Dodaj do ulubionych

Sharm Holiday-Sharm

09.07.08, 21:19
Poszukujemy informacji o tym hotelu
Obserwuj wątek
    • czarnysunset Re: Sharm Holiday-Sharm 14.07.08, 09:25
      Czy naprawdę nikt nie wypoczywał w osranim czasie w tym
      hotelu????????
      • aangie1 Re: Sharm Holiday-Sharm 09.08.08, 20:37
        Witam, wypoczywałam w Sharm Holiday w te wakacje (02.07-16.07) wraz z mężem i
        parą znajomych.
        Moje spostrzeżenia:
        Podjeżdżając pod hotel nie przeżylam szoku, wypada blado w porównaniu z innymi.
        4 gwiazdki-hmmmm, polemizowałabym.
        Minusy hotelu:
        - brudne szklanki na stołówce
        - płukane kubki jednorazowe ( przy dystrybutorach z napojami powąchaj czy nie
        śmierdzą piwem)
        - bardzo skromnie z owocami do posiłków
        - napoje fanta, coca-cola czy sprite pozostawiały wiele do życzenia. Smakowały
        jak rozcieńczony syrop. Zdarzało się, ze napoje były bez gazu.
        - kelnerzy nie obsluguja lezakow.
        - obsługa w recepcji. Przy meldowaniu się włożyłam 20 dolców do paszportu,
        prosząc o pokój z widokiem na basen, informując, że jest to mój miesiąc miodowy
        i zależy mi na dobrym ulokowaniu. Dostałąm pokój z widokiem na ulicę. Oczywiście
        wróciłam do recepcji, poinformowano mnie, ze nie maja wolnych pokojow z widokiem
        na basen, bedą za 3 dni. Oczywiście nie było. Wiec daruj sobie taki wydatek.
        - kartki pocztowe zostawilam w recepcji 12 lipca, wyslano je 27 lipca.
        - kelnerzy na stolowce z nadgorliwoscia sprzataja naczynia ze stolow. nie wazne
        czy juz skonczylo sie jesc czy nie. potrafia zabrac talez spod buzi.
        - all inclusive??? Posiłki jak to posiłki egipskie duzo i monotonnie.
        Niestety na temat jedzenia pomiedzy posilkami nie moge powiedziec nic dobrego.
        Nad basenen serwowano bulki slodkie pozostale ze sniadania, do tego bulki suche
        oraz ser i cos na ksztalt mortadeli. A, i jakies takie pieczywko z sere, na
        spodzie z podejzanymi zielonymi kropkami.
        alkohole byly, oczywiscie egipskie wiec radze pozadne zakupy w sklepie wolnoclowym.
        - JACUZZI- dzialala jedna dysza na ok. 10, na wysokosci poziomu wody
        szaro-zielony nalot. Uciekalam gdzie pieprz rosnie!!!
        - wieczorami kelnerzy przy basenie szukaja okazji jakby cie tu oszukac, placisz
        za rachunek i czekasz,czekasz i czekasz na reszte. jak sie upomnisz to sa
        wsciekli i oddaja. jak sie nie upomnisz to przepada.
        -bardzo duzo wypoczywajacych arabusow, ulokowanych w najlepszych pokojach przy
        basenie.
        - plaza hadaba-przepiekna, all inclusive? zapomnij. nie ma nawet prysznica i
        toalety!!!
        PLUSY:
        -dobra lokalizacja, blisko centrum. 3 min spacerkiem od namma bay.
        -pokoje o nr od 900 w gore sa ok. Czyste,lekko zużyte, ale bez zarzutu.
        Sprzatacze przemili.codziennie sprzataja pokoje, wymieniaja reczniki. na cuda z
        recznikow nie ma co liczyc nawet po zostawieniu bakszyszu.
        - baseny ok. dobrze utrzymane
        - mili rekreatorzy, wlosi z ubogim angielskim. animacje po wlosku niestety.
        -kelnerzy na stolowce ok.
        - baseny ok

To nie byl moj pierwszy wyjazd do Egiptu, bylam juz w Hurgadzie i hotel Sharm
        Holiday wypada blado przy Sindbad Aquqpark, rowniez 4 gwiazdki. Kelnerzy na
        zawolanie, obslugujacy turystow. jedzenia do koloru do wyboru. allinclusive za
        ktory warto zaplacic. Sharm holiday wypada blado w porownaniu nawet z Empire
        (3gwiazdki-hurgada).
        Nie jestem malkontentka, poprostu mam porownaie z innymi hotelami. Mi te mnusy
        prawde mowiac nie przeszkadzaly az tak bardzo, wiec urlop uwazam za udany.
        Jednak radze sie zastanowic na tym osrodkiem.
        zycze udanego wypoczynku.
        pytania? oto moj e-mail: annapl2@hotmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka