Gość: hyyyga IP: 80.48.142.* 16 lat temu jak przetrwac przeprowadzke,jak dac sobie rade z tymi wszystkimorzeczami,matko jak temu podołac-piszcie jak Wam poszło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poczesia Re: przeprowadzka 16 lat temu Spoko, dasz rade!Ja sie w doroslym zyciu juz 8 razy przeprowadzalam i zyje ;-) Pamietaj:najgorsze dajesz na poczatek,czyli zaczynasz od piwnicy.Wywalaj wszystko czego przez ostatnie lata nie uzywalas.Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: przeprowadzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Dasz radę :) Zbieraj kartony - poproś w sklepach, zwykle mają. Pakuj do kartonów "szafkami", tzn. otwierasz szafkę z ubraniami i zawartość jednej szafki wkładasz do jednego kartonu lub worka. W ten sposób znacznie szybciej wszystko wypakujesz w nowym lokum:) Podpisuj każdy worek i karton, np. "moje bluzki", "talerze" itp. Nie pchaj nic na siłę, np. do swoich bluzek nie dokładaj czegoś tam jeszcze, "bo się zmieści". Pakunków będzie niestety więcej, ale potem znacznie szybciej się z nimi uporasz. Podczas pakowania od razu pozbywaj się rzeczy, których nie używasz, ale zawsze żałowałaś wyrzucić. Uwierz mi, nie będą Ci już potrzebne :). Oczywiści szkło i inne łatwo tłucZące się rzeczy owijaj w ręczniki papierowe lub folię bąbelkową. Przeprowadzałam się rok temu - czteroosobowa rodzina i dwa psy. Powodzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyyyga Re: przeprowadzka IP: 80.48.142.* 16 lat temu kupie gdzies taka folie bąbelkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: przeprowadzka 16 lat temu wynajęłam firmę przeprowadzkową i spakowali mi mieszkanie w 2 godziny. Sama uchetałabym się po pachy i spędziła przy tym mnóstwo czasu. Kartony przywieźli, warto opisać co jest gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: przeprowadzka 16 lat temu Spokojnie, dasz radę :) Jestem świeżo po przeprowadzce. Też się obawiałam, ale poszło sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przeprowadzka IP: 80.48.142.* 16 lat temu jakąś strategie objełaś? jak sie zabrac do tej przeprowadzki,co najpierw zaczac pakowac?wywalac "niepotrzebne" dawno nie uzywane rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: przeprowadzka 16 lat temu Ja zaczęłam od ciuchów, bo ich najwięcej. Prznsjmniej u mnie najwięcej miejsca zabierały. Potem wzięłam się za zabawki dzieciaków, bo ich też multum. Potem jakoś poszło. Wywalałam niepotrzebne/nieużywane rzeczy. Choć i tak po przeprowadzce wyrzuciłam jeszcze chyba ze cztery worki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: przeprowadzka IP: *.chello.pl 16 lat temu Chyba nie oczekujesz, że będziemy pisać, że dasz rade i już przeprowadzkę przeżyliśmy itp. Na pytanie gdzie kupisz folię bąbelkową ciśnie mi się jedna odpowiedź "W sklepie". Polecam wyszukiwarkę forum poradnika domowego i magiczne hasło "przeprowadzka". szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.author=&s.sm.forumXx=630&y=8&x=8&s.sm.query=przeprowadzka&sf=tr esc&s.sm.title= Odpowiedz Link Zgłoś
nina.t Re: przeprowadzka 16 lat temu grunt to kartony i worki na gruz. Nie pakować kartonów wielkości telewizora, bo nikt ich nie udźwignie. Na początek spakować przeczy mniej używane - książki, płyty, filmy. Dalej zastawę świąteczną, choinkę itp. Lekki ciuchy do worków foliowych. Przy ich pakowaniu selekcja - jeżeli czegoś nie nosiło się przez rok to duże prawdopodobieństwo, że się już tego nie założy. Przygotujcie sobie też torbę podręczną, do które wsadzicie naprawdę ważne rzeczy - dokumenty, klucze, szczoteczkę do zębów i zmianę bielizny, gdybyście w nowym lokum nie dali rady się odnaleźć w pakunkach :) powodzeniA Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: przeprowadzka 16 lat temu ja dodatkowo numerowalam kartony, coby mi sie potem stan zgadzal nie "na oko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyyyga Re: przeprowadzka IP: 80.48.142.* 16 lat temu dziekuje serdecznie za miłe wskazówki-naprawde mi pomogł i podsunęły pomysły na pakowanie.pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
olga-2010 Re: przeprowadzka 16 lat temu Poczytaj poradniki na temat przeprowadzek. One są tutaj: Przeprowadzki Białystok. Poradnik oraz tutaj: Przeprowadzki Poradnik. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_20 Re: przeprowadzka 16 lat temu założycielka wątku na pewno już po przeprowadzce:) wątek zakładała w maju a Wy go podnieśliście:) A tak przy okazji, to jak? przeżyłaś? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: przeprowadzka 16 lat temu Najpierw spakuj porcelanę, rzeczy kruche i cenne i przewieź je osobiście autem. Potem resztę. Warto wynająć firmę przeprowadzkową, która umie obchodzić się z meblami i ma samochód do przewożenia mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
klassi Re: przeprowadzka 16 lat temu A propos zbierania kartonów. W Warszawie firma transportowa ablo trans dostarcza kartony gratis :) wtedy problem jest z głowy i odpada chodzenia po supermarketach i szukanie kartonów. Poza tym ja przeprowadzałam się kilka razy i nie jest to takie straszne :) wystarczy obrać dobrą taktykę i wybrać odpowiednie osoby do pomocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
helikor Re: przeprowadzka 16 lat temu hm, przyglądałem się tej firmie i oprócz samych kartonów ma całkiem ciekawe podejście do klienta... można np zamówić u nich kompleksową przeprowadzkę, z pakowaniem ustawianiem mebli itp, albo np wynająć samo auto z kierowcą, w zależności od potrzeb ;p szczerze mówiąc to nie spotkałem się jeszcze z czymś takim... Odpowiedz Link Zgłoś
orange_gutan Re: przeprowadzka 16 lat temu Tego nie wiedziałem, że Ablo Trans daje darmowe kartony :). Słyszałem natomiast, że pakują i rozpakowują we własnym zakresie, mogą też porozstawiać sprzęty wedle życzeń klienta. Ustalają koszty od razu, można uzgodnić je przed podjęciem współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
patrium Re: przeprowadzka 16 lat temu No jest trochę tych firm przeprowadzkowych, ale niestety nie każda działa profesjonalnie. Najlepiej popytać zanim zacznie korzystać się z czyjś usług. Jedną z takich lepszych firm jest np. Japa&CO z Warszawy. Panowie zajmujący sie przeprowadzkami są bardzo przystojni;) No a co do oferty, to tez mi się wydaje całkiem konkretna. Wyceniają wszystko wcześniej, tak że nie trzeba sie martwić, ze policzą niebotyczną sumę od godziny. Wszystko wiadomo na wstępie i to mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś