Dodaj do ulubionych

zaluzje okienne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
jak wyczyścić żaluzje okienne? prosze o pomoc; czyszczenie ściereczka po jednym "listku" nie wchodzi w rachubę
Obserwuj wątek
    • mamba30 Re: zaluzje okienne 21 lat temu
      ja rzucam do wanny zalewam wodą z płynem, jak sie odmocza troszkę, to i tak
      niestety poźniej trę ściereczką. Innej metody nie opatentowałam
    • aldonap22 Re: zaluzje okienne 21 lat temu
      A ja sie nie przemęczam zbytnio, jeśli sa tylko zakurzone to krecę nimi tak aby
      blaszki ulorzyły sie w jednej płaszczyźnie, np tak jak zasłania sie okna przed
      słońcem i ściereczką przecieram je, w razie potrzeby ściereczkę namaczam w
      ludwiku, świetnie zmywa z nich wszelkie zanieczyszczenia.
    • Gość: mm Re: zaluzje okienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      my kupiliśmy w Liroy'u taką specjalną szczoteczke do czyszczenia żaluzji (mamy
      przykręcone na stałe, wiec opcja z wanną i ludwikiem nie wchodzi w grę) ale
      jeszcze nie próbowaliśmy czy "działa"

• mamba30 Re: zaluzje okienne 21 lat temu
        to może wypróbuj i daj znać, zaoszczędzisz troszkę mojego czasu, w tej wannie
        się schodzi....
        • allija Re: zaluzje okienne 21 lat temu
          Ja zdejmuje żaluzje, wieszam rozłożone nad wanną na sznurkach do prania i robie
          im praysznic. Silny strumień, gorąca woda, z przodu, z tyłu, odwracam listki w
          różne strony i wystarcza. Kiedy obciekną wieszam i juz się do nich nie dotykam.
          Kiedys tez próbowałam po listku ale można się zarobic a i tak nigdy nie było
          idealnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka