jadwiga_r 22 lata temu Czy ktoś użytkuje pralkę z lat osiemdziesiątych TAMAT? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Czeska pralka TAMAT IP: *.crowley.pl 22 lata temu tak- moi rodzice jeszcze ją mają i działa !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Czeska pralka TAMAT 22 lata temu Gość portalu: ewa napisał(a): > tak- moi rodzice jeszcze ją mają i działa !!!!!!!!!!!!! Ewo,serdecznie Cię proszę,czy możesz zapytać rodziców, czy ich pralka na programie "B" wykonuje tylko 4-5 ruchów bębnem i to tylko po zakończeniu grzania grzałki. Po włączeniu na program "B pralka nabiera wody i od razu załącza sie grzałka.Uważam,że pranie jest niedoprane. Na programie "A", przez cały cykl ruszy bęben z 10 razy, woda jest ledwie ciepła. Najwięcej ruchów bębnem wykonuje na płukaniu i uważam,że tyle poruszeń bębnem powinno być w czasie procesu prania. Nie pamietam tej pralki od początku jak działała i nie mam teraz skali porównawczej.Obawiam się,że uszkodził się programator. Odpowiedz Link Zgłoś
teresakidon Re: Czeska pralka TAMAT 22 lata temu Mam tę pralkę i jeszcze działa . Mam sprawdzić program " B " ? Odpowiedz Link Zgłoś
teresakidon Re: Czeska pralka TAMAT 22 lata temu Ufff......... Prałam dziś koce i obserwowałam moją pralkę - na Twoją prośbę . Włączyłam progr. H - syntetyczne ( krótkie pranie wstępne 30 stopn. i pranie zasadnicze 40 stopn. plus trzy płukania ) Bardziej obsewrowałam drugie pranie . Grzałka włączyła się po 1 minucie od zakończenia pobierania wody . Przez cały czas , kiedy grzałka grzała wodę i po jej wyłączeniu się , bęben obrócił się po ok. 35 razy w każdą stronę - naprzemiennie w prawo i w lewo . Bardzo możliwe , że w Twojej pralce zepsuł się programator . Myślę tak dlatego bo piszesz , że kiedy włączysz program A , woda jest ledwie ciepła , a powinna być gorąca . jest to program na wysokie temperatury 90 i 60 stopni C . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Czeska pralka TAMAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu myslę, że Twoje przypuszczenia są słuszne, coś się popsuło...:((( nasza pralka kręci nieco dłużej :) szczegółowo nie umiem okreslić jak długo- nie mieszkam teraz z rodzicami pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś
teresakidon Re: Czeska pralka TAMAT 22 lata temu Mam jeszcze instrukcję i programy prania . Program " 3 B " , to pranie zasadnicze , na 90 stopni C . bez prania wstępnego . Program " 4 B " , to pranie zasadnicze , na 60 stopni C . bez prania wstępnego Sprawdź jeszcze filtr , czy nie jest zbyt zanieczyszczony . Jeśli chcesz jeszcze o coś zapytać , pytaj . Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Czeska pralka TAMAT 22 lata temu Filtr sprawdziłam, nie ma kamienia. Tereso,jak będziesz robiła pranie,to bardzo proszę zwróć uwagę na poruszanie bębna.Będę niezmiernie wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Czeska pralka TAMAT 22 lata temu Dziękuję za okazaną pomoc Jadwiga. Odpowiedz Link Zgłoś