zojar 12.11.06, 01:28 Zaproponowano mi marze 0,86 w PLN + wibor 3M. Kredyt 300 PLN (cała wartość nieruchomości) na 30 lat. Czy to są dobre warunki? Z góry dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zojar Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 11:41 oczywiscie chodzi o 300 000 PLN. Proszę o radę Odpowiedz Link
pawxxx1 Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 11:57 w pekao mozesz dostać 0,75% marży, na 110%, nawet na 40 lat (czasem tylko każą się dodatkowo ubezpieczać na zycie co podraża ofertę), ale twoje warunki są całkiem przyzwoite. Lukas Bank ma w tej chwili ofertę, w której oprocentowanie kredytu zależy od tego ile dodatkowych prduktów u nich weźmiesz. W ekstremalnych przypadkach schodzą z marzą nawet do 0,5% Odpowiedz Link
kredytymieszkaniowe Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 15:05 Jak z prowizją, wyceną, ubezpieczeniami dodatkowymi, wcześniejszą spłatą? Sama marża to nie wszystko. Koszty prowizji i nie zawsze potrzebnych ubezpieczeń przy uruchomieniu kredytu wachają się od 0 do nawet 4% (nie licząc ubezpieczenia do czasu wpisu hipoteki), co w Pana/i przypadku może kosztować nawet do 12 000 zł. Koszt dodatkowych ubezpieczeń opłacanych miesiącznie przy kredycie 300tys zł wynieść może miesięcznie nawet kilkadziesiąt zł(nie licząc ubezpieczenia od ognia, bo tego każdy bank wymaga). 0,1% marży to dla Pana/i miesięcznie ok 17 zł. Potrzeba wiecej informacji, by móc ocenić czy ta oferta jest dobra. W razie pytań zapraszam na maila. Doraca kredytowy Śląsk-Małopolska kredytymieszkaniowe@gazeta.pl zojar napisała: > Zaproponowano mi marze 0,86 w PLN + wibor 3M. Kredyt 300 PLN (cała wartość > nieruchomości) na 30 lat. Czy to są dobre warunki? Z góry dziekuje za > odpowiedz Odpowiedz Link
zojar Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 16:03 Koszt uruchomienia kredytu (marża, ubezp od utraty pracy itp) to 6,500 PLN Odpowiedz Link
kredytymieszkaniowe Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 16:10 Wydaję mi się że mogę Panu zaproponować ciekawsze warunki, ale potrzebuję wiecej szczegółów. W jakim miescie jest planowana inwestycja? Dochody i źródła? Gdzie Pan (ewentualnie małżonka) ma konto? Proponuję odpowiedź na maila: kredytymieszkaniowe@gazeta.pl Odpowiedz Link