Dodaj do ulubionych

Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie?

28.01.09, 22:21
Podbijam pytanie, które padło kilka wątków wcześniej - czy remont w
hotelu ma się ku końcowi? Jak to wygląda? I jeszcze - natknęłam się
na zdjęcia basenu z ustawionymi zjeżdżalniami dla maluchów - czy
ktoś może wie, czy istnieje też coś dla starszych dzieci? Stałych
zjeżdżalni dla dużych tam nie ma, ale może jest teraz coś
tymczasowego? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • ika99 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 08:53
      witam,
      wybieramy sie do tego hotelu w czerwcu
      poprosze link do strony z nowymi zdjęciami hotelu, te co przeglądałam w necie nie mialy żadnych zjeżdżalni.
      pozdrawiam
      • moniaooo Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 10:34
        www.tripadvisor.com/LocationPhotos-g297555-d753996-w2-Royal_Albatros_Moderna-Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html#18810056

hhttp://www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Royal+Albatros+Moderna-ch_ub-hid_41339.html?bumaTyp=pauschal&abreise=03.02.2009&termin=03.02.2009&personen=25%3B25&personenHC=25%3B25&rueckreise=28.06.2009&ruecktermin=28.06.2009&formular=4&showresult=1&seite=5
        • po_prostu_mama Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 12:01
          O właśnie, o tych zdjęciach myślałam, dziękuję <<Moniaooo>>
          • ika99 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 15:05
            dzieki dziewczyny
            tych zdjeć jeszcze nie widziałam ;))))
            • moniaooo Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 15:35
              Kiedy wybieracie się do Moderny?
              My 2+1 (syn 12 lat)30.06.09r na 3 tygodnie.
              • ika99 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 16:12
                hej
                my lecimy wczesniej 9.06
                ja + corka 10 lat
                2+2 (7 i 13 lat)
                • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 17:45
                  Dzięki za fotki:) My lecimy 17 marca z 3 latką. Nie wiecie w której
                  części hotelu najlepiej mieszkać? Tak żeby było w miarę spokojnie i
                  cicho. Pozdr
                  • moniaooo Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 19:16
                    Z przeczytanych przeze mnie opinii wynika, że spokojnie, czyli super dla osób z
                    małymi dziećmi, jest w drugiej części hotelu przy średnim basenie. Pokoje w tych
                    budynkach mają numery zaczynające się od 700 i 800, nie wiem natomiast czy
                    przypadkiem nie będzie to akurat remontowana część.
                    Wklejam link do mapki hotelu - będziesz mogła sama wybrać.

www.tury.ru/image.php?rgallery_id=30261#photo
                    • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 29.01.09, 22:15
                      Bardzo dziękuję, mam nadzieję że remont do marca albo się skończy
                      albo będzie zbliżał się do końca. Pozdr
                      • po_prostu_mama Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 30.01.09, 09:29
                        Mam nadzieję, że będziecie już mieli spokojnie :)
                        Jeśli będziesz mogła, napisz po powrocie jak było.
                        • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 30.01.09, 09:34
                          Oczywiście, napiszę:)
    • po_prostu_mama Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 16.03.09, 13:06
      Kochani, jeśli ktoś już wrócił - proszę o informację jak wyżej i
      niżej - czy remont trwa?
      Jeśli zaś ktoś się wybiera - wielka prośba o pamięć o tych, którzy
      się wybierają i proszą o informację:)
      Pozdrawiam
      • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 17.03.09, 18:44
        My lecimy dzisiaj, a właściwie jutro:( Mieliśmy wylecieć dzisiaj o
        19'30" a lecimy o 3'30" w nocy:((( Po powrocie napiszę co i jak.
        • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 24.03.09, 23:42
          Wróciłam, pytajcie...
          • mariuszxxxx Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 25.03.09, 06:56
            Woda w dużych basenach bardzo zimna?
            • ika99 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 25.03.09, 09:49
              hej, interesuje mnie prawie wszystko, czy remont skonczony, ile jest teraz basenow ( czy ten ze zjezdzalniami jest jakim nowym basenem i jak glebokim), jedzenie, czy jest internet bezprzewodowy, czy mozna snurkowac przy hotelu, czy do Naama mozna dojechac bez problemu busem i za ile, w jakich godzinach jezdzi ten darmowy hotelowy, czy jest lekarz i apteka w hotelu lub w okolicy,
              jesli masz jakies zdjecia to bardzoooooo prosze na maila sunny99@vp.pl
              z gory dziekuje i pozdrawiam
              • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 25.03.09, 12:50
                Woda w dużych basenach była zimna, mało kto się w nich kąpał, dzieci
                baaaardzo sporadycznie. Są 3 baseny: duży (ze zjeżdżalniami), średni
                i mały gdzie była podgrzewana woda (niestety bez zjeżdżalni) i tam
                było zawsze sporo dzieci. Głębokość w małym była od 50 cm do chyba
                150. W dużych nie wiem ale tam gdzie zjeżdżalnie woda była do kolan
                dorosłej osoby. Remon najprawdopodobniej skończony, nie widziałam
                ani nie słyszałam nic co by o nim świadczyło. Obok Albatrosa będzie
                budowany kolejny hotel i być może tam będzie trochę głośno.
                Snurkować można, należy iść do końca pomostu i tam jest zejście do
                wody na głęboką wodę. Rafa ciekawa.
                Jechaliśmy tylko raz do Naama a że byliśmy z małym dzieckiem,
                wzięliśmy taksówkę (o busie nie mogę niestety nic napisać). Za taxi
                zapłacilismy 20 dolców w obie strony (facet czekał na nas). Po
                przywiezieniu nas do hotelu próbował wyłudzić jeszcze 10 dolarów
                (pomimo wcześniejszej umowy na 20) ale nie daliśmy. W hotelu obsługa
                bardzo miła i dyskretna, nikt nie woła o bakszysz.
                Jedzenie dobre ale trochę monotonne, szczególnie śniadania. Lunch
                jest w restauracji przy plaży (frytki, kanapki i bardzo dobra pizza)
                natomiast w restauracji głównej większy wybór. Lekarz jest (na
                szczęście nie korzystaliśmy)apteka również.
                W hotelu jest kawiarenka internetowa (płatna ale nie wiem ile). W
                pokojach niestety nie wiem.
                Pokoje takie sobie, dość duże i codziennie sprzątane, łazienka
                czysta ale widac na niej ząb czasu. Cały hotel do najmłodszych nie
                należy ale wszystko ładnie i porządnie utrzymane. Nigdzie nie
                widziałam brudu czy bałaganu.
                Dla dzieci 2 place zabaw oraz klub z animacjami. My mieliśmy pokój
                przy małym basenie, z tarasu dojście od razu do basenu. Bardzo
                cicho, bez muzyki. Do plaży ok 10 min spacerkiem.
                • ika99 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 25.03.09, 13:43
                  super, bardzo sie ciesze na dobra opinie
                  za zdjecia dziekuje i mam pytanko o biuro podrozy, jakie bylo i czy sie spisalo
                  byliscie na jakis wycieczkach? jesli tak to z jakiego biura i za ile?
                  • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 25.03.09, 14:20
                    Byliśmy ze Scanem, rezydentka na miejscu miła i uczynna. Na
                    wycieczkach nie byliśmy gdyż w ciągu dnia temperatura była już
                    wysoka i dla dziecka byłoby to uciążliwe. Skusiliśmy się na łódź ze
                    szklanym dnem, miło i przyjemnie ( trwa około 2 godz). Kupiliśmy u
                    faceta na plaży, koszt od osoby 15 dolarów, dziecko gratis.
                    Zdjęć wyslę więcej, za dużo wysłałam na raz i wróciły do mnie.
                    • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 25.03.09, 14:22
                      Jedyny problem to przewoźnik Eurocypria który w jedną stronę miał 10
                      godz spóźnienia a w powrotną ok godziny.
                      • ika99 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 25.03.09, 14:41
                        dzieki za wszelkie info, mam nadzieje ze w sezonie letnim bedzie inny przewoznik ;)
                        • evesz Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 26.04.09, 16:08
                          Witam IKA99, Scan wylatuje o 13.00 z Poznania słszeliśmy coś o czeskich liniach,
                          ale może się to zmienić. My lecimy z córką(7lat) tydzień wcześniej na 2 tyg.
                          Jest duża szansa,że na miejscu wpadniemy na siebie. Pozdrawiam
                          • ika99 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 27.04.09, 07:44
                            hej, to super, pewnie sie spotkamy, duzo nas bedzie ( 10 osob) w tym dzieciaki
                            ta godz 13 w sumie nie jest zla, wieczorem juz sie jest na miejscu, nie trzeba sie tulac po nocy ;)
                            • evesz Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 01.05.09, 12:34
                              Witam, godzina 13.00 na wylot jest ok, na miejscu będziemy ok 18,
                              jeszcze transfer z lotniska i pierwszy wieczór na rozeznanie terenu.
                              Powrót już nie jest taki super, bo o 8.30 wylot, czyli wyjazd z
                              hotelu ok 5.30 - 6 stej... Ze stronki "Tripadvisor" wynika, że hotel
                              z 210 w Sharm, jest na 55 pozycji, dosyć dobra pozycja. Hotel w
                              którym byliśmy w ubiegłym roku, jest na 49 miejscu i byliśmy z niego
                              bardzo zadowoleni. Pozdrawiam e.
          • po_prostu_mama Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 26.03.09, 08:37
            Bardzo Cio dziękuję, że się odezwałaś, super! Wiem teraz dużo więcej.
            Napisz proszę, czy jest bankomat w hotelu i czy są jakieś sklepiki w
            pobliżu (chodzi mi o kremy do opalania, kólka i buty do pływania,
            żeby nie tachać ze sobą.
            Pozdrawiam
            • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 26.03.09, 11:10
              Jeżeli chodzi o bankomat to niestety nie wiem gdyż nie musiałam
              korzystać. Sklepiki oczywiście są, kilka jest przy recepcji (z
              figurkami, fajkami wodnymi, koszulkami i butami do pływania oraz
              kosmetykami- także do opalania). Można tam płacić kartą. Piętro
              niżej, obok restauracji są sklepiki z biżuterią, ubraniami,
              przyprawami, papirusami. We wszystkich oczywiście można się
              targować, najmniej chciał się targować facet ze sklepu z koszulkami
              i butami do kąpieli.
              Dodam jeszcze że hotel jest wręcz oblegany przez rosyjskich
              turystów, trochę mniej jest Niemców i Anglików. Animacje są
              prowadzone w języku angielskim, niemieckim i rosyjskim.
              • moniaooo Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 26.03.09, 11:23
                Mam pytanie co do zjeżdżalni "wodnych" - czy są tylko dla małych dzieci , czy
                może jest też coś dla starszych - jadę z 12 latkiem. Z góry dziękuję za
                odpowiedź i gdybyś miała jakieś "niezbyt osobiste" zdjęcia to poprosiłabym na
                e-mail: monika.o@chello.pl
                • mariuszxxxx Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 26.03.09, 14:21
                  Jast nawet placówka banku i bankomat.Jak sie stanie w głównym
                  wejsciu to nalezy kierowac sie na lewo za sklepami jest bank(w
                  głębi) tylko ma okreslone godziny otwarcia.
                  • maje-k12 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 26.03.09, 17:02
                    Co do zjeżdżalni to myślę że 12-latek także z nich skorzysta. Kilka
                    jest dla mniejszych dzieci, a 3 lub 4 większe. Moja 3-latka nie
                    zjeżdżała ze wszystkich. Organizowana jest też wycieczka do
                    Aquaparku. My nie byliśmy więc bliższych informacji nie mam. Fotki
                    oczywiście wyślę.
                    • mariuszxxxx Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 19.04.09, 12:06
                      Ja byłem w ubiegłym roku ze Scanem w listopadzie.Maiłem
                      zarezerwowany pokój rodzinny, ale oczywiscie dostałem 2 os.Po
                      wielkich awanturach na drugi dzien przydzielono mi pokoj rodzinny,
                      dostałem od Scana gratis wycieczke do delfinarium za te
                      utrudnienia.Pokoje Scan ma obok małego podgrzewanego basenu numeru
                      od 800, najlepsze pokoje sa z numerami od 300(tam tez dostałem pokój
                      rodzinny).Pokoj rodzinny bardzo duzy i fajny........
                • malywitek123 Re: Royal Albatros Moderna - remont? zjeżdżalnie? 17.04.09, 16:02
                  Cześć,

Ja i moja rodzina (2+12 letni syn) również wybieramy się do tego
                  hotelu w terminie 07-21.07.2009r.
                  W jakim terminie się wybieracie ?
                  • moniaooo Re:do malywitek123 18.04.09, 09:10
                    Ponieważ skasowano Twój wątek pisze w tym. My też lecimy z Warszawy.
                    Jeśli wyjeżdżacie ze Scanholiday to mam pytanie? Czy słyszeliście może zmianach
                    dni podróży z wtorku na środę. Na stronie Scana, Tui i fly.pl, podane są daty
                    wylotów 01.07, 08.07... zamiast 30.06 i 07.07. Na stronie tuitam.pl natomiast
                    zmieniony jest przewoźnik z Centralwings na AMV. Biuro podróży (nie Scan a
                    pośrednik)twierdzi, że w mojej rezerwacji nie ma zmiany daty.
                    • malywitek123 Re:do malywitek123 19.04.09, 09:55
                      Nie znam przyczyn, które spowodowały skasowanie mojego wątku - spróbuję założyć
                      ponownie. Istotnie lecimy również ze Scana, ale nic nie słyszeliśmy o zmianie
                      terminów wylotu, ale nie omieszkam w dniu jutrzejszym dowiedzieć się czegoś na
                      ten temat w biurze. Odnośnie uzyskanej informacji z pewnością Was poinformuję.
                      A swoją drogą bardzo nam miło, że się odezwaliście, mamy tym samym nadzieję, że
                      będzie nas więcej.
                      • piotr-plate Re:do malywitek123 19.04.09, 15:22
                        My też w tym terminie 2+2 (syn 7 i córka 11)
                        Jestećie na na www.funscan.pl ?
                        • malywitek123 Re:do malywitek123 21.04.09, 22:11
                          Witam,

Fajnie że jedziecie w tym samym terminie. Powoli powiększa się nasze grono, jak
                          wiem w tym samym terminie jedzie również ''maniaooo''
                          Odnośnie Twojego pytania to nie jesteśmy zalogowani na www.funsacn.pl
                          Informuję również, że założyłem nowy wątek tj. Royal Albatros Moderna 07.07.2009r.
                          Skąd wylatujecie ?.
                          Pozdrawiam
                          Artur
                    • po_prostu_mama Re:do malywitek123 20.04.09, 08:58
                      Witaj,
                      słyszałm, że Centralwings zbankrutowały - więc zmiana przewoźnika w
                      tej sytuacji jest bardziej niż prawdopodobna :) Jeśli chodzi o daty
                      wylotu - czy ktoś z biura miał z Wami kontakt? Do nas nikt jeszcze
                      nie dzwonił - co prawda 2 miesiące, ale liczą się z tym, że ludziska
                      urlopy zaplanować muszą.
                      • mariuszxxxx Re:do malywitek123 20.04.09, 10:06
                        Ja byłem w ubiegłym roku ze Scanem w listopadzie.Miałem
                        > zarezerwowany pokój rodzinny, ale oczywiscie dostałem 2 os.Po
                        > wielkich awanturach na drugi dzien przydzielono mi pokoj rodzinny,
                        > dostałem od Scana gratis wycieczke do delfinarium za te
                        > utrudnienia.Pokoje Scan ma obok małego podgrzewanego basenu numeru
                        > od 800, najlepsze pokoje sa z numerami od 300(tam tez dostałem
                        pokój
                        > rodzinny).Pokoj rodzinny bardzo duzy i fajny........
                    • malywitek123 Re:do malywitek123 21.04.09, 21:59
                      Witam,

Dzisiaj dostałem e-mali z biura, że zmianie ulega data wylotu z 07.07.2009r., na
                      08.07.2009r., oraz data powrotu z 21.07.2009r., na 22.07.2009r.Zmienił się
                      również przewoźnik AMV lub AMC.
                      Założyłem również nowy wątek tj. Royal Albatros Moderna 07.07.2009r.

Pozdrawiam
                      Artur
                      • piotr-plate Re:do malywitek123 22.04.09, 07:10
                        Jeden dzień w jedną czy w drugą stronę nie ma znaczenia, gorzej z
                        miejscem wylotu, na początku była możliwośc wylotu z Krakowa lub
                        Katowic a teraz jest tylko Warszawa , co dla mnie ze wzgledu na
                        odległośc jest po prostu zbędna stratą czasu.
                        Gdzie ten wątek założyłeś ?
                        • malywitek123 Re:do malywitek123 22.04.09, 08:50
                          Cześć,

No to rzeczywiście jest problem, no i strata czasu.
                          Nie znam przyczyny dlaczego mój wątek jest nie aktualny i wygasa po
                          jakimś czasie ?, postaram się to wyjaśnić.
                          Na chwilę obecną wątek mój jest na samym dole.

Pozdrawiam
                          Artur
                          • piotr-plate Re:do malywitek123 27.04.09, 13:17
                            Witam, czy macie może cennik fakultetów scana? Chcę porównalc z
                            lokalnymi. Jak ktos pamięta to napiszcie.
                            • malywitek123 Re:do malywitek123 11.05.09, 16:15
                              Piotr,

Czy udało się Tobie uzyskać jakiś cennik ?.
                              Ja nawiązałem kontakt e-mali z Aaba i przesłana oferta wygląda dość
                              obiecująco.
                              • piotr-plate Re:do malywitek123 12.05.09, 07:18
                                Jeszce nie, tylko porównania z forum, poczekam bliżej wyjazdu to
                                wtedy wszystko bedzie jasne.
                                Jak masz aktualny cennik z Aaba to podeslij prosze na gazetowy mail.
                                Jakie wycieczki planujecie?
                                • malywitek123 Re:do malywitek123 13.05.09, 13:01
                                  Piotr,

Jest tego dość dużo dlatego podaję parę pozycji;
                                  - Kair 44$
                                  - Jerozlolima z Betlejem oraz Morzem Martwym 110$,
                                  - Park Narodowy Ras Mohamed 28$,
                                  - Oaza Fajran +Klasztor sw. Katarzyny 40$,
                                  - Super/Mega Safari 40 $
                                  - Quady 30/35 $
                                  itp.,
                                  My jesteśmy napeweno zainteresowani Jerozolimą, nad resztą pomyślimy.
                                  Masz może bezposredni adres email ?
                                  Coś ''maniaoo'' się nie odzywa.
                                  • piotr-plate Re:do malywitek123 13.05.09, 15:00
                                    tak jak pisałem gazetowy nazwa malpa gazeta.pl
                                    Też jestesmy zainteresowani Jerozolimą, + inne pod dzieci, safari ,
                                    kanion czy ras mohamed ....
                    • malywitek123 Re:do malywitek123 18.05.09, 11:01
                      Cześć Monika,

Z Piotrem montujemy ekipę - daj znać.

Pozdrawaiam
                      Artur
                      • piotr-plate Re:do malywitek123 19.06.09, 20:02
                        Ktoś może wrócił ostatnio z tego hotelu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka