Gość: Autor IP: voodoo2:* / 10.48.22.* 08.08.03, 08:24 Czy ktoś był w tym hotelu? Jakie macie wrażenia? Wykupiłam już wycieczkę na 29 sierpnia, ale chętnie bym się dowiedziała czy naprawdę jest tam fajnie. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm IP: *.visp.energis.pl 09.08.03, 18:33 Czy naprawdę nikt tam nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
mishkha Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm 13.08.03, 12:49 Bylem i wrocilem :). Pokoje czyste i ładnie urządzone. Jesli zależy Ci na jednym szerokim łóżku należy wspomnieć na recepcji, że życzysz sobie king size bed..może się uda. Baseny OK ale trzeba rano rezerwować leżaki bo potem brak tych pod parasolami ...a bez tego nie wytrzymasz na słońcu dłużej niż 15 min. Do hotelowej plaży ok 250m. Dosyć mała i żwirowa w formie tarasów w skale. Rafa bardzo piękna...dużo rybek i korali. Żarcie takie sobie...ale być może to kwestia gustu. Na plaży restauracyjka, ktora serwuje lunche (okrojony bufet). Lokalne alkohole w normie. Kurs w hotelu 1$=5,7 le gdy w miescie 1$=6,1le. Do centrum sharm raczej tylko busem najlepiej z hotelu. Przygotuj sie ze bedziesz musial opuscic pokoj do 12...ale jest to do wytrzymania, gdyz i tak spedzisz caly dzien na plazy czy basenie. Nie oddawaj paskow all inclusive..dzieki temu zarcie i picie za free nawet po check oucie. Jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm IP: *.radzymin.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 13:37 Dzięki za odpowiedź. Ma jeszcze parę pytanek: na stronie internetowej hotelu znalazłam info, że nawet w AI wino podawane jest tylko do posiłków, w biurze powiedzieli mi, że tak jest dostępne cały dzień, jak to jest w rzeczywistości ? Czy jest problem z rezerwacją restauracji a la carte? Czy można tam rezerwować stolik co wieczór, czy może są jakieś ograniczenia? No i koniecznie napisz jakie wycieczki polecasz i czy zachowanie lokalnej ludności jest mocno uciążliwe czy raczej mało zauważalne. Znalazłam opinię, że w Sharm jest lepiej pod tym względem niż w Hurghadzie. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mishkha Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm 13.08.03, 15:09 a wiec tak: 1. Alkohole (w tym wino) było dostepne przez caly dzien bez ograniczen (AI) 2. Powiem szczerze, ze z tym a'la carte mnie zaskoczylas. Wedlug mnie sa tam tylko: restauracyjka przy plazy (lunch bufet ), bar przy basenie (drinks and ciasteczkas), restauracyjka przy wyjsciu z hotelu od strony basenu (za duzo powiedziane kilka stolikow dostepnych na kolacje - bufet), restauracja glowna gdzie na kolacje byl tylko bufet. Nie znalazlem nigdzie innego miejsca gdzie mozna byloby cos zjesc a'la carte...chyba ze mialem narkoze azotowa po nurkowaniu i cos mi umknelo :) 3. O wycieczkach nic nie moge powiedziec, gdyz w tym roku nastawialismy sie tylko na plazowanie i nurkowanie. Nie skorzystalismy tez z jednodniowej wycieczki do kairu ..niby free. Nie zalujemy. Jest tam strasznie goraco i zwiedzanie o tej porze roku to nie jest dobry pomysl. 4. Ludkowie sa przyjazni gdyz jestes dla nich maszynka do pieniedzy. Wszedzie i za wszystko chca bakszysz. Nie spotkalem sie aby ktos zrobil mi przysluge np: wyciagnal walizke z autobusu i nie chcial pieniedzy. Po za tym nalezy uwazac, zeby Cie nie okantowali nawet w takich miejscach jak apteka. Nas za leki na biegunke, ktore kosztuja ok. 10le skasowali na 55le. W takich wypadkach nalezy glosno protestowac i postraszyc policja. To dziala. A jesli rzeczywiscie bedzie cos nie tak od razu zawolac najblizszego stojkowago (najlepiej z duzym emblematem na ramieniu - policja turystyczna), ktory od razu zrobi z nimi porzadek...nie patyczkuja sie a turysta to swieta krowa. pytaj pytaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm IP: *.radzymin.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 15:34 Dzięki za odpowiedź. Z ta restauracją a la carte przyjdzie mi pewnie przekonać się osobiście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerda Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm IP: 62.29.248.* 13.08.03, 16:31 Mishkha - napisz z jakiego Centrum Nurkowego korzystalas i w jakim systemie? Czy widziales tez inne hotele w Sharam np Hilton Waterfalls, Radisson SAS Resort, jak wychodzi porównanie z Tropicana ? Pozdrawiam ssmerda Odpowiedz Link Zgłoś
mishkha Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm 14.08.03, 10:36 nurkowalem z dive africa; prowadzi ja poludniowo-afrykanczyk (bialy :)). jest kilku instruktorow miejscowych (ale milych i kompetentnych), 1-2 wschodnich braci, polak i kilku niezidentyfikowanych. Sprzet w porzadku. Maja wlasna sprezarke. Lodz wygodna a kapitan kumaty (jak zona miala problemy z uszami caly czas obserwowal plynac z nami by ja szybko wylowic). Robia PADI i SSI. Niestety nie znam cen pakietow i pojedynczych nurkow bo my robilismy caly kurs. Niestety hotele te widzialem tylko z zewnatrz. Chociaz osoba, ktora mieszkala w radissonie byla bardzo zadowolona i z pokoju, jedzenia i rafy przy hotelu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 11:22 Mishkha jaka jest cena kursu nurkowania i jak dlugo ten kurs trwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
mishkha Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm 14.08.03, 13:56 Gość portalu: Daro napisał(a): > Mishkha jaka jest cena kursu nurkowania i jak dlugo ten kurs trwa ? cena kursu OWD zalezy od centrum i waha sie od 200$-300$ + certyfikat 30$. trwa on ok 4 dni: cwiczenia w basenie (lub wodach otwartych), wyklady i film video, nurkowania (4-8 w zaleznosci od sposobu organizacji kursu np: mozna cwiczyc w morzu i od razu wyplywac na plytkie nurki). polecam kurs executive tzn. dla 1-2 osob w przypadku wiekszej ilosci ludzi nie mamy szans na wieksza ilosc cwiczen a instruktor nie poswieci nam tyle czasu ile bysmy chcieli...konczy sie to tym ze co rusz nam cos nie wychodzi, denerwujemy sie oczekujemy wskazowek a instruktor w tym czasie obrabia inne osoby nie zwracajac na nas uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm IP: *.tomaszow.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 12:16 Hej!Byłam w tym hotelu 2 tyg. i żałuję,że tak krótko.Wróciłam 11 sierpnia. Pobyt i warunki wspominam bardzo dobrze. Doskonałe jedzenie, chociaż po tygodniu zaczęłam tęsknić do tradycyjnego schaboszczaka... Warto skusić się na ciasteczka. Obsługa bardzo miła i życzliwa. W ciągu dnia, animatorzy organizują różne atrakcje typu: piłka wodna,ping- pong,kręgle plażowe,łapanie kija,aerobic itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malmar Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 23:11 Wybieram się tam z dziećmi 6 i 13 lat.Pływają. Czy będą mogli przy hotelu ponurkować z maską i pooglądć rafy? Odpowiedz Link Zgłoś
mishkha Re: Tropicana Grand Oasis w Sharm 18.08.03, 10:27 Spokojnie. Tuż przy hotelu jest rafa. Odpowiedz Link Zgłoś