Gość: D_Nika IP: 81.210.121.* 02.09.03, 11:14 Wybieram się na opcje trzy gwiazdkową (7+7). Czego mam się spodziewac po hotelach 3*? Czy plaże faktycznie małe? Czy bardzo ciasno? Czy w pokojach czysto? Jakie wyżywienie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwona Re: Triada - hotele 3* IP: 89.0.1.* 02.09.03, 15:22 Myśle, że żle zadałaś pytanie- nikt nie wiem w jakim hotelu bedziesz więc trudno odpowiedzieć, ale spróbuję. Byłam w Hotelu Waves (3*) i plaża nie była ogromna ale hotel jest w centrum Hurgady i tam wszystkie hotele maja stosunkowo nieduże plaże (duże zagęszczenie hoteli), w hotelu było czysto (codzienne sprzątanie, świeże ręczniki, wymiana pościeli itp.)ponadto na plaży były leżaki io ręczniki (za darmo), jedzenie normalne aczkolwiek trochę mniejszy wybór niz w hotelu 4*, chociaż nawet przy tej samej ilosci * hotel hotelowi nierówny. Pokoje standardowej wielkości (mam porównanie z 4*) ogólnie nie było źle. pozdrawiam i życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minius Re: Triada - hotele 3* IP: 81.219.125.* 02.09.03, 15:36 Choć sam nie byłem z Triady, ale w naszym hotelu były również zakwaterowane osoby z Triada 7+7. Hotel nazywał się Ambassador Club (***). Na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie żałosne. Chodzi o otoczenie. Dookoła same budowy. Ale już na drugi lub trzeci dzień zaczyna się doceniać jego położenie. Po prostu, w przeciwieńsstwie do 90% hoteli w Hurgadzie nie jest on położony przy głównej ulicy miasta lecz przy autostradzie, gdzie mają zakaz poruszania się egipskie busiki podwożące turystów. Dzięki temu spokojnie można się wyspać, a dźwięk klaksonu to przy tym hotelu rzadkość. Ambassador Club ma dla gości hotelowych udostępnioną plażę w hotelu Royal Pallace. A jest to jedna z większych, a na pewno z piękniejszych i nie zatłoczonych plaż. Aby się na nią dostać można przejść się spacerkiem (ok. 10min.) lub skorzystać z hotelowego busika, który kursuje pomiędzy Ambassadorem, a Royal Pallace co pół godziny (jest bezpłatny). Jedzonko znośne, schudnięcie nie grozi. Może to nie Sheraton, ale pokoje hotelowe są bardzo przestronne. Jedyne co rzuciło mi się w oczy negatywnego, to nieco brudne zasłonki prysznicowe. Uważam, że na takiej wycieczce (ja byłem na podobnej z Alfa Star) nie ma co zwracać za bardzo uwagi na jakość hotelu, lecz na możliwość spokojnego wyspania się po męczących wycieczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D_Nika Re: Triada - hotele 3* IP: 81.210.121.* 02.09.03, 15:51 Pytanie zadałam dobrze. :) Wiem, że hotelu wybrac nie mogę, ale w Triada chyba podczas sezonu korzysta raczej z tych samych i po prostu chcę wiedzieć, czego się po nich spodziewać. :) Dlatego pytam ogólnie o hotele w tej kategorii. :) Gdyby opinie były bardzo złe, to zmieniłabym opcję na 4*, ale jeśli źle nie jest (głównie zależy mi na czystości a nie luksusie), to wolę tą różnicę przehulać w Egipcie. ;) W katalogu są zdjęcia właśnie Waves i Ambasadora, ale zdjęcia są zawsze zachęcające. :) Dzięki za optymistyczne opinie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Triada - hotele 3* IP: 89.0.1.* 03.09.03, 08:59 O.K. nie wiedziałam, że nie możesz wybrać hotelu. Jeżeli chodzi o zdjęcia dotyczące Wavesa to są zgodne z rzeczywistością. Pozdrawiam i życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś