edak 22 lata temu Chcę kupić prześcieradło z gumką na materac 160x200, tylko nie wiem, czy rozmiar, który jest napisany na opakowaniu jest rozmiarem całego materiału, czy wskaźnikiem na jaki materac pasuje dane prześcieradło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikasob Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA 22 lata temu Jeśli jest to prześcieradło z gumką, to raczej wskaźnik, na jaki materac pasuje, natomiast jeśli chcesz kupić proste prześcieradło, to prawdopodobnie będzie to wymiar materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 22 lata temu Przescieradlo pasuje na materac 160x200. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu Ja miałam tak jak poprzedniczki. Raz w życiu kupiłam prześcieradło z gumką i od razu nietrafione. Na opakowaniu prześcieradła rozmiar materaca 160x200, a na materac o tych rozmiarach prześcieradło za żadne skarby nie wchodzi. Chyba już nie będę próbować. Wolę normalne prześcieradła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agucha Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: *.kamienna-gora.sdi.tpnet.pl 22 lata temu ja kupiłam przescieradlo 160/200 na materac 160/200 i okazało się małe. Kupiłam 180/200 i mi pasuje. Byc moze trafiłam na jakąś oszczędnościową wersję :))), ale o ile na długość było ok, to w zaden sposob nie mogłam go naciągnąć na 160cm !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA 22 lata temu Ja tez mam lozko w takich rozmiarach i kupuje raczej przescieradla na 180 i zawsze pasuja.Te na 160 sa czesto za male!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewa Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 22 lata temu Chyba rzeczywiście wszyscy polscy producenci oszczędzają na materiałach.Nigdy nie pasowało mi prześcieradło o wym 100x190 na materac o identycznych wymiarach- nie łapało nawet boków materaca. Natomiast przywiezione niegdyś z Niemiec nadal naciąga się na materac idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korni Re: ROZMIAR PRZEŚCIERADŁA IP: 212.160.234.* 22 lata temu Jeśli masz materac na 160 to musisz kupić prześcieradło na 180 Odpowiedz Link Zgłoś