowego biura itak: Kair samolotem 295 $, autobusem 195$ Odpowiedz Link Zgłoś
kryga11 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 17:07 Dziękujemy Ci Mafi za te rady, bo dzięki Tobie niepokoju jakoś mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: wróciłam z LTI Grand Azur 13.04.07, 22:58 Bylam w listopadze niedaleko LTI,w Oriental Resort. Pamietam ,ze LTI zrobil na mnie ogromne wrazenie. Przepych,piekne ogrody,baseny,resturacje.Jako jedyni w okolicy maja tez pomost do samej rafy. Slyszalm jednak ,ze pokoje sa niestety kipskie. Mozna trafic nawet na wrecz fatalne. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio_lodz Re: wróciłam z LTI Grand Azur 21.05.07, 07:33 Mam pytanko. Byłem w LTI 2 lata temu ...było O.K. W tym roku znowu jedziemy do Egiptu , jednak jeszcze nie wybraliśmy hotelu. Ze strony internetowej LTI znikneły zdjęcia ze zjeżdżalniami . Dwa lata temu w basenie okrągłym z pool barem były dwie małe , natomiast za basenem z kolumnami i fontanną były 3 duże kręcone zjeżdżalnie , jedna prosta i jedna "dywanowa" dla dzieci . Jeśli możesz to napisz , czy jeszcze są ... Odpowiedz Link Zgłoś