Gość: marlena IP: 195.136.30.* 22 lata temu chciałabym spróbować zamienić proszek na tabletki do prania napiszcie jakie macie doświadczenia ...czy to się opłaca zarówno cenowo jak i pod względem praktycznych efektów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_thy Re: tabletki do prania 22 lata temu Ja już dawno zamieniłam proszek ale na żel do prania. Z proszkiem miałam problemy tego typu, ze nie dość dokładnie rozpuszczał się, wsypywany do górnego pojemnika na proszek zostawał jeszcze po ostatnim płukaniu, wsypywany do bębna wylatywał z woda w czasie płukania. Od kilku lat używam żelu i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: tabletki do prania IP: 195.136.30.* 22 lata temu a możesz podać nazwę tego żelu Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: tabletki do prania 22 lata temu czesc, ja uzywalam tabletek do prania - procz wygody w uzywaniu efekt nie roznil sie od prania w proszku a cena sporo wyzsza. Nie oplaca sie. Teraz mam pralke tzw babelkowa i zdecydowanie lepiej mi prac w zelach niz proszkach z tego samego powodu co wyzej napisala popzredniczka - lepiej sie wyplukuje. Tylko posciel, reczniki itp piore w proszku. A cenowo wychodzi podobnie co zel jest bardziej wydajny a mnie razy mozna plukac. Renia Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: tabletki do prania 22 lata temu Gość portalu: marlena napisał(a): > czy to się opłaca zarówno cenowo jak i > pod względem praktycznych efektów Wg mnie nie opłaca się. Efekt "pralniczy" taki jak proszku. Plusem jest wygoda stosowania i to, że opakowanie pastylek zabiera mniej miejsca niż pudło czy torba proszku. Minusem jest wysoka cena i to, że podobnie jak proszek, trudno wypłukać resztki pastylek z pranych rzeczy. Dlatego stosuję żele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: tabletki do prania IP: 195.136.30.* 22 lata temu ok. ale czy żele pod względem skuteczności wyprania są takie same jak proszek?? Odpowiedz Link Zgłoś
groszek19 Re: tabletki do prania 22 lata temu Ktoś kiedyś pisał o wyższości żelu nad proszkiem:) Posłuchałam i kupiłam Persil, potem Rexa. Wielkiej różnicy między nimi nie widzę ale już między proszkami a żelem widzę:)) Nie ma pozostałości w zakamarkach ubrań, lepiej się dopiera. Przy moich dzieciakach biegających w domu bez butów, nie muszę dodatkowo zapierać skarpetek czy kołnierzyków w koszulach. Choć czasem do białych rzeczy przy praniu w 60st. wsypuję proszek i wybielacz. Do kolorów zawsze żel (obecnie Rex). Odpowiedz Link Zgłoś