Dodaj do ulubionych

Czy dobre warunki?

12.11.06, 01:28
Zaproponowano mi marze 0,86 w PLN + wibor 3M. Kredyt 300 PLN (cała wartość
nieruchomości) na 30 lat. Czy to są dobre warunki? Z góry dziekuje za
odpowiedz
Obserwuj wątek
    • zojar Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 11:41
      oczywiscie chodzi o 300 000 PLN. Proszę o radę
    • pawxxx1 Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 11:57
      w pekao mozesz dostać 0,75% marży, na 110%, nawet na 40 lat (czasem tylko każą
      się dodatkowo ubezpieczać na zycie co podraża ofertę), ale twoje warunki są
      całkiem przyzwoite. Lukas Bank ma w tej chwili ofertę, w której oprocentowanie
      kredytu zależy od tego ile dodatkowych prduktów u nich weźmiesz. W ekstremalnych
      przypadkach schodzą z marzą nawet do 0,5%
    • kredytymieszkaniowe Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 15:05
      Jak z prowizją, wyceną, ubezpieczeniami dodatkowymi, wcześniejszą spłatą? Sama
      marża to nie wszystko. Koszty prowizji i nie zawsze potrzebnych ubezpieczeń
      przy uruchomieniu kredytu wachają się od 0 do nawet 4% (nie licząc
      ubezpieczenia do czasu wpisu hipoteki), co w Pana/i przypadku może kosztować
      nawet do 12 000 zł. Koszt dodatkowych ubezpieczeń opłacanych miesiącznie przy
      kredycie 300tys zł wynieść może miesięcznie nawet kilkadziesiąt zł(nie licząc
      ubezpieczenia od ognia, bo tego każdy bank wymaga). 0,1% marży to dla Pana/i
      miesięcznie ok 17 zł. Potrzeba wiecej informacji, by móc ocenić czy ta oferta
      jest dobra.

W razie pytań zapraszam na maila.
      Doraca kredytowy Śląsk-Małopolska
      kredytymieszkaniowe@gazeta.pl

zojar napisała:

> Zaproponowano mi marze 0,86 w PLN + wibor 3M. Kredyt 300 PLN (cała wartość
      > nieruchomości) na 30 lat. Czy to są dobre warunki? Z góry dziekuje za
      > odpowiedz
      • zojar Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 16:03
        Koszt uruchomienia kredytu (marża, ubezp od utraty pracy itp) to 6,500 PLN
        • kredytymieszkaniowe Re: Czy dobre warunki? 12.11.06, 16:10
          Wydaję mi się że mogę Panu zaproponować ciekawsze warunki, ale potrzebuję
          wiecej szczegółów. W jakim miescie jest planowana inwestycja? Dochody i źródła?
          Gdzie Pan (ewentualnie małżonka) ma konto? Proponuję odpowiedź na maila:

kredytymieszkaniowe@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka