Dodaj do ulubionych

CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?!

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 09:54

Poradźcie - czy warto brać all inclusive w Egipcie. Jadę do El Gouna albo do
Hurgagy i cały czas się zastanawiam czy dopłacić więcej i mieć all inclusive,
czy może dać sobie spokój. Ile przeciętnie kosztuje all inclusive? Dzięki za
odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: oliwia Re: CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 14:27
      nie orientuję się ile musisz dopłacić ale naprawdę nie chce się jeść w taki
      upał, nawet faceci, którzy lubią sobie pojeść wymiękali a pije się wodę, która
      nie jest droga , bo w Hurhgadzie kosztuje 1,25 funta ( 1 dolar= 6 funtów)lepszy
      kurs w banku w Hurhgadzie, bo w hotelach po 5,80 za dolara. Lepiej nie pić coli
      i innych słodkich napoji bo zakwaszamy sobie żołądek a na ichniejsze jedzenie i
      tak trzeba uważać, bo wystepują problemy (zemsta faraona) wtedy kupujemy w
      Egipskiej aptece Antinal za 5 funtów i pomaga , można brać profilaktycznie. Nie
      przejmować się tzn z rozsądkiem na tego rodzaju historie żołądkowe , bo jak
      byłam teraz to na dwa autokary może 10 osób nie chorowało ale to dlatego bo
      dezynfekowali się wieczorem -po kielichu, niektórzy nawet na czczo i poważnie
      naprawdę pomaga i ponoć lepiej znosi się te upały.Nie jeść pomidorów,itp. bo ze
      skórką a ichniejsza woda to wiadomo brudna nawet zęby proponuję płukać
      mineralną .Masz jakieś konkretne pytania, czekam.Pozdrawiam
      • Gość: Daniel Re: CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?! IP: *.cermag / 192.168.30.* 10.07.03, 15:25
        A ja się nie zgodzę.Byłem w tym roku w hotelu z formą All inclusive i teraz
        wiem że będę tylko z takiej opcji korzystał.Zero myślenia o tym że musze
        oszczędzać na piciu,drinki też do woli,picie zwłaszcza przy kolacjach ile tylko
        dusza zapragnie...A tak wogóle to jeśli pojedziesz do El Gouny to nie wiem czy
        tam są blisko jakieś sklepy spożywcze,a jeśli tak to wcale nie powiedziane ,że
        napoje będą tanie.W hotelu w którym byłem nikt z Polaków nie chorował..no chyba
        że z przepicia.Jedliśmy wszystko ale tak od drugiego dnia,bo się
        baliśmy "zemsty".No a potem jadłem do woli i moi znajomi też.Mówią z tą
        zemstą,że to w powietrzu latają jakieś bakterie i to zależy od szczęścia i
        żołądka człowieka.Tak więc ja bym się zastanawił zwłaszcza jeśli jedziesz z
        dzieckiem.
        Pozdrowienia i udanego urlopu.
        • Gość: Beata Re: CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?! IP: *.acn.pl 11.07.03, 11:44
          W El Gounie nikt nie chorował. Sklepy sa blisko, a ponadto na plazy sa barki i
          mozna zamówic picie, obiad. Za dwie osoby płacilismy ok.8 dolarów. Wiec nie
          jestem pewna czy warto brac All. Za cały tydzień za jedzenie i napoje wydalismy
          około 80 dolarów na dwie osoby. To teraz zobacz jaka jest rówznica w cenie all,
          a w tym co wydajesz rzeczywiscie. Nie szczypalismy sie, korzystalismy z lodówki
          w pokoju i najadalismy do bólu.
    • Gość: rogro Re: CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 15:35
      Jak z dziećmi - to koniecznie. Jeżeli bez - można się zastanawiać, warto,
      jeżeli w AI są alkohole. ja jadłem w Hurghadzie "na mieście" i żyję - ale
      trzeba uważać, nawet przy płukaniu zębów woda musi byc z butelki.
      Jeżdże z rodziną na AllInc od kilku lat, i inaczej sobie nie wyobrażam.
      • mikarski Warto - nie warto? To zależy po co tam jedziesz? 10.07.03, 20:16
        Jeżeli jedziesz do Hurghady tak jak większość turystów, to All Inclusive (AI)
        nie ma najmniejszego sensu. Dlaczego?
        Jeżeli:
        - pojedziesz na dwudniową wycieczkę do Kairu (wyjazd 3 w nocy, powrót o
        północy), to AI przepadło
        - pojedziesz na wycieczkę do Luxoru (wyjazd i przyjazd podobnie jak Kair), to
        AI przepadło
        - pojedziesz na safari (od rana do nocy), to AI przepadło
        - popłyniesz na nurkowanie (przynajmniej kilka razy - powrót wieczorem), to AI
        przepadło
        - pojedziesz do Sharm El Naga (od rana do wieczora), to AI przepadło
        A pamiętaj, że do śniadania dla wszystkich jest kawa lub herbata.
        AI jest na ogół droższe o kilkaset złotych na głowę. Ponieważ ponad połowy z
        góry zapłaconych drinków nie wypijesz, to za w/w różnicę bedziesz mógł pić do
        woli nie tylko w hotelu, ale wszędzie gdzie się tylko wybierzesz.

Jeżeli natomiast jedziesz do Hurghady, żeby nosa z hotelu nie wychylać, to płać
        z góry i pij do woli. Bylebyś tylko nie miał zbyt dużego kaca i dotarł na
        zbiórkę przed odlotem do kraju.
    • magdakagw Re: CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?! 24.07.03, 06:56
      tylko woda jest droga napoje tez wszezie ceny umowne wiecej stracisz niż
      zyskasz a tak alkohole ichnie całkiem przyzwoite piwo nisko procentowe ale
      brendy dobra
    • Gość: Iza Re: CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?! IP: *.pepsico.plusnet.pl 24.07.03, 08:56
      Wykupiliśmy wczasy dwutygodniowe z dwoma posiłkami. Jeżeli byśmy wykupili te
      same wczasy z opcją AI to na dwie dorosłe osoby wyszłoby nas to 1200 pln
      więcej. Przemiły pan z biura podróży usiłował nas namówić ne tę opcję, ale
      uświadomiliśmy go, że skoro nie pijemy piwa, a w inne alkohole możemy się o
      wiele taniej zaopatrzyć w strefie wolnocłowej, to nie przepijemy sokami i wodą
      takiej kwoty. Musielibyśmy codziennie wydawać po 100 pln na same napoje. Do
      tego dochodzą wycieczki, z których na pewno skorzystamy, a na których (jak ktoś
      wczesniej napisał) opcja AI nie obowiązuje.
      Myślę, że warto wykupić opcję AI w przypadku małej różnicy w cenie lub wczasów
      typowo wypoczynkowych - bez całodziennych lub dwudniowych wycieczek.

Pozdrowionka
    • Gość: reni Re: CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?! IP: *.tkdami.net 24.07.03, 21:24
      Jak z dziecmi to bierz, jak sami we dwoje i np. nurkujecie, snorkujecie,
      zwiedzacie, to oczywiscie nie opłaca sie brac, pozdro
    • Gość: ania Re: CZY WARTO BRAĆ ALL INCLUSIVE?! IP: *.Swiebodzin.com.pl 24.07.03, 21:37
      Czy z dziecmi czy bez nie opłaca sie!!!!!!!!
      Wyprawa do sklepu co - dni i jestes duzo duzo do przodu.
      Chyba ze nie liczysz sie az tak z kazda stowka
      NAPRAWDE NIE WARTO
      Znajomi jezdza z dziecmi 3 i 6 lat i tez nie biora.
      ja na 2 osoby stracilam 280zł na 2 TYG. na napoje ... i to bez ograniczen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka