Dodaj do ulubionych

ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA

22 lata temu
Chcę kupić prześcieradło z gumką na materac 160x200, tylko nie wiem, czy
rozmiar, który jest napisany na opakowaniu jest rozmiarem całego materiału,
czy wskaźnikiem na jaki materac pasuje dane prześcieradło
Obserwuj wątek
    • nikasob Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA 22 lata temu
      Jeśli jest to prześcieradło z gumką, to raczej wskaźnik, na jaki materac
      pasuje, natomiast jeśli chcesz kupić proste prześcieradło, to prawdopodobnie
      będzie to wymiar materiału.
      • Gość: Dana Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 22 lata temu
        Przescieradlo pasuje na materac 160x200.
      • Gość: JK Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu
        Ja miałam tak jak poprzedniczki. Raz w życiu kupiłam prześcieradło z gumką i od
        razu nietrafione. Na opakowaniu prześcieradła rozmiar materaca 160x200, a na
        materac o tych rozmiarach prześcieradło za żadne skarby nie wchodzi. Chyba już
        nie będę próbować. Wolę normalne prześcieradła.
    • Gość: agucha Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: *.kamienna-gora.sdi.tpnet.pl 22 lata temu
      ja kupiłam przescieradlo 160/200 na materac 160/200 i okazało się małe. Kupiłam
      180/200 i mi pasuje. Byc moze trafiłam na jakąś oszczędnościową wersję :))),
      ale o ile na długość było ok, to w zaden sposob nie mogłam go naciągnąć na
      160cm !!!
    • kokolores Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA 22 lata temu
      Ja tez mam lozko w takich rozmiarach i kupuje raczej przescieradla na 180 i
      zawsze pasuja.Te na 160 sa czesto za male!!
    • Gość: dewa Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 22 lata temu
      Chyba rzeczywiście wszyscy polscy producenci oszczędzają na materiałach.Nigdy
      nie pasowało mi prześcieradło o wym 100x190 na materac o identycznych wymiarach-
      nie łapało nawet boków materaca. Natomiast przywiezione niegdyś z Niemiec
      nadal naciąga się na materac idealnie.
    • Gość: korni Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: 212.160.234.* 22 lata temu
      Jeśli masz materac na 160 to musisz kupić prześcieradło na 180
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka