Dodaj do ulubionych

Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata?

• Gość: Benny Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Myślę że te przepowiednie są guwno warte to totalny kicz, jak w to wierzycie to
      jest tak jak wierzyc że buty to moja babcia
    • Gość: Alek Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.as.kn.pl 19 lat temu
      Racjonalność ma to do siebie, że rozsadzić ją może jeden pewny dowód na brak
      racjonalności.Ludzkie postrzeganie ma to do siebie, że jest procesem
      kompleksowym- jeden widzi cuda wszędzie, inny nie zauważy ich choćby działy się
      na jego nosie...Panią, której kamień z serca spadł po przeczytaniu tego
      artykuliku, zapewniam, że niestety nic nie jest w stanie odwrócić spraw które są
      już w toku (choćby globalne ocieplenie...),i czy to przepowiednia ,czy nie,
      cywilizacja nasz skazana jest na co najmniej upadek, jeśli nie zagładę...i to
      prawdopodobnie w niedalekiej perspektywie...
    • Gość: yoiska Ja tam nie wierzę w te przepowiednie,bo to brednie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że po 2012 r. świat będzie jeszcze
      istniał. A poza tym, ten koniec świata miał już być z kilkadziesiąt razy!
      podobno u mojej mamy na sylwestrze 1999/2000 taka jedna kobieta była cała
      spanikowana, że "zaraz będzie koniec świata" - aż biegunki dostała! jednak, gdy
      wówczas wybiła dwunasta, tamta kobieta śmiała się sama z siebie! także nigdy
      nic nie wiadomo...
    • Gość: .....ja Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.localnet.one.pl 19 lat temu
      Stlasycie mnie tylko! ;(..
      A tak na serio to nigdy w to nie wierzylam w mialam to gleboko.. Ale jeżeli
      dużo czegoś tam mowi o 2012 to może coś tam jest. Mam nadzieję że nie i nie
      chce w to wierzyć. Chociaż trochę się boję.. Ja nie chce umierac!! Mam dopiero
      14 lat. Boję się iść spać :|... A może mi ktoś odpowiedzieć jakie są skutki
      odwrócenia się biegunów i co wtedy będzie w Polsce?? I gdzie będą wtedy
      bieguny?? I wogule co sie stanie? Zwierzeta wyginą? Ludzie umrą? ... :| ...
      Proszę o odp. Z góry dzieki.... Pzdr.
    • Gość: alice Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: 82.177.118.* 19 lat temu
      Gałązka oliwna bedzie dopiero po kataklizmie,ma ona symbolizowac nowe zycietak
      jak podczas potopu/ptaszek przyniósł gałązke oliwną czyli uczestnicy wiedzieli
      że docieraja do lądu.

konca świata nie bedzie ,bedzie istniał jeszcze 1000 lat/to 1000jest tez
      symboliczne/bedzie to inny świat gdy dobro zwycięży zło
      • Gość: nugat Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.chello.pl 19 lat temu
        Taa... Dobra, to ja lecę, bo muszę jeszcze wysłać do cioci paczkę, sprawdzić czy już się kurczaki zrobiły w piekarniku, umyć zęby i wyjść z psem... Ale jak jutro ma być ten Wasz koniec świata to może powinnam zaszaleć i hajtnąć się jeszcze dziś... Nad czym ja sie zastanawiam?! Już biegnę do urzędu stanu cywilnego!! No to ciao! I powodzenia na końcu świata.
    • Gość: cały świat to wszystko jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      to wszystko jest wysane z palca!
      to wszystko!!!
    • Gość: rosomak Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19 lat temu
      Nie zgadzam sie w wielu punktach z autorem...tp prawda ze interpretacja
      przepowiedni jest sprawą wielce dyskusyjną nie mniej wiele z tych przepowiedni
      szczegolnie tych które powstały w czasach gdy nikt nie słyszał o globalnym
      ociepleniu i topnieniu lodowców jest nad wyraz aktualnych....co do dat których
      czepia się autor...to prawda nie są one dokładnie zbieżne z wydarzeniami ale
      czy w skali kosmosu 10 lat przesunięcia robi jakąkolwiek różnicę?...Co do
      Malachiasza ...szkoda ze autor posunął sie jedynie do pobierznego"przelecenia"
      sie po temacie....wszystkie odnosniki do wczesniejszych papieży mają swój punkt
      oparcia nawet i ten dotyczący obecnego...wszak w herbie jego znajduje się głowa
      czarnego człowieka...a co może znamienniejsze ,równierz bestia( konkretnie
      niedzwiedź) na zalakowanej kopercie.Pozdrawiam.
      • Gość: hulio Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        "Zawieram z wami przymierze, tak iż nigdy już nie zostanie zgładzona wodami
        potopu żadna istota żywa i już nigdy nie będzie potopu niszczącego Ziemię."

Rdz 9,11

"Czuwajcie więc, bo nie wiecie, kiedy Pan wasz przyjdzie."

Mt 23,42

"Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie
        znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to tylko możliwe, także wybranych."

Mt 24,24
    • Gość: TAKI JEST SWIAT Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: 88.199.123.* 19 lat temu
      DLA CZEGO KONIEC SWIATA ALE KTO MOWIL TEGO NIUE WIEM JAK MOWILEM KIEDYS PAPIEZ
      DO BYLO PEWNE ALE TAKIEJ WIADOMOSCI NIE BYLO I NIE WIEM CZY JEST PRAWDA ALE JA
      MAM NADZIEJE ZE JESZCZE BEDZIEMY ZYC DALEJ JAK BENEDYKT 16 A DALEJ NIE WIEMY ZE
      BOG CHCE ZNAC KONCZYC CZY DLA TEGO NIE MA SPOKOJU NA ZIEMI??CZY BOG CHCE COS
      LEPSZEGO OD CZLOWIEKA ?? TEGO NIE WIEMY JAK BEDZIE ALE WIEM ZE JEDNO JEST PEWNE
      KOSCIOL JEST ZYWY JAK LUDZIE JAK KOSCIOL NIE BYL DLA DLA CZEGO MY ZYJEMY DALEJ
      TAK JAL FARAON?? POZDRO WSZYSTLICH
    • Gość: tomuss Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.stella.net.pl 19 lat temu
      wszyscy myślicie że papież miał być czarny ale nie było tego w przepowiedniahc
      w prost ale za to jest w znaku papieskim afroamerykanin i BEZ KOMĘTARZA
    • Gość: Pocachontas_16 Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Hmm.... bardzo ciekawe sątu wizje na koniec świata..ale tak naprawde Jezus mówi
      w apokalipisie że nie znamy ani daty ani godziny końca świata..więc
      teoretycznie to jest trochę nieprawda że armagedon jest blisko...choć nie
      powiem że to straszne jesli sie sprawdzi..:(((
      • Gość: kropka będzie inaczej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        najtrafniejszy komentarz to ten zawierający fragmenty z Pisma Świętego :)
        i jeśli Bóg istnieje to zrobi ludzkości psikusa i żadnego końca świata nie
        będzie, właśnie dlatego, że jest on wtedy tak wyczekiwany. wtedy ludzie
        zrozumieją swoją pychę i przekonanie, że mogą odgadnąć boskie wyroki.

ciekawe czy w Faktach będzie wielkie odliczanie :D
    • Gość: natalia k. Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.za.digi.pl 19 lat temu
      Mysle że to są bzdury, i to wielkie !!!. Ostatnio przeczytałam w gazecie że za
      rok będzie koniecświata i że ogromny meteoryt na nas spadnie.A 10 lat temu też
      byla taka przepowiednia a to były bzdury, no więc nie wierze w to ze za rok
      będzie kontec świata.

ps.I NIE SŁUCHAJCIE TAKICH GŁUPICH ZECZY!!!
    • Gość: w niepewności Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.smtvsat.pl 19 lat temu
      Hmm ostatnio oglądałam różne programy na temat końca świata . Byłam w szoku
      niby do 2012r jeszcze 5 lat ale mis ie juz nic nei chce sama nei wiem w co
      wierzyc , przeczytałam o tym bardzo duzo i musze stwierdzic iz ludzie sa
      naiwnikami ! Wierza w różne opowiastki kto gdzie cos sypnie . . . przeciez nikt
      tego nie wie kiedy bedzie koniec świata !! WIE TO TYLKO BÓG!! nikt wiecej poza
      tym koniec swiata miał byc juz nie raz !! Ludzie nie poddawajcie sie tak szybko
      i nie dajcie sie zwiesc pozorom
    • Gość: Romejko Piotr Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      pie..cie chipolicie koniec świata będzie wtedy kiedy zdechne i mnie nie
      wku..ac bo pozabijam.ggggggggggrrrrrrrrrrr
    • Gość: agamix Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      to jest nieprawda. koniec świata miał być jużź tyle razy......a nie nastąpił
    • Gość: ananas Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      A skad ta rewelacja ze przepowiednie Malachiasza to falszywki? Ignorancja autora
      wyszla.
    • Gość: michal Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: 195.116.43.* 19 lat temu
      koniec swiata juz sie zbliza poniewaz dzieja sie straszne churagany
      traby powietrzne i cunami ale z przepowiadan nostradamusa i
      naukowcow polska najmniej ucierpi
    • Gość: ali Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.olsztyn.mm.pl 19 lat temu
      www.alexczarna.bloog.pl
    • Gość: MARIUSJU Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Nie wierze w to ,ze przepowiednie Melachiasza to falszywka ,te o
      Janie Pawle I i Janie Pawle II są jak najdardziej trafne a co do
      Michaela Nostradame miasto Boga to Jerozolima i obszar tych okolic
      tam gdzie najdalej dotarl Jezus tak wiec Syria,Egipt,Izrael i Irak
      szczególnie obszar miedzy rzeka Tygrys i Eufrat i totalny tam chaos
      cos przypominajacego IIwojne swiatowa w Europie ,dwaj bracia
      to ...tu nie moge zdadzic twierdza to Polska ostatnia ostoja wiary
      gloszonej przez Chrystusa tej czystej bez reformacji i zniesionego
      celibatu Wielki wladca runie to Stany Zjednoczone w 2009 r wielki
      kryzys rozlozy gospodarke USA to bedzie poczatek.Tyle w skrucie bo
      dlugo by jeszcze mozna pisac co do Japoni to tyczy sie
      fragmemt "staw zatopi kose "Michael widzial ksztalt panstwa jak z
      satelity ale wtedy jeszcze o Japoni nic prawie nie wiedziano ,nie
      chce aby to co tu napisalem stalo sie kolejnym przesadem czy mitem
      jesli ta zima 2007\2008 bedzie sniezna i mrozna w stopniu jeszcze
      niespotykanym w swiecie i Polsce to wiedzcie ze to kara za
      porzucenie Bozych przykazan za droge Polski jaka obrala po ostatnich
      wyborach to znak ze sie juz zaczelo jesli nie ,to czas apokalipsy
      jeszcze nie teraz i nie w ten sposob
    • Gość: Maciej Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
      Niedostępność wizji kolejnego dnia nie jest w pełni zamknięta dla nas.
      Bo człowiek przezywa coś takiego jak DejaVu. czasami bywa tak że Ci się to śni a
      potem się to sprawdza . Przynajmniej w moim przypadku tak bywa.
    • eres23 Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? 18 lat temu
      W Biblii jest napisane, że "...ani Duch nie wie, ani Syn, tylko Ojciec". No i
      oczywiście jeszcze kilku szarlatanów :-)))
      • Gość: segal Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        nie DUCH tylko aniołowie
    • Gość: Wera Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      a moze "dwaj bracia zostana unicestwieni"tyczy sie Rzymu?Załozyli
      je czyt.Rzym Romulus i Remus."Miasto Boga" to najpewniej(!) nie NY a
      Rzym,czyż nie?
    • Gość: weronikachrzaszcz Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      Tak naprawdę nikt nie wie kiedy bedzie koniec swiata i nikt nie
      powienien bawić sie w przewidywanie, bo to i tak sie nie sprawdzi
      • Gość: Ave Re: Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
        "Naprzód tureckie konie będą pic z Wisły.
        potem owe z podwójnych Idyj,potem przyjdą
        Afrykańczykowie a Czech z Polakiem na
        krępaku siędą" wiersz 24

"W roku 1999 w siódmym miesiącu
        Straszny król spadnie z nieba
        Opanuje kraj terrorem
        Bedzie szczęśliwie rzadził przed i po wojnie" 10,72 i 4,14

"Nagła śmierc wysokiej rangą osoby
        Przyniesie zmianę,wyniesie innego do poziomu mocy
        Wkrótce.a jednak i bardzo będzie on tak wysoko
        By zapanowac nad morzami i lądami w tak młodym wieku"

Wielki Henryk ur.się 21 stycznia.1981r
    • Gość: Gość Słynne przepowiednie: kiedy będzie koniec świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      Moim zdaniem końca świata nie bedzie moze być koniec ludzi jeśli co>
      a w piśmie świetym jest inaczej opisany.Juz tyle razy miał byc
      konieć świata że nie wiem sama w co ma wierzyć kiedy on nastąmpi
    • Gość: wawrzyniec 30-08-4500 IP: *.pl 18 lat temu
      Koniec świata będzie 30-08-4500. Skąd wiem? Bo taki najdalszy termin
      można ustawić w Microsoft Outlook. Oni chyba wiedzą najlepiej...
    • Gość: alibaba co to koniec świata ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      trzeba rozpatrzyć zagadnienie końca świata
      czy to kataklizm
      czy tez koniec systemu rzeczy np.usunięcie Belzebuba z stolicy Apostolskiej lub pozbawienie fotela nr.1 Lucypera i jego Szatańskiej świty w KP .
      Wydaje sie że raczej nie nastąpi kataklizm poza topniejącym lodowcem
      itd.
      prędzej Diabeł ucieknie wraz z Fotelem przyklejonym do kupra
      gdzie pieprz rośnie .
      A co sie stanie z resztą pogłowia szatańskiego stada ?
      też znikną z sceny politycznej i będzie czyściejsze powietrze .
      w takim rozumieniu przepowiedni można mieć nadzieje że warto żyć
      bo będzie lepiej np Polska stanie się krajem wolnym od Robactwa z Solidarności i UB itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka