Gość: ela Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu a jakiej srednicy ma byc tortownica? dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamcia Sernik wiedeński IP: *.elblag.dialog.net.pl 19 lat temu ten sernik jedt pyszny ja i moja mama co roku go pieczemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Zrobiłam wszystko dokładnie wg przepisu, który jest moim zdaniem znakomicie napisany. Sernik udał się wspaniale, a ja miałam dużo radości w Święta z powodu zachwytów najlepszych "ciastkarzy" z mojej rodziny. Dla mnie po prostu rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Jeszcze jedno. Ja dodałam całą laskę wanili : ziarenka + skórka oraz na samym końcu 2 łyżki dobrego rumu zamiast zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Sernik wiedeński IP: *.dip.t-dialin.net 19 lat temu Super... Mniam :-) Ale za dużo cukru. Jedna szklanka i było by OK. Gdy całość była już na tortownicy wyglądało jak by masy było za dużo, wiec reszta poszła na inną blachę. Ale tak się tylko wydawało, bo zmieściłoby się na jednej. Z blachy zjedliśmy jeszcze cieple a tortownica została na sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Sernik wiedeński IP: *.chello.pl 18 lat temu Serniczek faktycznie pyszny, ale troszkę za słodki, wiec następnym razem dodam zdecydowanie mniej cukru, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lalacruz Re: Sernik wiedeński 18 lat temu Aż muszę coś zjeść tak mi ślinka poleciała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu serdeczne dzięki przepis palce lizać goraco polecam pychotka :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kindża Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Dzięki za b.szczegółowy przepis ; ) piecze się... a ślinka cieknie. ;) /pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolinki Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Ten sernik faktycznie wychodzi zawsze! i jemu zawdzięczam opinię mojego męża - "królowej serników". Przepis jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anet.. Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Właśnie upiekłam ten sernik i jest naprawdę pyszny! Delikatny w smaku, puszysty... Rozpływa się w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
klnga Sernik wiedeński 18 lat temu Wspaniały przepis. Mój sernik wyszedł puszysty jak chmurka, wyrośnięty,nie opadł. Kiedy go wyjęłam na podstawkę do ciasta okazało się, że wygląda jak elegancki tort. Co prawda w trakcie robienia okazało sie, że zabrakło mi zwykłego cukru i dodałam trochę cukru pudru,zamiast 3 torebek cukru waniliowego dodałam 1, zmniejszyłam nieco ilość dodanego tłuszczu a zamiast budyniu wsypałam ok 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej to ciasto nic na tym nie ucierpiało. Wierzch ozdobiłam stopioną czekoladą białą, i gorzką, wzór esy-floresy, Jestem z siebie dumna, zwłaszcza, że treściowej smakuje;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... albo nie ... Re: Sernik wiedeński IP: *.lupro.net 18 lat temu Tyle pochwał zebrał ten przepis , że w najbliższym czasie , muszę go wypróbować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anes Sernik wiedeński IP: 83.2.78.* 18 lat temu ja robie sernik wiedeńsko-egzotyczny gdyż nie lubie bakali.Do sernika daje małe kawałki brzoskwini z puszki i do sernika daje troche startej skórki z cytryny.Na wierzch daje galaretke np. malinową.Ciasto robie podobnie choc masło ucieram z żółtkami i cukrem na samym początku potem ser , budyn proszek do piecz, skórka z cytr brzoskwinie szczypta soli i koniec... Sernik zawsze pieke w temp 200'C przez 40 minut tylko włączam na spód reszta na góre, wtedy super rośnie.Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ku3ak Sernik wiedeński IP: *.chello.pl 18 lat temu mój właśnie jest w piekarniku, teraz tylko 40 min. :) dam znać jak wyszedł mam nadzieje ze rownież będe mogła pochwalić autora przepisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur3ak Sernik wiedeński IP: *.chello.pl 18 lat temu Pycha serniczek (delikatny, piankowy) moje pierwsze ciasto i z pewnością muszę nieskromnie przyznać, że wyszło :) jeszcze tylko polewa i sukces w pełni :) Gratuluje przepisu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
subotka Re: Sernik wiedeński 18 lat temu mi wyszedł super, dziękuję za przepis, tylko za bardzo się kruszył poradźcie jak wyeliminować ten mankament bo jutro mam zamiar go znowu zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka33 Sernik wiedeński 18 lat temu Czy wielkośc blaszki ma znaczenie.Jaka powinna być forma?mma dosc duze blaszki i wydaje mi sie ze przez to moje ciasta wychodza ,,cienkie;.Czy moze te proporcje byłyby dobre na tortownice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Sernik wiedeński IP: *.devs.futuro.pl 17 lat temu To są proporcje na tortownicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arleta Sernik wiedeński IP: *.dip.t-dialin.net 18 lat temu laske wanili nie kroi sie drobno , laske przekraja sie w zdluz i zeskrobuje sie miazsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16latka Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu zabieram się właśnie za ten sernik zobaczymy co wyjdzie, przepis wydaje się świetny, :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donia Sernik wiedeński IP: *.w83-201.abo.wanadoo.fr 18 lat temu Pierwszy raz w życiu piekłam sernik i sie udał:) Na drugi dzień jest jeszcze lepszy (przez noc stężał w lodówce). Jedynie uważam ze jest troche za słodki, następnym razem dodam tylko jedną, pełną szklanke cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiula Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Zrobiłam serniczek, co prawda lekko go zmodyfikowałam (mniej cukru wanuiliowego, zamiast budyniu, mąka ziemniaczana) wyszło boskie! goraco polecam! SMACZNEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Sernik wiedeński IP: 217.98.82.* 18 lat temu wyszedł rewelacyjnie, i nie opadł jak zdarzało mi się wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu sernik wyszedł fantastyczny- lekki, puszysty i niezmierni aromatyczny...wszystkim bardzo smakował!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Sernik wiedeński IP: *.swidnica.mm.pl 18 lat temu Robiłam ten sernik już z 6 razy. Teść go uwielbia, a teściowa mnie nie lubi ..:( Jest wściekła, że piekę lepiej niż ona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvi Sernik wiedeński IP: *.unitymediagroup.de 18 lat temu pieke teraz właśnie to cudo,nie wiem jakie beda efekty....wyglądało apetycznie nawet bez upieczenia ...zamelduje sie jak sprubuje ..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvi Sernik wiedeński IP: *.unitymediagroup.de 18 lat temu smakowo pyszny ale za bardzo sie kruszy ;( Odpowiedz Link Zgłoś