Dodaj do ulubionych

wróciłam z LTI Grand Azur

10.04.07, 09:43
wróciłam w środę, jeśli ktoś potrzebuje informacji chętnie służę pomocą
Obserwuj wątek
    • kryga11 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 10:42
      A jak tam z jedzeniem?? Podobno niezbyt ciekawie... Czy rzeczywiście trzeba tak
      wczesnie rano zajmowac lezaki na plaży? Czy woda w basenach zimna? Jakim
      samolotem lecieliście? Jakie ogolne wrazenie z hotelu? Przepraszam za ilośc
      pytan, ale lecimy dziś w nocy i nie mamy zbyt wielu informacji.....:))
      • mafi75 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 12:29
        przyznam że nie mam porównania do innych hoteli 5-cio gwiazdkowych, ale byliśmy
        w Turcji w 3 gwiazdkowym i po prostu nie ma porównania. Wprawdzie nie jestem
        specjalnie wybredna ale mnie ilośc, jakość, smak i czystość po prostu zachwyciła!!
        Byliśmy 2 tygodnie i nie trafiłam na to samo jedzenie, wybór jest przeogromny.
        Śniadania są w dwóch restauracjach, wybór super, różne dania na ciepło, sałatki,
        płatki, mnóstwo pieczywa i słodkich bułek, kącik dietetyczny i kucharz który
        smaży na bieżąco co się chce z jajek (ja się zajadałam omletem z warzywami), i
        drugi który smaży nalesniki i pączki. Lunch w 2 restauracjach i 2 barach (przy
        plaży i przy basenie). Zawsze 2-3 zupy i około 10 dań plus sałatki, owoce,
        desery, świerzo pieczona pizza i kebeby pyszne. Dania codziennie zmieniane.
        Największy wybór na kolacjach, 2 restauracje ogólno dostepne oraz 4 tematyczne
        na zapisy z wyborem z karty (rybna,chińska,włoska i orientalna). Jedyny minus to
        że w restauracji głównej Marakesz górna sala jest w remoncie i czasami trzeba
        było czekac chwilkę aż kelnerzy uprzątną stolik i nakryją.
        Leżaki niestety trzeba zajmować rano, więc jak tylko wstawaliśmy ok. 8 rano
        kładliśmy ręczniki i jakieś drobiazgi typu ksiązka czy wiaderko żeby było
        wyraźnie widać że leżak zajety i wtedy dopiero spokojnie na śniadanie. Nie
        zdażyło nam się żeby nam ktoś ukradł ręcznik.
        Woda w basenie ok. 21 stopni. Ja pływałam bardzo dużo, bo tylko pierwsze
        zanurzenie jest nieprzyjemne, potem pływa się rewelacyjnie. Dzieciaki też
        szalały w wodzie, choć niektórzy dorośli narzekali. Jeśli ktoś kąpał sie w
        Baltyku to tam też będzie ok.
        W morzu woda dużo cieplejsza ale warunki do pływania kiepskie,raczej do
        oglądania rafy!
        Lecieliśmy z biura Selectour liniami egipskimi, trochę byłam niezadowolona że
        arabskie linie ale okazało się że niesłusznie. Obsługa była rewelacyjna (a latam
        dużo) i podawali gorący posiłek w czasie lotu, a inne linie ponoć nie.
        A ogólne wrażenia: jak w bajce!!!! Hotel jest jak z bajki!!! Baseny (a jest ich
        5) przepiękne i każdy inny. Mnóstwo zieleni i pieknych kwaitów, obsługa miła i
        poza bagażowymi nikt się nie upomniał o bakszysz, pokoje lata swiatności mają
        wprawdzie za sobą, ale za to codziennie są tak sprzątane że nie uświadczysz
        piasku czy włoska. Nawet łóżka odsuwają codziennie i zwijają dywan.
        Są też sauny : 2 w klubie czynne do 20 i 2 łażnie parowe i jedna duża przy
        basenie - wszystko bezpłatnie. Jacuzi jest kiepskie.
        Animatorzy się starają co godzinę przy jednym z basenów coś się dzieje:
        gimnastyka, joga, aerobik w wodzie, siatkówka, taniec itp. Wywieszki na bieżąco
        o programie animacyjnym.
        Wieczorny program niezbyt ciekawy, jest fakir itp ale raczej śmieszne niż ciekawe.
        Będziecie zadowoleni, nie bieżcie zbyt dużo ciepłych rzeczy. Jak by co chętnie
        coś jeszcze podpowiem.
    • atomek555 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 11:13
      Ja lece za 2 tyg do LTI, jak wyglada sprawa pokoi z widokiemn na morze? Z
      jakiego biura bylas? Czy wyjazd do Kairu byl? Jesli tak to z biura czy u
      miejscowych?
      • mafi75 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 12:35
        widoku tak czysto na morze nie ma żaden pokój bo wszystkie domy stoją bokiem do
        morza. My pierwszy pokój dostaliśmy w pierwszym domku od morza i faktycznie jak
        spojrzało się w bok to kawałek morza było widać ale ogólnie duża ilośc palm i
        tak zasłania większość. Ale widok na wprost mieliśmy na budowę hotelu obok, więc
        prosiliśmy o zmienę pokoju. Nastepny był z widokiem na basen i nie ma czego
        żałować bo baseny są bajecznie oświetlone i widok ogólnie jest ciekawszy niż na
        morze. Tam już o 18 jest ciemno więc morza nie widać. Zresztą lepiej być w
        centrum kurortu bo wszędzie jest bliżej. Ogólnie każdy dom ma jakieś plusy i
        minusy, ewidentnie najgorzej jest dostać tak jak my widok na budowę. Buliśmy z
        selectouru, dostaliśmy od nich ofertę wycieczek, niestety nie pamiętam ceny za
        Kair, my nie korzystliśmy bo mamy małe dziecko. Mam przy sobie ulotkę z
        miejscowego biura itak: Kair samolotem 295 $, autobusem 195$
    • kryga11 Re: wróciłam z LTI Grand Azur 10.04.07, 17:07
      Dziękujemy Ci Mafi za te rady, bo dzięki Tobie niepokoju jakoś mniej...
      • moniqep Re: wróciłam z LTI Grand Azur 13.04.07, 22:58
        Bylam w listopadze niedaleko LTI,w Oriental Resort. Pamietam ,ze LTI zrobil na
        mnie ogromne wrazenie. Przepych,piekne ogrody,baseny,resturacje.Jako jedyni w
        okolicy maja tez pomost do samej rafy.
        Slyszalm jednak ,ze pokoje sa niestety kipskie. Mozna trafic nawet na wrecz
        fatalne. Czy to prawda?
    • tomcio_lodz Re: wróciłam z LTI Grand Azur 21.05.07, 07:33
      Mam pytanko.
      Byłem w LTI 2 lata temu ...było O.K.
      W tym roku znowu jedziemy do Egiptu , jednak jeszcze nie wybraliśmy hotelu.
      Ze strony internetowej LTI znikneły zdjęcia ze zjeżdżalniami .
      Dwa lata temu w basenie okrągłym z pool barem były dwie małe , natomiast za
      basenem z kolumnami i fontanną były 3 duże kręcone zjeżdżalnie , jedna prosta i
      jedna "dywanowa" dla dzieci .
      Jeśli możesz to napisz , czy jeszcze są ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka