Dodaj do ulubionych

Morgana Azur Taba- kto był

09.07.08, 12:10
Witam,
kto z Was był i moze cos napisac
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • piotrekzaz Re: Morgana Azur Taba- kto był 10.07.08, 19:09
      Witam! również mam pytanie czy ktoś był w tym hotelu? Morgana Azur??
      wybieramy sie grupa 4 osobowa właśnie do tego hotelu pod koniec lipca...
      pozdrawiam
      • 123voytek Re: Morgana Azur Taba- kto był 10.07.08, 20:58
        jw. w w/w temacie?? był ktoś, będę wdzięczny za odpowiedź. A tak poza tym to kiedy lecicie forumowicze??
    • siulka0 Re: Morgana Azur Taba- kto był 10.07.08, 23:39
      Ja tez jestem bardzo ciekawa co do hotelu i okolicy. Jedziemy w 4 młodych ludzi.
      Byliśmy już w Hurghadzie ale chcemy w tym roku jechac do tego hotelu.Proszę o
      opinie.
    • piotrekzaz Re: Morgana Azur Taba- kto był 24.07.08, 20:33
      Może juz ktos cos wie o Morganie...
      • 123voytek Re: Morgana Azur Taba- kto był 26.07.08, 18:09
        Może się coś zmieniło w temacie. My mamy wylot za 2 dni, więc chorobcia chciałbym coś wiedzieć świeżego.
        Jak tam jest tak naprawdę z tymi dyskotekami, itp.?
    • 123voytek Re: Morgana Azur Taba- kto był 15.08.08, 11:02
      Właśnie parę dni temu wróciliśmy z tego hotelu, jeżeli ktoś jest zainteresowany informacjami pytajcie.
      • jarecki059 Re: Morgana Azur Taba- kto był 17.08.08, 08:55
        Witam.
        Mam pytanie odnośnie All. Czy dostępne jest tylko w restauracji głównej, czy również w innych miejscach (barach) na terenie hotelu?
        Jakie są pokoje? Czy przy zakwaterowaniu trzeba sobie pomóc ($) w recepcji?
        • 123voytek Re: Morgana Azur Taba- kto był 20.08.08, 21:57
          Jeżeli chodzi o ALL, to dotyczy to wszystkich restauracji na terenie hotelu. Także tzw. włoska jest zaliczona do All-a. Pokoje są OK, ja osobiście zamieniałem pokój (akurat znajomym, nie sobie), chcieliśmy być obok siebie i obyło się bez USD. Choć ludzie próbowali, ale nie wiem czy to dawało jakiś skutek.
          Jeżeli trafisz na szczyt w hotelu może być rzeczywiście problem z zamianą. Przynajmniej tak mi gościu w recepcji tłumaczył, ale się udało.
          My mieliśmy pokój przy plaży w domku, nie w całym kompleksie hotelowym i sobie go bardzo chwalę. Czysto, pokoje sprzątane codziennie, ręczniki także wymieniane codziennie. Oczywiście zostawialiśmi po dolarze (nie każdego dnia), ale i bez tego wydaje mi się że byłoby czysto.
          Jedyny problem dla panów sprawiało uzupełnianie minibaru, tzn. notorycznie "zapominali" przynosić wodę mineralną i kawę. W takim przypadku trzeba było się przejść do lobby baru i zgłosić brak, a następnie dawali czego było brak. Pytali się jaki pokój, coś tam sprawdzali i było załatwione. Ogólne wrażenie pozytywne.
          W tym domku, którym my mieszkaliśmy pokoje różniły się w sumie tylko tym, że jeden miał tarasik, a drugi go nie miał, ale za to był większy właśnie o powierznię tego tarasu. Druga różnica tyła taka, że my mieliśmy tzw. łoże małżeńskie, a w drugim pokoju były 2 łóżka, aha i w łazience my mieliśmy lufcik, a znajomi nie. Takich pokoi w domku było 4 na dole po dwa ze wspolnym jednym większym pokojem, coś w stylu pokoju gościnnego do wspólnego przesiadywania, ale u nas nie działa. W sumie to nie problem, bo i tak byśmy tam nie przesiadywali i 4 pokoje na piętrze.
          Pozdrawiam.
          • jarecki059 Re: Morgana Azur Taba- kto był 21.08.08, 12:04
            Dzięki za informacje. Wyjazd wkrótce.
            Ten minibar, o którym wspominasz jest dodatkowo płatny?
            • 123voytek Re: Morgana Azur Taba- kto był 21.08.08, 21:04
              nie, minibar jest w cenie. Minibar to 2 buletki wody mineralnej 0,5 litra (na 2 os.), 2 saszetki kawy nescafe, sukier, śmietanka w proszku, herbata lipton. Śmietanka pojawiła się tylko na początku, po wodę bardzo często wędrowałem do lobby baru, jak wspomniałem we wcześniejszej informacji, jak również po kawę.
              Po kilku razach szczególnie jeden gościu z wielkimi problemami mi dawał brakujące rzeczy, ale kij mu w oko.
              A tak na marginesie, jak Ci zazdroszczę, że jedziesz ;)
          • piekny-egipt do 123voytek 21.08.08, 12:56
            Mam pytanie dotyczące nurkowania. W katalogach BP opisują że jest szkoła nurkowania. Jak to wygląda w rzeczywistości. Czy coś mozesz mi przybliżyć?Czy w pobliżu hotelu są rafy koralowe?
            • 123voytek Re: do 123voytek 21.08.08, 21:18
              Oj są, są. Przy tym hotelu jest szkoła (centrum) nurkowania. Jak to się dokładnie nazywało nie wiem. W zeszłym roku byłem w Hurghadzie i jeżeli miałbym porównywać rafę przy plaży tą w Hurghadzie (hotel Empire), a tą w Tabie to powiem szczerze nie ma co nawet porównywać. Taba to jest to!!!! Piękna rafa, ryb mnóstwo.
              W Tabie nie wykupywałem nurkowania, lecz rok temu w Hurghadzie. Wyglądało to następująco:
              u rezydenta oczywiście drożej (40-50 USD), na mieście 30 USD w lokalnym biurze (nie wiem jak wyglądało ubezpieczenie, raczej go nie było, cena liczona dla 6 osób). Wyjazd spod biura oddalonego od Empire może z 3 min. piechotką, czyli pod nosem. Dojazd do przystani jachtów busem, wypłynięcie na pełne morze, dwa zejścia pod wodę, każda osoba ma swojego opiekuna pod wodą, w między czasie możliwość snurkowania. Do tego obiad, lodóweczka wypełniona colą w butelce, wodą mineralną, w drodze powrotnej poczęstunek arbuzem. Aha koszt dla osoby, która nie chciała schodzić pod wodę, a tylko snurkować to 10 USD. Sprzętu własnego nie trzeba było zabierać ze sobą, tzn. maska, rurka. Powrót jak dobrze pamiętam ok. 16.00. Ogólnie oczywiście gorąco polecam. Tylko nie wiem jak wtedy wygląda kwestia ubezpieczenia.
              Szkolenie jak zachowywać się pod wodą, itd. przez polskiego instruktora, tak na marginesie trwało to może z 10 min, a potem znikł. Pewnie popłynał na inny jacht (było ich chyba kilkanaście, jak nie dziesiąt), więc na naszym jachcie nie było nikogo polskojęzycznego. W takim przypadku warto znać trochę angielski, rosyjski.

Wracając do pierwszego pytania. Jest i była dosyć popularna. Nie wypływało się lecz schodzili do wody przy rafach. Są organizowane (za dodatkową opłatą) wycieczki statkami, itp. Ja nie korzystałem z tych atrakcji.
              Pozdrawiam
              • przemsky00 Re: do 123voytek 24.08.08, 11:55
                Witam
                Mam jeszcze kilka pytań co do tego hotelu.
                Czy dostaje się oddzielne ręczniki na plaże?
                Czy w pokoju jest czajnik, suszarka?
                Czy sejf jest płatny?
                Czy są jakieś atrakcje dla dzieci?
                Czy w hotelu jest bank gdzie można wymienić $?
                Czy w pobliżu jest apteka ?
                I jak jest strefa wolnocłowa w Tabie
                • 123voytek Re: do 123voytek 24.08.08, 20:55
                  Witam:
                  1. tak są oddzielnie dawane.
                  2. tak, czajnik i suszarka jest.
                  3. nie, nie jest płatny.
                  4. są jakieś, ale nie wiem dokładnie jakie, nie mam dzieci więc się nie interesowałem.
                  5. banku nie widziałem, pieniędzy nie trzeba wymieniać, w sklepikach w hotelu można płacić dolarami i euro.
                  6. nie ma.
                  7. nie ma. Jest tylko hotel i pustynia. To nie jest miejsce, dla ludzi którzy chcą poznać życie egipskie, ponieważ nie ma możliwości wyjść poza hotel na tzw. miasto. Nie ma czegoś takiego. Oczywiście można sobie wykupic wycieczki na miejscu u rezygenta. Strefa wolnocłowa jest na granicy egipsko-izraelskiej, ale oczywiście przy jej przekraczaniu można coś kupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka