Dodaj do ulubionych

czerwona sofa....prosze o rade

22 lata temu
.. wlasnie taka mamy zamiar nabyc. Zastanawiam sie tylko, czy to praktyczny
kolor (bo pasowac bedzie cudnie ale mamy male dziecko). Choc tak z drugiej
strony, przy dziecku to nic praktyczne nie jest...hihi...
Macie jakies doswiadczenia jesli chodzi o kolory? Podzielcie sie nimi, prosze.
:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lania Re: czerwona sofa....prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Mam czerwoną sofę już kilka lat(coś koło 5)-jest to sofa z Ikei,nazywa się
      Tomelilla/chyba tak/,trzyosobowa,z poduszkami i w zdejmowanym obiciu,które było
      już dwa razy prane.Dzieci coprawda nie mamy,ale przez nasz dom przewinęły sie w
      tym czasie różnorakie zwierzęta,m.in.długowłosy owczarek szkocki collie(zmarło
      mu się już niestety w 13 r.życia),bokser(biały!!!z ostrą,wszędzie wbijającą się
      sierścią),czarny kot i żółw,no ale on nie bywa jednak na kanapie.Sofa to
      wszystko przeżyła-oszczędzę Wam szczegółowych opisów tego,co nieraz sie na niej
      znalazło-po upraniu całości,bądź tylko zabrudzonych poduszek zdatna jest nadal
      do użytku.Jedyne,co nieco nadszarpnęło jej dumny czerwony kolor,to słońce-jeden
      bok od strony okna jest wypłowiały-nie jakoś drastycznie,ale my-domownicy
      widzimy różnicę.Reasumując-kolorowe meble i w ogóle kolorowe mieszkania są
      wspaniałe-polecam,a już czerwoną sofę w szczególności!!!Pozdrawiam
      • Gość: zielony_listek Re: czerwona sofa....prosze o rade IP: 212.160.172.* 22 lata temu
        Moge tylko dodac, ze bardzo ciemne obicia wcale nie sa idealnym rozwiazaniem.
        Mam granatowy naroznik i IKEA i idealnie widac na nim jasniejsza siersc,
        paprochy, a jak sie nakapie woda to zostaje plama (z kwiatka mi kiedys nakapalo
        kamienista woda albo jak pies napluje - psiarze wiedza, pies pije wode a potem
        sie przychodzi przymilic i mu wykapuje z ryjka).
        zielony_listek
    • monikaklika Re: czerwona sofa....prosze o rade 22 lata temu
      dzieki! Wasze wypowiedzi utwierdzily mnie w decyzji co do zakupu :-).
      My tez uwielbiamy kolory - czerwona kanapa bedzie pieknie prezentowala sie na
      tle pistacjowych scian!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka