Gość: luna IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu Potrzebuję duże prześcieradło na materac 160x200 o wysokości 20 cm. Z praktyki wiem, że prześcieradła z gumką o wym. 220x200 są za małe nawet na materac 160x200x15. Macie jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agniesia Re: Duże prześcieradło IP: *.adsl.alicedsl.de 16 lat temu ja z praktyki wiem ze na taki materac jak najbardziej pasuja przescieradla z gumka na rozmiar 160x200 - mam takie z ikei i jak kupowalam to sprawdzalam ze nawet na materac 25cm bylyby dobre Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Duże prześcieradło 16 lat temu na mój materac 160x200 nie pasuje prześcieradło 160x200 bo jest najzwyczajnie za małe kupuję zwykle większe prześcieradła, żeby starczyło pod materac może zainteresuj się prześcieradłami na allegro, jeśli nie znajdziesz większych to może ci uszyją takie jakie ci potrzebne, niewiele drożej niż w sklepie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia Re: Duże prześcieradło IP: *.adsl.alicedsl.de 16 lat temu no dziwne ale na moje pasuja :) tzn takie z gumka sprzedawane na materac 160x200 (a nie przescieradlo o wymiarach 160x200) - a materac ma 160x200x19 Odpowiedz Link Zgłoś
nikoru Re: Duże prześcieradło 16 lat temu Ja kupuję zawsze 160x200 i zazwyczaj są za małe. Szczególnie po nocy muszę naciągać, bo materac się odsłania. Kiedyś kupiłam prześcieradło w Jysku i pasowało jak ulał. Podkład z boku był tak głęboki, że materac na nim leżał i po nocy nic się nie ściągało. Mam tylko jedno takie prześcieradło i wielką ochotę dokupić więcej i się upewnić, czy wszystkie tak szyją. Ale na razie szkoda mi wyrzucać tamte, bo jeszcze dobre. W każdym bądź razie polecam spróbować. Ja w promocji płaciłam ok. 30zł za prześcieradło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Duże prześcieradło IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16 lat temu Tez mi sie udalo kupic przescieradlo na materac 160*200, ktore bylo za male o 20 cm z kazdej strony. Oddałam je i tyle. Teraz kupuje 200*220 z gumka i wiekszosci przypadkow sa dobre na 160*200. Najbardziej lubie przescieradkla z gumka z plaskiej bawełny, ale takich u nas jak na lekarstwo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia Re: Duże prześcieradło IP: *.adsl.alicedsl.de 16 lat temu sa w ikei. i rozmiar 160x200 pasuje na materac 160x200 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dal Re: Duże prześcieradło IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu To prawda, te jyskowe są akurat - jak kupujesz na 160 cm, to są na taki materac dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
irus6 Re: Duże prześcieradło 16 lat temu witam ja kupilam łozko malm z ikea z materacem 160 na 200 a przescieradlo tylko pasuje 200 na 220 dobrze ze nie kupilam 160 na 200 :) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Duże prześcieradło 16 lat temu Ja też mam łóżko z IKEA, z materacem Sultan 160x200. Kupuje przescieradła frotte z gumką, o wymiarze 160x200 w IKEA i sa idealne. Pani z obsługi powiedziała, że należy kupować prześcieradło o wymiarach górnej powierzchni materaca, bo jest w nich przewidziany zapas na boki i podwinięcie. Rzeczywiście miała racje. Z innych firm trzeba uważać bo zdarza się, że prześcieradło 160x200 ma tylko 160cm szerokości całkowitej, czyli od gumki, do gumki. Poza tym prześcieradła frotte lepiej sie naciągają niż każde inne, a śpi się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Duże prześcieradło 16 lat temu Raz w zyciu kupilam przescieradlo tego tupu: nigdy wiecej. Po kilku praniach pelno supelkow, wyglad fatalny. Przescieradla flanelowe sluza wiele lat i wygladaja ow iele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Duże prześcieradło IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu Używam od zawsze prześcieradeł frote i nie mam na nich ani jednego suepłka. Natomiast zmiana pościeli z flaneli po kilku praniach przypomina szmatę do podłogi, a najtańsza nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Duże prześcieradło 16 lat temu No właśnie... ze zdziwieniem przeczytałam opinie linn-linn. Nigdy nie miałam na prześcieradle żadnych supełków. Nic się nie mechaci, ani nie wyciągają się nitki. Prześcieradła nie rozciągają się ani nie kurczą. Przeciez to nie moje pierwsze prześcieradła frotte. Mam jedno bawełniane, bardzo rzadko używam bo wolę frotte. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Duże prześcieradło 16 lat temu Mieszkam we Wloszech i prawdopodobnie tkaniny maja inna jakosc: gorsze frottè i lepsza flanela. Posciel flanelowa jest bardzo lubiana i ma wyjatkowa wytrzymalosc. Po wielu latach czestego prania / sezon zimowy / czesci zewnetrzne sa jak nowe i mozna z nich robic sciereczki do kurzu. Pamietam, ze 2 lata temu posciel flanelowa w warszawskim Tesco byla w przeliczeniu drozsza niz podobna kupiona we Wloszech. Odpowiedz Link Zgłoś
xris1910 Re: Duże prześcieradło 7 lat temu Dziewczyny, czemu frotte? Zdecydowanie lepsze są jerseyowe! Z grubego jerseyu kupicie w sklepie www.marohome.pl i tam zdecydowanie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Duże prześcieradło IP: *.toya.net.pl 16 lat temu Witam oto oferta przescieradel.wszystkie kolory i rozmiary. allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16374968 pozdrawiamy DobranockaNetPl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: Duże prześcieradło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Kupiłam prześcieradła na tej aukcji i 160x200 idealnie pasuje na moj materac 160x200 kupiłam też przescieradlo 120x200 na materac 100x200 i jest za duże, ale lepiej za duże niż za małe. Czyli należy kupić dokładnie taki rozmiar jaki ma sie materac. Poza tym naprawdę niezłe gatunkowo te prześcieradla. Karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Duże prześcieradło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Wszystko zależy jaka firma produkuje prześcieradła. Bezpieczniej jest kupować prześcieradła większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: Duże prześcieradło IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13 lat temu Ja mam duże prześcieradła z gumką bawełniane i są bardzo fajne w dotyku. Po praniu nic im się nie stało i ogólnie są wytrzymałe. Kupiłam je w serwisie dekoria.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atka Re: Duże prześcieradło IP: *.tel.tkb.net.pl 13 lat temu Ja nie cierpię prześcieradeł z gumką, ale to pewnie dlatego, że nigdy na odpowiednie nie trafiłam, albo za małe, albo po pierwszym praniu wygląda jak szmata. Polecam pobawić się ze zwykłą gumką lub zaopatrzyć się w specjalne taśmy ściągające. Instrukcje jak zamontować gumkę tutaj tegowartosprobowac.blogspot.com/2013/09/co-zrobic-zeby-przescierado-sie-nie.html Odpowiedz Link Zgłoś
xris1910 Re: Duże prześcieradło 7 lat temu Ja zawsze kupuje prześcieradła jerseyowe z gumką tylko 100% bawełna. Kupuje takie w sklepie www.marohome.pl i jestem bardzo zadowolona. Jak mam łóżko 160/200 to kupuje 180/200 i jest super. Idealnie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
lusiaa13 Re: Duże prześcieradło 4 lata temu Ja kupuję na posciel.pro/47-przescieradlo i zawsze pasuje na wysoki na materac Odpowiedz Link Zgłoś