Dodaj do ulubionych

Mrówki w domu jak się ich pozbyć ?

IP: *.jjs.pl 21 lat temu
Mrówki w domu jak się ich pozbyć ?
Dom jest jednorodzinny i atakują nas dwa rodzaje mrówek
- mrówki małe czarne
- mrówki czerwone (rude)
w przypadku tych drugich to ich pochodzenie jest znane ok. 10 m od domu jest
duże mrowisko co nie zmienia faktu iż są uciążliwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Opty Re: Mrówki w domu jak się ich pozbyć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Może pomoże specjalna płytka p/mrówkom.Kupuje się ją w sklepie chem.-kosm.
      Wystarcza na 4 miesiace.
      pozdr.
      • Gość: cytryna Re: Mrówki w domu jak się ich pozbyć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        1.proszek do pieczenia,posypujesz progi,parapety imiejsca gdzie wchodzą dodomu.
        2.na targu u Ruskich kupujesz chińską specjalną kredę na mrówki i rysujesz
        krechy na szlakach wędrówek mrówek,nie przejdą,padną.
        Sposób na kredę jest wypróbowany,tani[1kreda kosztuje 1-2 zł].powodzenia
    • Gość: Agnieszka Re: Mrówki w domu jak się ich pozbyć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Nas czasami atakują zwykłe - czarne - ustawiamy na podłodze na noc miseczkę ze
      słodką wodą - i rano ja polewam wrzątkiem i wynoszę, mąż (miłośnik zwierząt)po
      prostu wynosi. Powtarzamy akcję przez kilka dni. Jak do tej pory nas nie
      zjadły, ale na przyszłość się w kredę zaopatrzę:)
    • Gość: Aplus WRZATEK I MIETA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21 lat temu
      Mam dwie metody. Jak widze wokol domu mrowisko, szczegolnie lubia sie gromadzic
      pod plytkami chodnikowymi to gotuje czajnik goracej wody i je polewam. Druga
      metoda: mrowki sie wyprowadza jesli zasadzisz wokol domu troche miety. Po
      prostu jej nie znosza
    • tebaska Re: Mrówki w domu jak się ich pozbyć ? 21 lat temu
      Ja mieszkam w domu dwurodzinnym /ja na parterze/ i u mnie są mrówki od kilku
      lat od wiosy do jesieni a na piętrze nie.Stosowałam już bardzo różne środki i
      nic /również te, polecane przez Was jako uważane za skuteczne. Zrobiłam też
      remonr mieszkania /była zrywana podłoga i nanoszona wylewka/ i też nic. Co
      więcej,nie mają one żadnych ścieżek lecz są tam gdzie jest coś co im w danej
      chwili smakuje bo np. jednego dnia pozostawię sok i one go obsiądą a drugiego
      dnia do tego samego soku nie dojdą. Jestem bezradna.
      • tebaska Re: Mrówki w domu jak się ich pozbyć ? 21 lat temu
        Od rana jestem w kuchni i zabijam każdą mrówkę, która się pojawi i oczywiście
        jak mi nie uciekną.Mam tego już dosyć bo efekty są bardzo mierne. Co mam
        robić??? Jestem zrozpaczona.
        • Gość: cytryna Re: Mrówki w domu jak się ich pozbyć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          kup tę chinską kredę,zrób krechy na progu,na parapetach,na brzegach
          szafek,gwarantuję mrówy ich nie przejdą.
          • Gość: tebaska Re: Mrówki w domu jak się ich pozbyć ? IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 21 lat temu
            Dziękuję cytryno ale powiedz mi jeszcze czy ta kreda może być w
            kuchni /żywność, naczynia/. Pozdrawiam serdecznie.
          • ksenia79 Re: Mrówki w domu jak się ich pozbyć ? 21 lat temu
            Ja mieszkam w bloku i tez mialam problemy z mrowkami. Wytepilam je bardzo tanim
            specyfikiem o nazwie BROS. Kosztuje ok 4-7 zl. jest on polecany na czarne
            mrowki ale ja wytepilam czerwone.
            Polecam spryskac kilka dni po kolei glownie kuchnie i ich trasy i tak do skutku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka