Dodaj do ulubionych

Naiwnie myślałam, że mnie coś takiego nie spotka..

12.05.08, 14:55
Właśnie się dowiedziałam, że Itaka przesunęła wylot z Katowic do
Sharm z 20.05, godz. 9.15 na 19.05, godz. 23.45....
Dodatkowo mamy międzylądowanie w Poznaniu, w Sharm jesteśmy o 7.00
rano i czekamy w recepcji kilka godzin na pokoje, no bo w końcu
hotel ma dla nas rezerwacje od 20 maja, a doba hotelowa zaczyna się
od 15.00 czy coś w tym stylu.........
Jestem wkurzona koszmarnie, bo lecę z 7-latkiem i moimi Rodzicami i
wcale nie uśmiecha mi się koczowanie tylu godzin w samolocie, a
potem w recepcji hotelowej....
Musiałam sobie upuścić pary.
I uroczyscie przysięgam tutaj, że NIGDY WIĘCEJ nie wybiorę się na
urlop ani z Itaką, ani z innym tego typu pseudo-biurem. Miałam
stresa w zeszłym roku, jak leciałam ze Sky-Clubem do Sharm, ale oni
spisali się na medal, a "doświadczona w branży od 19 lat" Itaka dała
d.... w na całej lini......
Ech, szlag mnie zaraz trafi.............
Jeszcze żebym sobie nie wykrakała zmiany hotelu....................
Obserwuj wątek
    • iberia.pl uszy do gory ! 12.05.08, 15:22
      bogna71 napisała:

> Właśnie się dowiedziałam, że Itaka przesunęła wylot z Katowic do
      > Sharm z 20.05, godz. 9.15 na 19.05, godz. 23.45....

faktycznie troche kicha, ale...

> Dodatkowo mamy międzylądowanie w Poznaniu,

tego juz o tej porze roku w ogole nie rozumiem...

> w Sharm jesteśmy o 7.00
      > rano i czekamy w recepcji kilka godzin na pokoje, no bo w końcu
      > hotel ma dla nas rezerwacje od 20 maja, a doba hotelowa zaczyna
      się od 15.00 czy coś w tym stylu.........

roznbie moze byc, ja tez przylecialam do SSH rano i pokoj mialam od
      razu, nie martw sie na zapas !

> Jestem wkurzona koszmarnie, bo lecę z 7-latkiem i moimi Rodzicami
      i wcale nie uśmiecha mi się koczowanie tylu godzin w samolocie, a
      > potem w recepcji hotelowej....

rozumiem i nie dziwie sie .

> Musiałam sobie upuścić pary.
      > I uroczyscie przysięgam tutaj, że NIGDY WIĘCEJ nie wybiorę się na
      > urlop ani z Itaką, ani z innym tego typu pseudo-biurem.

to z kim ? Mylisz, ze TUI lata wlasnymi samolotami?:-)

> a "doświadczona w branży od 19 lat" Itaka dała
      > d.... w na całej lini......
      > Ech, szlag mnie zaraz trafi.............
      > Jeszcze żebym sobie nie wykrakała zmiany hotelu....................

wlasnie, nie kracz a poza tym te godziny wylotu moga sie jeszcze
      zmienic.Mimow szystko wierze, ze wrocisz zadowolona, udanego urlopu
      zycze:-).
      • bogna71 Re: uszy do gory ! 12.05.08, 17:57
        Dzięki, Iberia:) staram się myśleć pozytywnie, ale już facet z biura
        mówił, że po przylocie mamy śniadanie, ale na pokoje trzeba będzie
        poczekać......
        Ech, wygląda na to, że stroje kąpielowe trzeba będzie do podręcznego
        wpakować i odrazu z samolotu - skok do basenu:))
        • janan2 Re: uszy do gory ! 12.05.08, 18:12

> wpakować i odrazu z samolotu - skok do basenu:))
          >Proponuje morze to jednak Na P Cl a nie jakieś samo Cl z dodatkiem OH(w
          uproszczeniu).Nie ma tak żle,Tu nie wszystko wiedzą.Straszą a potem będziesz
          mile zaskoczona i o to biega.Też mnie straszyli przed wylotem a potem przyjemna
          ulga.Nawet wycieczkę dali gratis (60) za brak planowanego miedzylądowania.
          • janusz.amir Re: uszy do gory ! 12.05.08, 18:50
            Doba hotelowa jest liczona od 12-tej i od tej godziny dadzą Ci pokój!!
            W najgorszym wypadku!!
            Z reguły pokoje są wolne już parę godzin wcześniej i na pewno Ci na cito
            przygotują, więc po co bijesz pianę??
            Nawet poczekanie godzinki czy dwie w barku też ma swój urok.
            Więc wyluzuj i nie panikuj.
            Wszystko jest OK!!!!
            • iberia.pl Re: uszy do gory !do Janusza 12.05.08, 18:54
              Janusz masz racje, ze poczekanie w barze to zaden klopot, ale jesli
              ktos jest np. z malym dzieckiem, albo mial do lotniska w PL dojazd
              rzedu 500km to ma prawo byc padniety i marzyc o tym by znalezc sie
              juz w pokoju po dosc dlugiej podrozy :-).
              • mikkka30 a nie zmienili ci rezerwacji 12.05.08, 19:51
                mi oasis takze zmienil date wylotu,wiec dowiedz sie czy 19 nie jest
                traktowany jako pierwszy dzien wycieczki,jesli tak to odrazu po
                przyjezdzie dostaniesz pokoj ,bo to twoj drugi dzien ,z pierwszego
                mialas tylko 15minut w samolocie:(( pozdrawiam i zycze milego
                wypoczynku
                • missundaztood Re: a nie zmienili ci rezerwacji 13.05.08, 14:10
                  Łączę się w bólu...Ja z Sun&Fun wracam w sobotę a pokój mam do
                  piątku do 12:00, więc już w ogóle cudownie. I ja to dopiero lecę z
                  pseudo-biurem. Niestety prawie wszystkie biura teraz mają klientów w
                  nosie, popyt mają gigantyczny, to co się będą starać...
                  • iberia.pl Re: a nie zmienili ci rezerwacji 13.05.08, 14:14
                    missundaztood napisała:

> Łączę się w bólu...Ja z Sun&Fun wracam w sobotę a pokój mam do
                    > piątku do 12:00, więc już w ogóle cudownie. I ja to dopiero lecę z
                    > pseudo-biurem. Niestety prawie wszystkie biura teraz mają klientów
                    w nosie, popyt mają gigantyczny, to co się będą starać...

tez tak mialam z Eximem:pokoj zwolnilam w piatek o g.12 a wylot w
                    nocy z piatku na sobote cos kolo 4 rano-ale mnie sie zgadzala ilosc
                    nocy a Tobie? Jesli nie jedziesz z malutkim dzieckiem to dla osoby
                    doroslej to chyba nie jest duzy klopot zeby te 12h pobyc bez pokoju.
                    • bogna71 I wykrakałam......... 13.05.08, 21:21
                      Dziś zadzwoniła pani z Itaki i stwierdziła, że hotel, który
                      wybrałam, Sunrise Island View, obniżył loty i nie spełnia oczekiwań
                      klientów, wobec czego, wspaniałomyślna Itaka zmieniła nam go na Jaz
                      coś tam Beach Resort. Fajna sprawa, zwłaszcza, jak człowiek
                      zarezerwował sobie hotel po długim namyśle w First Minute, i hotel
                      ten otrzymał w 2007 roku Żagiel Itaki za najwyższą jakość
                      świadczonych usług i był to hotel dla wymagających klientów....
                      A ten cały Jaz nie ma nawet dostępu do rafy koralowej, 600 m wg
                      katalogu jest do czoła rafy (po głębokości 20-50 cm), a tam silne
                      prądy utrudniają snurkowanie. Aha - pomostu nie ma.
                      A ja jadę do Egiptu ze względu na rafy.....
                      I pewnie teraz znowu dowiem się, ze biję pianę, ale ja po prostu
                      ciągle jestem w głębokim szoku, jak te praktyki są nagminne....
                      W końcu wydębiłam od pani ezerwację w hotelu Conrad (niestety brak
                      jest zjeżdżalni dla dziecka i dzisiaj już go musiałam baaardzo
                      pocieszać, bo się dziecko popłakało), ale nie mam pojęcia tak
                      naprawdę, gdzie wyląduję.....
                      • iberia.pl Re: I wykrakałam.........:-(( 14.05.08, 08:19
                        qrcze bogdna, nie chce sie wymadrzac, ale jestes kolejna osoba,
                        ktorej przypadek przekonuje mnie do tego, zeby jednak kupowac last
                        minute:nie ma smiesznych doplat, a i mniejsze szanse na zmiane
                        hotelu.
                        Zycze udanych wakacji mimo wszystko.
                      • chudyolek Re: I wykrakałam......... 14.05.08, 08:35
                        Lecę do Conrada w lipcu i mam nadzieję, że bedziesz zadowolona ze
                        zmiany. Na pocieszenie dla dziecka - info z forum - goście hotelu
                        conrad bezpłatnie korzystają z aquaparku hotelu Cleo :) wystarczy
                        opaska all z conrada.
                        Co do raf - wybralam Conrada ze względu na rafy.
                        Pomimo wielu kłopotów - wierzę, iż urlop będzie udany.
                        Urlop wykupiłam w styczniu...w selectours...first minute...teraz
                        dopłacam 3*280,00 PLN...
                        pozdrawiam serdecznie
                      • monjan bogna 14.05.08, 08:55
                        Conrad jest bardzo fajny!!!bedziesz zadowolona!!rafa super, pomost, piekna plaza
                        jak dla dziecka-aa zjezdzlni nie ma ale za to mozecie za darmo wejsc do
                        CleoPark-poczytaj moj watek w opisie hoteli-uszy do gory!!bedzie super
                        • bogna71 Monjan:) 14.05.08, 11:56
                          No poczytałam sobie Twój opis hotelu Conrad i trochę mi się lepiej
                          zrobiło;)
                          Obejrzałam też stronę Cleo-parku i jest dobrze - Kuba życzy sobie
                          jeździć tam codziennie;)), ale mam nadzieję, że rafa i ryby jednak
                          zwyciężą i do Cleo pojedziemy raz albo dwa. No i mam do Ciebie
                          pytanie - taksówkę braliście z hotelu, czy z drogi? I jak daleko
                          jest do tego aquaparku? I czy umawialiście się z taksiarzem też na
                          powrót, czy po prostu po wyjściu z parku łapaliście nowa taryfę??
                          Rany, mam nadzieję, że jednak trafię do tego Conrada, bo plaża i
                          rafa są w jego przypadku takie jak trzeba:)
                          • monjan Re: Monjan:) 14.05.08, 20:54
                            taksówke bralismy spod hotelu-jest ich duzo, kosztok 6$ za taxi(4 osoby)jedzie
                            sie jakies pol godziny
                            nie bierz hotelowych bo drogie strasznie

a potem z CleoParku mozecie podjechac od razu do NaamaBay lub OldMarket-bo juz
                            blisko
                            po wyjsciu bralismy nowa taryfe a raz wracalismy busem
                            bedzie dobrze:))
                    • missundaztood Re: a nie zmienili ci rezerwacji 13.05.08, 22:09
                      iberia.pl napisała:
                      > tez tak mialam z Eximem:pokoj zwolnilam w piatek o g.12 a wylot w
                      > nocy z piatku na sobote cos kolo 4 rano-ale mnie sie zgadzala
                      ilosc
                      > nocy a Tobie? Jesli nie jedziesz z malutkim dzieckiem to dla osoby
                      > doroslej to chyba nie jest duzy klopot zeby te 12h pobyc bez
                      pokoju.

Tak, noce mi się też zgadzają tzn. pierwszej nocy w hotelu będę ok.
                      6 rano :/
                      Jadę z dzieckiem i będę po prostu musiała dokupić dodatkową dobę, bo
                      jakieś 15-16 godzin bez pokoju nas czeka. Trochę zabiła mnie cena
                      pokoju na stronie hotelu - 177 Euro, mam nadzieję, że nie będę
                      musiała aż tyle dopłacać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka