jaho55 17.05.09, 21:56 Jeśli Ktoś z Was był z biurem Sun Fun w h.Coral Beach Rotana Resort w Hurgadzie to bardzo proszę odezwijcie się.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anturia5 Coral Beach Rotana 18.05.09, 10:23 Ja też jadę do tego hotelu, termin 17.07 - 31.07 biuro Scan Holiday Znalazłam dużo opinii - większość pozytywnych, jednak nowe informacje są mile widziane. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kfarel Re: Coral Beach Rotana 19.05.09, 08:00 My też jedziemy do tego hotelu ( 19.06-04.07) ze Scan Holiday. Szkoda, że mało kto pisze o tym hotelu. Może w końcu ktoś opisze najświeższe wrażenia? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Coral Beach Rotana 19.05.09, 09:32 z tego co widze to dopiero teraz na nowo po remncie sprzedaja ten hotel wiec nowych informacji pewnie nie ma ja tam byłam w 2006 (przed remontem)i było cudnie!!na pewno plaza, rafa sie nie zmieniły,a te są super pokoje były ok, jedzienie tez, wakacje na pewno beda udane Odpowiedz Link Zgłoś
zbyysio Re: Coral Beach Rotana z Sun Fun 24.05.09, 17:15 Pobyt z biurem Alfa Star 9.05.- 24.05.2009 wszystko jest o.k. po za tą piękną rafą która była. Miała być piękna ale jest zniszczona, woda mętna i wszystkie koralowce pokryte pyłem z rozbudowywującego się hotelu o czym nikt nie pisze a budowa się coraz bardziej rozprzestrzenia. Jeżeli nastawiłeś się na snorkling to odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Coral Beach Rotana z Sun Fun 25.05.09, 09:52 witaj, czyzby już zepsuli piekną rafę??? hotel sie rozbudowuje??moze dodasz nowe info o hotelu do opisów? Odpowiedz Link Zgłoś
kfarel Re: Coral Beach Rotana z Sun Fun 25.05.09, 13:19 Proszę Zbyysio, napisz więcej o najświeższych wrażeniach z pobytu. Jakie jest all, czy byłeś może z dziećmi ( jak im smakowało?). Jak z pokojami, czy trzeba dopłacać , aby otrzymać ten po remoncie ( jedziemy ze scan holiday). Czy potrzebne są buty do kąpieli w morzu? Proszę o informacje- jedziemy tam już za 3 tygodnie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Coral Beach Rotana z Sun Fun 25.05.09, 13:53 butownie trzeba, jest łagodne zejscie piaskiem w takiej zatoczce i duzo lezaków z parasolami i parawanami Odpowiedz Link Zgłoś
jaho55 Re: Coral Beach Rotana z Sun Fun 26.05.09, 20:29 Kilka osób chciałoby się dowiedzić od zbyysia coś więcej o hotelu i remoncie, a On biedaczek posiał niepokój,pokrył pyłem rafę i zniknął,a może jest tak b. zapracowany.Odezwij się chłopie bo jak się zaczyna to należy kontynuować i godnie skończyć.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gregor.l33 Re: Coral Beach Rotana z Sun Fun 12.06.09, 14:26 hotel ogólnię jest bardzo ładny, jedynie pokoje o numeracji zaczynającej od 4 np 4101 odbiegają standartem od pozostałych, radzę prosić o pokoje o numerach 2xxx lub 3xxx, 21xx i 31xx to pokoje a raczej bungalowy z widokiem na morze, holel bardzo rozległy mieszka się nie w jednym budynku hotelowym ale w domkach rozrzuconych na znacznym terenie, z reguły zgrupowane są po cztery pokoje obok siebie, pokoje sa bardzo obszerne, pokój dwuosobowy to ok 30m2 z dwoma szerokimi łóżkami, w pokoju jest sejf, lodówka, telewizor - z polską Vivą i TV Polonia, remont widać jedynie przy wjeździe do hotelu, w niczym nie przeszkadza!!! rafa bardzo dostępna, juz 5m od brzegu mozna podziwiać początek rafy i pływajace ryby, jak ja pływałem to woda była przejrzysta i bardzo czysta, duży atut bo ktos kto zaczyna przygode z nurkowaniem powierzchniowym nie musi wypływac na głęboka wodę ale tuz przy brzegu może doskonalic swoje umiejetności. Raf przy hotelu jest tyle że przez tydzień mozna z wody nie wychodzić, jedne bliżej drugie dalej! polecam zabrać sprzęt i komiecznie aparat fotograficzn do robienia zdjec pod wodą!, na miejscu jest również wypożyczalnia. na jedzenie tez nie narzekam, urozmaicene sporo deserów i owoców, zwłaszcza na kolacje, nikt sie nie czepiał jak sie zabierało banana czy brzoskwinie na pózniej... Rosjanie czasmi wychodzili z całymi talerzami. Jeżeli czegoś zabrakło kelnerzy szybko uzupełniali braki. Dając mały napiwek kelnerowi (dolara) na początk to nie dość ze zapamietywał co pijemy to jeszcze rezerwował nam stolik, chociaz to nie było konieczne bo tłoku w restauracji nie było... w razie pytań służę pomocą!!! zazdroszczę wszyskim którzy sie tam dopiero wybieraja :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaho55 Re: Coral Beach Rotana z Sun Fun 25.05.09, 16:09 Witaj Zbysio!W komunikacie piszą, że remont dotyczy częsci dojazdowo- wjazdowej do hotelu i nie przeszkadza w odpoczynku, a jaka jest prawda?Jakie domki daje Alfa stare czy nowe(podaj NR.swojego.)Lub dwie początkowe cyfry.Szkoda tej rafy bo była ponoć piękna i łatwo dotępna,A chociaż ryby to jeszcze pływają?Myślę ,żę byli również ludzie z Wezyra ,jak u nich wyglądała sprawa domków?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: Coral Beach Rotana z Sun Fun 27.05.09, 08:01 Byłam w tym hotelu w roku 2007 (Scan Holiday). Był remont, ale to w niczym nie przeszkadało. Polacy dostawali pokoje zupełnie z tyłu, przynajmniej było blisko do basenu i restauracji :-))) Mi się podobało, tylko myślę, że ta rafa jest przereklamowana. Widziałam ładniejsze (Makadi Bay). Hotel fajny, zaopatrz się w 1$, bo jak nie dasz kelnerowi w łapę to przez 20 min. będzie udawał, że Cię nie widzi a niestety napoje donoszą kelnerzy, sam sobie nie nalejesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anturia5 Re: Coral Beach Rotana 27.05.09, 08:38 Witam, kah777 proszę, powiedz jak wygląda sprawa wody do picia, czytałam, że dostarczają codziennie po małej butelce do pokoju, oraz że nie można sobie jej nalewać do butelek z dystrybutorów, wynika z tego że przy opcji All wodę trzeba sobie kupić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: Coral Beach Rotana 27.05.09, 09:44 My mieliśmy All ale wodę do pokoju kupowaliśmy w barze. Niektórzy nalewali sobie z dystrybutorów przy basenie, ja tego nie robiłam bo barmani jakoś dziwnie patrzyli (wszyscy straszyli żeby tego nie robić). W pokoju była woda tylko na wejście, później nic nie dostarczali. Jak teraz porównam sobie All z innym hotelem w Egipcie to w Coralu wypada baaardzo blado! Odpowiedz Link Zgłoś
gregor.l33 Re: Coral Beach Rotana 12.06.09, 14:05 wróciłem z tego hotelu 5 czerwca,w opcji All gratis codzienie do pokoju przynoszona jest duża 1,5l butelka wody, obok barów stoja stojaki z wodą i nozna sobie do woli nalewać wodę, co i tak żadko sie zdarza bo wiekszość gosci w hotelu ma wykupiona opcję ALL wiec wszelkie napoje są za darmo, (coca-cola, sprite, fanta, sok pomarańczowy, ananasowy, piwo i drinki) ja na brak napoi nie narzekałem, na terenie hotelu jest sklepik gdzie można kupic rózne napoje również alkoholowe w rozsądnych cenach Odpowiedz Link Zgłoś
kfarel Re: Coral Beach Rotana 12.06.09, 20:01 Hej! Wreszcie ktoś zaspokaja naszą ciekawość! Ja z rodzinką jadę do tego hotelu już za tydzień. Czy byłeś z dziećmi? Jak wygląda all dla dzieci, czy są frytki? Czego lepiej im nie dawać żeby uniknąć zemsty? Czy soki o których wspomniałeś są bezpieczne? I na koniec - czy lepiej dać dolary , aby dostać lepszy pokój-jeśli tak to najlepiej ile? Z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Coral Beach Rotana 12.06.09, 22:19 Soki z dystrybutorów to słodki proszek rozrobiony z wodą-(taka jakby skoncentrowana oranżada)widziałam jak wsypuja i dolewają wody-więc lepiej prosić o pepsi. Do posiłków-soki "normalne". Nie pamietam, czy były frytki, ale na pewno cos dla dzieci znajdziesz.-Jedzenia do woli-moje 6 latki były zadowolone. Nie ograniczajcie "jedzenia" dzieciakom, bo to i tak nie wpłynie na fakt, czy zemsta Was dopadnie, czy tez nie-to zalezy indywidualnie od organizmu, a naprawde szkoda nie próbowac ich ciast, tortów i innych smakołyków. Zabierzcie z Polski nifuroksazyd , albo zakupcie na miejscu antinal. Moje dziewczynki przeszły lekka zemstę-odpowiednia dawka nifuroksazydu i po kłopocie. Jesli chodzi o pokój w Coralu-od nas nie chcieli kasy w paszporcie-nawet stówy-tylko stawkę hotelową-10$ doba za pokój z widokiem na morze-warto było dopłacic.(ja byłam w 2007r z Kopernikiem). Rafa najpiekniejsza jest nie przy pomoscie, ale ok 150-200m dalej. Mało kto się tam wypuszcza-ale warto płynąc-jest cudna. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor.l33 Re: Coral Beach Rotana 12.06.09, 22:20 nie byłem z dziećmi, ale dzieciaków tam nie brakuje (głównie naszych wschodnich sąsiadów :) z moich obserwacji wnioskuję że dzieci traktowane są jak dorośli (a moze nawet lepiej:) nikt im jedzenia nie wydziela, same sie częstują i wybieraja ze szwedzkiego stołu co im smakuje, często rozsypując na podłogę to co nie mieści się na talerzach, a obsługa cierpliwie sprząta bez słowa :) frytki bywają, ale nie każdego dnia, ale ziemniaki w różnych postaciach są codzienie, soki które są na stołówce i którymi można częstować się do woli, moim zdaniem sa lepsze i bezpieczniejsze niż nasze w kartonach!!! smakowały wybornie nie tylko mnie, ale i moim znajomym, którzy równiez chwalili kuchnię. Nie spotkałem się z opinią że kogoś dopadły dolegliwosci żołądkowe w tym hotelu, co nie znaczy że nie należy zapominac o zdrowym rozsadku, to co gotowanie i pieczone jest najbezpieczniejsze! dorośli wypija wieczorem drinka i ryzyko mniejsze a dzieci... trudno mi doradzać czym karmić dzieci... co do pokoju, obsługa w recepcji jest na prawdę miła i jesli maja lepsze pokoje nie wciskaja tych z "4" na przodzie ( dwa razy się tam meldowaliśmy przed i po rejsie po Nilu) za pierwszym razem dostaliśmy od razu fajny pokój, a po powrocie dostlismy gorszy ale z zastrzeżeniem że tylko na jedna noc! te "gorsze" pokoje nie sa takie straszne są równie czyste i zadbane jak pozostałe, ale jak sie je porówna do innych to jednak klasa niżej! zarówno dolary jak i funty w tym kraju maja magiczna moc, jak widzą że coś im kapinie na głowie staną żeby pomoć, 5-10 dolców na pewno pomoże recepcjoniscie w krytycznej sytuacji dokonać własciwego wyboru :) warto tez zwrócić uwagę rezydentowi że chcemy dobry pokój, od tego jest żeby pomagać... Odpowiedz Link Zgłoś
mexique1 Re: Coral Beach Rotana 14.06.09, 15:06 Czy to prawda, że w tym hotelu jest część plaży dla nudystów? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Coral Beach Rotana 14.06.09, 21:34 Ani jednego nudysty nie widziałam:-) Odpowiedz Link Zgłoś