Dodaj do ulubionych

czy biuro Kopernik bankrutuje?

23.10.07, 23:10
Witam!
Będąc dzisiaj w jednym z biur podróży dowiedziałem sie że podobno
Kopernik bankrutuje. Trochę mnie to martwi, ale czy to aby nie
plotka, bo nie chce mi sie w to uwierzyć? Może ktos jest bardziej
zorientowany w temacie?
Obserwuj wątek
    • jackylu Re: czy biuro Kopernik bankrutuje? 24.10.07, 12:34
      podbijam bo też jestem zainteresowany tematem
      • wp2007 Re: czy biuro Kopernik bankrutuje? 24.10.07, 13:26
        Autorytatywnie na ten temat może wypowiedzieć się cameltravel.
        Kilkakrotnie na forum przedstawiała Kopernika jako wzór solidności ,
        a Triadę bezpodstawnie kopała.O solidnym Koperniku ZACZYNA BYĆ
        GŁOŚNO, natomiast nic nie słychać o problemach wstrętnej Triady.
        wp2007
    • papyrus Re: czy biuro Kopernik bankrutuje? 24.10.07, 13:20
      Ja znam tu biuro już parę lat. Współpracuję z nimi i nic takiego nie
      słyszałem. Jestem ciekawy kto rozpowiada takie rzeczy i jaki w tym
      ma cel.
      • cameltravel Re: czy biuro Kopernik bankrutuje? 24.10.07, 14:23
        hahahahahahah
        słuchajcie no wiec tak:
        sporo osób leci ze mna i Kopernikiem 1 listopada do Hurghady
        leci z nimi caaaala ekipa kabaretowa: Ani Mru Mru, Łowy.B, Smile, Niania do
        dzieci, Dj.
        Ja wylatuje wczesniej ze względu na sprawy organizacyjne
        z tego co ja wiem to: Kopernik ostro zaczął zagrażac konkurencji ... bez nazw -
        wybaczcie- ale podawanie nazw czy to dobrze czy źle robi im reklamę ;) ....

Kopernik znacznie zwiększył udzial w miejscach w samolocie, ma nowa ładną
        zresztą siedzibę, fajny Team w biurze, szefa który logicznie myśli o was jako o
        klientach...
        z rezydentami Kopernika dobrze mi sie pracuje, jednakże wiem, że są skargi - co
        znaczy tylko jedno ... rosną.
        jeden z nich od 16 listopada bedzie w Suwałkach - obiecuję go na mróz wypuścić
        za to że komuś wycieczki nie sprzedał i za wszystkie inne błedy ;) OBIECUJĘ

pogłoski o ich upadaniu nie jestem w stanie odeprzeć bo ... nie jestem w ich
        zarządzie - jednak widze jak szybko sprzedają to co mają i wcale nie mają
        takich niskich cen jak inni. Co może oznaczać ze jednak cieszą sie zaufaniem
        klientów.

gdyby mieli upadac za pewne potracili by kluczowych pracowników a tak sie nie
        dzieje - zwiększyli chyba ostatnio nawet zatrudnienie.

nie odpowiem tak lub nie - bo nie znam na to pytanie odpowiedzi - jednakże
        upadek biura zawsze poprzedzają jakies symptomy - tu ich nie widzę.
        Bałam sie przez chwilę o upadek Oasisa - krążyły plotki o urzędzie skarbowym -
        zapytałam ich otwarcie - ponoć wsio ok. No i wprowadzili nową ofertę :D

Dlaczego typuję Triadę
        wysokie prowizje za sprzedaz dla agencji
        wystawne - kosztowne imprezy
        Darmowe egzotyki za sprzedaz imprez
        18% potwierdzonych przez Triade reklamacji (ile jest odrzuconych ? sami sobie
        policzcie :) )
        masowe skargi na wszystkich forach
        i to jakie skargi ....

kopernik nie szasta pieniędzmi. Pojawiło sie kilka złych opinii ale wiem, że oni
        na nie reaguja i próbują to rozwiązać.

ja z nimi wrócą moi ludzie to wam cos napiszę :)

Ewa
        • apawik Re: czy biuro Kopernik bankrutuje? 24.10.07, 14:44
          Camel, a co myślisz o Sky-club? to jakaś gałąź Triady. Przypadkowo
          wmiksowałam się w tygodniowy pobyt z nimi w Egipcie. Boje się
          strasznie. Daj jakieś info.
          • cameltravel Re: czy biuro Kopernik bankrutuje? 24.10.07, 16:47
            Sky
            wg mnie powstał po Open Travel - zresztą skład osobowy, siedziba i nawet
            niektóre telefony ...

Triada jaki ma w nich udzial nie wiem
            boję sie ich sprzedawać - czekam co bedzie dalej.
            Gratisy dla agentów w postaci egzotycznych - drogich wycieczek - wejście z
            ogromną pompą, prowizje, zniżki i atrakcyjne dla klienta ceny .. to niestety nie
            pozwala mi myśleć o niczym innym jak tylko o tym, że znowu cos bedzie nei tak...
            czekam i przyglądam sie z daleka.
            Wstyd i przykro by mi było gdyby powtórzyła sie akcja z Openem.
            Zwlaszcza, że np Fisher upadł bezgłośnie. wszyscy wrócili tak jak trzeba.
            nie wiem co myślec - biję sie z myślami :)
            moi ludzie na razie też na wstrzymanie wzieli ...
            Ewa
            • wp2007 Re: do cameltravel 24.10.07, 17:27
              A co w tym złego ,że ktoś za dobre wyniki w sprzedaży dostaje
              premie w postaci egzotycznych wycieczek ? Co w tym zlego ,że Triada
              promuje sie z / jak to piszesz / wielka pompą? Czyżby bylo ci
              żal ,ze twoje prowizje , które dostajesz od biur których jesteś
              akwizytorka nie są tak wysokie jak agentów Triady? Żyjemy w
              czasach , w których upadki firm to sprawa normalna , aczkolwiek
              napewno nie przyjemna. Skad u ciebie tyle nienawiści do Triady?
              wp2007
              • derduch do wp2007 24.10.07, 18:19
                Powiem skąd u mnie nienawiść do Triady: bo są to OSZUŚCI i ZŁODZIEJE.
                Okradali przez wiele lat turystów na cenie wizy egipskiej, oszukując w swojej
                ofercie podając cenę nieprawdziwą. Ostatnio patrzyłem na ich stronie to
                zaprzestali tego oszustwa, podają uczciwą cenę, po tylu latach okradania i
                oszukiwania! Są to tysiące ludzi poszkodowanych którzy tak na prawdę nigdy nie
                dowiedzą się że padli ofiarami nieuczciwego biura.
                Do tego zobacz na ceny podawane przez Triadę a przez uczciwe biura, Triada
                podaje ceny bez OBOWIĄZKOWYCH dopłat, takich jak opłaty lotniskowe czy
                ubezpieczenie. Jak dla mnie są na zawsze przekreśleni.
                • wp2007 Re: do derduch 24.10.07, 19:24
                  Praktycznie żadne biuro nie podaje prawdziwej ceny egipskiej wizy.
                  Wizę lupuje sie na lotnisku i jeżeli ktos ma ochotę płacic 18 dol
                  lub wiecej to jego sprawa. Na lotnicku egipcjanie sprzedaja w swoich
                  biurach wizy po 15 i o tym kazdy turysta wie lub powinien wiedzieć.
                  Z tego co widzialem na lotnisku to ludzie sami pchali sie do jakis
                  arabusów , ktorzy niekoniecznie mieli cokolwiek wspólnego z Triada.
                  A czy kupujac wize od arabusa dostajesz kwit ,że sprzedawca tej wizy
                  jest przedstawiciel Triada? Nie .To po co bijesz pianę? Co do oplat-
                  jest stronka Triady w internecie i mozesz sobie wybrac opcje jakie
                  chcesz , ale stronka i tak wyświetli ci oplatę końcową , taka która
                  dokładnie płacilem w biurze. Wiec nie pieprz , tylko weź korepetycje
                  z posługiwania sie komputerem. wp2007
                  • cameltravel Re: do derduch 24.10.07, 19:33
                    > Praktycznie żadne biuro nie podaje prawdziwej ceny egipskiej wizy.
                    Kłamstwo!
                    sun fun
                    kopernika
                    alfa
                    i inni ....
                    podają 15 USD

> Wizę lupuje sie na lotnisku i jeżeli ktos ma ochotę płacic 18 dol
                    > lub wiecej to jego sprawa. Na lotnicku egipcjanie sprzedaja w swoich
                    > biurach wizy po 15 i o tym kazdy turysta wie lub powinien wiedzieć.
                    > Z tego co widzialem na lotnisku to ludzie sami pchali sie do jakis
                    > arabusów , ktorzy niekoniecznie mieli cokolwiek wspólnego z Triada.

ludzie w biurach triady slyszą że wiza kosztuje 18 i musza ją kupić
                    znane sa przypadki wymuszania tej kasy nawet jak kupili juz za 15 w okienku ..
                    poszukaj sobei na tym i innych forach.

> A czy kupujac wize od arabusa dostajesz kwit ,że sprzedawca tej wizy
                    > jest przedstawiciel Triada? Nie

gdyby taki wystawili - musieli by sie opodatkować :) i już wsio jasne :)

>To po co bijesz pianę? - kto tu bije pianę ?

Co do oplat-
                    > jest stronka Triady w internecie i mozesz sobie wybrac opcje jakie
                    > chcesz , ale stronka i tak wyświetli ci oplatę końcową , taka która
                    > dokładnie płacilem w biurze. Wiec nie pieprz , tylko weź korepetycje
                    > z posługiwania sie komputerem.

no kochany poleciałes kolejny raz
                    nie pierwszy i nie ostatni wychodzi ci twoja ignorancja z butów :)
                    :P
                    nie odpisze ci na twojego posta bo .. nie chce mi sie bić piany :P:P:P

Ewa
                    • wp2007 Re: do cameltravel 24.10.07, 20:08
                      Nieprawda . Bylo na forym o wizach . Moze uda mi sie odszukac ten
                      wątek.Ludzie słysza ,że najlepiej jechac z cameltravel a jada np. z
                      Eximem ,Triadą, itd. Dlaczego ? Poniewaz kieruja sie rozumem a nie
                      socjotechnicznymi sztuczkami akwizytorow.Nikt nie misi / a nawet nie
                      moze / kupić w biurze -egipskiej wizy.Wize kupuje sie po przylocie,
                      na lotnisku W PRZYSTOSOWANYM DO TEGO CELU OKIENKU ZA 15 DOL. Kto
                      chce moze kupić drożej. Przyklad z dodatkową doplata za kupioną wizę
                      rozśmieszyl mnie do łez ,kiedy przed odprawą czy po odprawie
                      pobieraja taka oplate? A to ciekawe z tymi podatkami ? Z tego co
                      wiem to w Egipcie podatki są pobierane w formie ryczałtu. Czy
                      handlarze na sukach nie wydając kwitów nie płacą podatkow - wątpię.
                      Jesli chodzi o stronke Triady to jestes nastepna do przyuczenia -
                      powtarzam to co wyjdzie na stronce zapłacisz w biurze . Stronka jest
                      zrobiona bardzo przejzyście i nawet taki komputerowy laik jak ja
                      potrafi obliczyc całkowity koszt wczasow dla rodzinki.Spróbój - to
                      jest bardzo proste.Ale jaka ignorancja , jakie buty - pisze co
                      widzialem i co przezylem a nie bez powodu obrabiam tyłeczek
                      konkurencji. wp2007
                  • derduch Re: do derduch 24.10.07, 19:49
                    wp2007 napisał:

> Praktycznie żadne biuro nie podaje prawdziwej ceny egipskiej wizy.

Kłamstwo!

> Wizę lupuje sie na lotnisku i jeżeli ktos ma ochotę płacic 18 dol
                    > lub wiecej to jego sprawa

Kłamstwo! Złodzieje z Triady już w katalogu i ofercie internetowej oszukiwali na
                    cenie!

> Wiec nie pieprz , tylko weź korepetycje
                    > z posługiwania sie komputerem

No na ten dowcip nie odpowiem... Jesteś po prostu ślepym fanatykiem tego pseudo
                    biura.
                    Dodajmy jeszcze NOTORYCZNE zawyżanie kategorii hotelu przez Triade u będziemy
                    mieli komplet.
                    • wp2007 Re: do derduch 24.10.07, 20:19
                      Byla na forum duza duskusja o cenach wiz . Moze odnajde ten watek.
                      Jak mozna kogos oszukac na cenie nie majac żadnego wpływu na tą
                      cenę? O zawyżanIU hotelowych gwiazdek nie będę się wypowiadał.
                      Byłem w 3* Empire i hotel ten posiadal wszystko co nam do szczęścia
                      było potrzebne. Przegladając jednak oferty przed wyjazdem to
                      hotelowe gwiazdki w ofercie Triady pokrywały sie z gwiazdkami hoteli
                      oferowanych przez inne biura / Exim , Sun&fun,Kopernik/.Nie jestem
                      fanatykiem Triady . Bylem na wczasach , wszystko było zgodnie z
                      umowa , program zrealizowano a całosci - to o co mam mieć do Triady
                      pretensje? Bo tak wypada? wp2007
                      • scorpio1956 O Triadzie 24.10.07, 20:58
                        Może ja napisze kilka (subiektywnych ) słów o Triadzie.
                        Byłem z nimi dwa razy. Byłem też z wieloma innymi.Wię, przynajmniej
                        mi sie wydaje, jakieś porównanie. Nie mam jakiegoś faworyta, nie
                        jestem zakochany w jakimś jednym B.P.
                        Ale z tych wszystkich z których korzystałem Triada wypada najgorzej.
                        Może zalety ma(bo,je ma) ale dużo wad.
                        1. Mimo,że derduch słusznie podkreśla oszukańcze podawanie przez
                        nich ceny, to mozna sobie w dość przejrzysty sposób obliczyć końcową
                        cenę.Tylko trzeba się na tym znać.A nie wszyscy się znają. Moim
                        zdaniem większość ludzi patrzy na tę pierwsza cenę i robi się w
                        konia.
                        2. Byłem z nimi w Izraelu i w tym roku w Jordanii. Ceny mieli
                        najniższe.(Porównywałem z innymi B.P,znam się trochę na tym) Ale nic
                        za darmo. Urwany pobyt w Sharm kosztem hotelu?, przytułka?,
                        noclegownii? w Nuweibie.
                        3. Hotele w czasie objazdu naprawde (oprócz Amry w Petrze)
                        skromniutkie.
                        4. Hotele w Sharm poniżej nawet egipskich gwiazdek, część hoteli w
                        ogóle niesklasyfikowanych.Byłem w Sea Clubie(SUPER HOTEL) ale on 5*
                        gwiazdek z życiu Warszawy nigdy nie miał.Nad recepcja wisi
                        certyfikat z 4*. Więc po co Triada oszukuje. Większość z objazdu
                        była w hotelu Country Club. Hotel Country Club to już historia,
                        niech piszą Ci co w nim byli. Ale to nawet nie jest schronisko
                        górskie z czasów Gierka.Wybieranie hoteli przez Triadę które nie
                        potrafią zachować PODSTAWOWYCH warunków higieny, to już skandal.Nie
                        mam nic przeciwko skromny hotelom. Ale mi chodzi o czystość. A ta
                        jest bezgwiazdkowa. W Nuweibie, mając doświadczenie z ostatniego
                        wyjazdu miałem własne prześcieradła i ręczniki o wyżywieniu nie
                        wspomnę.
                        5. Rezydenci. Takich słabych, olewających, niemerytorycznych to ani
                        Alfa, ani Exim, ani innych kilka razem wziętych B.P nie maja.
                        Po co z nimi pojechałem drugi raz, jak tak jestem nie zadowolony?.
                        Bo przy tej cenie opłacało mi się. Biorąc doświadczenie z pierwszego
                        wyjazdu, potrafiłem wyciągnąć wnioski. I sie przygotować.
                        Bo objazd zarówno po Izraelu i Jordanii był BEZ ZARZUTU. Chodzi o
                        zwiedzanie, pilotów. Triada ma super Pilotów. Przynajmniej ja na
                        nich trafiłem.
                        6. Triada nigdy ode mnie nie ściągnęła 18$ za wizę. I wcale mi jej
                        nie wmuszali. Prowadzili nawet do okienek z ceną 15$. więc nie mogę
                        potwierdzić faktu, że biora za wizę 18$. Fakt , że nigdy za wizę z
                        nimi nie płaciłem.(sinai Only) Mało tego ostatnio oddali mi za wizę
                        z pakietu, który zapłciłem za objazd po Jordanii.
                        Reasumując.
                        Objazd z Triada ewentualnie, jak się asertywnie do tego nastawi, TAK.
                        Pobyt NIGY(przepłacone hotele).

Rozumiem Camelkę, że nie sprzedaje ofert Triady.Ja od lat kupuję
                        wyjazdy u stałego, pewnego pośrednika. Gdy w tym roku poszedłem do
                        nich w styczniu mówiąc Triada-Jordania to wzbudziłem lekki popłoch.
                        Tekst na dzień dobry: Panie Zbyszku, niech Pan tego nie robi, nie
                        chcemy stracic dobrego klienta.
                        Oni nie sprzedaja Triady(mimo wysokiej prowizji), są za bardzo
                        szanującym pośrednikiem, żeby bawić się nie w 18% reklamacje(jak to
                        pisze Ewa) ale w 30-40%.Skuteczność reklamacji 0%.
                        Byłem w tym roku jeszcze we wrześniu z Eximem, jak zwykle normalka
                        czyli wszystko co chciałem dostałem tak jak mialo być , bez nerwów.
                        Lecę 21 listopada z Alfą i mam pewność, że nie muszę się stresować,
                        że coś nie wypali.
                        Przy wyjeździe z Triadą mam dreszczyk emocji i to za darmo.
                        • wp2007 Re: do scorpio 25.10.07, 10:36
                          Skomplikowane obliczenia triadowskiej imprezy polegaja na tym ,że.
                          Stronka pierwsza - wybrana impreza + cena podstawowa z okienkiem -
                          oblicz cenę całkowitą.Stronka druga - ilość osób+ilość dni+dodatki =
                          cena całkowita . Jeżeli nie wypełni sie którejś z wymaganych pozycji
                          po kliknięciu wyskakuje informacja - co zrobiłes źle. Pytanie brzmi -
                          co w tym jest skomplikowanego? Hotele w czasie objazbu są
                          skromniutkie ,ale to tylko parogodzinne noclegownie i ta skromność
                          ma wpływ na cenę imprezy. Twój wybór.Z tym oszukiwaniem na
                          gwiazdkach to jest niekończąca sie historia.Takie oszustwo/ o ile to
                          mozna tak nazwać/ mozna zarzucic praktycznie wszystkim B.P.Moze ciut
                          przesadzasz z tymi warunkami sanitarnymi . U nas na objeździe też
                          były różne hotele ,ale zawsze z czystą łazienką i czystą poscielą .
                          Raz w Minji trafiła nam sie jakś jaszczurka , ale to ponoć normalka
                          w Egipcie/ jak u nas mucha/ , w każdym hotelu była klima , żarcia
                          nie do przeżarcia ,nikomu nic nie zginęło- więc z czego mam byc nie
                          zadowolony? O rezydentach też pisałem - naszą była Pani Ania
                          Warzecha fajna laska , 3X w tygodniu przyjmowała i pomogała
                          problemowcą / min, mnie/w hotelowym holu , oprócz tego 24h/dobę była
                          pod komórką , na odjeździe przewidniczka była Pani Lidka - z
                          wykształcenia archeolog- egiptolog , mieszkajaca od kilkunastu lat w
                          Egipcie/ Kairze/ - nadwyraz kompetentna.Co do wiz - osobiście tez
                          kupowalem drozszą wizę za 15 euro , ale taki był mój wybór i nkit z
                          arabusów do tego mnie nie zmuszał tylko kupilem z lenistwa bo do
                          okienek była duza kolejka. Jezeli piszesz w podsumowamiu ,że objazd
                          tak - pobyt nie to moze nalezałoby napisać - przed wyjazdem poczytaj
                          jakie hotele ma w ofercir Triada a kiedy na ktorys z nich sie
                          zdecydujesz to poczytaj opinie forowiczów - wakacje.pl lub Hotele
                          Egipt.W danym hotelu nie ma rozgraniczeniea na gości Triady czy
                          Neckermana , Tui ,itd. Mój posrednik równiez odradzal mi Triade -
                          więc stracil ,ponieważ rodzinną impreze wykupiłem w salonie Triady .
                          Rozumiem ,że infrmacje cameltravel /40% reklamacje /traktujesz z
                          przymróżeniem oka. Gdyby tak było to juz dwano by Triady nie bylo. W
                          następnym roku rowniez wybieram sie na 7+7 i jeżeli Triada
                          zaproponuje odpowiedni pragram za rozsądna cene to oczywiście
                          skorzystam z jej uslug. wp2007
                          • scorpio1956 Re: do wp2007 25.10.07, 16:39
                            Może się odniosę do kierunku Sharm El Sheik i objazdówek z tego
                            miasta.To z Triadą "zaliczyłem" 2 lata temu Izrael ,a w tym roku
                            Jordanię. Nie wiem i nie będę się wypowiadał na temat innych
                            objazdów, bo nie byłem.
                            Hotele w Sharm
                            Nie muszę zaglądać do opinii internautów w portalu gazety.pl czy
                            wakacje.pl by wybrać hotel. W Sharmie byłem wiele razy, znam Sharm
                            od zatoki El Maya po Nabaq. Znam wiele hoteli. W Sharm Triada nie ma
                            hoteli wartych polecenia. Są to hotele z dolnej półki, często daleko
                            od morza. W tym roku wybrałem do objazdu hotel Sea Club, najlepszy
                            jaki Triada ma w ofercie.Lepszego nie ma, bo pozostałe to albo IV
                            liga albo hotele bez klasyfikacji. Hotel wg. Triady 5*. W recepcji
                            wisi jak byk certyfikat ichniejszego Ministerstwa z ...4*. Jeżeli
                            Triada już niskie gwiazki egipskie podwyższa to już jest jajo.
                            Nie mam pretensji do hotelu, bo jest super, tylko do nie rzetelnej
                            info Triady.
                            Piszesz , że inne B.P zawyżają gwiazdki. NIEPRAWDA. Inne B.P podają
                            gwiazdki wg Min. Turystyki Egiptu, które na dzień dobry są
                            zawyżone. Ale Triada dopisuje sobie jeszcze te gwiazdki z
                            nieboskłonu.
                            Hotele w czasie objazdu. Pojedź do Izraela lub Jordanii i nocuj w
                            słynnym już hotelu Regina Style w Nuweibie. Brudna pościel, brudne
                            talerze, jedzenie stare. Ten hotel nie ma w ogóle żadnej gwiazdki,
                            bo nie istnieje legalnie. Zadnego certyfikatu. Nie jest
                            zarejestrowany w Min. Tur. Ma turystów tylko raz w tygodniu ,
                            właśnie w czasie objazdu Triady.Grzyba w łazience tych rozmiarów jak
                            tam nigdzie w życiu nie widziałem.Na sam widok jedzenia dostaję
                            torsji. To jest mamałyga po turystach sprzed tygodnia, albo i
                            wcześniej.
                            Hotele w czasie objazdu. Tylko w Wadi Musa hotel miał 3*. Taki
                            certyfikat pokazano mi. W Ammanie w ogóle mnie op.....li na dzień
                            dobry jak kazałem im pokazać takowy. W Aqabie hotel Turistic class(
                            zadne gwiazdki)Jestem może przesadnym formalistą, ale w każdym
                            hotelu rządam przedstawienia mi certyfikatu. Ja wiem ,że hotele w
                            czasie objazdu to noclegownia. Tak , masz rację. Nie rządam
                            luksusów. Rządam ELEMENTARNYCH zasad higieny. Ona powinna być taka
                            sama w hotelu turystycznym i w 1* i w 5*. A tego hotele
                            Triadowskie , oprócz hotelu Amra nie zapewniły. O oszukańczych 3*
                            nie wspomnę.
                            Wylatywałem z Polski 8maja. Pod koniec kwietnia dostałem listem
                            poleconym nakaz dopłaty 100zł/0s za dopłatę paliwową. Mimo, że
                            wyraźnie w warukach Triady jest napisane ,że cena nie może się
                            zmienić od 21 dnia do wyjazdu. Szybko ten list im odesłałem wraz z
                            ichnimi Warunkami i zagrożeniem ,że jeżeli dalej coć będą chcieli
                            ode mnie ,sprawa skończy się w sądzie. Zadzwoniono. przeproszono,
                            nic nie dopłacałem. W całym samolocie(ponad 200miejsc byłem JEDYNĄ
                            OSOBĄ z zoną i znajomymi) którzy nie dopłacili. Inni ,nie znając
                            Warunków jak cielęta zapłacili. Tylko rodzi się pytanie , czy to
                            jest uczciwe ze strony Triady liczyć na nie znajomość prawa i na 10
                            dni wysyłać takie upomnienie(wbrew swoim Warunkom). To tylko
                            świadczy o nieuczciwości B.P.
                            Piszesz,że w na stronie internetowej można wyliczyc koszt całej
                            imprezy. TAK., ale Triada ma swoje gazetki gdzie pisze, że hotel 5*
                            z All za 1300zł.A durni ludzie to czytają i ...dają się w ciula
                            zrobić. To nic, że drobnym maczkiem jest na dole napisane , że to
                            cena dla dziecka, że dopłaty,że...itp.
                            Exim, Alfa, Kopernik podają w swoich reklamach i na swojej stronie
                            internetowej CENY OSTATECZNE. I to jest oki.
                            Triada mami niskimi cena.
                            Reasumując. Objazd z Triadą TAK, o ile się do tego podejdzie
                            odpowiednio. Własne, ręczniki, posciel, jedzenie na objazd. Moze
                            jestem przesadny "czyścioch" , może to moja schiza, ale jest to COŚ
                            na co patrzę najpierw w schronisku, w barze, knajpce, hotelu,
                            resorcie ,campingu na całym świecie.
                            Ceny Triada ma konkurencyjne, nikt im nie podskoczy. I możliwość
                            wyboru. Często Triada jest prekursorem w tworzeniu nowych kierunków.
                            Za to im CHWAŁA!!!!!!
                            Za pilotów perfekcyjnych -CHWAŁA!
                            Za program merytoryczny , choć często to standard- CHWAŁA!
                            Ale to coś to małe coś...leciutki niesmak i dreszczyk emocji, czy
                            wszystko wyjdzie.

A teraz jeżeli ktoś chce tylko z Triada wypoczywać. Oj....nie radzę.
                            Pisze tu tylko o Sharm
                            Hotele z niskiej półki.
                            Osławiny hotel Country Club(Bez klasyfikacji Min. T.) w Triadzie 4*)
                            Sic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
                            Lepsze hotele np. Sea Club PRZEPŁACONE!!!
                            Hotel Amphorance w stosunku do innych B.P przepłacony o kilka stówek.
                            Dlatego wybieram objazd z Triada, po uprzednim staranym sie
                            przygotowaniu. Naprawdę tanio.
                            Pobyt i wypoczynek z każdego innego biura , tylko nie z Triady.
                            Dam przykład , lecę teraz do Sharm hotel 4*(PRAWDZIWE) z wersja All,
                            z plażą nad morzem(nie 3km od morza) za 2000zł.
                            Poszukaj i podpowiedz, czy z Triada za tak śmieszne pieniądze
                            miałbym taki wypoczynek?.

Na zakończenie.
                            Nie jestem przeciwnikiem Triady. Korzystałem z kilku B.P i mam te
                            przewagę, że juz teraz wiem co warto z nimi , co warto z innymi.
                            P.S
                            Odnośnie reklamacji.
                            Dwa lata temu będą w Izraelu z Triadą reklamacje wyniosły ponad 90%.
                            Pisane na gorąco i podpisane przez pilota.Nie będę się rozpisywał o
                            co chodzilo. Ale racje turystów bezapelacyjne. Skuteczność
                            reklamacji 0%.
                            Aha...byłem z żona wśród 4 osoób które nie podpisały się pod
                            reklamacją,dla jasności, żem nie pieniacz.
                            • wp2007 Re: do scorpio 25.10.07, 17:56
                              Dobrze jest pogadac na forum ze ''starym'' turystycznym wygą ,
                              zwłaszcza ,że nigdy w Shram nie byłe. Po przeczytaniu twojej relacji
                              wiem czego mogę spodziewac sie po hotelach o ktorych wspominasz. Ale
                              arabski kierunek narazie przestał nas interesowac.Z tym sprawdzanie
                              certyfikatów - to naprawde nie wiem do czego była ci ta wiedza
                              potrzebna. Chyba tylko dla zaspokojenia własnej ciekawosci. Jezeli
                              chodzo o doplate paliwowa to taka niespodziankę funduje wiekszosć
                              biur/ chyba poza Kopernikiem// tak ,że nie jest to wynalazek
                              Triady.A ,ze chcą pobrać ja niezgodnie z umowa to inksza
                              inkszosć.Dym na forum to robia zazwyczaj takie cieleta o których
                              piszesz. Cos usłysza , ktos ich uswiadomi i krzycza po fakcie. Co do
                              obliczania kosztów wycieczek. Każdy rozsadny czlowiek powinien
                              wiedzieć ,ze są jakies cenowe granice. O nie rozsadnych -szkoda
                              czasu na dyskusje.Ale nawet jak pójdzie do biura zamowić impreze to
                              zostaniesz uswiadomiony o prawdziwych kosztach wycieczki.Obilo mi
                              sie o uszy ,że B.P.powinny lub maja odowiazek podwać cene
                              ostateczną. I to jest zdrowe/ nie dla idiotow/. Piszesz o dreszczyku
                              emocji na objeździe - wiesz objazd to nie pobytowka i w kazdej
                              chwili sytuacja zmienia sie diametralnie i to sa uroki objazdowek na
                              ktore jeżdźę/ tylko i wyłącznie 7+7/. 2-wu tygodniowe pobytowki to
                              dla nas strata czasu . Co do reklamacji - jezeli sąd nie uznał
                              reklamacji to znaczy ,ze do reklamacji nie było podstaw. Reklamacje
                              zalatwia sie w sadzie a nie w B.P. Piszesz o pieniaczach - to jest
                              największy problem B.P.Chcialyby dusze do raju a nie maja chaju/
                              forsy/ Pozdrawiam wp2007
              • wojtek37k Do obrońcy Triady 24.10.07, 18:23
                A skąd u ciebie , z kolej tyle miłości do Triady , płacą Ci za
                reklamowanie ich ? , jesteś ich agentem ? , na innym wątku
                zaprzeczałeś . Co chcesz od osoby która mówi otwarcie , że sprzedaje
                imprezy turystyczne , ale nie chce mieć nic wspólnego z Triadą .
                Dużo uwag o tym biurze ma wielu piszących , tu na forum Gazety i na
                forum Wakacji , wszyscy te problemy pewnie wyssali z palca . Kilku
                nielicznych tłumaczy Triadę jej wielkością i ilością osób wysyłanych
                na wakację , toż to głupota . Wystarczy zrobić zestawienia
                procentowe reklamacji w stosunku do wszystkich turystów wysłanych na
                wczasy i wyjdzie z kim jest lepiej , a z kim gorzej . Ja przyznaję z
                Triadą nie byłem , przyczyna prosta oczekuję więcej i mam ochotę za
                to płacić , inni mnie już za to obśmiewali na forum Wakacje , że
                można taniej i prawie tak samo , tylko że "prawie" robi różnicę .
                Ty wszędzie chwalisz Triadę , a masz jakieś porównanie z biurem z
                tzw. wyższej półki , abyś wiedział jaka to różnica ? Niektórzy piszą
                że w hotelach do których jeżdżą z Triadą są zakwaterowani turyści z
                innych biur i płacą więcej , to jaki to sens . A sens jest taki , że
                ja osobisćie nie widzę jakieś zatrważającej iliości hoteli , które
                obsługuje Triada i np Scan , Tui czy Neckerman . Ja wyjeżdżam z
                reguły 2 razy w roku (średnio) i tylko jak narazie w/w biurami ,
                robię to od 8 lat i wiesz nigdy w żadnym hotelu z ludźmi , z Triady
                nie miałem okazji wypić drinka , bo ich tam nie było . Trzeba sobie
                powiedzieć wprost , że Triada ma "target" klienta mało
                wymagającego , turystycznie mniej wyrobionego , mami go że będzie
                miał "raj" za niewielkie pieniądze ustami swych przedstawicieli i to
                z rzeczywistością hotelową i organizacyjną tego biura nie ma wiele
                wspólnego . Pewna część (mniejszość)turystów ma pełną świadomość
                produktu Triady , akceptuje ją za niską cenę (czy rzeczywiście jest
                tak niska?) i ty pewnie do tej części należysz . Poza tym jesteś
                monotematyczny , może napiszesz o czymś innym .

Pozdrawiam Wojtek
                • wojtek37k do derducha 24.10.07, 18:25
                  Kurcze byłeś całe 4 minut szybszy , ale ja walnąłem dłuższy tekst .

Pozdrawiam Wojtek
                • cameltravel Re: Do obrońcy Triady 24.10.07, 19:36
                  BRAWO
                  doskonale to ująłeś

dodałabym kilka słow - ostrzejszych ale ... chyba nie czas jeszcze :)
                  Ewa
                • wp2007 Re: Do wojtek 24.10.07, 19:47
                  Alez ja nie pałam miłościa do Triady . Byłem raz , wszystko było
                  zgodnie z programem i umowa -to co mam na Triade pluć bo ci / min.
                  ty/ ktorzy nigdy z usług Triady nie korzystali ODNOSZA WRAZENIE ŻE
                  TRIADA JEST BE? Zgadzam się ,że najlepsze byłoby procentowe
                  wyliczenie - wysłanych turystów do uznanych / sądownie a nie
                  widzimisie/ / skarg. Tak mam porownanie . W 2007 byłem z Eximem.
                  Kierujesz sie tym co MÓWIĄ NIEKTÓRZY czyli powtarzasz plotki. Napisz
                  o swoich odczuciach i przezyciach zwiazanych z pobytem
                  zorganizowanym przez Triade ale jak nie byłes to NIC NIE GADAJ w
                  temacie ktory znasz z LUDZIE MOWIĄ.Przytaczasz przyklady tui ,
                  neckermana , eximu , sun& fun ,itp a co czy na te biura nie ma
                  skarg , czy te biura nie miały żadnej wtopy? Mialy i dużo było na
                  tym forum na temat tych biur. A co to znaczy turysta wyrobiony - na
                  obiad zje dwa schobowe czy w hotelowym pokoju będzie miał 10m2 łoże
                  i 3m3 lodowkę ? Moze i jestem monotematyczny ale pileczke mozna
                  odbić równiez w druga strone - a ty i inni prześmiewcy Triady to
                  nie? Również pozdrawiam -wp2007
                  • cameltravel Re: Do wojtek 24.10.07, 19:56
                    a ponoć byles 3 razy z Triada
                    sam tak napisałes
                    to ile ty razy i z kim byłes ??
                    i czy te panie o których mowisz naprawdę sa mile ?
                    a może ty nie byłes w Egipcie tylko na forum i nawet nie na forum a na foto forum ;)

Ewa
                    • wp2007 Re: do wojtek37k 24.10.07, 20:29
                      Wskaz post w ktorym napisałem ,że byłem z Triada 3x. Tak te panie
                      były mile a co najważniehsze kompetentne. Jeżeli to ma ci poprawić
                      humor to...oswiadczam że nigdy Egiptu nie widziałem i wszystko co
                      opisalem w relacji z objazdówki 7+7 to wierutne klamstwo i
                      mistyfikacja . Wprawdzie w moich relacjach nie opisywałwm
                      konkretnych budowli , ktore mogłbymm poznac ze zdjęć ale przeciez ty
                      wiesz lepiej gdzie byłem , co robiłem i jakie mielem wstretne
                      wakacje z tym wstrętnym biurem. Teraz lepiej? wp2007
                      • wojtek37k Re: wp2007 25.10.07, 17:09
                        Ja Ci nic niezarzuciłem w sprawie ilości wyjazdów , pomiliłeś osoby
                        i chyba to powinieneś skierować do kogoś innego.
                        • wp2007 Re: do wojtek37k 25.10.07, 17:17
                          Odpowiedzi udzielilem -nick na nick. Zazwyczaj tak nie robie.
                          Oczywiście odpowiedź była skierowana do cameltravel na jej post /
                          pietro wyzej/.Ale oczywiscie przepraszam za nieuzasadnione użycie
                          Twojego nicku.wp2007
                  • wojtek37k Re: wp2007 25.10.07, 18:16
                    Jeśli nie pałasz miłością do tego biura , to dlaczego go tak często
                    bronisz .

Nie przytoczyłem przykladu ani Eximu , ani Sun&Fun , bo niebyłem z
                    nimi na wakacjach i nie ma o tych biurach ani słowa w moim poście .

Tak na te biura też są reklamacje , jedną sam napisałem , ale nikt
                    mnie nie olał , nie musiałem iść do sądu , dostałem informację
                    zwrotną , z przeprosinami za niedogodność , propozycję
                    zadośćuczynienia , na którą przystałem i tyle , całość zamkneła się
                    w 4 tygodniach . Dalej mam zaufanie do tego biura , bo dobry serwis
                    i staranność o klienta poznajesz nie wtedy kiedy wszystko jest OK ,
                    tylko właśnie w takiej sytuacji jak reklamacja . I na tyle wyjazdów
                    to wszystko co mogę napisać o reklamacjach - dużo tego nie jest.

Teraz odpowiadając Ci jak to jest , że nie byłem z Triadą , a
                    zabieram głos , już wyjaśniam za pomocą przykładu . Kierowca
                    jeżdżacy dobrym autem , nie musi kupować malucha , żeby wiedzieć ,
                    że to samochód kiepski i w razie wypadku dość niebezpieczny , to
                    poprostu wiesz i tyle , bo to dla myślącego człowieka fakt poprostu
                    znany . Czy z własnej nieprzymuszonej woli , muszę kupic ten
                    samochód , aby w razie czegoś mieć pewność swoich przypuszczeń ,
                    chyba nie , ale czy ktoś może mi zarzucić że się mylę , bo
                    malucha nie mam . O tym , że ogień parzy też wszyscy wiedzą , czy
                    tylko Ci co wsadzali rękę w ognisko.

Ja Triady nie oczerniam (gdyby coś zacytuj mnie), bo nie mam żadnych
                    doświadczeń osobistych z nią , komentuję tylko fakty reklamacji
                    innych osób , co wolno mi robić , bo te reklamacje to rzeczywistość
                    nierozerwalna z tym biurem

Turysta wyrobiony to taki który ma doświadczenie i wiedzę , że może
                    oczekiwać jakości hotelu i serwisu biura podróży wprost
                    proporcjonalnego do pieniędzy wydanych na wyjazd . Ja w zależność od
                    potrzeby wybieram jakość hotelu i pieniądze jakie mogę w danej
                    chwili zapłacić . Jadąc z dziećmi (dwoje) wybieram duży resort z
                    bardzo dobra kuchnią i serwisem , czysty , pokój koniecznie z osobną
                    sypialnią dla dzieci , przy dobrej plaży i animacjami (dzieciaki je
                    lubią) , daleko od centrum , żeby nie było hałasu dyskotek itp. ,
                    all inklusiv obowiązkowo , hotel dobre **** lub ***** i płacę za to
                    strasznie dużo. Jadąc nurkować tylko z żoną , biorę od *** hotel ,
                    położenie byle nie na środku pustyni , dostęp do plaży obojętny , na
                    terenie hotelu i w pokoju ma byc czysto , all wskazany bo nie lubię
                    latać po napoje na miasto jak wracam z nurka , jedzenie ma byc
                    świeże i dawać się zjeść , i tak często wychodzimy na kolację na
                    miasto , obiad jemy na łodzi , zawsze w hotelu tylko śniadanie i za
                    taki standart w porownaniu z tym pierwszym płacę grosze . Tam gdzie
                    kupuję wakację , wiedzą o moich oczekiwaniach i dostosowują do nich
                    ofertę .
                    W Triadzie , akurat wiem bo kiedyś rozmawiałem z agentem w sprawie
                    oferty , każdy hotel o który zapytasz (bo jesteś prawie na niego
                    zdecydowany) w zasadzie spełnia wszystkie warunki tzn. i jest
                    rodzinny i dla samych małżeństw , każdy ma bardzo dobrą kuchnie i
                    każdy jest czysty , każdy w zasadzie jest dla wymagającego klienta i
                    na ten co "pan" wybrał nie ma wogóle reklamacji , to że *** nic
                    nieszkodzi jest naprawdę luksusowo , tak z reguły agenci sprzedają
                    ofertę tego biura.

Jeszcze coś wyjaśnić .
                    • wp2007 Re: do wojtek37k 25.10.07, 19:02
                      Bronie Triady dlatego ,że będąc na imprezie z tym biurem wszystko
                      odbyło sie zgodnie z umowa i zgodnie z programem.I będę bronił
                      kazdego innego biura , z którego wakacji bedę zadowolony. Jezeli
                      biuro cie olewa /nie odpowiada na zarzuty/ to bardzo dobrze . Prawo
                      stanowi ,ze jeżeli w okreslonym terminie nie ustosunkuje sie do
                      twoich zarzutów to znaczy ,że je akceptuje.A sądy powszechne sa dla
                      ludzi.Przyklad z maluchem to równiez opowiadanie plotek . To co dla
                      jednego jest be dla innego może byc ekstra. Są gusta i guściki a i
                      zasobnosć portfela odgrywa duzą role. Osobiscie nie moge powiedziec
                      czy mercedes jest dobyym samochodem poniewaz nie mialem
                      przyjemnosci , natomiast maluchem zrobilem pare kilometrow i nikt mi
                      go nie ukradł a zawsze dowiózł mnie do celu.Komentujesz fakty
                      reklamacji w Triadzie a moze skomentowałbyś zdanie wielu turystów
                      zadowolonych z tego biura.Komentowanie faktów / tylko tych złych /
                      świadczy o tym ,że nie do końca jestes żetelny w swoich opiniach./
                      bez wkladania reki w ognisko/. W hotelu Empire mialem dokładnie
                      wszystko co opisujesz / oprócz all ponieważ my lubimy pochodzic po
                      miescie , plazowanie nas nudzi/.Co do hoteli - przychodzac do biura
                      wiem juz o jakie hotele pytać/ wakacje pl. hotele egipt- opinie
                      forowiczow/ I na Empire sie nie zawiodłem. Przychodząc do biura nie
                      pytam co sprzedwaca mi poleca, tylko pytam czy posiada w ofercie
                      satysfakcjonujacy mnie hotel. Jezeli nie to wychodzę. A co chciales
                      mi wyjaśnić? wp2007
                      • wojtek37k Re: do wojtek37k 25.10.07, 19:32
                        Zadawałeś dużo pytań w poście do mnie , to swój zakończyłem
                        stwierdzeniem , że jestem jeszcze do dyspozycji . Ja jeszcze raz
                        napiszę że nie oczerniam Triady , wiem że są tacy ludzie , w tym
                        pewnie ty którzy , którzy dokładnie wiedzą co kupują w Triadzie i za
                        co płacą , są również ludzie zadowoleni z malucha , ale napisałem
                        również że agenci tej firmy często mniej wyrobionym klientom (co to
                        oznacza napisałem w poprzednim poście) , sprzedają rzekomy komfort ,
                        raj wakacyjny za "okazyjną cenę" , oczekiwania co do komfortu i raju
                        u klientów są diametralnie różne i związku z tym Triada zbiera żniwo
                        reklamacji . Ja to wszystko napisałem już wcześniej , czy masz
                        kłopot - czytania ze zrozumieniem.

Pozdrawiam Wojtek
                        • abirka Wszystkie takie same 25.10.07, 20:31
                          Wyjeżdżam już ładnych parę lat za pośrednictwem biur podróży. Moje
                          doświadczenia to Triada, Kopernik (niezupełnie), Exim, Sigma.
                          Ponieważ dyskusja dotyczy Triady i Kopernika ograniczę sie do tych
                          biur. Z Triadą byłam 3 razy: Włochy, Tunezja, Chorwacja. Pierwszy i
                          ostatni wyjazd to cudaczenie swoiste dla Triady. W Chorwacji hotele
                          z klimatyzacją i bungalow turystyczny bez klimatyzacji miały tę sama
                          klasyfikację 3*. Rezydentki to totalna pomyłka. We Włoszek
                          rezydentka rzucała nazwiskami "ważnych" turystów opowiadając, który
                          się upijał, który ją podszczypywał i innne temu podobne "szczegóły".
                          Jedynie w Tunezji wszystko było jak trzeba. Po tych doświadczeniach
                          postanowiłam stanowczo rozstać się z Triadą.
                          Co zaś sie tyczy biura Kopernik to kilka lat temu postanowiłam
                          jechać z nimi do Sharm ze względu na to, że posiadali w swojej
                          ofercie interesujący mnie hotel. Jak napisałam na forum, że jadę z
                          Kopernikiem wiele osób ostrzegało mnie. Ryzykowałam. Ale niestety,
                          nie dane mi było skorzystać z ich usług bo.... odwołali mi wyjazd
                          nieml tuż przed wyjazdem. Powodem miały być wybuchy, jakie miały
                          miejsce w Sharm. Ale sprawdziłam ich i wiem, że wyjazd, który
                          wykupiłam odbył się. A zatem były to krętactwa. Nie znoszę kłamców i
                          oszustów więc skreślam Kopernika. Ale jest jeszcze jedna sprawa
                          dotycząca Koprnika, o której starzy bywalcy forum zdają się
                          niepamiętać. A mianowicie:
                          wyłudzenia zawyżonej opłaty za wizę połączone z zastraszaniem
                          turystów. Wykonawca: niejaka Beduinka. Po rozpętaniu burzy na forum
                          proceder chyba ukrucono - nie sprawdzałam ;)
                          Proszę obrońców Kopernika aby sobie odświeżyli pamięć i postarali
                          się o obiektywizm. Bo w kwestii wiz obydwa biura są takie same.

Ciągle nie mam czasu wkleić zdjęć z cudownego objazdu i rejsu po
                          Nilu odbytego w tym roku z Sigmą. I ja bez mrugnięcia polecam tym
                          wszystkim, którym zależy na zwiedzaniu - najbogatszy program.
                          • wp2007 Re:do abirka 26.10.07, 09:49
                            Ten post jest dedykowany tym wszystkim , którzy NIE PRZYPOMINAJA ,
                            sobie ,żeby jakiekolwiek inne biura niż Triada kiwało klientów na
                            wizach , pobytach i innych większych lub mniejszych kłamstewkach.
                            Ciekawe czy WYROCZNIA cameltravel po przeczytaniu postu abika nadal
                            będzie twierdzić ,że zła była , jest i bedzie tylko Triada , a
                            Kopernik od początków istnienia byl krysztalowy. wp2007
                            • martin.pl Re:do abirka 26.10.07, 10:52
                              Czytam ten watek i nasuwa mi się pytanie:
                              Czy BP Kopernik nie utworzyli ludzie z upadłego BP Alladyn?
                              Może ktoś pamięta i rozwieje moje wątpliwości.
                            • derduch czyli przyznajesz że TRIADA kradła ale... 26.10.07, 11:21
                              ...to nic takiego bo nie tylko oni :-))))

Jesteś śmiesznym, małym człowieczkiem, zaślepionym i otumanionym.
                              • wp2007 Re: do derduch 26.10.07, 11:39
                                Wskaz mój post z którego wynika że Triada kogoś okradła? Pytam po
                                raz kolejny- czy Triada sprzedaje wizy? Jak mozna kogos okraść nie
                                majac mu nic do zaoferowania?. Mysl - to nie boli. wp2007
                                • derduch Re: do derduch 26.10.07, 22:43
                                  Napisałeś:
                                  "którzy NIE PRZYPOMINAJA ,
                                  sobie ,żeby jakiekolwiek inne biura niż Triada kiwało klientów na
                                  wizach , pobytach i innych większych lub mniejszych kłamstewkach"

Chyba jasno?

> ak mozna kogos okraść nie
                                  > majac mu nic do zaoferowania?

OKRADAJĄ najpierw dokonując oszustwa w swoim katalogu i na stronie, w ofercie
                                  pisząc 18$ zamiast 15$ Dobra, OKRADALI bo widzę że już OSZUSĆI podają normalną cenę.

Myśl, to nie boli, jeśli potrafisz...
                                  • wp2007 Re: do derduch 27.10.07, 09:55
                                    Wytłumacze ci - jak sprawnemu inaczej- jeżeli ktos podaje ci
                                    jakąkolwiek cenę czegokolwiek , a ty pódziesz do sklepu , kupisz to
                                    cokolwiek to kasierka skasuje cie tyle ile to kosztuje a nie tyle
                                    ile pisze w katalogu lub co ludzie mówią. Gdyby skasowała cie wiecej
                                    to jest ZŁODZIEJKA. Czy ktoś z pracowników Triady skasował od ciebie
                                    więcej niż 15dol.? Nie. Czy wogóle jest mozliwość kupienia wizy w
                                    Triadzie ? Nie.Więc odpowiedz na pytanie - kiedy Triada moze
                                    kogokolwiek okraść? Alez ty jesteś CIĘŻKI.WP2007
                        • wp2007 Re: do wojtek37k 26.10.07, 11:43
                          A dlaczego wyjeżdźasz z populistycznymi hasła na temat biednych
                          niedoświadczonych turystów? Tem watek dotyczy konkretnej sprawy a
                          nie jest poświęcony użalaniu się nad życiowymi nieudacznikami. wp2007
                          • derduch Re: do wojtek37k 26.10.07, 22:46
                            Czyli krótko: nazywasz "życiowymi nieudacznikami" ludzi którzy uwierzyli w
                            katalogi i ofertę TRiady i dali się okraść na lotnisku przez złodziej, którym
                            grunt do dokonania czynu wyrobili oszuści jeszcze w kraju.

• wp2007 Re: do derduch 27.10.07, 10:04
                              Wcinasz sie pomiedzy wódkę a zakąske i komentujesz słowa lub
                              zdanie wybiórczo wybrane z mojej rozmowy z wojtkiem. Jeżeli ktoś
                              wierzy w to co piszą i to co mówia akwizytorzy to oczywiście jset
                              nieudacznikiem. Wszystko mozna zweryfikować na forum wakacje pl lub
                              hotele Egipt. To dokładnie tak jak z toba. Triada nigdy cie nie
                              okradła a ty trabisz , że to złodzieje. Na lotnisku mozna zostać
                              okadzionym przez kieszonkowca ale nigdy w oficjalnym okienku
                              sprzedającym egipskie wizy.wp2007

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka