czarnysunset 09.07.08, 21:19 Poszukujemy informacji o tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnysunset Re: Sharm Holiday-Sharm 14.07.08, 09:25 Czy naprawdę nikt nie wypoczywał w osranim czasie w tym hotelu???????? Odpowiedz Link Zgłoś
aangie1 Re: Sharm Holiday-Sharm 09.08.08, 20:37 Witam, wypoczywałam w Sharm Holiday w te wakacje (02.07-16.07) wraz z mężem i parą znajomych. Moje spostrzeżenia: Podjeżdżając pod hotel nie przeżylam szoku, wypada blado w porównaniu z innymi. 4 gwiazdki-hmmmm, polemizowałabym. Minusy hotelu: - brudne szklanki na stołówce - płukane kubki jednorazowe ( przy dystrybutorach z napojami powąchaj czy nie śmierdzą piwem) - bardzo skromnie z owocami do posiłków - napoje fanta, coca-cola czy sprite pozostawiały wiele do życzenia. Smakowały jak rozcieńczony syrop. Zdarzało się, ze napoje były bez gazu. - kelnerzy nie obsluguja lezakow. - obsługa w recepcji. Przy meldowaniu się włożyłam 20 dolców do paszportu, prosząc o pokój z widokiem na basen, informując, że jest to mój miesiąc miodowy i zależy mi na dobrym ulokowaniu. Dostałąm pokój z widokiem na ulicę. Oczywiście wróciłam do recepcji, poinformowano mnie, ze nie maja wolnych pokojow z widokiem na basen, bedą za 3 dni. Oczywiście nie było. Wiec daruj sobie taki wydatek. - kartki pocztowe zostawilam w recepcji 12 lipca, wyslano je 27 lipca. - kelnerzy na stolowce z nadgorliwoscia sprzataja naczynia ze stolow. nie wazne czy juz skonczylo sie jesc czy nie. potrafia zabrac talez spod buzi. - all inclusive??? Posiłki jak to posiłki egipskie duzo i monotonnie. Niestety na temat jedzenia pomiedzy posilkami nie moge powiedziec nic dobrego. Nad basenen serwowano bulki slodkie pozostale ze sniadania, do tego bulki suche oraz ser i cos na ksztalt mortadeli. A, i jakies takie pieczywko z sere, na spodzie z podejzanymi zielonymi kropkami. alkohole byly, oczywiscie egipskie wiec radze pozadne zakupy w sklepie wolnoclowym. - JACUZZI- dzialala jedna dysza na ok. 10, na wysokosci poziomu wody szaro-zielony nalot. Uciekalam gdzie pieprz rosnie!!! - wieczorami kelnerzy przy basenie szukaja okazji jakby cie tu oszukac, placisz za rachunek i czekasz,czekasz i czekasz na reszte. jak sie upomnisz to sa wsciekli i oddaja. jak sie nie upomnisz to przepada. -bardzo duzo wypoczywajacych arabusow, ulokowanych w najlepszych pokojach przy basenie. - plaza hadaba-przepiekna, all inclusive? zapomnij. nie ma nawet prysznica i toalety!!! PLUSY: -dobra lokalizacja, blisko centrum. 3 min spacerkiem od namma bay. -pokoje o nr od 900 w gore sa ok. Czyste,lekko zużyte, ale bez zarzutu. Sprzatacze przemili.codziennie sprzataja pokoje, wymieniaja reczniki. na cuda z recznikow nie ma co liczyc nawet po zostawieniu bakszyszu. - baseny ok. dobrze utrzymane - mili rekreatorzy, wlosi z ubogim angielskim. animacje po wlosku niestety. -kelnerzy na stolowce ok. - baseny ok To nie byl moj pierwszy wyjazd do Egiptu, bylam juz w Hurgadzie i hotel Sharm Holiday wypada blado przy Sindbad Aquqpark, rowniez 4 gwiazdki. Kelnerzy na zawolanie, obslugujacy turystow. jedzenia do koloru do wyboru. allinclusive za ktory warto zaplacic. Sharm holiday wypada blado w porownaniu nawet z Empire (3gwiazdki-hurgada). Nie jestem malkontentka, poprostu mam porownaie z innymi hotelami. Mi te mnusy prawde mowiac nie przeszkadzaly az tak bardzo, wiec urlop uwazam za udany. Jednak radze sie zastanowic na tym osrodkiem. zycze udanego wypoczynku. pytania? oto moj e-mail: annapl2@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś