Dodaj do ulubionych

Co wybrać BPHPBK czy Multibank?

11.09.03, 17:08
Dostałem kredyt w dwóch bankach.Kredyt jest w CHF.
W Multibnaku oferują wyższe oprocentowanie o 0,5% ale bez prowizji za
przewalutowanie i wcześniejszą spłatę.
W BPHPBK jest niższe oprocentowanie, ale jest prowizja za przewalutowanie i
opłata za całkowitą spłatę.

Jak sądzicie co wybrać?
Obserwuj wątek
    • doradcy.expandera Re: Co wybrać BPHPBK czy Multibank? 11.09.03, 17:22
      W Multi pacisz odsetki od faktycznego stanu zadluzenia (kredyt - oszczednosci).
      Musisz policzyc ile bedziesz w stanie odlozyc na rachunkach/lokatach w Multi.
      Prawdopodobnie mimo roznicy w oprocentowaniu oferta Multi okaze sie tansza. BPH
      dosc powaznie utrudnia nadplacanie rat.
      • piatekl Re: Co wybrać BPHPBK czy Multibank? 11.09.03, 17:28
        a jak wygląda kwestia ustalania oprocentowania w Multibanku. Czy jest ono
        ustalane tak jak w każdym banku? (libor+marża) Z informacji, które uzyskałem
        oprocentowanie w Multibanku ustalane jest decyzją żarządu banku to prawda?
        • doradcy.expandera Re: Co wybrać BPHPBK czy Multibank? 11.09.03, 17:33
          > a jak wygląda kwestia ustalania oprocentowania w Multibanku. Czy jest ono
          > ustalane tak jak w każdym banku? (libor+marża) Z informacji, które uzyskałem
          > oprocentowanie w Multibanku ustalane jest decyzją żarządu banku to prawda?

prawda
          ale przy chf ma to mniejsze znaczenie, bo 90 proc. oprocentowania to marza a
          stopy w Szwajcarii co najwyzej moga wzrosnac (obecnie sa bardzo malutkie)

Dla PLN to jest bardzo wazny element oferty.
          • piatekl Re: Co wybrać BPHPBK czy Multibank? 11.09.03, 17:41
            jakie ma to przełożenie w praktyce?
            czy w czasie spłaty kredytu może nastąpić nieoczekiwana zmiana oprocentowania
            czy bedę miał zagwarantowane w umowie, że marza jest stała i nie ma prowizji od
            przewalutowania i wcześniejszej spłaty przez cały okres spłaty kredytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka