Dodaj do ulubionych

tabletki do prania

IP: 195.136.30.* 22 lata temu
chciałabym spróbować zamienić proszek na tabletki do prania
napiszcie jakie macie doświadczenia ...czy to się opłaca zarówno cenowo jak i
pod względem praktycznych efektów
Obserwuj wątek
    • ka_thy Re: tabletki do prania 22 lata temu
      Ja już dawno zamieniłam proszek ale na żel do prania. Z proszkiem miałam
      problemy tego typu, ze nie dość dokładnie rozpuszczał się, wsypywany do górnego
      pojemnika na proszek zostawał jeszcze po ostatnim płukaniu, wsypywany do bębna
      wylatywał z woda w czasie płukania. Od kilku lat używam żelu i jest OK.
      • Gość: marlena Re: tabletki do prania IP: 195.136.30.* 22 lata temu
        a możesz podać nazwę tego żelu
        • ka_thy Re: tabletki do prania 22 lata temu
          Persil
          • ainer1 Re: tabletki do prania 22 lata temu
            czesc,

ja uzywalam tabletek do prania - procz wygody w uzywaniu efekt nie roznil sie
            od prania w proszku a cena sporo wyzsza.
            Nie oplaca sie. Teraz mam pralke tzw babelkowa i zdecydowanie lepiej mi prac w
            zelach niz proszkach z tego samego powodu co wyzej napisala popzredniczka -
            lepiej sie wyplukuje. Tylko posciel, reczniki itp piore w proszku. A cenowo
            wychodzi podobnie co zel jest bardziej wydajny a mnie razy mozna plukac.

Renia
    • oka5 Re: tabletki do prania 22 lata temu
      Gość portalu: marlena napisał(a):

> czy to się opłaca zarówno cenowo jak i
      > pod względem praktycznych efektów

Wg mnie nie opłaca się. Efekt "pralniczy" taki jak proszku. Plusem jest wygoda
      stosowania i to, że opakowanie pastylek zabiera mniej miejsca niż pudło czy
      torba proszku. Minusem jest wysoka cena i to, że podobnie jak proszek, trudno
      wypłukać resztki pastylek z pranych rzeczy. Dlatego stosuję żele.
      • Gość: marlena Re: tabletki do prania IP: 195.136.30.* 22 lata temu
        ok.
        ale czy żele pod względem skuteczności wyprania są takie same jak proszek??
        • groszek19 Re: tabletki do prania 22 lata temu
          Ktoś kiedyś pisał o wyższości żelu nad proszkiem:) Posłuchałam i kupiłam
          Persil, potem Rexa. Wielkiej różnicy między nimi nie widzę ale już między
          proszkami a żelem widzę:)) Nie ma pozostałości w zakamarkach ubrań, lepiej się
          dopiera. Przy moich dzieciakach biegających w domu bez butów, nie muszę
          dodatkowo zapierać skarpetek czy kołnierzyków w koszulach. Choć czasem do
          białych rzeczy przy praniu w 60st. wsypuję proszek i wybielacz. Do kolorów
          zawsze żel (obecnie Rex).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka