Gość: spec IP: *.olsztyn.mm.pl 21 lat temu dodaję zawsze trochę mineralnej wody - wychodzą super Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaja011 Re: Naleśnikowe abc IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 21 lat temu Zawsze robię z gazowaną wodą mineralną, oraz min.3 jaja i trochę kurkumy. Są super- bardzo elastyczne i mają piękny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Naleśnikowe abc IP: *.ipt.aol.com 21 lat temu Ja dodaję też szczyptę proszku do pieczenia i troche cukru waniliowego. Najlepiej wychodzą jak się je smaży na patelni do której naleśniki nie przylegają i na małej ilości oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa19874 Re: Naleśnikowe abc IP: *.80-240.sze.tkb.net.pl 20 lat temu Super tego mi było trzeba ..........Pozdrawiam Autora:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Naleśnikowe abc 20 lat temu Mineralna gazowana rulez jeśli chodzi o puszystośc naleśników. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda544 Re: Naleśnikowe abc 20 lat temu ja najpierw mieszam wszystkie skladniki z samymi zoltkami a na koncu dodaje ubita na sztywno piane z bialek dzieki temu sa tez puszyste Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: Naleśnikowe abc 19 lat temu wanda544 napisała: > ja najpierw mieszam wszystkie skladniki z samymi zoltkami a na koncu dodaje > ubita na sztywno piane z bialek dzieki temu sa tez puszyste To prawda . Czasem takie robię - sama się dziwię , czemu tylko - czasem ? Odpowiedz Link Zgłoś
tysiamisia Re: Naleśnikowe abc 20 lat temu a ja dodaję trochę oleju do samego ciasta. mieszam. i problem z głowy! mogę smażyć na suchej patelni i naleśniki nie są tak tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
tysiamisia Re: Naleśnikowe abc 20 lat temu a ja dodaję trochę oleju do samego ciasta. mieszam. i problem z głowy! mogę smażyć na suchej patelni i naleśniki nie są tak tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzyga60 Re: Naleśnikowe abc IP: *.toya.net.pl 20 lat temu a ja po zrobieniu ciasta odstawiam przykryte na 1 godzine. po godzinie nalezy lekko przemieszac. jest to nie odzowne azeby napeczniala maka. i sa super. smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Naleśnikowe abc IP: *.uwm.edu.pl 19 lat temu A ja dodaje olej do srodka i szczypte drozdzy.Dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik771 Naleśnikowe abc 19 lat temu Do ciasta dodaje soki zamiast mleka np. bananowy, karotkę lub pomarańczowy - w różnych proporcjach w razie potrzeby rozcieńczam wodą. Moja rodzinka je uwielbia :-) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyga Naleśnikowe abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Witam, nie lubię dodawania oleju czy to do ciasta naleśnikowego czy to do ciasta na pierogi, ciasto po usmażeniu ma szary odcień. Jedynie sprawdza się w cieście drożdżowym dzięki czemu ciasto jest wilgotniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pentuer Naleśnikowe abc IP: *.aster.pl 17 lat temu ja uzywam mleka i jajkiem, rozbijam je razem aż na pianę, a następnie dodaję mąki do momentu aż wysokośc piany mleczno-jajecznej spadnie do połowy -- wychodzą puszyste nawet na kranówie :-) Odpowiedz Link Zgłoś