magdzikm 11.02.09, 23:11 Jeszcze raz:) Wybieramy się w maju jednak do hotelu Millennium w Sharm, myślimy o tym biurze. Czy ktoś jeździł już z tym biurem i może coś o nim powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anusiamalusia82 Re: Biuro podróży Selectours 11.02.09, 23:17 Hej. Byłam z tym biurem 3 razy w Hurghadzie. Wszystko było ok żadnych niespodzianek. Biuro podróży Selectours zawsze świetnie się spisywało . Bardzo mili rezydenci. Polecam. Życzę miłych wakacji. Pozdrawiam..... Odpowiedz Link Zgłoś
magdzikm Re: Biuro podróży Selectours 11.02.09, 23:44 Dziękuję:) Jedziemy pierwszy raz i na dodatek z małymi dziećmi, więc mam małego "stresa":) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Biuro podróży Selectours 12.02.09, 09:02 ,,stresa'' to my mamy bo wybraliśmy Kopernika ,człowiek się połasił na pare złotych różnicy w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: Biuro podróży Selectours 12.02.09, 09:35 anusiamalusia82 napisała: . Biuro podróży Selectours zawsze świetnie się > spisywało . Bardzo mili rezydenci. Polecam. Życzę miłych wakacji. > Pozdrawiam..... >Fajnie się czyta takie opinie o biurze . >My właśnie z tym biurem lecimy we wtorek do Sharm i mam nadzieje że wszystko bedzie OK. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa24 Re: Biuro podróży Selectours 12.02.09, 09:41 Byliśmy z mężem z Selectours w Triton Empire 2 tyg. Mieliśmy opcje HB. Po przyjeździe do hotelu okazalo się, ze panowie na recepcji w hotelu mieli nas zgłoszonych do Empire Inn (o wiele niższy standard). Na umowie mieliśmy oczywiście Triton. Rezydentka zadzwoniła do menażera i wreszcie przyznali nam pokój. Zamieszanie trwało pól godziny, a my w ramach rekompensaty otrzymaliśmy od biura opcje all na cale 2 tygodnie pobytu i fax z przeprosinami. Byliśmy pod ogromnym wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jadzik18 Re: Biuro podróży Selectours 12.02.09, 16:26 Witam! Ja byłam z tym biurem w Creative Badawia i przyznam, że faktycznie nie było żadnych zarzutów, wszystko w porządku, następnym razem też planujemy skorzystać z ich oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: Biuro podróży Selectours 14.02.09, 22:46 Ostrzegam przed biurem Selectours. Firma ta pokazuje wiele hoteli w swojej ofercie, ale większość nie jest dostępna ze względu na niepodpisane umowy (tak było też w moim przypadku) Z premedytacją polecają te hotele, zapewniają, że jest wszystko super a na miejscu okazuje się, że nie ma miejsc. Wychodzą z założenia, że człowiek przemilczy sprawę po powrocie i tak cały czas działają. Nie pierwszy raz byłam w Egipcie ale czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam więc stanowczo ODRADZAM! Wspomnę jeszcze o tragicznej obsłudze, kiepskimrezydencie i braku organizacji! Ja walczę z nimi w sądzie, ponieważ nie odpuszczę takiego traktowania klienta, zmarnowanych pieniędzy i napiszę wkrótce jak sprawa się zakończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: Biuro podróży Selectours 14.02.09, 23:07 >rena1 napisała: >> Wspomnę jeszcze o tragicznej obsłudze, kiepskimrezydencie i braku organizacji! >>> Z premedytacją polecają te hotele, zapewniają, że jest wszystko super a na > miejscu okazuje się, że nie ma miejsc. >napisz prosze jaki hotel Ci zmienili i czy byłaś/eś z frista czy >last minute? I co z tą złą organizacją? Błędy i uwagi: Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: Biuro podróży Selectours 14.02.09, 23:24 Podpisałam umowę dwa miesiące przed odlotem do hotelu 5*. Na miejscu rezydent przekazał info, że jedziemy do hotelu 3* Sindbad. Ani rezydent ani biuro podróży nie potrafiło ani nie chciało nam pomóc w zamianie hotelu z wyższym standardem (za który zapłaciliśmy). Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: Biuro podróży Selectours 14.02.09, 23:41 > To Wam "numer" wykręcili, rzeczywiście można sie wkurzyć :-( > My mieliśmy podobnie z Alfa Star,ale na miejsu udało nam się > "załatwić" hotel za który zapłaciłam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: Biuro podróży Selectours 25.02.09, 11:30 > Wczoraj wróciliśmy z Sharm, byliśmy z Selektorus w hotelu Sharm > Holiday,obyło się bez żadnych przykrych niespodzianek. Mogę z > czystym sumieniem polecić to biuro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: Biuro podróży Selectours - do marilla43 31.03.09, 12:57 lecę z Selectours w lipcu do tego hotelu i mam parę pytań, jeśli mogłabyś zaspokoić moją ciekawość: 1. o której mieliście wylot, powrót i jakimi liniami lecieliście? 2. czy pokoje w hotelu rzeczywiście są takie paskudne jak niektórzy piszą? 3. czy all jest do 22 czy do 23 godz. bo różnie piszą 4. jakiego typu są gniazdka elektryczne, takie jak w Polsce? 5. czy prąd w pokoju się włącza po włożeniu "klucza" w ścianę, czy działa cały czas? z góry dziękuję pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: Biuro podróży Selectours - do marilla43 31.03.09, 17:04 agnes315 napisała: > 1. o której mieliście wylot, powrót i jakimi liniami lecieliście? > 2. czy pokoje w hotelu rzeczywiście są takie paskudne jak niektórzy > piszą? > wylot z Katowic 14:15 w sharm byliśmy o ok.19:15 > wylot z sharm o 8:00 egipskie linie AMC (darmowy catering) > pokoj mieliśmy całkiem fajny, duży i co ważne czysty! > ALL był do 23:00 > gniazdka takie jak u nas > Prąd jest po włożeniu "klucza"w ścianę Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: Biuro podróży Selectours - do marilla43 31.03.09, 17:10 serdeczne dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
chudyolek Re: Biuro podróży Selectours 01.03.09, 17:40 Lato 2008, Sharm, hotel Conrad. Pomimo rezerwacji w styczniu 2008, w kwietniu dopłaciliśmy po 280,00 PLN od osoby dopłaty paliwowej, z której wysokości biuro nigdy się nie wytłumaczyło. Pomimo faktu, iż wylot miał miejsce o 00,15 - i Sun&Fun oraz Tui informowało o tym klientów - Selectours utrzymywał, iż było to tylko opóźnienie, a nie planowana godzina wylotu. Na lotnisku w Sharmie klienci slectoursa byli pozostawieni sami sobie (oczekiwanie 50 minut do odprawy bagażowej), klienci Itaki zostali odprawieni szybciej po interwencji pracownika Itaki. Byłam z tym biurem jeden raz i nigdy więcej im nie zapłacę, nawet gdyby mieli Marsa el Alam po 999 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
catherine23 Selectours - kontakt emailowy - Sherm 02.03.09, 12:05 Czy posiada ktos kontakt emailowy do Omara z Selectorus? Obsluguje on ponoc Serm i jestem zianteresowana wycieczkami fakultat. z gory dziekuje,jezeli ktos moglby napisac. Z tym biurem.Ja korzystalam z tego biura w Hurghadzie kiedys i bylam zadowolona, to jest tka samo jak z innymi biurami jednym dogodzisz, drugim nie a trzecim niestety przydarzy sie cos..niewierze, ze w kazdym biurze jest idealnie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
beti22 Re: Selectours - kontakt emailowy - Sherm 03.03.09, 11:21 Witam . Ja potwierdzam to co napisała Rena 1 ja w tamtym roku przeżyłam dokładnie to samo i juz nigdy, nigdy nie pojadę z tego biura to banda OSZUSTÓW. Obiecałam sobie wtedy, tam w Egipcie śpiąć z dziecmi na recepcji od 3 rano do 15.00 ( biuro nie zapłaciło za pobyt ) że będe każdemu odradzać to biuro. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rena1 Re: Selectours - kontakt emailowy - Sherm 03.03.09, 20:22 Beti22, nie trzeba było odpuszczać i od razu na miejscu spisać z rezydentem reklamacje. Ja tak zrobiłam, po powrocie reklamację złożyłam i zaczekałam te 30dni. Warto było czekać. Firma odezwała się po 2 m-cach z propozycją 15% rabatu na nastepną wycieczkę. Śmieszne prawda? Wynajełam adwokata, sprawa poszła do sądu. Selectours sprawę przegrał, sąd stanął po naszej stronie. Oprócz zwrotu pełnej kwoty za tygodniową wycieczkę sąd przyznał odsetki ( przez półtora roku troszkę się nazbierało ) oraz zwrot pełnej kwoty za rachunek telefoniczny. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu po powrocie i dopełnić formalności. To nic nie kosztuje. A niestety zazwyczaj jest tak, że po powrocie odechciewa się wszystkiego a to największy błąd. Życzę wytrwałości ! Odpowiedz Link Zgłoś
e-kika Re: Selectours - kontakt emailowy - Sherm 03.03.09, 20:33 No to zaczynam sie bać, lecę z tego biura w czerwcu do hotelu Millenium, ale widze ze to nie najlepsze biuro podrózy ;( Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 bez przesady 03.03.09, 22:45 ludzie, nie popadajcie w jakąś paranoję, takie samo biuro jak każde inne, wszędzie zdarzają się wpadki, wystarczy wejść na easygo.pl tam są opinie o biurach podróży, na temat każdego można przeczytać wszystkie rodzaje ocen: od opluwania do hymnów pochwalnych, ja też jadę z nimi po raz pierwszy w życiu w lipcu do Sharm i jestem dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
gurol_pl Re: Selectours - kontakt emailowy - Sherm 09.03.09, 11:02 chyba nie będzie tak źle :) ja byłem z żoną i znajomymi w maju 2008 w Hurghadzie w Hilton Long Beach i nie przypominam sobie żadnych specjalnych problemów. Wyżywienie OK (normalne AI bez zagr. alkoholi i dyskoteki po 24), wycieczki dobrze zorganizowane (Kair, Luksor, safari, snorkeling), oczywiście nieco przepłacone ale bez dramatu. Rezydentów trudno mi oceniać bo całe szczęście nie byli potrzebni. Zdaje się że tym co mieli problemy (z językiem) pomagali przy zakwaterowaniu. Samolot Air Cairo z Poznania, ładny, dość nowy i bez żadnych opóźnień. Trochę przepłaciliśmy (chyba 200PLN/os) bo do tego samego hotelu leciał taniej (!) Exim ale dzień później a znajomi nie mogli akurat. Co do traumatycznych przeżyć to chyba nigdy nie zapomnę początku naszej podróży poślubnej (sierpień 2004) na którą wybraliśmy się do Alanyi z Triadą - przyjazd do hotelu o 22 i czekanie do 2:00 bo nie mieli dla nas (i innych 10 osób) pokoi!!! Do tego zerowa odpowiedzialność rezydenta który pojechał to innych tańszych hoteli (gdzie było więcej Polaków) a nas zlał - nie przyjechał nawet po telefonie ok.24. A Turcy też nas mieli w dupie bo 90% w tym hotelu (Kleopata Golden Sun) to byli Niemcy z TUI a na "Polaczków" to mieli zlew. Gdyby nie moja zdecydowana postawa (nakrzyczenie na recepcjonistów) to byśmy spali w recepcji, a tak dali nam jakąś klitkę na jedną noc. Potem było OK, ale wrażenie pozostało, a Triada nawet nie przeprosiła jak im opisałem sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch-4 Re: Biuro podróży Selectours 04.03.09, 15:12 Bylismy z tym biurem w lutym w Sharm w Sultan Gardens,jesli chodzi o biuro to dostalismy to za co zapłacilismy, rezydentkę widzieliśmy tylko raz ,bo nie była nam potrzebna wiecej. Z czystm sumieniem mogę polecić hotel bo obsługa tam dwoi się i troi aby umilić czas gościom. Jedynie skandal, że podczas 5h lotu nawet wody nie podali za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.derduch Re: Biuro podróży Selectours 31.03.09, 19:14 Z Selectours byłem w Egipcie 3 albo 4 razy, nie pamiętam dokładnie i wszystko było idealnie, żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
eserowiec66 Re: Biuro podróży Selectours 01.04.09, 19:34 Byliśmy w tym roku z tym biurem 4 dni wycieczka Izrael+tydzień pobytu w Egipcie. Kombinatorzy i oszuści!!! Zapłacone było z góry pół roku wcześniej, na dwa tygodnie przed wyjazdem okazało się że nie mogli załatwić samolotu do Ammanu. Skrócili pobyt o 3 dni w hotelu 5* Marriott i zwrócili 100 zł. Nie polecam tego biura!!! Odpowiedz Link Zgłoś