Gość: Piopalek Wygraj pysznago pączka IP: *.elk.mm.pl 17 lat temu www.paczekdlaciebie.pl/40397 kliknij a zasmakujesz najlepszego pączka na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amaleta Co za bzdurny artykul!!! IP: *.elisa-laajakaista.fi 17 lat temu Ciasto drozdzowe rosnie nawet w lodowce, tylko ze dluzej. Zeby ciasto podwoilo swoja objetosc w lodowce, nalezy je tam trzymac ok 8- 12h. W dodatku ciasto po upieczeniu nie ma drozdzowego aromatu. Drozdze nie musza byc mega swieze i wcale nie musza odstac do temperatury pokojowej. Najlepszym sposobem na udane ciasto drozdzowe jest wykonanie zaczynu drozdzowego. 15 minut przed zrobieniem ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amaleta I jeszcze to IP: *.elisa-laajakaista.fi 17 lat temu Dodaj 5-6 łyżek mąki, łyżkę cukru i niepełną szklankę letniego mleka. Dokładnie wszystko wymieszaj, przykryj gazą i odstaw w ciepłe (optymalnie 30-35°C) nieprzewiewne miejsce, by drożdże "ruszyły". DROZDZE RUSZAJA NIEPRZYKRYTE I W TEMPERATURZE POKOJOWEJ!!! Mleko moze byc cieplawe. Autor juz takie obrzedy zrobil, a te temperatury to sciema. Wcale skladniki nie musza byc ogrzane do temp 25C, a zaczyn nie musi stac w 30C. To tylko pokazuje jak uboga wiedze na temat drozdzy ma autor.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Pączki krok po kroku IP: 217.97.152.* 17 lat temu Paczki moze wyjda dobre ale opis przygotowania jest tak zagmatwany ze nie sposob jest sie w nim polapac Odpowiedz Link Zgłoś
terminatorbzdur "Dziś" Tłusty Czwartek, a nie jutro. Brawo! 17 lat temu Brawo Wybiórcza i jej fachowcy!!! Lepiej późno niż wcale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anisia Re: "Dziś" Tłusty Czwartek, a nie jutro. Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu niezle artykul sprzed wieku komentarze tez a temat i tak nadal aktualny, raz do roku - paczkowe szalenstwo. diety upadaja, kalorie szaleja ;D tez sie odchudzam wiec te paczki ktore wszyscy wcinaja generuja mi slinke z ust eh juz zjadlam dwa i od razu zapilam formoline moze nie bedzie wielkiego przytycia heheh okaze sie jutro. wszystkim zycze SMACZNEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosik Pączki krok po kroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Bardzo dobre! Jestem na świeżo. Dodałabym trochę więcej cukru! Zachowam ten przepis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMcia Pączki krok po kroku IP: 193.16.255.* 17 lat temu Paczki rzeczywiście wyszły wyśmienite!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lotka-1 Re: Wyśmienite pączki 17 lat temu ja to zjadlam 3 pączki :) ale bez grzechu, chociaż się odchudzam :P znaczy w sumie to już skończyłam, ale wyjątkowo w tłusty czwartek wzięłam sobie jeszcze tabletkę formo, tak dla spokoju :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Pączki krok po kroku IP: *.cable.ubr03.aztw.blueyonder.co.uk 17 lat temu Czy ktoś wie co to są nulfocki??? Tak mówiła moja ś.p. babcia na pączki które robiła, albo mówiła pączki łyżką ćpane. Jeśli ktoś zna na nie przepis.......poszukuję od dawna już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-a sernik ze sliwkami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16 lat temu w czasopismoe DOBRE RADY jest wysmienity sernik ze sliwkami...z dodatkiem MUCHY-pychota ,a fuj.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kucharka Pączki krok po kroku IP: *.kpsi.pl 15 lat temu TE PĄCZKI SĄ WYŚMIENITE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żółtodziub Pączki krok po kroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Znakomity jak dla mnie przepis. 1 raz w zyciu robilam pączki i wyszły znakomite ;D bardzo dokladny opis i wskazówki :D polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś