Dodaj do ulubionych

sindbad aqua park Hurghada

15.05.08, 14:39
Wybieramy się tam 11 lipca wylot z Gdańska.Czy ktoś może podzielić się swoimi
uwagami, radami na temat tego hotelu.Jakie wycieczki fakultatywne wybrać, z
czego zrezygnować.Lecimy z dziećmi w wieku 9, 13, 15 i 18 lat. Chcielibyśmy
żeby dzieci były zadowolone. Proszę o opinię i dziękuję za takowe.
Obserwuj wątek
    • emma65 Re: sindbad aqua park Hurghada 15.05.08, 16:33
      Byłam w tym hotelu w listopadzie.
      Przebywając w tym hotelu możesz korzystać z hotelu obok - Sindbad
      i Sindbad Beach-przejście przez nawet przyjemną i zadbaną promenadę.
      W pobliżu są sklepy i różne biura oragnizujące fakultety.

Zaraz za Sindbad Aqua Park w listopadzie była budowa chyba rozbudowa
      aqua parku, marudnie im szło,więc nie wykluczone, że roboty będą
      jeszcze prowadzone. Ale jeśli nie otrzymacie pokoju bezpośrednio od
      strony budowy, to problemu nie będzie.
      Ogólnie mam wrażenia pozytywne.
      • tamerza Re: sindbad aqua park Hurghada 16.05.08, 08:26
        bylam w tym hotelu 2 lata temu, byl to moj trzeci pobyt w egipcie i mam
        porownanie. hotel rewelacja, z dziecmi jak naj bardziej, ma super aquapark, jest
        bardzo blisko sklepow, restauracji, itd. bardzo bogaty all, jedzonko bardzo
        dobre, jest restauracja tematyczna grecka, na ktora trzeba sie zapisywac, ale
        warto, w ramach all masz jeden masaz gratis, jedyna wada hotelu jest kompletny
        brak rafy, kolorowych rybek... woda ladna ale nic w niej zyjacego nie ma :( i to
        jest minus, reszta bez zastrzezen
        • bozenamichalak1962 Re: sindbad aqua park Hurghada 17.05.08, 10:30
          Dzięki za wiadomości.Jadę bez obaw. Jedziemy z biurem Sun&Fun(pierwszy raz z
          nimi)Opinie są różne - po powrocie napiszę relacje. Odnośnie wycieczek
          fakultatywnych- co byście poradzili- od rezydenta czy miejscowe biura. Dzieci
          chcą wypad na pustynię, mąż nurkowanie (ciekawe czy w pobliżu jest centrum
          nurkowania?).Jakie pamiątki przywozicie z Egiptu? Może jeszcze ktoś mi coś
          podpowie? Pozdrawiam z Mazur.
          • tamerza Re: sindbad aqua park Hurghada 17.05.08, 11:22
            o hotel na prawde mozesz byc w 100% spokojna, tam nie ma sie do czego
            przyczepic, my bylismy bardzo zadowoleni, jest mnostwo barow, restauracji, na
            plazy lody dla dzieci, w all masz nawet owoce morza w restauracji glownej

jezeli chodzi o wycieczki my jechalismy z miejscowego biura, jechalismy z orbit
            tours na przeciwko sultana beach, bylo wszystko ok, a przy tym za polowe ceny,
            bylismy na snurkowaniu na trzech wyspach, widzielismy delfiny, rewelacja, na
            jeep safarii tez bylismy z miejscowego, ale widzialam jeep safarii organozowane
            przez rezeydenta i musze przyznac ze bylo lepsze niz to z miejscowego biura,
            • tamerza Re: sindbad aqua park Hurghada 17.05.08, 11:25
              aaaaa pod tym linkiem masz nasze foty z tego hotelu:

foto.onet.pl/f49nm,cg9hhofc4o64,u.html
              • bozenamichalak1962 Re: sindbad aqua park Hurghada 18.05.08, 11:47
                Dziekuje moi mili, juz sie nie moge doczekac wyjazdu, zdjecia super.Po powrocie
                wrzucimy nasze. Bede miala pod opieka dzieci mojego brata, tak wiec wezme pod
                uwage wycieczki u rezydenta, tutaj jest sie ubezpieczonym, a w lokalnych biurach
                chyba nie). Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam.
                • emma65 Re: sindbad aqua park Hurghada 03.07.08, 15:19
                  Odnośnie ubezpieczenia.
                  Uważam (wielokrotnie temat był omawiany na forum), że jeśli nie
                  uprawia się ekstremalnych sportów, to ubezpieczenie wykupione w
                  biurze podrózy OBOWIĄZUJE na każdej wycieczce, wyjściu do miasta, do
                  knajpki poza hotel itp.
                  A rezydenci straszą, gdyż mają w tym swój interes.
                  Będąc w Egipcie (i nie tylko)zawsze wykupowałam fakultety w
                  miejscowych biurach. Pardon, tylko raz kupiłam u rezydenta-safari,
                  ale to był moj 1-y raz w Egipcie.Dodam, dużo przepłaciłam za tę samą
                  usługę.
                  • janusz.amir Re: sindbad aqua park Hurghada 03.07.08, 15:31
                    Vis a vis Sindbada Aqua obok marketu Abu Ashara jest biuro Jeddah Tours.
                    Fajne i tanie wycieczki. Mówią po polsku.
                    A ubezpieczenie obowiązuje niezależnie z kim jedziesz.
                    Janusz
                    • bravo494 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 09:20
                      no zobaczymy co to za hotel wylatuję tam 31 07 z wawy
                      • heniekj23 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 10:06
                        No to sie spotkamy bo ja lecę 1.08 z Katowic Byłem w tym hotelu 3
                        lata temu było super jestem zadowolony dlatego wracając do Egiptu
                        wybrałem jeszcze raz ten hotel a teraz doszedł ten Aquapark
                        • agnieszkasz_1 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 10:53
                          Lecę pierwszy raz do Egiptu i właśnie wybrałam ten hotel, wylot
                          31.07 z Łodzi, ale jakoś tak dziwnie bo przez Szczecin :)
                          Lecę sama z 12 letnim synem i trochę się boję jak tam będzie.
                          • heniekj23 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 11:13
                            Hotel jest naprawde fajny a ja lece z żoną i 13 letnim synem napewno
                            sią spotkamy a chłopaki się bedą fajnie bawić
                            • bravo494 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 12:46
                              no to mam nadzieję że się jakoś spotkamy chociaż zebym mial się z
                              kim piwa napić:)
                              Niestety my jedziemy bez dzieci ale mamy zamiar bawic się jak dzieci
                              w tym aquaparku
                              • agnieszkasz_1 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 13:33
                                a już się bałam, że będzie nudnie, a tu proszę , jescze człowiek nie
                                wyjechał, a juz znajomości :).Nie wiem jak WY, ale ja liczę dni do
                                wyjazdu:)
                                • agnieszkasz_1 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 13:36
                                  miało być nudno, upał juz mi szkodzi :)
                          • macdor Re: sindbad aqua park Hurghada 05.07.08, 07:19
                            Agnieszko,czy możesz podać z jakiego biura skorzystałaś?Tez chce załatwić wyjazd na 31 lipca z Łodzi,ale nie wiem do jakiego tour operatora się zgłosić> Z góry dziękuje. Grzegorz
                            • heniekj23 Re: sindbad aqua park Hurghada 05.07.08, 09:48
                              Do macdor - sprawdz w ofercie sun&fun oni chyba jeszcze mają miejsca
                              do tego hotelu w tym terminie.
                          • mango.pl Re: sindbad aqua park Hurghada 11.07.08, 20:05
                            witam
                            ja wybrałam ten hotel i lecę 02.08.2008 z Katowic z synem 10letnim,
                            pozdrawiam i do zobaczenia w Egipcie
                            Iza
                            • agnieszkasz_1 Re: sindbad aqua park Hurghada 11.07.08, 20:18
                              Iza
                              super, ja lece 31 lipca z Łodzi, może chłopcy sie bede bawic razem?
                              pozdrawiam
                              Agnieszka
                              • mango.pl Re: sindbad aqua park Hurghada 11.07.08, 20:21
                                czy możesz podać maila????
                                mam kilka pytań?
                                • mango.pl Re: sindbad aqua park Hurghada 11.07.08, 20:23
                                  sorki nie podawaj
                                  • agnieszkasz_1 Re: sindbad aqua park Hurghada 11.07.08, 20:26
                                    podam :), pytaj :)
                                    agnieszkasz@op.pl
                        • robgrob Re: sindbad aqua park Hurghada 31.07.08, 23:59
                          Hej daj jakies namiary bo my tez jedziemy z Katowic jutro tj 1.08.
                          co moglbys jeszcze doradzic ?

pozdrawiam Robert
                      • burianka Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 14:48
                        To my będziemy już ciut wczesniej.Lecimy do tego hotelu 24/07 dwie
                        rodzinki 2+2 z Selectours.Już powoli odliczmy czas :))
                        Pozdrawiam
                        • agnieszkasz_1 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 14:58
                          ja jadę z alfa-star
                          • bravo494 Re: sindbad aqua park Hurghada 04.07.08, 19:14
                            no ja też z alfy:)
                            • heniekj23 Re: sindbad aqua park Hurghada 05.07.08, 09:50
                              do macdor - sprawdz z sun&fun oni mają chyba miejsce na ten termin w
                              tym hotelu
                              • agnieszkasz_1 Re: sindbad aqua park Hurghada 06.07.08, 20:35
                                do macdor -i jak udało się ?:)
                                • bozenamichalak1962 Re: sindbad aqua park Hurghada 08.07.08, 14:09
                                  Oj, dawno mnie nie było na forum, a tu odpowiedzi.Dziekuje wszystkim, szkoda,że
                                  nikt nie leci 11 lipca. Jesteśmy zabawową rodzinką. Pozdrawiam forumowiczów z
                                  Mazur (konkretnie Ostróda). Jak wrócimy to wszystko opiszę.
                                  • entera Re: sindbad aqua park Hurghada 08.07.08, 17:34
                                    Ja wróciłam w czerwcu z sindbada.Moje dzieci były zachwycone,hotel super !!!!do nieczego nie mozna sie przyczepic ,czysciutko,jedzenie pyszne,jest tyle resteuracji ze kazdy znajdzie cos dla siebie.Przy hotelu jest promenada jest gdzie spacerować.Wycieczki kupowalismy w biurze z ktorym lecielismy(Kair,Luxor i giftun w pakiecie wychodzi taniej).Sindbad to jeden z najlepszych hoteli do wypoczynku z pociechami, nie mają kiedy sie tam nudzić(Zjezdzalnie ,baseny ,plac zabaw przy basenie i przy plazy ,trampoliny.Polecam i zycze udanego wypoczynku.
                                    • heniekj23 Re: sindbad aqua park Hurghada 08.07.08, 22:05
                                      pytanie do entera z jakiego biura leciałaś.
                                      • burianka Re: sindbad aqua park Hurghada 09.07.08, 08:37
                                        Czy dotknęła Was "zemsta "?Najbardziej martwię się o dzieci bo my
                                        starzy jakoś sobie musimy poradzić.
                                        Na jakie pokoje zwrócić uwagę,a które szczególnie omijać ?
                                        pozdrawiam
                                      • entera Re: sindbad aqua park Hurghada 09.07.08, 20:41
                                        Lecieliśmy z biura Selectours i jestesmy bardzo zadowoleni.
                                        Zemsta nas nie dopadła dzieciom przez 2 tygodnie przed wyjazdem podawałam
                                        trilac,nie mylcie zemsty faraona ze zmiana flory bakteryjnej gdzie lata sie na
                                        kibelek kilka razy dzienie.Jezeli dzieci dostaną zemste wzywajcie odrazu
                                        lekarza(wizyta jest darmowa) poda zaszczyk i zaraz im przejdzie.
                                        Pozdrawiam
                                        • emma65 Re: sindbad aqua park Hurghada 01.08.08, 11:42
                                          A ja w tym hotelu zemstę miałam, taką z biegunką i temperaturą.
                                          Pomógł Antinal.
    • paula_0104 Re: sindbad aqua park Hurghada 19.08.08, 18:11
      Wujezdzam z rodzicami w pazdzierniku.Bardzo lubie sporty wodne co
      byscie polecali..?Gdzie najlepiej nurkowac..?
    • paula_0104 Re: sindbad aqua park Hurghada 19.08.08, 18:25
      jade z rodzicami w pazdzierniku bardzo lubie sportu wodne , gdzie
      najlepiej nurkowac i wypozyczac sprzt do nurkowania..?
      • bravo494 Re: sindbad aqua park Hurghada 19.08.08, 19:30
        sindbad ma swoją ofertę takich rzeczy. Myślę że lepiej bo można
        potargować trochę więcej bo jesteś też z sindbada. Ja osobiście
        wybrałem sindbadowską łódz podwodną i jestem zadowolony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka