magja2003 04.09.09, 20:31 czy ktos moze wie kiedy w tym roku przpada ramadan? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matzk Re: ramadan 05.09.09, 09:23 Witam! Byłem wczesniej pare razy w Egipcie, ale niegdy w okresie Ramadanu. Tym razem jednak wypada ,że lecę 09.09 czyli w tym własnie okresie. Mam pytanie czy będzie to mialo jakis wiekszy wplyw, na wakacje ? Tzn. kiedys czytalem ,ze sa wtedy bardziej niemili, niecierpliwi ( tubylcy oczywiscie), czy to prawda ? Miałbym zamiar się trochę pobawic w Naama , czy imprezy będą normalnie funkcjonowaly ? Z gory dzieki za odpowiedz, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: ramadan 05.09.09, 14:52 Wróciłam wczoraj z Hurghady. Z moich obserwacji wynika, że podczas ramadanu jest spokojniej, mniej natarczywych sprzedających, mniej zaczepek, ogólnie przyjemniej i spokojniej. Tylko na lotnisku w dniu przylotu widziałam bardzo nerwowego pana sprzedającego wizy. Poza tym, żadnych oznak zdenerwowania czy agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio Re: ramadan 05.09.09, 15:24 Witam, nerwowość występuje na ok. 1/2 godz. a jej apogeum sięga na jakieś 5 min. przed zachodem słońca, szczególnie w przypadku konieczności obsługi turystów (przyjmowanie ręczników, realizowanie większego zamówienia w barze). Po prostu Oni w tym momencie myślą już tylko o posiłku. W chwili zachodu słońca obsługa znika i pojawia się po jakiejś pół godzinie. Jeśli to się uszanuje, nie ma żadnych problemów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: ramadan 05.09.09, 15:51 > Witam! > > Byłem wczesniej pare razy w Egipcie, ale niegdy w okresie Ramadanu. Tym razem > jednak wypada ,że lecę 09.09 czyli w tym własnie okresie. Mam pytanie czy będzi > e > to mialo jakis wiekszy wplyw, na wakacje ? Tzn. kiedys czytalem ,ze sa wtedy > bardziej niemili, niecierpliwi ( tubylcy oczywiscie), czy to prawda ? > > Miałbym zamiar się trochę pobawic w Naama , czy imprezy będą normalnie > funkcjonowaly ? > > Z gory dzieki za odpowiedz, > Pozdrawiam Nie wiem czy jedziesz na tydzień czy dwa ale warto zobaczyć ich święto po ramadanie w Kairze . Widok nie zapomniany, warto zobaczyć jak się bawią na ulicach.Niedogodności żadnych nie zauważyłam w tamtym roku poza muezynem pod oknem hotelu , który nawijał przez pół nocy , ale to też swego rodzaju atrakcja. Densy , imprezy normalnie się odbywają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś